sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Noile miscari religioase: incercari de a da o definitie/definitii si de a le explica! Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   laursan3 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 24-October 08

Scris 29 September 2009 - 06:52 PM

http://www.bzi.ro/-Noile-religii-ale-lumii...XI--A71735.html am putea incepe discutia de la acest articol!
0

#2 Utilizator offline   dulgherul 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 05-March 08

Scris 29 September 2009 - 09:31 PM

Vezi postarealaursan3, la Sep 29 2009, 06:52 PM, a spus:

http://www.bzi.ro/-Noile-religii-ale-lumii...XI--A71735.html am putea incepe discutia de la acest articol!

Ne paște un uriaș pericol. Ce ar trebui să facem pentru a ne apăra?
0

#3 Utilizator offline   laursan3 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 24-October 08

Scris 30 September 2009 - 06:51 AM

Vezi postareadulgherul, la Sep 29 2009, 10:31 PM, a spus:

Ne paște un uriaș pericol. Ce ar trebui să facem pentru a ne apăra?

Aici incercam sa explicam cum apar, si in ce conditii, religiile noi fiindca sunt destul de diverse!

Unele deriva din marile religii, altele nu au nimic a face cu marile religii! Mai sunt si "secte" pe care nu sti unde sa le incluzi: la miscari religioase sau la miscari filosofice! Sunt grupari religioase care difera ca nume dar ca doctrina sunt identice (adica nu au conducere comuna).... cum ar fi bisericile baptiste si penticostale independente...

Aici discutam ce anume favorizeaza aparitia diferitelor religii si cum se dezvolta ele... panicatii sa-si gaseasca alte topicuri! Macar trebuia sa spui si tu de ce ne paste un pericol urias!
0

#4 Utilizator offline   Pr1un0 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 15-September 09

Scris 30 September 2009 - 07:19 AM

postare dubla

Aceasta postare a fost editata de Pr1un0: 30 September 2009 - 07:48 AM

0

#5 Utilizator offline   Apopii 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 04-July 09

Scris 30 September 2009 - 07:28 AM

Si daca apar 100000 de religii, care-i problema? Fiecare are dreptul sa creada in ceea ce doreste sau sa nu creada in nimic!
0

#6 Utilizator offline   Pr1un0 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 30 September 2009 - 07:46 AM

Aparent pardoxal, aceeasi democratie care a dat acces omului de rand la diverse resurse, este blamata de cei care vor sa se intoarca in comuna primitiva. Macar acolo alesul lui Dumnezeu era un initiat, nu cum se crede acum orice baba de la coltul blocului fiindca s-a maritat fata mare !!

Au aparut fiindca religia traditionala s-a cam deocheat, si in est si in vest. Daca ar fi facut schimbari de doctrina, mai rau si-ar fi facut si sunt constienti de istoria pe care o au (asa e mai intelept sa le treaca la exceptii si penitente).

Vezi postareaApopii, la Sep 30 2009, 08:28 AM, a spus:

Si daca apar 100000 de religii, care-i problema? Fiecare are dreptul sa creada in ceea ce doreste sau sa nu creada in nimic!

Pai nu suta de mii de religii este problema ci exact drepturile care sunt incalcate. Religia nu poate exista fara adepti (logic), in consecinta daca treci pe langa baba aia de mai sus, nu se poate sa nu-ti dea Buna ziua ! :spiteful:
Este posibil ca in viitor se se schimba sistemul de finantare, adica ceva de genul: platesti serviciu religios sub forma de cotizatie anuala, indiferent la ce cult aderi si in modul acesta se pot ocupa si ei de probleme exclusiv spirituale.

Aceasta postare a fost editata de Pr1un0: 30 September 2009 - 08:34 AM

0

#7 Utilizator offline   dulgherul 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 05-March 08

Scris 30 September 2009 - 10:06 AM

Vezi postarealaursan3, la Sep 30 2009, 07:51 AM, a spus:

Macar trebuia sa spui si tu de ce ne paste un pericol urias!

