i0an, la 30 September 2011 - 09:29 AM, a spus:
Asa e cum zici tu, numai ca problema nu e a ierta pe altii (gresiti nostrii), ci a ne ierta pe noi insine de superactivarea afectivpatimasa de care suntem bolnavi, motiv pt. care nu reusim sa ii ieram pe ceilalti si tot adunam ranchiuna.
Daca nu ne putem ierta pe noi, atunci nici pe altii, iar asta datorita faptului ca nu putem accepta situatia prin care am trecut.
Stii cum se spune, nu-mi aduc aminte exact cuvintele, dar ideea era ca omul are nevoie sa accepte ceea ce nu poate schimba, curaj sa schimbe ceea ce se poate si minte sa faca distinctie in situatii.
haym herman, la 01 October 2011 - 10:19 PM, a spus:
Daca cel pe care-l ierti nu-i pasa,atunci chiar nu merita efortul sa-l ierti.
Nu valoreaza nimic iertarea daca nu este ceruta,sau asteptata.
Altfel,asa cum se zice ca ;Isus a murit pentru pacatele intregii omeniri,daca omenirea nu simte ,moartea lui a fost in zadar.
Si chiar asa si este.
Caci se zice ca Isus ar fi spus;Dute si te impaca cu pirisul tau si apoi vino sa-ti aduci darul la altar.
Daca nu te duci sa te impaci,cum ai vrea sa te ierte?
Nu valoreaza nimic iertarea daca nu este ceruta,sau asteptata.
Altfel,asa cum se zice ca ;Isus a murit pentru pacatele intregii omeniri,daca omenirea nu simte ,moartea lui a fost in zadar.
Si chiar asa si este.
Caci se zice ca Isus ar fi spus;Dute si te impaca cu pirisul tau si apoi vino sa-ti aduci darul la altar.
Daca nu te duci sa te impaci,cum ai vrea sa te ierte?
Si tot Iisus la cruce s-a rugat pentru cei care l-au rastignit, huiduit si ce s-a mai fi intamplat acolo:"iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac", deci El ii iertase daca se ruga pentru ei si nu cred sa fi venit careva sa-i ceara.
Am spus cum vad eu lucrurile, daca se trece printr-o situatie grea ce nu mai poate fi schimbata de persoana respectiva, eu zic ca e mult mai bine sa accepte situatia data si sa-l ierte pe cel care i-a gresit, nu pentru ca el i-ar cere-o sau pentru ca ar merita, ci pentru a putea depasi situatia, pentru a putea incheia un capitol, poate dureros,chiar foarte, dar care odata incheiat, se poate merge mai departe.
Nu degeaba se spune ca bine sau rau toate vin din voia Domnului, iar omului cu minte (asa ca Iov) ii mai ramane doar sa le accepte.
Resentimentele duc la depresie, gandurile de razbunare, nu pot aduce decat ori punerea lor in practica si complicarea situatie cu urmari poate mult mai grave pentru cel in cauza, sau ramanerea la stadiul de planuri si, eventual, ajungerea la balamuc.
Contact
Facebook
Twitter
RSS