sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Suport emotional Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   meluka 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 25-November 05

Scris 25 November 2005 - 07:13 PM

Buna la toata lumea si sanatate! Ma numesc Melania si in anul 2003 fiind insarcinata la analize mi-a iesit ca am virusul Hepatitei C. A fost asa ca un cosmar din care inca nu ma pot trezi dar incerc sa ma obisnuiesc cu gandul asta.Mai ales ca mi-au spus ca si copilul va avea anticorpii respectivi, dar a avut noroc dupa un an el i-a eliminat si acum este sanatos. Am incercat sa aflu tot ce se poate despre boala asta si apoi m-am gandit ca sigur mai sant si alte persoane ca mine si as vrea sa aflu din experienta lor prin ce trec, nu doar ceea ce aud din gura medicilor ,asa ca iata-ma aici sant!Nu stiu cum m-am infectat deoarece nu am facut niciodata transfuzii, operatii , nu am folosit droguri etc. Asa ca singura cale cred eu posibila este de la stomatologie sau cand am nascut primul copil in 1995.
Dupa 2 ani de analize si asteptari voi incepe tratamentul si pe 30nov. voi face prima injectie. Eu sant in Spania si aici vad ca este un pic diferit de ceea ce am citit eu pe forum. Am genotipul 1a adica cel care raspunde cel mai greu la tratament si dupa biopsie mi-au spus ca am deja ceva noduli formati asa ca se pare ca duc de ceva ani aceasta boala. Eu am intrat intr-un fel de program experimental cu un nou tip de interferon PEG-Intron
si Rebetol( ribavirina) incare fac tratamentul 12 sapatamani , daca in acest timp nu a scazut cantitatea de virus din sange suspend tratamentul si astept cine stie cati ani pina va aparea ceva mai bun. Daca dupa 12 saptamani a scazut considerabil continuu pana la 24 sapatamani, daca dupa acest timp nu se mai gaseste virus continuu pana la 48 saptamani si depinde de cum alege o comisie voi face tratament 48 saptamani sau 72. Eu am avut de ales intre tratamentul conventional care dureaza un an sau acesta de 3 luni , l-am ales pe ultimul gandindu-ma ca nu are rost sa ma chinuiesc un an si poate sa nu ma fac bine , asa ca am preferat sa aflu dupa 3 luni care va fi evolutia bolii. Acum sant nelinistita si speriata de cum va fi ,am citi atat despre efectele secundare si imi fac griji daca voi putea sa am grija de copii, fiindcpe nimeni aici ,doar pe sotul meu si nu ma pot astepta la mare ajutor din partea lui. Sper ca imi va fii de ajutor experienta celorlati si de accea am hotarat sa scriu si eu poate voi fi de folos!
0

#2 Utilizator offline   elandi 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 05-September 05

Scris 25 November 2005 - 07:39 PM

Protocolul pentru tratamentul PegIntron+Rebetol este probabil international. Dupa 12 saptamani viremia trebuie sa scada minimum de 100 de ori. Daca nu se intampla asa, este foarte probabil ca virusul sa nu dispara nici dupa un an de tratament, si efortul financiar si suportarea efectelor secundare sunt inutile.
Daca viremia la 24 de luni este nedetectabila, tratamentul se face 1 an, nu 48 saptamani. Atentie! Am observat la personalul medical reale dificultati de calcul! :P Am facut tratament cu IntronA si mi s-a aprobat 48 saptamani, apoi cu PegIntron si mi s-a aprobat 52 saptamani (in lunile cu 5 saptamani se aprobau 5 doze). Poate parea exagerata aceasta remarca, dar este vorba de o luna de tratament plus sau minus.

Ar fi bine sa gasesti pe cineva care sa te ajute acasa, daca va fi nevoie. Este posibil sa te simti destul de lipsita de vlaga uneori, sa dormi mai mult, sa asa numitele simptome pseudogripale si iti va fi greu cu copilasii.

Pastram legatura,
Dan
0

#3 Utilizator offline   Enigma 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 23-May 05

Scris 25 November 2005 - 08:05 PM

Buna Melania.

