mica_curioasa, la Jan 19 2010, 05:34 AM, a spus:
Ti se par gretoase fripte in ulei, dar alea unse cu untura si usturoi sunt delicioase?
Da. Am vazut o romanca cum le facea pe aragaz electric, nu fierbea repede uleiul si-l absorba totul din cratita coca de paine cumparata, dar si pe You Tube am vazut pe una in actiune si tot grase erau. In comparatie cu cele coapte pe jar, aproape in cenusa care sint groase ca o lipie de vreo 3-4 cm si se freca un catel de usturoi pe partea de sus si pe urma cu pana de uns am aplicat un strat subtire de untura calda care s-a si evaporat de la caldura intensa!!! O aroma daca a ramas din ea pe toata lipia si l-am mancat in cinci, nu una eu singura!!! Era in Secuime si acolo nu se abuza de untura sau de nici un alt aliment, doar un pic primeam din orice, cat o adiere de vant, eram slabe cat o scobitoare, eu cu sora mea si doi frati mai mici. Eram recompensati cu lipia pentru ca am ajutat sa tinem covata cand mama framanta painea, si spalam toate ustensilele dupa ce era gata cu painea pusa in cuptor. Covata era cat o cada/vana de baie ... caram si apa cu galeata si-l lasam aproape steril, mama a fost asistenta medicala VOLUNTARA langa chirurg pe front in al II_lea Razboi Mondial, avea diploma pentru meseria asta. Ne-a crescut sanatosi si curati.