haym herman, la Nov 22 2009, 09:47 PM, a spus:
Domnule hans,mai citeste odata textul din Isaia.Oare Isaia a vorbit despre satan?sau despre ingeri cazuti?
Lasa deoparte explicatiile lui Ellen G White,si mergi pe firul textului.
Haym Herman, nu sunt adventist deci nu am nici o legatura cu "explicatiile lui EGW". Cred ca ar fi bine de stabilit aceste lucruri. Chiar daca intotdeauna am recunoscut ca multe dintre invataturile din dogma adventistilor sunt conforme cu Biblia, totusi recunosc si faptul ca NU adventismul este "calea ingusta". "Calea ingusta" se gaseste cate putin in invataturile din fiecare dintre dogmele sectelor neoprotestante sau chiar a bisericilor mari, oficiale.Si, sunt constient si accept ca nici una nu este "calea ingusta" in intregime.Ba mai mult, multi din oamenii care NU fac parte din acestea(biserici, secte,etc.), se afla pe "calea ingusta", atata timp cat asculta de regulile acestei cai.

Acest lucru fiind, cred eu clarificat, sa trec la raspunsuri.
Si nu i-se potriveste nicidecum starea lui Satan,ca este vorba despre moartea celor netaiati imprejur si multe, multe alte activitati omenesti,dintr-un timp nu prea indepartat..Daca vrei amanunte,contacteaza-ma.,
Isaiah 14.12: "Cum ai cazut din cer, stea stralucitoare(Lucifer), fiu al zorilor...Tu ziceai in inima ta:Ma voi sui...imi voi ridicascaunul mai presus decat scaunul lui Dumnezeu...ma voi ridica mai sus de varful norilor...voi fi ca Cel Preainalt.".
Interpretarea ca steaua stralucitoare(Lucifer) face referire la Diavolul, nu este interpretarea lui EGW. Aceasta interpretare am intalnit-o invariabil in toate sectele neoprotestante. Si pana am ceva clar sa pun in locul ei, pentru mina ramane asa: Fiul zorilor, steaua stralucitoare, Lucifer =Satan, Diavolul.
Care a "cazut" asa cum confirma Apoc.12.8,9: "... dar n'au putut birui; si locul lor nu li s-a mai gasit in cer. Si balaurul cel mare, sarpele cel vechi, numit
Diavolul si Satana, acela care inseala intreaga lume,
a fost aruncat pe pamant; si impreuna cu el au fost aruncati si ingerii lui."
Cu alte cuvinte, accesul diavolului in sferele inalte ale cerului a fost interzis, si acesta obligat de a ramane in singurul domeniu asupra caruia a avut un oarecare castig de cauza prin Adam si Eva: Terra.
Iar Isaiah vede aceste evenimente cu mult timp inainte ca acestea sa se fi intamplat.
Priviti cu atentie versetul 19 si 20 din Ap.19 si faceti o comparatie cu vers 7,8,9,si10 din Ap.20.
Vedeti daca e unul si acelasi evenimentsau nu.Si daca e acelasi ,cind are sa fie ,si daca nu ,de ce nu?
Ce ar putea impiedica sa fie unul si acelasi eveniment?
Haideti sa discutam acest aspect,daca vreti.
Evenimentele din Apoc. 19.19,20 si cele din Apoc. 20.7-10, desi prezinta un "razboi",totusi eu spun ca NU este acelasi eveniment. Am sa aduc si dovezi.
Am folosit ghilimele deoarece "razboiul" este un simbol a unui eveniment si nu un razboi cu arme din acelea pe care le stim noi. "Si
in cer s-a facut un razboi. Mihail si ingerii lui s-au luptat cu balaurul. Si balaurul cu ingerii lui s-au luptat si ei, (Apoc.12:7). Astfel, razboiul nu este un razboi al armelor, ci mai degraba un razboi al ideologiilor, al cuvintelor.
De ce spun ca cele doua versete nu reprezinta acelasi eveniment? Simplu:
In Apoc.19.19,20 ni se spune ca rezultatul "razboiului" a fost: "Si
fiara a fost prinsa. Si impreuna cu ea,
a fost prins proorocul mincinos, care facuse inaintea ei semnele, cu cari amagise pe cei ce primisera semnul fiarei, si se inchinasera icoanei ei.
Amandoi acestia au fost aruncati de vii in iazul de foc, care arde cu pucioasa. (Apoc.19:20) ".Nici vorba de aruncarea diavolului in acelasi loc cu fiara si prorocul mincinos(fiara a doua din Apoc.) la acest nivel al desfasurarii evenimentelor.
In Apoc. 20.7-10, urmarea razboiului este:"Si
diavolul, care-i insela, a fost aruncat in iazul de foc si de pucioasa,
unde este fiara si proorocul mincinos. Si vor fi munciti zi si noapte in vecii vecilor. (Apoc.20:10)
"
Cu alte cuvinte, fiara si prorocul mincinos sunt pedepsiti prin "iazul de foc" in urma primului razboi. In urma celui de-al doilea razboi este prins insusi diavolul, si este aruncat in acelasi loc in care in momentul terminarii celui de-al doilea razboi
ESTE(se afla) fiara si prorocul mincinos. Adica, Fiara si prorocul mincinos sunt prizonieri dintr-un razboi intamplat
ANTERIOR razboiului care are ca finalitate prinderea diavolului.
Iar cele doua razboaie, sunt despartite de evenimente majore ca:"legarea"(legare care nu este o legare fizica, ci privarea de autoritate!) diavolului pentru 1000 de ani, judecata si invierea celor drepti, iar la sf. celor 1000 de ani invierea celor nedrepti si "dezlegarea" (dezlegare care nu este una fizica, ci redarea autoritatii)diavolului.
Aceasta postare a fost editata de hans: 23 November 2009 - 12:16 PM