sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Resuscitarea Regulii de Aur Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 01 October 2009 - 08:25 AM

"Orice interpretare a Scripturii care naste ura si dezbinare este ilegitima."

Legat de regula de aur, eu cred ca exista o subtilitate ce scapa multora.
Forma pozitiva a regulii de aur duce la un nivel mult mai ridicat de energie al societatii.
Este nevoie de relativ putina energie pentru a respecta un set de legi dar daca de la respectarea legilor se trece la serviciu ghidat de iubire in slujba celor din jur, atunci putem vorbi de o adevarata revolutie energetica.

Cum spunea Theilard de Chardin:
"Īntr-o bună zi, după ce vom fi luat īn stăpanire vānturile, valurile, mareele şi gravitaţia, vom pune la lucru energiile iubirii. Atunci, pentru a doua oară īn istoria omenirii, omul va fi descoperit focul."
0

#2 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 07 October 2009 - 04:38 PM

Nimeni? Chiar nimeni nu are nimic de zis?
0

#3 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 08 October 2009 - 07:37 AM

Vezi postareaCavalerul_Jedi, la Oct 1 2009, 08:25 AM, a spus:

"Orice interpretare a Scripturii care naste ura si dezbinare este ilegitima."

Legat de regula de aur, eu cred ca exista o subtilitate ce scapa multora.
Forma pozitiva a regulii de aur duce la un nivel mult mai ridicat de energie al societatii.
Este nevoie de relativ putina energie pentru a respecta un set de legi dar daca de la respectarea legilor se trece la serviciu ghidat de iubire in slujba celor din jur, atunci putem vorbi de o adevarata revolutie energetica.

Cum spunea Theilard de Chardin:
"Īntr-o bună zi, după ce vom fi luat īn stăpanire vānturile, valurile, mareele şi gravitaţia, vom pune la lucru energiile iubirii. Atunci, pentru a doua oară īn istoria omenirii, omul va fi descoperit focul."

Regret dar calculatorul meu nu deschide youtube ( mofturi de administrator de retea ) asa ca nu stiu ce se "ascunde" acolo.
Chiar daca nu sunt credincios prima propozitie imi este aproape desi ma pot considera "dezbinat " in interpretarea mea de ateu . Cred ca nici-o credinta n-ar trebui sa aduca ura si /sau dezbinare intre oameni chiar daca nu se bazeaza pe Scriptura.
Cred ca este nevoie de ceva mai multa energie pentru respectarea legilor si spun asta bazindu-ma pe faptul ca in lumea materiala exista o "forta " care creaza dezordine si care se numeste entropie . Aceasta entropie se pare ca se manifesta si in sfera umanului , exista si un eseu ," omul fiinta entropica", dar nu-mi aduc aminte cine l-a scris. Dupa mine consumul de energie necesar anihilari acestei entropii este destul de mare dar nu mi se pare imposibil de a o controla prin iubire. Dar pina atunci mai este..........

Aceasta postare a fost editata de VEMANS: 08 October 2009 - 07:39 AM

0

#4 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 08 October 2009 - 08:31 AM

Vezi postareaVEMANS, la Oct 8 2009, 08:37 AM, a spus:

Dupa mine consumul de energie necesar anihilari acestei entropii este destul de mare dar nu mi se pare imposibil de a o controla prin iubire. Dar pina atunci mai este..........

Asta este o problema... multe persoane vad aceasta lume noua... dar foarte putini sunt dispusi sa faca primul pas spre ea.
Un prim pas valid ar fi abordarea non-vilentei ca stil de viata. Eliminarea violentei din propria viata.
0

#5 Utilizator offline   Burel001 

• Gambler
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 26-February 09

Scris 08 October 2009 - 11:09 AM

Vezi postareaCavalerul_Jedi, la Oct 8 2009, 09:31 AM, a spus:

Asta este o problema... multe persoane vad aceasta lume noua... dar foarte putini sunt dispusi sa faca primul pas spre ea.
Un prim pas valid ar fi abordarea non-vilentei ca stil de viata. Eliminarea violentei din propria viata.

Ai dreptate,chiar foarte multa.Problema este ca in aceasta lume cazuta in toate pacatele ce se pot imagina, plus alea care nu se pot imagina inca, violenta il cauta pe om si fara sa fie invitata.Cativa oameni superiori,foarte putini de-a lungul istoriei,inca mai putini astazi,au ales calea non-violentei cu orice pret.Fara exceptie au ajuns martiri. Seducatoare perspectiva, sincer spun, dar eu nu sunt pregatit pentru ea.Cred ca nu a venit inca timpul , parca mai lipseste ceva. Un scop comun care sa uneasca umanitatea. Din pacate acest scop cred ca va fi salvarea rasei umane de la extinctie, iar o majoritate care sa inteleaga ,se va forma in ceasul al 12-lea ,in cel mai bun caz.
0

#6 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 08 October 2009 - 11:23 AM

Vezi postareaBurel001, la Oct 8 2009, 12:09 PM, a spus:

Cativa oameni superiori,foarte putini de-a lungul istoriei,inca mai putini astazi,au ales calea non-violentei cu orice pret.Fara exceptie au ajuns martiri.

Aici cred ca este o perceptie gresita. Da, unii dintre ei au ajuns martiri... si de ei s-a auzit mai mult.... dar, sunt rari acesti martiri. Uite, Marshall Rosenberg de exemplu e chiar foarte viu. :pardon: Tolstoi a murit la o varsta foarte inaintata. Dalai Lama e ok, Einstein n-a murit violent. Si exemplele pot continua....

Vezi postareaBurel001, la Oct 8 2009, 12:09 PM, a spus:

Seducatoare perspectiva, sincer spun, dar eu nu sunt pregatit pentru ea.Cred ca nu a venit inca timpul , parca mai lipseste ceva. Un scop comun care sa uneasca umanitatea. Din pacate acest scop cred ca va fi salvarea rasei umane de la extinctie, iar o majoritate care sa inteleaga ,se va forma in ceasul al 12-lea ,in cel mai bun caz.

Eu cred ca timpul a venit. Chemarea la implementarea lumii astea a fost lansata de suficient de multa vreme.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse