sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Interesant sau hazliu ? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Aveqetura 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 26-September 09

Scris 26 September 2009 - 11:46 AM

In acest topic voi posta informatii gasite de mine pe internet. Voi preciza sursa de unde m-am inspirat si va las pe voi sa decideti daca articolul, informatia postata este interesanta sau hazlie.

Cel mai vechi ceasornic din lume, care se foloseşte şi astăzi, este cel de nisip.

Cea mai scurtă stradă din lume, Mac-Kinly-Street, se află în oraşul Bellfontaine (statul Ohio, SUA), şi are lungimea de 10 metri.

Cel mai înalt metrou faţă de nivelul mării se găseşte în Mexic, la înălţimea de 2.279 metri.

Cea mai înaltă construcție din lume era considerată piramida lui Keops (146,6 m). Dar în 1548, în Anglia, a fost construită catedrala lui Lincoln, care a depăşit piramida cu 14 metri.

Cel mai mare număr de studenţi, circa 160 de mii, frecventează Universitatea State-Junion-City din New York.

Cea mai mare scrisoare se găseşte în Muzeul Naţional din Ankara – un pergament lung de 10 şi lat de 7 metri, primită de sultanul turc în veacul al XVI-lea de la şahul Persiei.

Cea mai veche universitate, care funcţionează până în prezent, se află în oraşul Fes din Maroc şi a fost înfiinţată în anul 859.

Sursa : Un document pdf descrcat de pe internet.

Comentariul meu : Nu stiam lucrurile acestea. :blink:

Aceasta postare a fost editata de Aveqetura: 26 September 2009 - 11:48 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Cum reactionezi la insulte?
cat de tolerant poti sa fii?
WoodenPints  30 3.430
Hot Topic (New) Atasamente Cum ati devenit vegetarieni? Ruaraidh  82 2.739
Replici noi Se merita sau nu? FNF  17 3.059
Hot Topic (New) Cui pe cui se scoate? Roxana@ Elena  26 2.471
Hot Topic (New) Clonarea umana Isis_27  65 8.668