Sari la conținut
Forum Roportal
Foton01

universul

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Teoria spune ca a existat un punct cu o natura speciala, o asa numita singularitate, fara dimensiuni dar cu energie infinita.Am discutat cu Adi la http://www.stiintaazi.ro/Forum/index.php?topic=1450.60 si am ajuns la concluzia ca energia acelei singularitati s-a transformat in materie. Am discutat si la http://www.stiintaazi.ro/Forum/index.php?topic=1449.15 si am ajuns la concluzia ca materia nu poate exista fara spatiu-timp.

Sunt sigur ca majoritatea cunoasteti faptul ca nu exista vid perfect, deci in orice punct din spatiu trebuie sa existe materie. S-a observat faptul ca galaxiile se indeparteaza deoarece universul se afla in continua expansiune. Spatiul dintre galaxii nu poate fi vid, deci cu cat universul se mareste trebuie sa apara si materia care sa "complecteze" spatiul dintre galaxii, rezultat din expansiunea universului. Dupa ce am constatat impreuna cu Adi, materia care apare intre galaxii provine din acea energie. Asta inseamna ca acea energie speciala inca se mai transforma, deci nu s-a transformat toata energia.

Daca universul ar fi infinit si spatiul ar fi infinit, asta inseamna ca si materia ar trebui sa fie infinita deci ar trebui ca toata acea energie sa se tranforme.Dar acest lucru nu se intampla. Se observa ca apare un spatiu intre galaxii, deci trebuie sa apara si materie, asta inseamna ca acea energie nu s-a transformat toata ci partial, aceasta fiind in continua transformare deoarece universul se afla in continua expansiune.Asta inseamna ca universul trebuie sa fie finit.

 

Ce parere aveti? Ceea ce am spus aici nu sunt decat niste deductii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×