Kether, la Oct 2 2009, 01:29 PM, a spus:
Atata timp cat un criminal ar fi condamnat la 10 ani de inchisoare si eliberat. Dupa eliberare savarseste alta crima si i se mai da 10 ani. Si istoria se repeta, cicluri de-a randul, pana la moartea finala, acest nenorocit criminal nu a invatat ca a lua viata unui semen, nu este un lucru bun in ochii legii, oricare ar fi ea(umana sau divina), ce este de facut, cine este cel defect? Omul, raul sau Dumnezeu?
Toti!

Nu exista perfectiune. E o utopie...
Avem doua partide:dreapta (Dzeu) si stinga (Satana).Noi,suntem la centru;alegatorii.(niste paria... considerati tradatori de catre ambele parti)

Putem fi de centru-dreapta ori centru-stinga.
Mai in gluma,mai in serios:"iertarea este dreptul de a repeta greseala facuta"
De aceea,corect:"cine greseste,plateste!"

altfel,se incurajeaza "gresirea".Adam si Eva au gresit si...au platit.Inca,platim...

Au fost doar partial iertati prin faptul ca nu au fost ucisi pe loc; dar,nici bine nu le-a fost din momentul in care au fost "incatusati" in trup material cu toate dezavantajele generate de aceasta.
VEMANS, la Oct 2 2009, 01:35 PM, a spus:
Sa inteleg ca pledezi pentru " legea talionului" ? Ti se pare mai corecta legea divina ? Si daca se dovedeste ulterior ca cel pedepsit cu moartea era nevinovat ?
Sa nu intelegi ca tin cu criminalii , eu i-as condamna la inchisoare pe viata fara drept de reducere a pedepsei .
Si oricum exista multe alte rele omenesti inafara de crima ! Si nu au fost eradicate de milenile de credinta scurse pina acum.
Corect...

condamnati...sa fie sclavii societatii.Dar,cu posibilitate de rascumparare...
Noi,nu suntem demoni iar sufletul nostru nu este iadul!

Sufletul="suflarea de viata"=Dzeu...asadar,Dzeu nu poate fi...Iadul!
Satana,da...

este regele lumii materiale.
Dar,cum spunea cineva,corect:pentru a creste,a ne inalta catre Lumina (soare,Dzeu) asemenea unei plante,trebuie sa avem radacini bine infipte,ancorate... in noroi (pamint+apa=dualitatea,"virusarea",pacatul amestecat cu divinitatea).
Dar, sa nu uitam ca cele mai frumoase si curate flori,nuferii...se deschid catre soare,traind in mocirla.Si ce curati si frumosi sunt!
Cred ca prietenul tau nu a inteles nimic din cartile lui Argesanu!
Apoi...

si Argesanu poate gresi;nu detine nimeni adevarul absolut.
Aceasta postare a fost editata de Bagherra: 04 October 2009 - 11:22 AM