Asa cum a spus si Dan tratamentul pe care il vei face este acelasi pe care il facem toti. La fel ca si tine noi am facut sau facem dupa 12 saptamani prima viremie, a doua dupa 24 saptamani care trebuie sa fie neaparat negativa pt. a putea continua pana la 1 an. Deci dupa cum vezi e acelasi tratament, adica cel standard.
Sper sa suporti tratementul cat mai bine, iti doresc succes si sa ne tii la curent cum iti merge.

P.S. Iti voi muta mesajul in intrebari si raspunsuri.

Aceasta postare a fost editata de Enigma: 25 November 2005 - 08:12 PM

0

#4 Utilizator offline   meluka 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 25-November 05

Scris 10 December 2005 - 12:57 AM

Vezi postareaelandi, la Nov 25 2005, 08:39 PM, a spus:

Protocolul pentru tratamentul PegIntron+Rebetol este probabil international. Dupa 12 saptamani viremia trebuie sa scada minimum de 100 de ori. Daca nu se intampla asa, este foarte probabil ca virusul sa nu dispara nici dupa un an de tratament, si efortul financiar si suportarea efectelor secundare sunt inutile.
Daca viremia la 24 de luni este nedetectabila, tratamentul se face 1 an, nu 48 saptamani. Atentie! Am observat la personalul medical reale dificultati de calcul! :hi: Am facut tratament cu IntronA si mi s-a aprobat 48 saptamani, apoi cu PegIntron si mi s-a aprobat 52 saptamani (in lunile cu 5 saptamani se aprobau 5 doze). Poate parea exagerata aceasta remarca, dar este vorba de o luna de tratament plus sau minus.

Ar fi bine sa gasesti pe cineva care sa te ajute acasa, daca va fi nevoie. Este posibil sa te simti destul de lipsita de vlaga uneori, sa dormi mai mult, sa asa numitele simptome pseudogripale si iti va fi greu cu copilasii.

Pastram legatura,
Dan

Deci e acelasi ! Atat l-au laudat aici ca am crezut ca este ceva nou. Bun ! Sant curioasa sa stiu cum ai suportat acest tratament si de cand il faci sau cat mai ai si cum ai raspuns la el. O sa caut pe aici daca ai dat acest raspuns ca sa nu fii nevoit sa-mi raspunzi doar mie! Eu am facut deja a doua injectie si dupa tot ce am citi ma asteptam sa fie rau de tot asa ca sant surprinsa , injectia nu doare decat foarte putin, iar efectele secundare aproape nule. Mai exact un pic de greata si atat, care mi se pare ca vine mai mult de la pastile decat de la interferon. Oboseala o simteam si inainte si sant obisnuita cu prezenta ei si greata la fel . Asa ca lamuriti-ma , efectele nasoale se simt dupa ce se face mai mult timp tratamentul? Poate sant una din putinele persoane norocoase? Sa dea dumnezeu!
Multumesc foarte mult pentru informatii , mare lucru ca sant persoane care sant dispuse sa piarda un pic de timp si in favoarea celorlalti . Sanatate !

Aceasta postare a fost editata de meluka: 10 December 2005 - 01:09 AM

0

#5 Utilizator offline   liliana 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 08-June 05

Scris 10 December 2005 - 09:04 AM

Depinde de organism cat de "intremat" este. Unii se simt rau de la prima injectie, alti cum e si cazul meu pe parcurs. Si eu am facut tratamentul cu intron+ribav.un an, mi-a fost groaznic de rau, iar acum la al doilea tratament cu pegasys+ribav. dupa primele injectii am ramas surprinsa ca nu mi-a fost asa rau ca prima data. Dar....... efectele au inceput dupa vreo 2 luni scazandu-mi leucocitele si trombocitele mai rau decat la primul tratament, devenind anemica, am inceput sa resimt efectele adverse mai tare. Le am aproape pe toate care sunt trecute in prospect dar nu sunt chiar zilnice si asta e bine ca-mi mai incarc bateriile o zi-doua ca sa fac fata zilelor mai proaste cu depresie si stare gen.proasta. Apeleaza cu incredere la sotul tau sa te ajute mai ales cu copii si in special cu cel mic care cred ca te solicita destul de mult. Cel mai mic ajutor conteaza. Iti doresc sa faci parte din persoanele cu cele mai putine efecte adverse cum este Enigma.
Cu drag, Liliana
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Nedumerire... taniusha  3 4.849
Topic inchis Cum sa pune la punct un libidinos? singer  60 10.073
Replici noi intrebare bart  0 2.850