sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Partitii pe doua HDD-uri Evaluare topic: * - - - -

#1 Utilizator offline   Vera93 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 18-October 09

Scris 18 October 2009 - 12:56 PM

Am 2 hard-uri de 40 gb in pc si vreau sa lucrez cu amandoua. Unu pe master si unul pe slave. Si bios-ul le recunoaste. Faza este ca nu ma descurc deloc cu partitiile. Eu vreau cate 2 partitii pe hard ..adica c si d pe fiecare. Dar nu prea pot. Cand sa dau sa le formatez din bios.. imi apar 4 partitii..2 sus si 2 jos (cred ca pe fiecare hard) si le-am reformatat pe fiecare. Dupa ce s-a terminat si intru in My computer...vad 4 partitii C,D,E,H dintre care pe D este instalat windows-ul [XP sp 3] iar restul goale si pe care le-am formatat.Pe oricare hdd as intra imi arata aceleasi chestii. Este normal?

Hardisk-urile sunt : Maxtor 53073H6 si Basic Hard Disk 1 (WDC WD400EB-11CPF0)

Ar avea ceva daca as incerca sa sterg partitii cu Paragon Partition Manager ?

Ma puteti ajuta va rog? Caci nu am mai avut 2 hdd pana acum si nu ma pricep deloc.

Aceasta postare a fost editata de Vera93: 18 October 2009 - 01:25 PM

0

#2 Utilizator offline   Sorinelgeo 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 07-October 09

Scris 18 October 2009 - 02:13 PM

Pai daac sunt formatate sunt goale ...uite pune o melodie de exemplu sau fa un folder pe una din aceste partitii . O sa vezi ca nu o sa gasesti folderul respectiv sau melodia respectiva pe toate partitiile, ci numai in partitia in care ai pus initial. Din moment ce ai 2 hdd din care unul de 40 de ce mai vrei sa partitionezi?
0

#3 Utilizator offline   Vera93 

• Ghiocel

Scris 18 October 2009 - 02:45 PM

Vezi postareaSorinelgeo, la Oct 18 2009, 03:13 PM, a spus:

Pai daac sunt formatate sunt goale ...uite pune o melodie de exemplu sau fa un folder pe una din aceste partitii . O sa vezi ca nu o sa gasesti folderul respectiv sau melodia respectiva pe toate partitiile, ci numai in partitia in care ai pus initial. Din moment ce ai 2 hdd din care unul de 40 de ce mai vrei sa partitionezi?

Am 2 hdd de cate 40 gb fiecare. Pentru ca vreau sa lucrez mai usor pe ele..vreau sa am cate 2 partitii pe fiecare. Uite sa zicem ca aproape am reusit cu Partition Manager. De ce imi arata aceleasi chestii pe amandoua hard-urile? Nu se presupunea ca fiecare este cu treaba lui?
0

#4 Utilizator offline   Sorinelgeo 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 19 October 2009 - 07:38 PM

sterge 'chestiile' de pe o partitie si vezi daca raman pe cealalta....nu prea inteleg ce inseamna chestii.... :crazypilot:

Aceasta postare a fost editata de Sorinelgeo: 19 October 2009 - 07:40 PM

0

#5 Utilizator offline   Vera93 

• Ghiocel

Scris 23 October 2009 - 11:47 PM

Vezi postareaSorinelgeo, la Oct 19 2009, 08:38 PM, a spus:

sterge 'chestiile' de pe o partitie si vezi daca raman pe cealalta....nu prea inteleg ce inseamna chestii.... ;)

Deci..cum sa explic eu ca sa intelegi. Am pus 2 hard-uri si le-a recunoscut. Dar nu e normal ca atunci cand intrii pe unul sa ai 2 partitii si sa pui ce vrei in ele..windows-ul astea . Si pe celalalt la fel . Sa nu aiba treaba unul cu altul .Ca si cum as lucra cu 2 calculatoare diferite. Mie imi apar amandoua la fel..ca si cum ar fi lipite dar adunate imi da memorie mai mica decat 80 gb cum ar fi normal daca ar fi lipite. E normal?
0

#6 Utilizator offline   Sorinelgeo 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 25 October 2009 - 07:03 PM

Vezi postareaVera93, la Oct 23 2009, 11:47 PM, a spus:

Deci..cum sa explic eu ca sa intelegi. Am pus 2 hard-uri si le-a recunoscut. Dar nu e normal ca atunci cand intrii pe unul sa ai 2 partitii si sa pui ce vrei in ele..windows-ul astea . Si pe celalalt la fel . Sa nu aiba treaba unul cu altul .Ca si cum as lucra cu 2 calculatoare diferite. Mie imi apar amandoua la fel..ca si cum ar fi lipite dar adunate imi da memorie mai mica decat 80 gb cum ar fi normal daca ar fi lipite. E normal?

Am inteles si nu prea, dar tu urmeaza pasii astia..
1. Scoate unul din hdd
2. Pui cdul cu win in cdrom
3. Stergi partitiile toate, apoi repartitionezi ..c si d, o sa ai dupa repartitionare ..amandoua de aproximativ 20 de gb
4. instaleaza win in c
5. dupa instalare formatezi si d
6. apoi poti linistita sa montezi pe slave celalalt hdd si sa il partitionezi in e si f de exemplu sau in orice vrei tu
NU O SA AI 80 GB INSUMATE deoarece hdd astea nu sunt chiar de 40 sunt un pic mai mari sau mai mici
Instalarea asat se poate face lejer si cu amandoua hdd in computer dar am banuiala ca nu esti experta in partitionare/ formatare asa ca incerca numai cu unu, pe al doilea il pui dupa instalarea windowsului si il partitionam faar partiton magic sau mai stiu eu ce , doar cu windowsul, ne mai auzim pe forum
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse