sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Marire abuziva de dobanda marca Banca Transilvania? Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 22 October 2009 - 10:50 AM

poti sa ceri re-esalonarea creditului sau refinantare la alta banca cu dobanda mai mica
0

#12 Utilizator offline   mau77mau 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 31-March 09

Scris 23 October 2009 - 12:08 AM

Vezi postareaDiela, la Oct 22 2009, 11:50 AM, a spus:

poti sa ceri re-esalonarea creditului sau refinantare la alta banca cu dobanda mai mica

refinantarea nu este o solutie prea buna in functie de cum a fost acordat creditul si esalonate ratele ... astfel e posibil ca pe o perioada de 3 ani dupa ce ai platit 2 ani rate daca vrei sa refinantezi restul sa afli ca ai de platit o suma de aproximativ 75% din valoarea creditului (pentru ca la primele rate este calculata o valoare mai mare din dobanda si o suma mai mica rambursata efectiv din valoarea creditului - apoi procentual creste pana spre finalul creditului) + ca la noi in tara mai exista insa o taxa de rambursare anticipata a creditului deloc de neglijat
0

#13 Utilizator offline   Fluturel 

• Kwisatz Haderach
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 01-February 06

Scris 27 October 2009 - 09:22 PM

eh ... ce pot sa spun este ca nu ai negociat foarte bine termenii contractuali la inceput, si probabil te-ai aruncat inainte la o dobanda foarte mica (9.5% - care da, este o dobanda FOARTE MICA / si presupun ca este un credit facut in lei, caci daca e in euro este o dobanda ... mare)

la un credit de investitii nu ar fi trebuit sa fluctueze dobanda decat doar in fuctie de ROBOR + o marja (in gereral ROBOR la o luna)

la inceputul anului 2008 roborul la o luna a fost in jur de 7.5 daca zici ca ai avut 9.5 atunci marja ar fi fost de +2 ... o marja FOARTE MICA pentru o banca, dar in fine nu comentam asta)

In prezent roborul e pe undeva la 10.2% deci +2 dobanda ar trebui sa fie la 12% si nu la 18%

Asta ma duce cu gandul ca dobanda pentru care ai optat era calculata intr-un mod ... eronat, sa ii zic asa. Plus depinde si cand ai semnat contractul de credit caci in 2008 roborul a fost doar 3 luni pana in 9.5% si apoi a urcat pana pe la 14-15%. Probabil trebuia sa iti pui o intrebare de ce ai dobanda asa de mica.

Oricum cred ca e tardiv sa mai negociezi ceva, ci doar sa incerci sa il rambursezi in avans si astfel nu mai platesti dobanda

PS aici nu am vorbit de comisioane / pe care multi le neglijeaza - ceea ce aduce pierdere pentru firma

Numai bine iti urez, si sa iti mearga afacerea si investitia
0

#14 Utilizator offline   Moto72 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 30-October 09

Scris 30 October 2009 - 04:55 PM

Vezi postareaVictorcristian, la Sep 30 2009, 11:18 AM, a spus:

Numele meu este Victor Nica si sunt administratorul societatii Next Time Net SRL. In anul 2008, am facut un credit in lei la Banca Transilvania pentru care plateam o dobanda la momentul respectiv de 9,5%. In decursul a 1 an, am primt diverse instiintari de la Banca Transilvania prin care mi se comunicau mariri de dobanda. Am ajuns sa platesc cu 1000 de ron in plus in urma acestei modificari abuzive. Motivele pe care le invocau erau cat se poate de necredibile si anume : “ evolutia dobanzilor in moneda nationala”, "creditul in moneda nationala se scumpeste" , "dobanda de politica monetara a crescut la BNR" etc.
Ca urmare a acestor notificari, dobanda aproape ca s-a dublat ajungand la 18%. Am avut un soc si am inceput sa le fac notificari. Am solicitat niste argumente plauzibile pe care n-au reusit sa mi lea dea. Am renegociat dobanda si am reusit sa-i conving sa o reduca. Reducerea a fost infima in comparatie cu valoarea cresterii.Am ajuns la o dobanda de 16,5% care oricum, este o dobanda imensa.
Acum regret ca am ales aceasta banca si pe zi ce trece mi se intareste tot mai mult convingerea ca am fost inselat.
Va rog sa-mi spuneti daca a mai patit cineva ceva asemanator cu aceasta Banca Transilvania si ce as putea sa fac pentru a readuce dobanda la nivelul negociat initial. Vreau sa stiu ce parere aveti de acest lucru, daca este ceva normal sau daca este doar un tertip al bancii pentru a avea venituri suplimentare??

Multumesc,
Victor NICA

Banca nu mai are voie sa modifice dobanda dupa cum vreau muschii ei!!!!!!!!
Obligatoriu trebuie sa va prezinte formula dobanzii care pe contract pana anul acesta nu o puneau.
Acum sunt obligati la mult mai multe prin OUG 174/2008.
Asa ca nu va lasati domnule Nica nu au voie sa o modifice cum vreau ei.
Fiind credit in lei trebuie sa aveti indicatorul Robor + marja bancii sau dobanda de referinta a bancii din cate stiu eu.
Lamuriti cu ei formula dobanzi SUNT OBLIGATI PRIN OUG 174 si apoi cereti lamuriri.
Sperante va dau numai cu instanta ca sunt foarte disperati si se lasa ffffff greu.
Mai multe lamuriri gasiti in Asociatia clientilor bancilor din Romania.
Sper ca v-am dat o veste buna.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi BCR e-banking - balbaieli
Probleme la inscrierea pentru e-banking
xxxsss  6 5.264
Replici noi Banca Pireus - niste sarlatani Gloria e  2 1.589
Replici noi Transfer bani BEASTBOY  5 2.029
Replici noi Banci mitucu  1 3.092
Replici noi Cum sa obtii credit de nevoi perosnale daca lucrezi in strainatate?
Se poate obtine credit fara ipoteca si fara adeverita de venit?
Pandinvs  3 994