sau Inregistrare

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Noi suntem demoni in Iad (sufletul nostru), iar Satana e regele acestei lumi? Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Andrei Vlinder 

• Adevăr
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 16-August 07

Scris 02 October 2009 - 04:29 PM

Vezi postareaKether, la Oct 2 2009, 12:53 PM, a spus:

A nega biblia in totalitate din punctul mea de vedere este o mare pierdere. In acea carte se ascund infinite adevaruri si intelepciuni. Sa refuzi biblia este ca si cum ai refuza o mare comoara. Nu inteleg de ce se confunda religia, cu un izvor de intelepciune care izvoraste cu prisosinta si din biblie. Nu este nimeni vinovat decat insusi omul neinitiat care a denaturat si stricat acea carte plina de adevar, pangarind-o cu tot felul de interpretari care mai de care mai egotice.

Cum ar putea fi izvor de intelepciune si adevar o carte care instiga la crima si prezinta povesti mincinoase ca pacatul stramosesc ?!

Aceasta postare a fost editata de Mirada-Dicovici: 02 October 2009 - 04:32 PM

0

#22 Utilizator offline   ironic 

• esoteric...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 31-May 06

Scris 02 October 2009 - 04:50 PM

Vezi postareaVEMANS, la Oct 2 2009, 01:27 PM, a spus:

Fiecare are dreptul la o parere.......a mea este ca Dumnezeu si Satana sunt personaje de poveste .

:spiteful:
Asa este. Nimeni nu detine adevarul absolut. Cand spun nimeni ma refer la oameni. Dar daca poti vedea adevarul inseamna ca ai trecut de stadiul de om.

Vezi postareaMirada-Dicovici, la Oct 2 2009, 05:29 PM, a spus:

Cum ar putea fi izvor de intelepciune si adevar o carte care instiga la crima si prezinta povesti mincinoase ca pacatul stramosesc ?!

Si in Alba ca Zapada si cei Sapte pitici vei gasi indemnuri la crima, desi pare o poveste de adormit copii. Depinde ce oglindeste cel care o asculta. Si apropo, in aceasta poveste daca cumva un initiat o citeste va gasi o adevarata comoara de intelepciune. Si cand te gandesti ca noi o folosim pentru a adormi copii.
Cand mergi in padure sa te recreezi, indubitabil vei gasi si arbori uscati, depasiti de vreme...

Cauta si vei gasi, bate si ti se va deschide. Dar conteaza si ce cauti si unde bati. Daca in acea carte cauti crime, asta vei gasi. Daca bati la usa satanei, chiar iti va deschide si te va invita cu o deosebita dulceata sa intri si sa te asezi...
0

#23 Utilizator offline   Andrei Vlinder 

• Adevăr
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 16-August 07

Scris 02 October 2009 - 05:22 PM

Vezi postareaKether, la Oct 2 2009, 05:50 PM, a spus:

Cauta si vei gasi, bate si ti se va deschide. Dar conteaza si ce cauti si unde bati. Daca in acea carte cauti crime, asta vei gasi.

Nu e vorba ca le caut eu ci pur si simplu ele exista si nu pot fi trecute cu vederea prea usor pentru ca sunt prea frapante. Si ca sa fiu on topic cred ca initiatorul topicului are dreptate : domina raul si lumea aceasta pare a fi mai mult un purgatoriu decat un paradis.

Aceasta postare a fost editata de Mirada-Dicovici: 02 October 2009 - 05:43 PM

0

#24 Utilizator offline   MoselAnca 

• Schwarze Schaf
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 11-April 07

Scris 02 October 2009 - 05:41 PM

Vezi postareaKether, la Oct 2 2009, 04:50 PM, a spus:

Si in Alba ca Zapada si cei Sapte pitici vei gasi indemnuri la crima, desi pare o poveste de adormit copii. Depinde ce oglindeste cel care o asculta. Si apropo, in aceasta poveste daca cumva un initiat o citeste va gasi o adevarata comoara de intelepciune. Si cand te gandesti ca noi o folosim pentru a adormi copii.
Cand mergi in padure sa te recreezi, indubitabil vei gasi si arbori uscati, depasiti de vreme...

Alba ca Zapada nu este prezentata ca fiind "adevar absolut" si nici nu ne rugam la print...

In momentul in care crestinii au sa-i confere bibliei aceasi insemnatate ca unui basm, din care iei numai partile bune, nu au sa mai fie probleme... pana una alta Biblia este cuvantul lui God, transmis prin fax profetilor :spiteful:

Zi unui crestin ca biblia are aceeasi valoare cu legendele Olimpului si ai sa ai probleme :good:
0

#25 Utilizator offline   american :) 

• proud to be an American
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 03-November 08

Scris 02 October 2009 - 05:53 PM

Vezi postareaKether, la Oct 2 2009, 01:25 AM, a spus:

Sunt din lumea asta dar incerc sa nu ma identific cu ea, nu ziceai ca e maya? Calugarul a descoperit ca e maya si daca urca in varf de munte nu inseamna ca lasa maya cu totul in vale, maya vine bucatele mici dupa tine oriunde te-ai afla pana ajungi sfant. Nu e egoist daca nu mai are dorinte legate de ego si nu neaga maya, incepe doar sa se transforme. Exista si oameni care mediteaza in plin zgomot si sunt in pace. Undeva trebuie sa incepi ca sa iesi din nebunia asta, altfel te ridica cand esti fericit si te coboara cand esti trist, nu te mai opresti niciodata, ametesti.

Nu zice nimeni ca nu exista raul - maya sau cum ii spun eu dilusion, nu zice nimeni sa-l negi, bineinteles ca nu poti decat sa-l modifici in tine personal, sa-i dai suturi cand vine si sa te intorci spre lumina. Eventual poti sa-i infuentezi si pe cei din jur cu magnetismul luminii tale, altfel nu ai cum. Nici macar cu vorba pentru ca nu au auzul suficient de dezvoltat si oricum ai putea sa suni ca o moara stricata, ca un alian, ca un ciudat...Tu intelegi ceva cand cineva iti vorbeste cursiv in sanscrita sau orice alta limba complet straina?

Chestia cu manastirea si norisorul roz e gresita, tu chiar crezi ca daca tu acum te decizi sa te duci la manastire pentru tot restul vietii tale din iubire sincera pentru Dumnezeu nu-ti iei dupa tine toate gandurile si defectele? Crezi ca ele dispar pe loc? Nu ai idee ce simte un calugar si cum e viata lui. Crezi ca nu exista conflicte in manastire, crezi ca relatiile dintre calugari (oameni si ei) sunt perfecte? E mai usoara din unele puncte de vedere dar mai grea din altele, exact la fel ca un om care crede dar care-si duce viata intr-o familie in lume asta din jur (si el are greutati) si nu in manastire.

Regele e satana, adica maya daca-l vezi asa, daca-l vezi dominant. Daca vezi lumina si te concentrezi mai mult pe ea, esti in lumina. Nu inseamna ca negi intunericul, pur si simplu nu exista lumina fara intuneric. Nu e totul perfect si divin decat dupa ce realizezi ca maya e delusion dar asta doar sfintii poa' sa o zica. Daca Dumnezeu nu ar tine totul in frau nu ar mai exista nimic si daca oamenii nu ar ajunge sa invete (cu forta uneori prin caderi abrupte) sa distinga intunericul de lumina si sa se intoarca spre lumina...care ar mai fi scopul lor in viata? Ar stagna, nu ar mai urca, nu ar mai evolua, nu ar mai ajunge precum sfintii. Un sfant e un om normal care nu renunta niciodata.

Aceasta postare a fost editata de Amarena: 03 October 2009 - 10:07 AM

0

#26 Utilizator offline   ironic 

• esoteric...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 31-May 06

Scris 02 October 2009 - 06:53 PM

Vezi postareaMoselAnca, la Oct 2 2009, 06:41 PM, a spus:

Zi unui crestin ca biblia are aceeasi valoare cu legendele Olimpului si ai sa ai probleme :spiteful:

Valoarea doar noi o dam lucrurilor. Daca pentru mine biblia poate fi totul asta nu inseamna ca si pentru tine este totul. Poate pentru tine este doar o poveste. Este pur credinta ta. Daca tu preferi sa crezi in necredinta, asta nu ma obliga pe mine sa cred in necredinta ta.

Vezi postareaamerican :), la Oct 2 2009, 06:53 PM, a spus:

:good:
As dori sa mai citesc astfel de texte scrise de tine. Totul este un joc intr-adevar, dar asta nu inseamna ca acest joc nu poate fi si serios prin profunzimea sa.

Aceasta postare a fost editata de Kether: 02 October 2009 - 07:44 PM

0

#27 Utilizator offline   Bagherra 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 08-September 06

Scris 04 October 2009 - 11:47 AM

Vezi postareaKether, la Oct 2 2009, 01:29 PM, a spus:

Atata timp cat un criminal ar fi condamnat la 10 ani de inchisoare si eliberat. Dupa eliberare savarseste alta crima si i se mai da 10 ani. Si istoria se repeta, cicluri de-a randul, pana la moartea finala, acest nenorocit criminal nu a invatat ca a lua viata unui semen, nu este un lucru bun in ochii legii, oricare ar fi ea(umana sau divina), ce este de facut, cine este cel defect? Omul, raul sau Dumnezeu?

Toti! :P Nu exista perfectiune. E o utopie...
Avem doua partide:dreapta (Dzeu) si stinga (Satana).Noi,suntem la centru;alegatorii.(niste paria... considerati tradatori de catre ambele parti) ;) Putem fi de centru-dreapta ori centru-stinga. ;)
Mai in gluma,mai in serios:"iertarea este dreptul de a repeta greseala facuta" :o:
De aceea,corect:"cine greseste,plateste!" :lol: altfel,se incurajeaza "gresirea".Adam si Eva au gresit si...au platit.Inca,platim... :rock: Au fost doar partial iertati prin faptul ca nu au fost ucisi pe loc; dar,nici bine nu le-a fost din momentul in care au fost "incatusati" in trup material cu toate dezavantajele generate de aceasta.

Vezi postareaVEMANS, la Oct 2 2009, 01:35 PM, a spus:

Sa inteleg ca pledezi pentru " legea talionului" ? Ti se pare mai corecta legea divina ? Si daca se dovedeste ulterior ca cel pedepsit cu moartea era nevinovat ?
Sa nu intelegi ca tin cu criminalii , eu i-as condamna la inchisoare pe viata fara drept de reducere a pedepsei .
Si oricum exista multe alte rele omenesti inafara de crima ! Si nu au fost eradicate de milenile de credinta scurse pina acum.

Corect... ;) condamnati...sa fie sclavii societatii.Dar,cu posibilitate de rascumparare... ;)

Noi,nu suntem demoni iar sufletul nostru nu este iadul! :P Sufletul="suflarea de viata"=Dzeu...asadar,Dzeu nu poate fi...Iadul!
Satana,da... ;) este regele lumii materiale.
Dar,cum spunea cineva,corect:pentru a creste,a ne inalta catre Lumina (soare,Dzeu) asemenea unei plante,trebuie sa avem radacini bine infipte,ancorate... in noroi (pamint+apa=dualitatea,"virusarea",pacatul amestecat cu divinitatea).
Dar, sa nu uitam ca cele mai frumoase si curate flori,nuferii...se deschid catre soare,traind in mocirla.Si ce curati si frumosi sunt! :artist:
Cred ca prietenul tau nu a inteles nimic din cartile lui Argesanu! :(
Apoi... :wizard: si Argesanu poate gresi;nu detine nimeni adevarul absolut. :P

Aceasta postare a fost editata de Bagherra: 04 October 2009 - 11:22 AM

0

#28 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 05 October 2009 - 05:30 AM

Vezi postareaBagherra, la Oct 4 2009, 11:47 AM, a spus:

.....................Satana,da... :lol: este regele lumii materiale....................

Daca Satana este regele lumii materiale se datoreaza Dumnezeului vostru : El l-a creat , El i-a pus lumea materiala la dispozitie ( conform preceptelor religioase ) . Daca Creatorul vostru etern a considerat necesara prezenta raului / Satanei ( aminteste-ti ca raul exista inainte de pacatul primar !) in viata noastra nu trebuie sa ne adaptam in asa fel incit sa putem trai in prezenta lui ?
Nu sa-l ridicam la rang de virtute ci doar sa gasim un modus vivendi ....
0

#29 Utilizator offline   the_listener 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 25-April 09

Scris 05 October 2009 - 09:13 AM

Vezi postareaMoselAnca, la Oct 2 2009, 06:41 PM, a spus:

Alba ca Zapada nu este prezentata ca fiind "adevar absolut" si nici nu ne rugam la print...

In momentul in care crestinii au sa-i confere bibliei aceasi insemnatate ca unui basm, din care iei numai partile bune, nu au sa mai fie probleme... pana una alta Biblia este cuvantul lui God, transmis prin fax profetilor :doh:

Zi unui crestin ca biblia are aceeasi valoare cu legendele Olimpului si ai sa ai probleme :o:

in momentul in care ateii vor folosi teoria evolutiei si teoria big bang CA UN BASM poate replica ta cu crestinii va fi luata in calcul ... desi e ILOGIC ca cineva SA vorbesca de lucruri pe care nu le stie ( tipic ateilor care nu stiu nimic de credinta ortodoxa)... deci replica ta de mai sus este nula la fel ca a unui copil care spune ca istoria nu exista CA NU A VAZUT-O EL.... deci dupa logica ta lipsa istoria e un basm .... :lol: :roll:
multa iubire
0

#30 Utilizator offline   the_listener 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 25-April 09

Scris 05 October 2009 - 11:41 AM

Vezi postareaVEMANS, la Oct 5 2009, 05:30 AM, a spus:

Daca Satana este regele lumii materiale se datoreaza Dumnezeului vostru : El l-a creat , El i-a pus lumea materiala la dispozitie ( conform preceptelor religioase ) . Daca Creatorul vostru etern a considerat necesara prezenta raului / Satanei ( aminteste-ti ca raul exista inainte de pacatul primar !) in viata noastra nu trebuie sa ne adaptam in asa fel incit sa putem trai in prezenta lui ?
Nu sa-l ridicam la rang de virtute ci doar sa gasim un modus vivendi ....

raul nu exista , diavolul da... diferenta dintre cele doua o stii???? :lol:
intunericul nu exista :roll: gindeste si vezi :doh:
multa iubire

Aceasta postare a fost editata de the_listener: 05 October 2009 - 11:43 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Moartea spirituala si renasterea catherinedeneuve  22 3.513
Replici noi Insemne crestine avgustul  4 1.799
Hot Topic (New) Conversatie cu Dumnezeu
Mesaj dictat de Divinitate
misela  161 14.833
Hot Topic (New) Atasamente Am o mare intrebare!
De fapt mai multe...
octav.c  204 12.228
Hot Topic (New) Doua legi esentiale enohabel  97 6.551