Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

De ceva vreme ... ma gandesc ca ar fi potrivit sa imi etalez cunoasterea legata de ipocrizia crestinismului ... si prin ea ... sa ofer puterea de extrapolare rationala pentru a dizolva orice dogma/religie din mintea celui ce cauta Adevarul.

 

Rog moderatorii sa nu mute topicul la "religie" pentru ca aici nu tin teorii religioase si nici nu ma intereseaza replicile celor religiosi care citeaza o simpla carte (noul testament) ... pretinzand ca ofera argumentul ultim. Deschid acest topic pentru a patrunde radacinile mitologice si esoterice ale uneia dintre cele mai distrugatoare forte morale ... in speranta ca cei cu mintea deschisa si inima curata vor gasi eliberare fata de un blestem care ii bantuie inca de la nastere/botez.

 

Voi face tot posibilul sa conturez un topic cat se poate de bine argumentat pentru a nu lasa impresia ca vorbesc in nestire si ca incerc sa fortez in mintea oamenilor o perspectiva anti-crestina. Nu deschid topicul pentru atentie si egomanie ... ci pentru ca am ajuns sa consider extrem de importanta demistificarea demonului ascuns in crestinism ... si in functie de evolutia topicului ... demistificarea demonilor ascunsi in multe dintre "respectatele" valori dogmatice.

 

Multi dintre cei ce vor citi cele scrise in acest topic ... vor obtine o eliberare mentala , emotionala si energetica. Chiar daca nu isi dau seama ... subconstientul lor isi va da seama pentru ei ... si le va usura mersul pe calea acumularii de Cunoastere.

 

 

 

---

 

 

Dupa cum stim cu totii , crestinismul a aparut in sec. I d.Hr. (anii 60-70). Datorita multelor generatii ce au filtrat si distorsionat cunoasterea si amintirea adevaratelor evenimente ... s-a reusit crearea demonica a unei perspective asemanatoare cu fascismul , comunismul si nazismul ... care se bazeaza pe iluzii si argumente ilogice.

 

Ce urmeaza poate pare ca extras din Zeitgeist ... dar va asigur ca sunt detalii necesare conturarii ipocriziei tiparului "Iisus". Voi incepe cu centrul dogmei crestine ... si anume "salvatorul" Yeshua/Iisus. Acest simbol (pentru ca nu gasesc dovezi care sa ateste existenta sa) se regaseste in multe culturi si este evident pentru orice om normal la cap ... ca crestinismul doar IMITA si nu aduce nimic original.

 

In primul rand ... povestea unui "salvator" si "dumnezeu intrupat" nu a aparut odata cu crestinismul ... ci cu multe milenii inainte. Exemplul cel mai cunoscut este AUSAR (Osiris) si HERU (Horus).

 

In mitul egiptean , Heru si Ausar sunt continuu interschimbabili ... "Eu si Tatal suntem Unul."

 

"Dintre toti zeii-salvatori de la inceputul erei crestine , Osiris (Ausar) a contribuit cel mai mult la crearea figurii lui Christos. Deja foarte antic in Egipt , Osiris a fost identificat cu aproape toti zeii egipteni si se afla pe drumul restrangerii lor in el. Avea peste 200 de nume divine. Era numit Domn al Domnilor , Rege al regilor , Zeu al Zeilor. El era "Reinvierea" si "Viata" , Bunul Pastor , Eternitatea ... dumnezeul care a facut pe "barbat si femeie sa se nasca din nou". Budge afirma , "De la primul la ultimul , Osiris era pentru egipteni omul-bun care a suferit , murit si reinviat ... obtinand puterea de a conduce etern cerul/raiul. Ei credeau ca vor obtine viata vesnica , asa cum a reusit el..."

Venirea lui Osiris a fost anuntata de 3 Magi/Oameni Intelepti; cele 3 stele Mintaka , Anilam si Alnitak din centura lui Orion , care indica steaua lui Osiris din Est , Sirius (Sothis) , steaua cei indica nasterea ... precum o stea cazatoare/cometa a indicat nasterea lui Iisus.

Cu siguranta , Osiris (Ausar) a fost Messiah-ul prototip. Carnea sa a fost mancata in forma prajiturilor ceremoniale din grau , "planta Adevarului". Cultul lui Osiris a contribuit cu idei si fraze in Biblie. Psalmul 23 este copia unui text egiptean ce face referire la Osiris , Pastorul cel Bun ce ii ghideaza pe cei ce mor spre "pasunile verzi" si "apele limpezi" a taramului nefer-nefer , pentru a le reface sufletele si pentru a le da protectie in valea umbrei mortii (TUAT). Rugaciunea Domnului a fost prefigurata de un imn egiptean oferit lui Osiris-Amen ... "O Amen , O Amen , cel ce esti in ceruri". Amen era invocat la sfarsitul fiecarei rugaciuni."

