Științe inițiatice: kaballa, gnosticism, hermetism s.a
Scris 17 October 2009 - 09:18 PM
Scris 17 October 2009 - 09:33 PM
Scris 18 October 2009 - 09:30 PM
Scris 18 October 2009 - 10:02 PM
sergiu21, la Oct 18 2009, 10:30 PM, a spus:
In functie de caz, amandoua variantele sunt corecte. Sau pot fi si o plata pentru tine.
Nu-ti poate spune nimeni sa urmezi cursurile unei scoli sau al alteia. De ce? Pentru ca nimeni nu traieste in papucii tai, ca sa zic asa. Fiecare dintre noi avem drumul nostru pe care trebuie sa-l parcurgem, lectiile noastre, obstacolele peste care trebuie sa trecem etc.
Cauta sa te cunosti pe tine cat mai bine si sa inveti sa-ti asculti sufletul. El iti va spune intotdeauna ce este mai bine pentru tine. Trebuie sa vezi care anume, dintre scoli, ti se potriveste mai bine. Incearca sa nu faci o salata din toate.
Scris 18 October 2009 - 11:40 PM
nightwish, la Oct 18 2009, 11:02 PM, a spus:
Nu-ti poate spune nimeni sa urmezi cursurile unei scoli sau al alteia. De ce? Pentru ca nimeni nu traieste in papucii tai, ca sa zic asa. Fiecare dintre noi avem drumul nostru pe care trebuie sa-l parcurgem, lectiile noastre, obstacolele peste care trebuie sa trecem etc.
Cauta sa te cunosti pe tine cat mai bine si sa inveti sa-ti asculti sufletul. El iti va spune intotdeauna ce este mai bine pentru tine. Trebuie sa vezi care anume, dintre scoli, ti se potriveste mai bine. Incearca sa nu faci o salata din toate.
Pana la urma nu vreau decat sa il gasesc pe Dumnezeu si sa fiu impacat cu mine insumi.Dar intrebarile mele nu-si gasesc raspuns nici la televizor, nici in psihologie, nici in neurologie, nici in filozofie, nici in fizica cuantica.M-am saturat sa tot analizez, sa dezbat, sa ma contrazic...Vreau sa simt, sa iubesc, sa traiesc, dar neingradit de nevoile de posesie, atasament emotional etc.Doar prin inalatare spirituala poti sa invingi aceste dependente sentimentale si sa gasesti bucuria de a trai pur si simplu momentul.Si elevarea spirituala nu o gasesti daca nu ai niste linii directoare...Asa ca va intreb:Aveti incredere in vreuna din 'institutiile' spirituale din Romania?Vi se pare corect sa platiti pentru invataturi spirituale?Avem nevoie de o religie pentru a duce o viata completa?A fi adeptul unei credinte anume inseamna a fi 'fanatic' sau a avea 'creierul spalat'?De exemplu, hermetismul cu cele 7 principii ale sale nu contrazice nici o religie si nici o stiinta.Nu poti spune ca un hermetic e fanatic, e prea intelept pentru a-l numi asa.Deci, exista cineva care urmeaza cursuri 'neconventionale', ezoterice pe acest forum?As dori parerile voastre cu privire la aceste stiinte initiatice.
Scris 18 October 2009 - 11:45 PM
Scris 19 October 2009 - 10:03 AM
sergiu21, la Oct 19 2009, 12:40 AM, a spus:
Asta nu o vei realiza decat prin munca personala. Nici o scoala nu-ti va aduce impacarea, ci tu trebuie sa lucrezi cu tine, sa-ti infrunti demonii, cum se zice.
Culmea stii care este?
Raspunsul se gaseste in tot ce ai enumerat aici.. si in plus. Nimeni nu detine adevarul absolut, sunt toti o particica mica din acest intreg.
Pai simte, iubeste, traieste, dar apoi analizeaza tot ce ti se intampla. Deschide-ti si mintea si sufletul in egala masura.
