Bine .Uite ca am venit sa vorbim.
L-am votat pe Basescu la fel cum am votat de fiecare data: Pe Constantinescu sa nu iasa Iliescu , pe Basescu sa nu iasa Nastase. Nu pentru "Sa traiti bine".Stiam ca este doar clip electoral.Nu am vrut sa fiu Gica contra ,dar cred sincer ca Iliescu si toti mostenitorii lui, sunt cel mai rau lucru ce se putea intampla Romaniei.
Basescu m-a pacalit un pic.Chiar am crezut ca poate aduce ceva ordine.Sa se fure cu limite,cei alesi sa-si respecte mai mult promisiunile si electoratul, traficul de influenta si coruptia sa fie cat de cat reduse ,sa se vada ceva bani negri si gri mai la suprafata si de aici si ceva crestere a puterii de cumparare. Si a mai fost cota unica de 16% care este singurul lucru bun din anii astia. PSD-ul a tot melitat impotriva cotei unice de 16% ,dar ce nu spun este ca varianta lor progresiva, era mai proasta pentru 90% din salariati.Cu creionul in mana am calculat si eu as fi platit ceva intre20% si 25%. Sunt foarte de acord cu o varianta de impozit progresiv, dar sa plece de la 0% pentru cei cu salariul minim si sa creasca in asa fel incat pentru un salariu de 3000 RON de exemplu, sa fie sub15% iar pentru ala cu 30000 RON sa fie50% si mai departe pana la 70-80% in cazul unor salarii monstruase.
Din pacate Presedintele Basescu a reusit sa ma dezamageasca.
Partidele m-au dezamagit asa de tare incat nu am mai votat .Cred ca la alegerile parlamentare ar fi bine sa avem o prezenta de sub10% sa fie ca o palma care sa se auda pana la Bruxeles. Acum insa la Prezidentiale ,cu inima stransa il voi vota tot pe Basescu. Sa ma explic:
Cred in continuare ca PSD-ul este cel mai corupt si mai periculos partid pentru Romania. Cooptarea lor la guvernare a fost o mare greseala .
Varianta PD-L guvern minoritar era mai buna si guverna la fel cum a guvernat si PNL-ul minoritar.Asta pentru ca si PDL si PNL s-au intrecut in manevre politice si au tinut coada sus ca niste capre raioase.Mai ales PNL si apropo ,cu Crin Antonescu printre cei mai inversunati in prostie.
Singurul care mai poate tine PSD-ul la distanta de putere este Basescu. Daca el nu iese presedinte PD-L se scindeaza ,sunt cativa acolo care nu-l mai vor pe Basescu decat daca este Presedinte.
Ma uit si la contracandidati . Mie imi par penibili fara sa mai pun la socoteala si apartenenta lor politica ,care la doi este PSD [Independenta lui Oprescu sa o creada mutu]. Iar Crin Antonescu este doar un bun orator , inteligent ,placut dar in fata sacalilor este doar un alt fel din meniu.
Pe de alta parte daca iese Basescu ,exista o sansa ca avizi dupa putere ,cativa smecheri din PSD sa schimbe tabara si poate chiar sa se scindeze PSD-ul ,zi pe care o voi sarbatorii precum Craciunul ,Pastele si Revelionul la un loc.
In concluzie ii mai acord lui Basescu un mandat ,ca atat mai poate si sper ca in cinci ani sa apara in sfarsit cativa politicieni providentiali care sa poata sa indrepte lucrurile.
Aceasta postare a fost editata de Burel001: 23 September 2009 - 03:02 PM