Salut
As avea o intrebare la care inca nu am gasit raspunsul:
As dori sa stiu cum pot adauga, modifica si accesa o imagine intr-un tabel, deci intr-o baza de date in Delphi ADO.
Deci am un tabel sa zicem Vizitatori cu o mai multe coloane, una din ele fiind fotografiaVizitatorului. As dori sa pot adauga, modifica si accesa imagini in si din tabelul respectiv. Deci imaginile nu vreau sa le inregistrez intr-un alt fisier si in tabel sa fie doar numele imaginii ci in tabel sa fie imaginea respectiva.
Im program am tabelul si o imagine pe care o modific dupa dorinta. Cind apas un buton (inregistraza as dori ca imaginea respectiva sa fie adaugata in tabel iar cind apas pe tabel inaginea din program sa se schimbe in functie de rindul activat.
MULTE MULTUMIRI!
Claudiu
Pagina 1 din 1
imagine intr-un tabel cum pot inregistra modifica si accesa o imagine intr-un tabel
Scris 25 September 2009 - 03:21 PM
Claudiu_k, la Sep 18 2009, 12:17 PM, a spus:
Salut
As dori sa stiu cum pot adauga, modifica si accesa o imagine intr-un tabel, deci intr-o baza de date in Delphi ADO.
Deci am un tabel sa zicem Vizitatori cu o mai multe coloane, una din ele fiind fotografiaVizitatorului. As dori sa pot adauga, modifica si accesa imagini in si din tabelul respectiv. Deci imaginile nu vreau sa le inregistrez intr-un alt fisier si in tabel sa fie doar numele imaginii ci in tabel sa fie imaginea respectiva.
Im program am tabelul si o imagine pe care o modific dupa dorinta. Cind apas un buton (inregistraza as dori ca imaginea respectiva sa fie adaugata in tabel iar cind apas pe tabel inaginea din program sa se schimbe in functie de rindul activat.
MULTE MULTUMIRI!
Claudiu
MULTE MULTUMIRI!
Claudiu
In primul rand, nu stiu cum vine baza de date ADO.....aia e conexiunea probabil.
2) tabel = grid???? sau tabel = table???? - daca e grid, de ce tip e???
3) in spatele la orice buton exista cod. uita-te mai exact in el.
4) explica clar si pe pasi ce vrei.
numa' bine
Scris 28 September 2009 - 11:30 AM
radu84, la Sep 25 2009, 03:21 PM, a spus:
In primul rand, nu stiu cum vine baza de date ADO.....aia e conexiunea probabil.
numa' bine
numa' bine
Deci tabelul este de genul TDBAdvGrid, care are o coloana Picture. Programul mai are o imagine care se poate schimba dupa dorinta iar imaginea dorita trebuie salvata pe rindul dorit sau cind activam un rind imagine trebuie sa aduca fotografia corespunzatoare din tabel. Pentru o intelegere mai clara a situatiei am atasat si imagine programului. Ceea ce scrie acolo nu este atit de important, cel mai important este ceea ce este scris cu rosu.
Multe multumiri
Claudiu
Fisiere atasate
-
Program.JPG (100.54K)
Number of downloads: 8
Scris 28 September 2009 - 01:41 PM
Claudiu_k, la Sep 28 2009, 12:30 PM, a spus:
Deci tabelul este de genul TDBAdvGrid, care are o coloana Picture. Programul mai are o imagine care se poate schimba dupa dorinta iar imaginea dorita trebuie salvata pe rindul dorit sau cind activam un rind imagine trebuie sa aduca fotografia corespunzatoare din tabel. Pentru o intelegere mai clara a situatiei am atasat si imagine programului. Ceea ce scrie acolo nu este atit de important, cel mai important este ceea ce este scris cu rosu.
Multe multumiri
Claudiu
Multe multumiri
Claudiu
1) pai, TDBAdvGrid db-aware. adica iti afiseaza in grid ce e in datasource-ul din spate. imaginea aceea ar trebui sa o incarci dinamic la fiecare schimbare de linie (OnCellClick).
procedure TForm1.DBAdvGrid1ClickCell(Sender: TObject; ARow, ACol: Integer);
begin
end;
adica in componenta Image1, proprietatea picture ia ca si stream campul image din baza de date.
Asta e la afisare
2) La salvare, deschizi o componenta TopenPictureDialog, selectezi imaginea, si la salvare salvezi imaginea ca stream in tabela (probabil e un camp de tip blob)
aici ai ceva exemple prin care sa intelegi mecanismul prin care lucreaza un grid data-aware cu baza de date
http://delphi.about....l/a/tdbgrid.htm
spor
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Help
Php |
aaa1234 | 2 | 3.621 |
|