Amen ... acelasi cu Amin ... cuvantul atat de important in rugaciunile crestine. Aditional ... Biblia este compusa din Vechiul Test-AMEN-t si Noul Test-AMEN-t. Mai bine zis ... Testul lui AMEN(Osiris). T vine de la Ankh ... crucea egipteana.

 

Osiris era si zeul vinului si marele invatator ce a civilizat lumea. Era conducatorul si judecatorul mortilor. Osiris a fost omorat de Set si "cei 72". Precum Iisus , reinvierea lui Osiris a servit ca aducatoare de speranta tuturor celor ce vor sa devina eterni.

 

---

 

Acum il analizam pe HERU (Horus) , fiul lui AUSAR (Osiris). Detalii ale vietii sale sunt identice cu cele ale lui Iisus. "Fiul" lui Osiris , sau reincarnarea sa , Horus , imparte urmatoarele cu Iisus:

 

- Horus a fost nascut din fecioara/virgina Isis , pe 25 Decembrie intr-o pestera , nasterea sa fiind anuntata de o stea din Est si supravegheata de 3 magi/oameni intelepti. (steaua Sirius si cele 3 stele din centura Orion) (aici voi reveni cu un detaliu interesant la sf. primului post).

 

- Tatal sau pamantean se numea SEB (JoSEPH).

- Era un descendent regal.

- La varsta de 12 ani , era invatator in Templu , a disparut din vazul lumii pentru 18 ani ... si a reaparut la varsta de 30 de ani.

- Atunci a fost botezat in raul Eridanus (face referire la mediana Caii Lactee - cosmologie) sau Iarutana (Iordan) de catre "Anup Botezatorul" ("Ioan Botezatorul) , care a fost decapitat.

- A avut 12 discipoli , 2 dintre care au fost "martori" si au fost numiti Anup si Aan (cei doi "Ioani).

- Facea miracole , exorcizari de demoni si l-a ridicat pe EL-AZARUS ("EL-OSIRIS") din morti. (paralela cu Lazar si Iisus).

- Horus mergea pe apa.

- Epitetul sau personal era "IUSA" , "fiul in devenire" a lui "PTAH" , "TATAL". Era numit "Copilul Sfant".

- A rostit o "Predica pe Munte" si urmasii sai au scris "Spusele lui Iusa".

- Horus a fost transfigurat pe Munte.

- A fost crucificat intre 2 hoti , ingropat pentru 3 zile intr-un mormant , si a reinviat.

- Era "Calea , Adevarul si Lumina" , "Messiah" , "Fiul uns al lui Dumnezeu" , "Fiul Omului" , "Pastorul cel Bun" , "Mielul lui Dumnezeu" , "Cuvantul devenit Carne" , "Cuvantul Adevarului" etc.

- Era "Pescarul" si a fost asociat cu Pestele (ICHTHYS) , Mielul si Leul.

- A venit pentru a indeplini Legea.

- Horus era numit "KRST" (limba egipteana , precum ebraica si araba ... nu are vocale) ... "Cel Uns".

- Precum Iisus , "Horus trebuia sa conduca pentru 1000 de ani".

 

 

Mai mult , inscrise acum 3500 de ani (1500 i.Hr.) pe peretii Templului din Luxor ... exista imagini legate de "Buna Vestire" , Conceptia Imaculata , Nasterea si Adorarea lui HERU , cu Thoth anuntando pe Fecioara AUSET (ISIS) ca va naste un copil; KNEPH este "Duhul Sfant" ... impregnando pe virgina si cei 3 magi care o asista aducand cadouri.

 

post-245960-1252448180_thumb.jpg

 

Aditional , catacombele romane contin imagini ale copilului HERU tinut in brate de virgina Auset(Isis) - tiparul original al "Madonei si copilului".

 

post-245960-1252448368_thumb.jpg

 

"Arta gnostica a reprodus imaginea lui Hathor-Meri si Horus al egiptului ca virgina si copilul-krst(christ) al Romei. Saraci prostani , spuneau gnosticii , a-ti interpretat gresit misterele antice ca fiind istoria moderna , si a-ti acceptat literar tot ceea ce este mistic." Massey

 

post-245960-1252448390_thumb.jpg post-245960-1252448453_thumb.jpg

 

 

-------

 

Aici doresc sa adaug un detaliu semnificativ pentru mintea mea ... si anume modalitatea de a naste din virgina ... in mitologia egipteana. Intr-un papirus egitean sta scris:

 

"Steaua crocodil (Messeh - radacina lui Messiah) loveste ... Auset (Isis) ramane insarcinata cu samanta lui Ausar(Osiris) - si anume Horus".