Cred ca, cel putin partial, ai deja raspunsul la aceste intrebari.
Si nu cred ca gresesc daca afirm ca esti pe drumul cel bun.
Legat de plata, gandeste-te la faptul ca inainte aceste scoli erau ermetice, la ce presupunea intrarea intr-o astfel de scoala. Nu plateai material, dar plateai cu viata ta. (nu in sensul ca te omorau, nu te gandi la asta)
Nu stiu daca parerea unuia sau altuia referitoare la o scoala sau alta, ti-ar fi de folos. Sau daca ar fi indicata. Nu trebuie sa-ti croiesti drumul in functie de parerile altora.
Incearca si vezi ce ti se potriveste.
Si-ti repet un lucru: incearca sa nu faci o salata din toate.
Scris 19 October 2009 - 05:13 PM
Scris 10 March 2011 - 09:08 PM

Nu poţi să fi bun creştin şi mason în acelaşi timp. Nu poţi să slujeşti lui Dumnezeu şi “marelui arhitect”. Masonii nu pot crede cu adevărat în Învierea Domnului şi în viaţa veacului ca va să fie, atâta vreme cât una din dogmele lor e blasfemia lui satan numită Kabbala.
Despre acest subiect iată ce scrie în pagina web oficială a Marii Loje Naţionale din România (MLNR):
Cabala (Kabbala) este o tradiţie esoterică ebraică, existând de pe vremea lui Rabbi Simion ben Yochai (sec.2 d.C.), completată în Evul Mediu (Zohar), apoi în epoca modernă (Hasidism). Cabala (de la cuvântul neo-hebreu gabala) înseamnă în ebraică primire, transmisiune, tradiţie, adică receptarea unui patrimoniu de natură divină, transmiterea lui de către adepţii acestei credinţe, precum şi interpretarea şi îmbogăţirea lui. (…) Cabala a furnizat Francmasoneriei sceptrul lui Solomon, Steaua lui David, simbolismul numerelor şi faimosul Arbore Serfirot (al lumii), precum şi originea celor Trei Mari Coloane masonice: Înţelepciunea, Frumuseţea şi Forţa. (…) Cele patru teme principale ale Cabalei sunt:
1. Dumnezeu e o energie inteligentă multidimensională, inaccesibilă organelor noastre de simţ, dar omniprezentă, participantă nemijlocit în toate formele de materie din care este creat universul vizibil.
2. În creaţia materială sunt prezente pretutindeni ambele sexe; orice lucru este în acelaşi timp masculin şi feminin.
3. Spre a-şi oferi o autocunoaştere, în forţa hiperinteligentă numita Dumnezeu – deci în oricare fiinţă din Creaţie – există simultan atât binele cât şi răul (dualism).
4. Reîncarnarea este un fapt incontestabil (tema este prezentată pe larg în cartea Zohar).
În încheiere putem afirma că prin întregul ei conţinut Cabala este un adevărat sistem esoteric, în care învăţătura veche era transmisă sub forma unui cod hermeneutic. Ea este precursoarea Hasidismului şi a influenţat şi mari spirite creştine (Pico della Mirandola, Reuchlin, Böhme). (sursa: http://www.mlnr.ro/ )
Masonii cred despre Dumnezeu că este o energie inteligentă şi impersonală, prezentă în universul vizibil. Creştinii ortodocşi mărturisesc altceva decât mărturisesc masonii în a lor Kabbala. Din simbolul Credinţei (Crez) ce se sprijină pe Sfânta Scriptură, ortodocşii ştiu că Dumnezeu e “făctor al celor văzute şi nevăzute”. Nici pe departe nu putem crede că Dumnezeu e o simplă manifestare energetică prezentă în universul vizibil. Dumnezeu e Creator al universului văzut dar şi nevăzut.
