Sari la conținut
Forum Roportal
Incendio

Top 10 DISPOZITIVE DE TORTURA

Postări Recomandate

10. Scaunul de interogare

Scaunul de interogare Sinistra metoda de tortura numita scaunul de interogare a cunoscut celebritatea in Europa medievala, atunci cand era folosita, in special, impotriva femeilor acuzate de vrajitorie sau de adulter. Scaunul metalic pe care erau imobilizati acuzatii era prevazut cu sute de ace menite sa strapunga pielea fara a produce, insa, rani letale. Ca si cum nu era suficient, sub acesta se aprindea focul, foc ce era mentinut pana cand scaunul devenea incandescent. Putinele victime care supravietuiau acestui supliciu sufereau traume ireversibile care, de cele mai multe ori, duceau la moartea celui torturat in maxim doi ani.

 

9. Purificarea sufletului

Purificarea sufletului Desi era privita doar ca o metoda preliminara a torturii propriu-zise, curatarea sufletului avea la baza o credinta larg raspandita in tarile catolice, aceea ca sufletul vinovatului putea fi spalat de pacate daca acuzatul era silit sa inghita apa clocotita sau carbuni incinsi. In situatia in care condamnatul supravietuia incercarii, judecatorii puteau accede catre urmatoarele etape ale procesului de acuzare.

 

8. Fecioara de fier

Fecioara de fier Celebra printre inchizitorii medievali, Fecioara de fier isi va castiga o trista notorietate incepand cu anul 1515, atunci cand s-a inregistrat prima folosire a acestui infricosator instrument de tortura. Cusca de metal, care avea forma unei fecioare, era dotata pe interior cu un sistem complicat de ace care, odata usa inchisa, patrundeau in corpul celui condamnat. Dar cum scopul torturii era acela de a smulge marturisile ereticilor inainte de a-i ucide, acele erau pozitionate astfel incat victima sa nu fie ucisa instantaneu. Acestea penetrau membrele, abdomenul, pieptul si ochii victimei fara a-i provoca moartea imediata. Acuzatul putea agoniza chiar si doua zile pana isi gasea sfarsitul.

 

7. Tortura cu apa

Tortura cu apa Chiar daca a fost folosita pe scara larga in Evul Mediu, tortura cu apa a continuat sa fie practicata pana in secolul XX, in special in lagarele japoneze din timpul celui de al doilea razboi mondial. Procedeul prevedea ca victimei, imobilizate in prealabil, sa ii fie introdus in gura sau prin fosele nazale un tub elastic prin care era eliberata o mare cantitate de apa. Odata operatiunea incheiata, calaul sarea, practic, cu ambele picioare pe abdomenul umflat al victimei, fapt ce ducea la sectionarea stomacului si la moartea aproape instantanee.

 

6.Leaganul lui Iuda

Leaganul lui Iuda Imaginatia judecatorilor medievali a atins una dintre cele mai inalte praguri atunci cand s-a decis construirea Leaganului lui Iuda. Aparatul, de forma unui scaun inalt cu trei picioare, era prevazut in varf cu o piramida metalica, ale carei muchii erau atent ascutite in prealabil. Victima era ridicata cu ajutorul unui sistem de scripeti si asezata pe acest ingenios dispozitiv de tortura, in fata judecatorului. Gravitatia si greutatea condamnatului duceau la desavarsirea procesului. Existau si cazuri in care cei acuzati nu erau suficient de corpolenti, situatie in care de picioarele condamnatului erau atasate diferite greutati.

5. Pantofii de pedeapsa si Furca Ereticilor

Pantofii de pedeapsa Confectionati din metal si dotati cu mai multi tepi metalici atasati in interior, in dreptul calcaielor, pantofii de pedeapsa erau folositi in combinatie cu o alta inventie a Inchizitiei, Furca Erecticilor. De forma unei furci minuscule cu doua capete, obiectul era atasat de gatul condamnatului astfel incat sa ii penetreze acestuia partea superioara a sternului si barbia. Nevoit sa stea pe varfuri, pentru a nu-si performa calcaiele, si silit sa isi lase capul pe spate pentru a nu fi strapuns de dispozitivul atasat la gat, cel condamnat putea rezista intr-o asemenea pozitie pana la cateva ore. De obicei, o astfel de tortura era folosita ca preludiu, inaintea caznelor propriu-zise.

 

4. Ghetele

Ghetele O alta solutie ingenioasa a judecatorilor medievali, folosita in lupta cu fortele demonice ale raului, o constituia dispozitivul numit simbolic

Editat de bydy
Scos link extern - spam.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Urmeaza top 10 Metode de executie?

Da, mi-ar placea.

buna idee, o sa caut :spiteful:

nici nu era nevoie de raspunsuri, m-am gandit ca poate cineva vrea sa citesca asa ceva:-??

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cand se foloseau aceste metode cred k exista un infractor la 6 luni, dar acum cand nu se mai folosesc sunt mii de crime pe zi si mii de jafuri mai bn se foloseau in continuare :o:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Cand se foloseau aceste metode cred k exista un infractor la 6 luni, dar acum cand nu se mai folosesc sunt mii de crime pe zi si mii de jafuri mai bn se foloseau in continuare :o:

 

primul om care a injurat in loc sa dea cu piatra este inventatorul civilizatiei

 

nu cred ca aceste metode se justifica indiferent de fapta intr-o lume civilizata ... sunt si trebuie sa existe alte metode

 

in plus topul imi pare aiurea construit

 

locul 10, 8 si 4 imi pare primele 3 in top

Editat de mau77mau

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu exista nici o metoda mai buna decat tortura :o: dak il bagi 5 ani de zile in puscarie pe infractor dupa 5 ani iese si ucide din nou :| sau fura pt k altfel nu poate trai...familia il reneaga ,deci ce poate face omul ala, decat sa fure ? :|

 

dak il torturezi ii va fi frica sa mai faca a2a oara un lucru in afara legii pt k stie prin ce a trecut si apoi tuturor oamenilor le va fi frica sa mai faca ceva rau ! Numai fiti asa de pashnici k lumea e o jungla :|

 

mau77mau sa zicem k prin absurd ti-e ti-ar omora un prost mama k asa i-a venit lui...ai fi multumit sa faca 5 ani de puscarie si apoi sa iasa si sa isi continue viata...si ce`mai puscarie in Romania...La "Penitenciarul de maxima siguranta Rahova" in celule exista televizoara ! au toate conditiile ! ti se pare normal ?

Editat de Shakeit

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×