sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Sfantul Spiridon care a trait in anii 300 si caruia i se schimba si acum anual papucii Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Dimineata 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 21-November 08

Scris 18 October 2009 - 10:09 PM

"Spre deosebire de celelalte sfinte moaşte, cele ale Sfântului Spiridon dispar frecvent din raclă, venind la cei care îi cer ajutorul cu credinţă şi cu lacrimi, şi face nenumărate minuni. De aceea, multe spitale îi poartă numele şi au în incinta lor o Biserică cu hramul Sfântului Spiridon. Sfântul Spiridon vine cu sfântul său trup la cei bolnavi, care îi cer ajutorul şi îi vindecă.

Ca dovezi ale plecării Sfântului Spiridon din raclă arătăm următoarele:

- clericii şi credincioşii văd că, pentru o perioadă scurtă de timp, lipseşte trupul său din raclă; - când Sfântul revine în raclă, trupul său este cald şi prăfuit; - în fiecare an îi sunt schimbate încălţările, care sunt uzate şi impregnate cu praf şi iarbă; este şi motivul principal pentru care Sfântul Spiridon este ales patron al cizmarilor; - în timpul procesiunilor religioase, Sfântul Spiridon este purtat în raclă stând în picioare; - în Acatistul Sfântului Ierarh Spiridon, de peste 1600 de ani, credincioşii cântă (Icosul al 6-lea):

"Bucură-te, că eşti şi cu oamenii cu trupul petrecător; Bucură-te, al cărui trup săvârşeşte astăzi minuni; Bucură-te, că încălţămintele tale slujesc drept dovadă".

Când insula Corfu a aparţinut veneţienilor (catolici), aceştia l-au cinstit pe Sfântul Spiridon cu evlavie, pentru ajutorul dobândit de la el.

Într-o zi i-au schimbat hainele arhiereşti cu un veşmânt cusut cu fire de aur. Sfântului Spiridon nu i-au plăcut însă straiele aurite, pe care a doua zi veneţienii le-au găsit lângă sfânta raclă, iar Sfântul Spiridon era din nou îmbrăcat în straiele sale arhiereşti smerite.

La Ierusalim există o Biserică cu hramul Sfântului Ierarh Spiridon. Într-o zi, când preotul a intrat în Biserică, l-a văzut pe Sfântul Spiridon uitându-se pe fereastră. După ce Sfântul Spiridon a plecat, a rămas impregnat pe geamul ferestrei chipul său. Această minune se poate vedea şi astăzi.

Sfântului Spiridon i se fac slujbe şi ceremonii, cu scoaterea sfintelor sale moaşte, în următoarele zile:

- în sâmbata lui Lazăr, zi în care i-a scapat de foamete pe locuitorii din Corfu, prin aducerea de vapoare cu grâu;

- în duminica Floriilor, pentru vindecarea celor bolnavi;

- în ziua de 11 august, când i-a alungat pe turcii care voiau să cucerească oraşul;

- în prima duminică din luna noiembrie, când îi vindecă pe suferinzii de boli grele.

(Întâmplările sunt povestite de Părintele Cleopa Paraschiv de la Mănăstirea Rarău după pelerinajul său în Grecia, în volumul: Pelerin în Sfântul Munte Athos. Sfânta Mănăstire Vatopedi, Editura Panaghia, loc, an?). "

"În anul 325 AD, a participat la Primul Sinod Ecumenic de la Niceea unde a uimit pe mulţi cu simplitatea cu care a explicat credinţa ortodoxă. Fără prea multă carte, sfântul a reuşit să convertească un mare filozof al vremii de la arianism la Ortodoxie, uimind pe toţi cei prezenţi la Sinodul de la Niceea. El a explicat unitatea şi diversitatea Sfintei Treimi ţinînd în mână o cărămidă şi spunînd simplu că este formată din trei elemente esenţiale, şi anume foc, pământ şi apă. În timp ce vorbea, s-a aprins focul în partea de sus a cărămizii şi a început să curgă apa din partea de jos. Tot acolo, la Niceea, l-a cunoscut pe Sf. Ierarh Nicolae; între cei doi ierarhi s-a format o prietenie trainică. "
0

#2 Utilizator offline   nightwish 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 22-January 06

Scris 18 October 2009 - 10:24 PM

Exista vreun mesaj pe forumul asta, postat de tine, care sa fie in intregime al tau?

