Credeti ca este pacat sa sacrifici o gaina sau un alt animal
Scris 22 September 2009 - 09:23 AM
Scris 22 September 2009 - 10:28 AM
Pamflet, la Sep 22 2009, 10:23 AM, a spus:
Pai daca e pacat nu mai manca deloc carne...ca si gainile si porcii de la abator au fost sacrificati sa-i mancam noi...si e pacat...pffff!
Eu una nu cred ca e niciun pacat, depinde de femei, eu n-as avea tarie sa-i tai gatul unei gaini, de exemplu...
Scris 22 September 2009 - 10:54 AM
Pamflet, la Sep 22 2009, 09:23 AM, a spus:
Problema se pune in felul urmator. A lua viata unui animal poate fi considerat pacat prin prisma crimei. A ucide este considerat un pacat prin incalcare de porunca indiferent de conjunctura sau indiferent ca ii ia viata fie barbat fie femeie.
Acum cum au pus problemele altii care ti-au raspuns t-i le-a spus gresit. In Noul Testement se specifica ca putem manca orice se gaseste in macelarie. Deci a manca carne nu este pacat insa a lua viata este considerat un pacat. Pare straniu ce spun la o prima vedere dar nu este asa. Viata are suflet si chiar insasi Dumnezeu face un legamant nou cu animalele dupa potopul lui Noe. Deci din moment ce Dumnezeu face un legamant cu animalele, clar ca acestea au viata cu suflet in ele si unele chiar constiinta de la caz la caz. Aici ma refer intre animalele salbatice si cele domnestce. Am vazut chiar un reportaj pe Animal Planet unde o leoaica adoptase un pui de caprioara si il apara de ceilalti pradatori. si mai sunt astfel de exemple.
O alta idee gresita este faptul ca se vede gresit si faptul ca cei de la macelarie ucid animalele si de aici concluzia ca si oi putem face la fel. Gresit !!!!!!!!!
Aia de la macelarie nu vor fi mantuiti si noi nu trebuie sa ii luam ca si crestini exemple pe aceia. Alora asa le-a fost dat sa fie. De aceia si exista mantuiti si nemantuiti. Dar si la baza acestui lucru a stat tot dreptatea lui Dumnezeu si nu ca asa a vrut Dumnezeu sa fie. Ala care a ucis 30 de oameni cu mitraliera sau care violeaza o baba de 90 de ani sau isi ucid proprii copii, asa le este dat. Eu nu pot fi ca ei si nici ei ca mine. Fiecare va raspunde pentru faptele sale,
Scris 22 September 2009 - 11:18 AM
*absolut*, la Sep 22 2009, 11:54 AM, a spus:
Timp de milenii , cind nu au existat macelarii , oamenii si-au sacrificat animalele din gospodarii pentru a-si asigura hrana .
Sa afirmi ca asa ceva e gresit dpdv al credintei este in mod "absolut" o absurditate ( imi pare rau ca nu pot folosi un cuvint mai adecvat din motive de " suspend" )
Mare e gradina lui Dumnezeu si ,din pacate, populata si cu asemenea specimene......
Aceasta postare a fost editata de VEMANS: 22 September 2009 - 11:19 AM
Scris 22 September 2009 - 01:30 PM
Tie ti-e foame si stai cu cotcodacul in brate?
Ia vezi , poate face oua..
Daca este cocos, schimaba si tu ceasul destaptator..asa poate cazi si tu din pat cu picioarele pe pamant.
Scris 22 September 2009 - 03:04 PM
Pamflet, la Sep 22 2009, 09:23 AM, a spus:
......fiecare poate sa viziteze un abator si sa se convinga de
relatarea urmatoare :
......un tir sosi la marginea halei....usile se deschisera iar
purcelusii dadura navala spre tzarc....podeaua era de fapt
un mare cantar...care dupa stabilizare trimitea datele
prin retzea la un server....gonacii....mai departe manau
porcii strigand pe culoarele lungi spre crematoriu....parca
simtzind mai dinainte purceii deveneau agitatzi si
guitzau tot mai tare pe coridorul care cobora brusc...tot
mai brusc....cazand in masinaria enorma de gazare cu bioxid de carbon...
....deasupra masinariei ce urla..un abur se misca continuu parca tulburat
de sufletele ce se inaltzau la cer....pe partea cealalta se rostogoleau
purcelusii inconstientzi iar 2 oameni le agatzau picioarele atarnandu-i cu
un numar pe linia transportoare.....
....treceau cu capul in jos prin fatza unuia care pe un piedestal cu
miscari robotizate le taia jugulara....pe halatul impermeabil si pe
cizme era rosu de sange.....oare ce visa noaptea dupa 6 ore de lucru ?...
....cam la asta s-a ajuns pe pamantul nostru contaminat de pacat....si
iata cum a ajuns omul ....stapan al animalelor......un lucru e sigur.....stapanul
care nu e milos cu animalele nu v-a trai cu D-zeu......
Scris 22 September 2009 - 10:48 PM
Nu.
Pacatul este definit de Scriptura, care este Legea lui Dumnezeu, nu de parerile oamenilor. Mai bine intrebai unde in Scriptura scrie daca este pacat sau nu.
Iar, daca Dumnezeu a poruncit sa se taie animale si sa fie mancate iar Dumnezeu nu poate pacatui.
Animalele ne sunt supuse.
Geneza 1
26Apoi Dumnezeu a zis: ,,Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpīnească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pămīntul şi peste toate tīrītoarele cari se mişcă pe pămīnt.``
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
|
Mahtan Elendil | 433 | 35.054 |
|
Cele 10 porunci, doar sa fie? | peter bahuczki | 131 | 9.819 |
|
Rugaciunea Sfantului Ciprian Impotriva farmecelor | Dimineata | 21 | 13.498 |
|