 

Deci ... conceptia imaculata se datoreaza messeh-ului ... care in viziunea istorica este grasimea crocodilului. Messiah ... insemnand "cel uns" ... face referire la utilizarea messeh-ului ca ingredient principal al incoronarii unui faraon in egiptul antic. Se pare ca acest messeh (o pasta formata din grasimea de crocodil si "ceva aditional) este "duhul sfant" care o impregneaza pe Isis... Maria. Tin sa precizez ... ca daca acest messeh are relevanta genetica ... inseamna ca produsul unei astfel de conceptii este un HIBRID.

 

-------

 

 

Nu vreau sa va epuizez mintile ... dar este necesar sa continui cu asemanarile dintre imaginea Iisus si alti "salvatori" ai lumii antice.

 

 

-------

 

Urmatorul pe lista este Dionysus/Bacchus.

El este important pentru noi dacii ... deoarece reprezinta un sincretism al principalului zeu/invatator (constiinta de grup) dac ... si anume ... ZALMOXIS.

 

Dionysus sau Bacchus este pe de alta parte o imitatie a zeului egiptean Osiris/Ausar , a carui cult s-a intins mult in lumea antica pentru mii de ani. Desigur ... acest cult a fost o preluare a cunoasterii cosmologice Hyperboreene (Zalmoxis fiind o ramasita).

 

Religia lui Dionysus era bine dezvoltata in Tracia , N-Estul Greciei si Phrygia/Galatia. Cu toate ca Dionysus este tinut minte pentru celebrarile date in numele lui , ce a fost latinizat ca Bacchus , avea multe alte functii si a contribuit cu mai multe aspecte la crearea caracterului lui Iisus:

 

-Dionysus a fost nascut dintr-o virgina pe 25 Decembrie , ca si Copil Sfant , intr-un staul.

-Era un invatator ce facea miracole.

-A "calarit un magar intr-o procesiune".

-Era un rege sfant omorat si mancat intr-un ritual eucaristic al fecunditatii si purificarii.

-Dionysus s-a ridicat din morti pe data de 25 Martie.

-Era numit "Rege al regilor" si "Domn al Domnilor".

-Era considerat "Singurul fiu zamislit" , "Salvatorul" , "Purtatorul de Pacate" , "Cel Uns" .... si ... "ALPHA SI OMEGA".

-Era identificat cu Berbecul sau Mielul. (salvatorul erei berbecului ... isus fiind salvatorul erei pestilor)

-Titlul sau sacrificial de "Dendrite" sau "Barbat Tanar al Copacului" indica ca a fost spanzurat de un copac sau crucificat.

 

De fapt ... exista o inscriptie precedenta lui Iisus ... care reprezinta matrita salvatorului crucificat in postura lui Dionysus!

 

post-245960-1252449726_thumb.jpg

 

"Dionysus a fost un prototip al lui Christ ... si un cult al sau exista in sec. I i.Hr in Jerusalem ... fiind venerat de evrei! Simbolul lui Dionysus/Bacchus era "IHS" sau "IES" ... care a devenit "Iesus"." La noi "IHS" este tradus ca Isus Hristos Salvatorul.

 

Un alt lucru interesant ... face referire la numele de Dion-ysus. Dion inseamna "fiul lui Zeus" ... Ysus venind de la Nysa ... nimfa care l-a crescut ... sau muntele pe care a devenit nemuritor.

Ysus ... este destul de evident ... ca reprezinta originea numelui de Isus ... deoarece cezarii romani (clanul Flavian - cel care a inceput inventarea religiei crestine in anul 70 d.Hr.) erau pagani ... si cu siguranta erau adoratori ai lui Dion-ysus/Bacchus.

 

 

---

 

Este evident pentru oricine ... ca incepe sa se contureze ideea prin care crestinismul este o religie inventata special pentru a oferi puterea de dominarea asupra maselor oarbe.

 

Continui...

Editat de nightwish

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sper ca ai sa vorbesti si de Mithra -care se aseamana enorm si el cu Isus.

Super,nu sunt un atat de bun cunoscator al mitologiei,dar e impresionant.Sper ca afirmatiile tale pot fi dovedite...oricum,apreciez ceea ce incerci sa faci.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mai ofer inca 2 exemple care sa ateste imitatia simbologiei Iisus.