Pareri personale ai sau esti doar un copiator?
0

#3 Utilizator offline   Dimineata 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 18 October 2009 - 10:35 PM

Parerea mea e ca astfel de sfinti arata puterea lui Dumnezeu. Acest Sfant a fost Ortodox.

Aceasta postare a fost editata de Dimineata: 18 October 2009 - 10:38 PM

0

#4 Utilizator offline   nightwish 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 18 October 2009 - 10:39 PM

As inclina sa cred ca puterea Lui o vezi peste tot si in toate. Trebuie doar sa deschizi ochii.

Dar de aici pana la a posta doar in sistem de copy/paste, e o cale destul de lunga. Forumul inseamna mult mai mult, daca nu stii altfel, iti fac un topic in care sa postezi doar asa si gata. Atat timp cat initiezi sau participi la o discutie, ma astept sa respecti regulamentul acestui forum.
0

#5 Utilizator offline   Dimineata 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 18 October 2009 - 10:51 PM

Poate unele sunt copy paste dar altele nu sunt.Am citit despre acest Sfant si am vrut sa impart cu voi ce am aflat. Avea vreun sens sa repovestesc ce altii au facut mai bine?

Aceasta postare a fost editata de Dimineata: 18 October 2009 - 10:51 PM

0

#6 Utilizator offline   nightwish 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 19 October 2009 - 08:26 AM

La tine, majoritatea mesajelor postate sunt in regim copy/paste. Faptul ca in unele iti aduci aminte si mai bagi si cate o replica personala, nu inseamna ca nu sunt in acelasi stil.

Dar nici macar respect pentru autorii articolelor pe care le copiezi nu ai.

Pentru genul asta de impartasiri, iti fac topic dedicat si pui tot ce vrei.
0

#7 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 19 October 2009 - 08:38 AM

Am observat ca cu cit religiozitatea este mai ortodoxa - in sensul de mai apropiata de dogma- cu atit contributia personala a userilor este mai redusa ei limitindu-se la a da citate biblice sau "ziceri" ale unor teologi renumiti .Dupa parerea mea cauza consta in frica de a nu-L supara pe Cel de Sus printr-o intelegere gresita a dogmei......

Aceasta postare a fost editata de VEMANS: 19 October 2009 - 08:37 AM

0

#8 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 19 October 2009 - 08:37 AM

Dimineata, fi si tu mai inventiv macar dupamasa , uite ce zice Vemans de ortodocsi :crazypilot:
0

#9 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 19 October 2009 - 10:19 AM

"Ca dovezi ale plecării Sfântului Spiridon din raclă arătăm următoarele "

Oh , da ! ...

:crazypilot:

Aceasta postare a fost editata de Ravl: 19 October 2009 - 10:20 AM

0

#10 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 19 October 2009 - 11:02 AM

Vezi postareaRavl, la Oct 19 2009, 11:19 AM, a spus:

"Ca dovezi ale plecării Sfântului Spiridon din raclă arătăm următoarele "

Oh , da ! ...

:crazypilot:

Cam asa:

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Monoteismul hindus
studiu comparativ
HareKrishna  24 3.293
Hot Topic (New) Viata si minunile Sfintei Parascheva Dimineata  29 4.306
Replici noi Religia dacilor .Politeism sau monoteism? HareKrishna  0 1.060
Hot Topic (New) Semnul fiarei = cipul ?
Sa fie oare cipul dusmanul "celor sfinte"?
hans  1.143 52.769
Hot Topic (New) Ce este pecetea viului Dumnezeu din APOC 7 , 2-3.? Dumitru56  48 6.402