mi-a povestit cineva ca inainte de a muri toti au vb cu cineva, se temeau, se zbateau, vedeau parca pe cineva.
una tot striga un nume, si fiul ei fiind acolo a recunoscut dupa nume pe cine striga. era o vecina de a ei dar care murise deja cu mult timp in urma.
de aceea au chemat preotul sa ii spovedeasca. si dupa spovedanie absolut toti s-au linistit si au plecat linistiti.
stiu lucrurile astea din sursa sigura si apropiata.
uite un exemplu:
"cand m-am apropiat de sfarsitul vietii mele si a sosit ceasul despartirii sufletului meu de trup, am vazut o multime mare de arapi stand imprejurul patului meu.Fetele lor schimonosite erau negre ca funinginea, ca taciunele si ca smoala; ochii ca niste carbuni invapaiati de foc si vederea lor era grozav de urata, ca gheena focului infernal.
Aceia faceau o mare tulburare si galceava.Unii rageau ca dobitoacele, racneau ca fiarele salbatice, altii latrau ca niste caini, urlau ca lupii, boncaluiau ca taurii, guitau ca porcii...
Toti iutindu-se asupra mea, ma ingrozeau si se repezeau scrasnind cu dintii ranjiti la mine, vrand sa ma inghita.
Acele duhuri rele si uracioase se pregateau, aducand o multime de pergamente( hartii intocmite in forma de sul) , asteptand parca sa vina oarecare judecator.
Ei isi desfaceau hartiile, in care erau scrise faptele mele cele rele.
Atunci sarmanul meu suflet a fost cuprins de mare frica si cutremur.
Astfel fiind muncita de relele acelea, desi imi era destula amaraciunea mortii, acea infricosatoare vedere a acelor groaznici arapi, mi-a fost assemenea unei alte morti si mai cumplita.
.......
Pretutindeni vedeam numai arapi grozavi inarmandu-se impotriva mea, si nu era cine sa ma ajute.
.......
Deodata insa am vazut doi Ingeri ai lui Dumnezeu, luminati si foarte frumosi care au venit la mine cu fata vesela.
Chipurile lor erau luminoase. ochii privitori cu dragoste, perii capului albi ca zapada, cu stralucirea in chipul aurului, hainele lor erau ca fulgerul si incinsi crucis cu braie de aur.
Aceia s-au apropiat de patul meu, unde zaceam........
....arapii aceia s-au departat putin de patul meu......
......unul dintre Ingerii incepatori de lumina, a certat cu manie pe acei arapi intunecati, zicandu-le:
"......ptr ce apucati voi a veni inainte la cei ce mor, facand atata galceava, ingrozind si tulburand pe tot sufletul ce se desparte de trup?....."
".....Milostivirea lui dumnezeu este cu dansul si voi nu aveti nici o parte la sufletul acesta"
Atunci arapii, aratau pacatele mele: "nu avem nici un castig aici? dar aceste pacate ale cui sunt? au nu ea singura a facut acestea?"
......
......
Deodata fara veste a sosit moartea.
......
Sfintii Ingeri, privind, au zis mortii: " De ce zabovesti? Elibereaza sufletul acesta din legaturile trupesti.Dezleaga-l degrab si cu usurinta ptr ca nu are multa greutate de pacate"
........
Si descrierea continua.
Daca cineva doreste sa citeasca, sa caute despre Sfanta Teodora.care era o maicuta.
Sunt multe asemenea relatari.
Si din cate am citit si am vazut, ca la inceput si eu eram sceptica privind credibilitatea relatarilor, sa stiti ca exista cateva lucruri comune in relatarile lor.
Si anume: "aia rai" vin intai.
Intodeauna sunt doi ingeri care vin in ajutorul sufletului. Unul este ingerul pazitor pe care l-a primit omul la nastere, iar celalt nu se stie cine este.Dar in orice caz sunt 2.
Atunci cand vin aia rai, sufletul se ingrozeste ptr ca totul devine mai real decat era pe pamant, si omul recunostate, cumva stie ca toate lucrurile de care este acuzat, sunt adevarate.
Cei doi ingeri cand vin, vin sa aduca incredere sufletului, ca nu este singur si sa nu ii fie atat de teama.
Ei pot si arata faptele bune ale sufletului pe care le-a facut in viata.
Si aici e lupta.
Diavolii au un singur interes. Ptr cea mai mica gresala, vor sa fie sufletul a lor si sa-l ia cu ei.
Dar atunci ingerii arata faptele bune.
Daca omul cat a trait s-a spovedit, diavolii nu mai gasesc nimic scris pe sulul de hartie.Foaia e goala si ei se enerveaza.
Iar faptele bune compenseaza si sterg intotdeauna pacatele aratate.