 

 

KRISHNA (India)

 

Similaritatile dintre caracterul crestin isus si messiahul indian Krishna sunt in numar de sute daca se iau in considerare si apocrifele. Trebuie notat ca o pronuntie a lui "Krishna" era "Christna" ... aflat in relatie directa cu "Christ". Mai mult , In Bengali , Krishna este "Christos". Urmeaza o lista partiala a corespondentelor dintre Iisus si Krishna:

 

-Krishna s-a nascut din Virgina Devaki("Cea Divina") pe 25 decembrie.

-Tatal sau pamantean a fost un tamplar , ce era in oras platind taxe in timp ce Krishna a fost nascut.

-Nasterea sa a fost anuntata de o stea din Est si supravegheata de ingeri si pastori , fiindui oferite in dar mirodenii.

-Gazdele ceresti dansau si cantau la nasterea sa.

-A fost persecutat de un tiran ce a ordonat uciderea a mii de nou-nascuti.

-Krishna a fost uns pe cap cu ulei de catre o femeie pe care a vindecato.

-Este reprezentat ca avand piciorul pe capul unui sarpe.

-Facea miracole si minuni , inviind mortii si vindecand leprosii , surzii si orbii.

-Krishna folosea parabole pentru a invata oamenii mila si iubirea , si a "trait sarac iubind saracii".

-A sfidat clerul , invinovatindui de "ambitie si ipocrizie ... Traditia spune ca a cazut victima razbunarii lor".

-"Discipolul iubit" a lui Krishna era Arjuina sau Ar-jouan (Ioan).

-A fost transfigurat in fata discipolilor.

-A oferit discipolilor sai puterea de a face miracole.

-In unele traditii a murit pe un copac sau a fost crucificat intre 2 hoti.

-Krishna a fost omorat in apropierea varstei de 30 de ani , si soarele s-a inegrit la moartea sa.

-A reinviat si s-a ridicat la ceruri "in prezenta tuturor oamenilor".

-Era reprezentat pe o cruce avand cuie infipte in picioare , cat si inima ca emblema pe camasa sa.

-Krishna este "leu tribului lui Saki".

-Era numit "Pastorul lui Dumnezeu" si considerat "Primul Nascut" , "Purtatorul de Pacate" , "Liberatorul" , Cuvantul Universal.

-Era numit "Fiul lui Dumnezeu" si "Domnul si Salvatorul nostru" , care a venit pe pamant pentru a muri in numele salvarii umanitatii

-Era a 2-a persoana din trinitate. (incarnarea lui Vishnu din trinitatea Brahma , Vishnu , Shiva).

-Discipolii sai iau dat titlul de "Jezeus" sau "Jeseus" insemnand "esenta pura".

-Krishna trebuie sa se reintoarca pentru a judeca mortii , calarind un cal alb , si pentru a se razboi cu "Printul Intunericului" care va dezola pamantul.

 

 

----

 

 

Ultimul exemplu pentru a imi expune pornirea in acest topic ... este MITHRA (Persia)

 

-Mithra s-a nascut dintr-o virgina pe 25 Decembrie intr-o pestera , si nasterea sa a fost acompaniata de pastori aducand daruri.

-Era considerat un mare calator si invatator.

-Avea 12 discipoli.

-Urmasilor lui Mithra le-a fost promisa viata eterna.

-Facea miracole.

-Ca si "mare taur al Soarelui" , Mithra s-a sacrificat pe sine pentru pacea lumeasca.

-A fost inmormantat si a reinviat dupa 3 zile.

-Era numit "Pastorul cel bun" si identificat cu Mielul si Leul.

-Era considerat "Calea , Adevarul si Lumina" , "LOGOSUL" , "Cuvantul" , "Salvatorul".

-Ziua sa sfanta era Duminica , "Ziua lui Dumnezeu" , cu sute de ani inaintea aparitiei "lui christ".

-Mithra avea principul festival in perioada anului care mai tarziu a devenit Pastele.

-Religia sa avea un eucarist sau "Cina Domnului" , in care Mithra a spus: "Cel ce nu va manca din corpul meu si nu va bea din sangele meu pentru a fi una cu mine si in mine , nu va fi salvat."

-Sacrificiul sau anual este Pastele Magilor , un juramant simbolic al regenerarii morale si fizice.

 

Mai mult , Vaticanul este construit pe baza papalitatii lui Mithra , iar ierarhia crestina este aproape identica cu versiunea mithraica. Aproape toate elementele ritualului catolic si ortodox , de la mitra la altar si doxologie , sunt luate direct din misterele pagane.