Poi tocmai asta voiam să spun. Pericolul mi-se pare că vine tocmai de la cei care susțin că dețin...Adevărul.
Se lucrează cu două feluri de adevăr. Unul religios( care este NUMAI unul) și altul filozofic ( care sănt mai multe, cum ar spune Vanghelie).
Atīta timp cīt nu există nu "NUMITOR COMUN" ne zbatem īn zadar. Īn felul acesta apar tot felul de idei/doctrine care nu duc la nimic bun. Manifestările sīnt haotice și crează confuzii. Cīnd trăiești īn confuzie e clar că ceva nu merge bine. Chestiunea ar trebui īnțeleasă de la sine. De aceia am īnceput cu...pericol!
0

#8 Utilizator offline   Apopii 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 04-July 09

Scris 30 September 2009 - 11:47 AM

Vezi postareaPr1un0, la Sep 30 2009, 08:46 AM, a spus:

Este posibil ca in viitor se se schimba sistemul de finantare, adica ceva de genul: platesti serviciu religios sub forma de cotizatie anuala, indiferent la ce cult aderi si in modul acesta se pot ocupa si ei de probleme exclusiv spirituale.

Eu consider ca statul nu ar trebui sa acorde niciun fel de finantare cultelor religioase, banii necesari functionarii cultelor sa fie asigurati din donatiile adeptilor si in mod direct, fara ca statul sa intermedieze acest lucru. Cotizatia implica obligatia platii.
0

#9 Utilizator offline   Pr1un0 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 30 September 2009 - 01:28 PM

Vezi postareaApopii, la Sep 30 2009, 12:47 PM, a spus:

Eu consider ca statul nu ar trebui sa acorde niciun fel de finantare cultelor religioase, banii necesari functionarii cultelor sa fie asigurati din donatiile adeptilor si in mod direct, fara ca statul sa intermedieze acest lucru. Cotizatia implica obligatia platii.

Nu statul frate, ce ai inteles tu, pe ce lume traiesti ? Acuma slujitorii bisericii sunt platiti de la stat, plus ce alte averi au. Fond religios, administrat privat statul doar sa-l reglementeze, legislativ, economic si sa-l puna in aplicare. Te duci la biserica pe baza de legitimatie de om credincios (nu conteaza in ce crezi). Care sunt atei, nu contribuie, nu beneficiza de miros de lumanare, picturi sfinte, etc. Cei care s-au dezamatat si n-au trecut pe la biserica (platit taxa anuala) sa platesca o taxa de iertarea pacatelor si sa-si faca legitimatie.
Du-te tu la biserica sa vezi ce e acum, cutia milei umpluta cu bani pentru acatiste cum sa moara capra vecinului in torturi mai dihai.

Iar la secte, sistem de tip MLM, motivat in mod mai direct si rapid.
0

#10 Utilizator offline   Profudereligie 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 13-November 09

Scris 13 November 2009 - 10:35 PM

"Vinovat" de această fărāmiţare religioasă este sistemul occidental democratic şi oarecum secular (laic). Oferind o impresie de libertate īn credinţă şi manifestare religioasă, societatea a permis viziuni religioase diferite de ale majorităţii. Şi este corect aşa!
Acest lucru nu s-ar fi īntāmplat cu cāteva secole īn urmă pentru că adepţii diferitelor opinii ar fi fost ucişi imediat şi fără milă. Toate religiile existente acum sunt "pe piaţă" datorită faptului că au impus prin forţă, inclusiv crime īn masă, versiunea lor de credinţă, sunt "supravieţuitoarele"... inclusiv creştinismul...
Dar spiritualitatea e umană, dinamică şi supusă transformărilor. Actualele perimate credinţe vor dispare şi locul lor va fi luat de altele, moderne probabil, sau vom fi cu toţii raţionali - doamne ajută!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) tristete in rai? Popcorn!  23 3.345
Hot Topic (New) MAXIME SI CUGETARI CRESTINE * * * * -
rubrica zilnica
BigDefender  3.355 113.677
Replici noi anularea botezului Nellla  17 2.414
Hot Topic (New) Rai - in cer sau gradina pe pamant?
Harta Raiului
Black velvet  59 5.118
Hot Topic (New) Moartea
Perspectiva crestina
cioanas  182 18.445