Nahash, la Sep 9 2009, 01:55 AM, a spus:
Ceea ce vrei tu sa faci, in esenta poate nu e rau. Dar ceea ce stiau cei care au instituit religiile e valabil oricand pentru omenire. Cei care stiu sa se autoanalizeze, sa se cunoasca pe sine, sa-si cunoasca adevarata natura, vor face alegerea care ar da nastere unei lumi pasnice, cu sau fara religie. In afara de acesti oameni care reusesc mereu sa-si gaseasca echilibrul, va exista mereu si reversul, adica oameni in interiorul carora nu va putea exista niciodata un echilibru, o constiinta a binelui individual care sa se rasfranga asupra TOTULUI. Ceea ce-i mai poate tine in frau, este religia si nu neaparat ca ei cred intr-o divinitate, ci pentru ca vor incearca sa traiasca conform invatamintelor ei pentru a-si salva aparentele. Deocamdata nu exista nimic pe pamant care sa aiba o autoritate atat de puternica precum e religia. Daca renuntam la ea, cu ce o inlocuim pentru ca lucrurile sa nu o ia razna si sa nu-si faca fiecare de cap fiindca nu exista Dumnezeu si prin urmare nimic caruia sa-i dea socoteala!?
Religia devine dogma in momentul in care omul simte nevoia de ceva lumesc, cu informatii pe intelesul lui, cu reguli care sa conduca si pe aceia care nu simt sau nu pot simti chemarea bunului simt sau chemarea inimii.
Daca religia a fost si este folosita de unii pentru profitul personal, rastalmacita, abrutizata si indreptata catre violenta, asta e tot vina oamenilor fara scrupule care nu cred in scopul ei nobil. Nimic altceva nu-i va aboli!
Desi sunt ortodoxa si asa voi ramane mereu, pentru ca nu cred ca exista o alta religie "adevarata", recunosc aici multe reguli care nu-mi avanta deloc simtirea religioasa, avantul catre divinitate. Respect Biblia, cred ca cei care au scris in ea au fost inspirati de Dumnezeu, dar NU CRED ca Dumnezeu le-a soptit in urechi fiecare cuvant. Fiecare din cei care au scris aceasta carte, au trecut pe Dumnezeu prin sita felului lor de a vedea lumea. Uneori au nimenit-o la fix, alteori au dat mai pe margine.
In fine, stim cum este o lume in care exista religie (acceptabila, cel putin). Pana nu voi vedea si o lume fara religie, eu una nu m-as grabi s-o desfintez cu atata convingere!