 

 

---

 

Se mai gasesc exemple si in alte culturi ... dar consider ca este mai mult decat suficient pentru a scoate in evidenta ca imaginea Iisus nu tine de o existenta originala si unica...ci de o simbologie veche de mii de ani.

 

Ceea ce ar trebui sa inteleaga fiecare ... este ca toti acesti salvatori sunt reprezentari pamantene a unor evenimente astrologice si cosmice.

 

Titlurile de Leu , Taur , Berbec/Miel , Peste/Pescar ... fac referire la ERELE ASTROLOGICE din Precesie.

 

post-245960-1252452441_thumb.jpg

 

 

Avem o rotatie a axei N-S de 25.800 ani in jurul constelatiei Draco ... fiecare era zodiacala tinand 2150 ani. Pentru fiecare era ... avem o reprezentare ... iar toti acesti "messiah" nu reprezinta decat incarnarea simbolica a perceptiei unei anumite ere ... care a interpretat un eveniment cosmic petrecut cu milenii si milenii inainte istoriei scrise si pastrate pana astazi. Prea putin conteaza existenta lor fizica.

 

Aici mai poate fi adaugata ca simbologie imaginea astrologica a Soarelui incojurat de cele 12 semne zodiacale si crucificarea Soarelui pe axele N-S , E-V ... precum "Salvatorul"/"Fiul lui Dumnezeu" era inconjurat de cei 12 discipoli ... si crucificat. Un alt element important ar fi ... faptul ca pana pe 25 decembrie din vara-toamna ... noaptea este mai lunga ca ziua / soarele decade pe cer ... iar de pe 25 decembrie incolo ... incepe sa urce pe cer ... ziua recastiga putere asupra noptii. De aici ... si importanta identificarii nasterii "salvatorului" cu data de 25 decembrie.

 

 

post-245960-1252454050_thumb.jpg post-245960-1252453973_thumb.png

Editat de nightwish

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

nu mai continua caci arati ca nu intelegi nimic din crestinism .... si ca sa iti arat ca argumentele tale ca inainte ar fi existat'' religii '' asemanatoare crestinismului si ca anume crestinismul s-a inspirat din ele, iti voi da si versetele din Sfinta scriptura care sa iti arate CA '' NUMAI CRESTINISMUL'' a fost la baza celorlalte inventii omenesti cu krisna , zamolsis ,mithra etc etc etc ....

 

Facerea cap 11

. Şi au zis iarăşi: "Haidem să ne facem un oraş şi un turn al cărui v

Editat de Amarena
nu baga jesteri in mesajul citat, te rog.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
multa iubire

 

scuze dar nu m-am putut abtine :lol: :think: ce legatura are babilonul cu iisus si cei mentionati care au venit cu mult inainte de 1 a.d.? omu arata alte civilizatii pre iisus care au aceleasi mituri si tu vii cu amestecarea limbilor ? hai ca esti fun :D

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Apolonius din Tyrana,e o alta figura religioasa,si se pare ca una reala,peste care a fost clonata imaginea dumnezeului crestin.

In ce priveste diferitii zei care au fost comparati cu Isus,ei au precedat cronologic crestinismul...si asta e foarte incomod pentru crestini.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
In ce priveste diferitii zei care au fost comparati cu Isus,ei au precedat cronologic crestinismul...si asta e foarte incomod pentru crestini.

Nu pentru crestini, numai pentru Listener :think:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
scuze dar nu m-am putut abtine :lol: :think: ce legatura are babilonul cu iisus si cei mentionati care au venit cu mult inainte de 1 a.d.? omu arata alte civilizatii pre iisus care au aceleasi mituri si tu vii cu amestecarea limbilor ? hai ca esti fun

 

e foarte simplu....

evreii si egipteni traiau in aceeasi perioada iar evreii aveau tanahul si acolo PRIN PROFETI scrie DE IISUS iar crestinsmul ESTE ''IMPLINIREA IUDAISMULUI ''prin IISUS (vezi afirmatiile lui IISUS )..... si dupa cum am spus mai inainte IN FACEREA scrie clar '' O LIMBA SI UN NEAM'' .... deci hai sa vedem poti sa le pui cap la cap si sa pricepi CA GNOSTICII vorbesc timpenii

Editat de Amarena

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mdaa...numai ca vezi tu, evreii nu-l recunosc nici azi pe Isus ca fiind Mesiah.

De ce nu gandesti de doua ori inainte?

Parca ti-am mai zis eu...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×