Laser vs. bisturiu alunita excizata
Scris 25 November 2005 - 12:13 AM
am mai scris un mesaj in care explicam pe larg despre o alunita de-a mea [la momentul asta deja operata], rugand-o pe Spider sa-mi dea un raspuns, insa nu l-am primit [inca].
acum nelinistea mea este legata de modul de excizare a unei alunite. am facut interventia in urma cu zece zile, folosindu-se laser cu co2. intr-unul din mesajele postate, Spider spunea cuiva sa nu accepte decat operatia clasica, si in nici un caz pe cea cu laser!!!!
Spider, te rog mult de tot sa ma lamuresti ce riscuri/avantaje/diferente/consecinte exista la/intre cele doua moduri de operare a unei alunite. pur si simplu am inceput sa tremur cand am citit sfatul acela al tau, de nu accepta operatia cu laser, in conditiile in care eu asa am fost operata:(
Multumesc
Scris 29 November 2005 - 12:15 PM
Am incercat sa fiu cat mai clara si mai pe intelesul tuturor in ceea ce priveste recomandarea mea.
Desigur ca poti folosi metoda LASER pentru a exciza o alunita atata timp cat aceasta nu a ajuns inca in stadiul de melanom.
De ce?
Pentru ca laserul nu patrunde in profunzime. Operatia cu LASER in cazul de fata este una de suprafata. Ori, este foarte bine stiut ca un melanom are doua directii de crestere. Una in diametru, la suprafata pielii si o alta in profunzime, in adancime, in grosimea pielii, daca vrei.
De aceea, din experienta, eu recomand operatia clasica. Bisturiul. Mai ales in cazul in care respectivului nu i s-a facut mai intai o biopsie de tesut pentru a se determina cat de avansat este melanomul.
sper ca te-am lamurit cat de cat. Daca mai ai intrebari, sunt aici.
In cazul tau, s-a efectuat o biopsie inainte sau dupa?
Scris 30 November 2005 - 08:22 PM
in primul rand, iti multumesc pentru raspuns. mai jos, postez din nou primul meu mesaj, pentru a-ti da mai multe detalii despre alunita care, intre timp, mi-a fost excizata.
<<draga Spider,
sunt disperata!
te rog mult de tot, poate reusesti sa-mi dai un sfat, mai am putin timp la dispozitie, sunt complet debusolata si sper ca raspunsul tau sa vina in timp util! multumesc!>>
cam astea ar fi amanuntele. cum ti-am spus, cu greu, am luat hotararea de a merge la operatie si alunita a fost excizata cu laser cu co2. deja s-a format o crusta, totul arata ok, doar atat ca ma mananca locul, ceea ce cred ca e bine. iar inainte, nu, nu mi s-a facut o biopsie, medicul a preferat varianta asta. [de ce oare???] rezultatul analizei patologice il voi afla abia peste 10 zile:( acum, ca ti-am prezentat situatia mai clar, poti sa-mi mai dai tu si alte informatii?
multa sanatate si tie si iti multumesc anticipat,
anaida
Scris 30 November 2005 - 08:57 PM
stii ce ti-ar raspunde "Bunica stie tot"? "Puiul maichii daca te mananca inseamna ca se vindeca"
Intr-o alta ordine de idei, analiza histopatologica de care vorbesti tu mai este cunoscuta si sub numele de biopsie. Care de fapt inseamna prelevarea de tesut si analizarea acestuia fie la microscop, fie prin anumite procedee chimice de laborator, pentru a i se determina patologia (ceea ce in biologie inseamna anume, studiul schimbarilor de structura si de functie a celulelor, tesuturilor si organelor ce stau la baza diferitelor boli.
Deci ti s-a facut biopsia si acum astepti rezultatul
Propun sa asteptam rezultatul si eu cred ca ar trebui sa stai calma.
Te salut,
spider.