Masonii confundă premeditat manifestarea Dumnezeiască cu Dumnezeu în sine. E ca şi cum s-ar face confuzie între soare şi raza soarelui, e adevărat că acestea sunt indisolubil legate, dar nu e unul şi acelaşi lucru. La fel nici Dumnezeu nu poate fi confundat cu manifestarea divină.
Masonii induc ideea manipulatorie precum că binele şi răul sunt manifestările aceleiaşi energii, numită Dumnezeu, şi că există simultan în orice fiinţă din Creaţie. Răul, nu a existat dintotdeauna, a apărut în clipa în care satan – tatăl minciunii s-a dorit pe sine Dumnezeu. Prin dualismul susţinut de masoni se acreditează ideea că Dumnezeu e energie cu valenţă pozitivă sau negativă aflată la dispoziţia fiinţei create. Într-un mod subtil, masonii, induc ideea că omul fiind o fiintă suficient de evoluată poate oricând să devină propriul său Dumnezeu.
Căci binele şi răul sălăşuiesc în om, iar prin cunoaşterea Sinelui sub cele două aspecte duale, omul ajunge un fel de fiinţa supremă ce poate direcţiona după bunul plac energia impersonală numită Dumnezeu. Cât despre erezia reîncarnarii, nu e o idee proprie Kabbalei, e mult mai veche, se regăseşte la hinduşi şi chiar la anticii elini. Masonii îmbrăţişând această teză păgână nu fac decât să confirme anticreştinismul doctrinei lor.
Despre controversata kabbala aflăm că datează din secolul 18 î.H, nici pe departe din secolul 2 d.H aşa cum se susţine în pagina oficială a Marii Loje Naţionale din România. Informaţia privind acest aspect e relevată de Institutul de Educaţie şi Cercetare în Cabala Bnei Baruch ( http://www.kabbalah.info ).
Probabil masonii nu au găsit ca fiind importantă menţionarea cât mai exactă a momentului apariţiei monstruozităţii numite kabbala. Sau poate nici ei nu ştiu prea multe despre controversă. In orice caz, marele maestru Radu Bălănescu ar trebui să-i “ardă între coloane” pe cei ce au introdus date mincinoase în pagina oficială a marii loje.
Tovăraşi masoni, un pic mai multă seriozitate!
Nu aveţi respect nici măcăr pentru propia erezie?
Pagina web e un fel de carte de vizită, voi vă prezenţati profanilor cu date îndoielnice?
Oare ce autoritate are Institutul Bnei Baruch să se pronunţe pertinent în privinţa kabbalei?
Nebunia obscură numită kabbala face parte dintr-un lung şir de abateri de la Legământul cu Dumnezeu. Kabbala se încadrează perfect în abaterile, căderile, nelegiuirile repetate de genul “viţelul de aur” sau “vrăjitoarea din Endor”. Citirea Torei (Pentateuh) sau a oricărei cărţi sfinte în cheia kabbalei aminteşte de divinaţie. Faptul ca Scriptura are şi un sens mult mai profound decât cel literar nu înseamnă că poate fi desluşit în mod real cu ajutorul kabbalei.
Nu putem apela la înţelepciunea kabbalei pentru a înţelege “lumea superioară” şi “guvernarea înaltă a providenţei”, pentru că Dumnezeu întotdeauna a ştiut cum şi prin cine să se adreseze neamului omenesc.
Cu alte cuvinte, kabbala îndeamnă şi îndrumă practicantul să experimenteze un fel “realitate de dincolo de realitatea noastră”, o invitaţie la plimbare prin “lumile spirituale”. Cartile kabbalei servesc drept “ghid turistic” în “realitatea spirituala” a “lumii de dincolo”. Astfel de preocupari oculte amintesc de şamanism sau spiritism, chestiuni vehement combătute în Scriptură.
Kabbalisti işi prezintă cu aroganţă erezia ca fiind ştiinţă, dacă e ştiinţă e ştiinţa magiei, nimic altceva. Adoratorii practicii vrăjitoreşti numită kabbala, pretind că sunt cunoscători rafinaţi a Legii Vechi, dar ignoră cu desăvârşire interdicţia practicilor magice.
LEVITICUL 19
31: Să nu alergaţi la cei ce cheamă morţii, pe la vrăjitori să nu umblaţi şi să nu vă întinaţi cu ei. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.
Sursa: http://mihailandrei.wordpress.com/2010/12/...senia-masonica/
Scris 10 March 2011 - 11:59 PM
Eu am cunoscut personal masoni "din aia rai"
AndreiMihail, la Mar 10 2011, 08:08 PM, a spus:
Nu este magie ceea ce prezinta respectivii acolo. In mare parte este un indrumar de indreptare a pacatelor si tehnici de a o face. Deci nici o erezie, cel putin din cate am observat. Din contra, este utila pentru cine studiaza cunoasterea de sine, care este elementul fundamental pentru indreptarea pacatelor si greselilor.
Abordarea spiritualitatii se face acolo sub o forma stiintifica, metodica, sistematica, de aceea o numesc stiinta. Si chiar este o abordare stiintifica a religiei.
Abordarea stiintifica a indreptarii pacatelor, din pacate este foarte limitata in crestinism, ceea ce este dupa parerea mea o mare carenta.
Da de unde!... Citeste cartile de pe situl ala. Dumnezeu este prezentat foarte personal, ca un Tata, ca PERSOANA, precum in crestinism.
Cei care sustin chestia cu Dumnezeu-energie sunt masonii aia new-age, nu cabalistii de pe situl asta. Citeste-le cartile sa te convingi.
Poftim:
http://www.kabbalah....de-cabala/carti
Spor la citit si apoi mai vorbim
2. În creaţia materială sunt prezente pretutindeni ambele sexe; orice lucru este în acelaşi timp masculin şi feminin.
3. Spre a-şi oferi o autocunoaştere, în forţa hiperinteligentă numita Dumnezeu – deci în oricare fiinţă din Creaţie – există simultan atât binele cât şi răul (dualism).
4. Reîncarnarea este un fapt incontestabil (tema este prezentată pe larg în cartea Zohar).
Afirmatiile 1 si 2 sunt partial adevarate, desi stangaci prezentate, lasand loc unor interpretari gresite.
Punctul 2 nici macar nu este esential si iarasi incomplet, deoarece genurile nu se rezuma doar la universul fizic. Iar lasa loc interpretarilor gresite. Dar in sfarsit...
Punctele 3 si 4 sunt discutabile. Punctul 3 este fals daca se refera la Dumnezeu ca dualitate, deoarece dualitatea se limiteaza la conditia omului decazut. Punctul 4 este partial adevarat, dar trebuie corect inteles, si probabil in Zohar este pe larg dezbatut.
Nu cred ca a dat Cabala ceva masoneriei, ci masoneria a imprumutat eventual anumite concepte.
Este o descriere exagerata. Citeste cartile, nu este vorba de nici un ghid turistic, ci autoanaliza in vederea atingerii perfectiunii spirituale cu ajutorul lui Dumnezeu. Practic este aceeasi cu indrumarea crestina spre perfectiune, expusa in alte cuvinte mai exacte, adaptate secolului nostru si pe intelesul tuturor.
Dar ceea ce este important, ca se vorbeste de monoteism, iar Dumnezeu nu este expus ca dualitate, precum lasa sa se inteleaga situl masonic. Deci eventual masonii au imprumutat si au modificat.
Aceasta postare a fost editata de Pippo: 11 March 2011 - 12:00 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Etica si religia-referitor la comportaement religioase absurde intalnite uneori la unii | laursan3 | 29 | 4.040 |
|
topic combinat |
adynastase | 151 | 11.514 |
|
Moartea
Perspectiva crestina |
cioanas | 182 | 18.448 |
|
Religia si politica | Majer | 41 | 5.815 |
|
Regulamentul Ariei Religie si Spiritualitate | nightwish | 0 | 2.690 |
Contact