Scris 01 December 2005 - 09:50 PM
merci mult pentru raspuns. stiam [de la medicii care m-au vazut si ulterior din postarile tale] ca biopsia este totuna cu analiza histopatologica si de aceea iti spuneam ca nu mi-a fost facuta "inainte", ci "dupa" excizare. de ce nu "inainte", ramane pentru mine o intrebare fara raspuns...
inca o data, multa sanatate tuturor!
apropo: ti s-a mai spus ca insufli mult optimism?
cu simpatie, anaida
Scris 02 December 2005 - 09:55 AM
Poopicei, si multumesc
spider.
Scris 08 December 2005 - 09:15 PM
azi am obtinut rezultatul analizei histopatologice: naev naevocelular! clar ca "buna ziua"
iata cum s-au desfasurat "ostilitatile": prima discutie am avut-o cu doctora de laborator, pe care am intrebat-o daca e de bine sau de rau. raspunsul ei dur a fost: bine ca ai excizat-o!!! ce sa inteleg, ca e/a fost de natura maligna??? - am replicat eu. mai multe, nu a vrut sa-mi spuna, m-a trimis la profesorul care m-a operat. profesorul m-a anuntat zambind ca diagnosticul este ok, adica cel presupus initial, trebuie doar sa astept sa se vindece rana. atat!
ce sa zic, nu pot spune ca acum sunt pe deplin linistita, ci putin mai linistita. nu zic "pe deplin", pentru ca mi se pare ca exista totusi o contradictie intre ce a spus doctora de laborator si profesorul.....chiar nu stiu cum sa "citesc" diagnosticul si daca ceea ce e scris scurt si clar [naev neavocelular] pe bucata aia de hartie, este suficient pentru a defini un diagnostic sau interpreta o analiza!
totusi, in cele din urma vreau sa cred ca este totul bine, cel putin din doua motive: deontologia profesionala nu ii permite unui medic sa ascunda un diagnostic, chiar si numai pentru a proteja psihic pacientul si doi [dar nu neaparat in ordinea asta], cred ca doctorul care m-a operat este o persoana responsabila.
te rog, daca ai timp si dispozitie, poate imi dai un sfat.
multumesc,
anaida
ps: naev naevocelular nu este o definitie generica, un termen general folosit pentru alunite si un termen muuuuuuuult prea general folosit in punerea unui diagnostic?
Scris 16 December 2005 - 07:32 PM
rezultatul biopsiei a iesit NEGATIV!!!
E timpul sa te linistesti si sa iti urmezi cursul normal al vietii ca si pana acum.
Uneori un singur cuvant poate aduce mult mai multa bucurie si speranta decat o intreaga enciclopedie.
Sarbatori Fericite iti doresc!
spider.
Scris 17 December 2005 - 11:29 PM
Inca o data iti multumesc! Sunt tare curioasa sa stiu de cate ori ai primit multumiri de la oameni pe care nici macar nu i-ai vazut! Cred ca nici nu le mai stii numarul, nu-i asa?
Sper ca Sfintele Sarbatori de iarna sa te gaseasca sanatoasa, sa-ti umple sufletul de fericire si liniste alaturi de cei dragi tie!
La multi ani, draga Spider si fie ca anul 2006 sa fie cel mai bun din cati au fost pana acum, pentru toata lumea!
Cu drag,
Anaida
PS: Mi-ar fi placut sa putem coresponda/conversa si pe alte teme. Presupun ca esti foarte ocupata [nici eu nu stau prea bine la capitolul timp liber], dar ceea ce ma determina sa doresc o continuare a dialogului cu tine, este simplul [sau nu?
Both of cases, iti doresc sa-ti fie numai bine!
Scris 26 December 2005 - 09:57 AM
Iti multumesc din tot sufletul pentru urari. Nici nu it inchipui (sau poate ca da
Sunt intr-adevar foarte ocupata insa m-as bucura mult sa corespondam daca asta iti este dorinta asa ca te rog sa imi scrii adresa ta de email. O voi sterge eu dupa aia.
Iti doresc Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi tie, un nou an mai bun si mai bogat din toate punctele de vedere si multa multa sanatate.
Cu drag,
spider.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Melanom malign - ce urmeaza?! | andreea85 | 1 | 9.062 |
|
Melanom malign gradul IV | simtion_luci | 2 | 8.543 |
|
- intrebari / raspunsuri |