sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Laser vs. bisturiu alunita excizata Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   anaida 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 13-November 05

Scris 25 November 2005 - 12:13 AM

Buna tuturor,

am mai scris un mesaj in care explicam pe larg despre o alunita de-a mea [la momentul asta deja operata], rugand-o pe Spider sa-mi dea un raspuns, insa nu l-am primit [inca].
acum nelinistea mea este legata de modul de excizare a unei alunite. am facut interventia in urma cu zece zile, folosindu-se laser cu co2. intr-unul din mesajele postate, Spider spunea cuiva sa nu accepte decat operatia clasica, si in nici un caz pe cea cu laser!!!!
Spider, te rog mult de tot sa ma lamuresti ce riscuri/avantaje/diferente/consecinte exista la/intre cele doua moduri de operare a unei alunite. pur si simplu am inceput sa tremur cand am citit sfatul acela al tau, de nu accepta operatia cu laser, in conditiile in care eu asa am fost operata:(

Multumesc
0

#2 Utilizator offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-June 04

Scris 29 November 2005 - 12:15 PM

Buna anaida. Imi cer scuze de intarziere. Am fost si eu bolnava. Iar medicul mi-a interzis excesele de orice fel, chiar si calculatorul. :D

Am incercat sa fiu cat mai clara si mai pe intelesul tuturor in ceea ce priveste recomandarea mea.
Desigur ca poti folosi metoda LASER pentru a exciza o alunita atata timp cat aceasta nu a ajuns inca in stadiul de melanom.
De ce?
Pentru ca laserul nu patrunde in profunzime. Operatia cu LASER in cazul de fata este una de suprafata. Ori, este foarte bine stiut ca un melanom are doua directii de crestere. Una in diametru, la suprafata pielii si o alta in profunzime, in adancime, in grosimea pielii, daca vrei.
De aceea, din experienta, eu recomand operatia clasica. Bisturiul. Mai ales in cazul in care respectivului nu i s-a facut mai intai o biopsie de tesut pentru a se determina cat de avansat este melanomul.

sper ca te-am lamurit cat de cat. Daca mai ai intrebari, sunt aici. :)
In cazul tau, s-a efectuat o biopsie inainte sau dupa?
0

#3 Utilizator offline   anaida 

• Boboc
  • Pip

Scris 30 November 2005 - 08:22 PM

buna seara, spider!

in primul rand, iti multumesc pentru raspuns. mai jos, postez din nou primul meu mesaj, pentru a-ti da mai multe detalii despre alunita care, intre timp, mi-a fost excizata.

<<draga Spider,
sunt disperata!:sorry: maine trebuie sa ma prezint la o interventie chirurgicala de extirpare a unei alunite si nu stiu ce hotarare sa iau! am vazut pana acum vreo 5 medici, toti mi-au zis ca trebuie scoasa [preventiv, sustin ei], ca nu este deocamdata de natura maliga [dar eu stiu ca numai analiza histopatologica poate stabili asta cu certitudine de 100%!]. este cam de 1 cm diametru, are forma rotunda regulata, nu face masa comuna cu restul tegumentului [adica este bine delimitata], e de culoare maronie si are aspect conopidos. in urma cu vreo doua saptamani, mi-a iesit cam din mijlocul ei un nou bulb, care initial se tinea de un firicel fff subtire si flexibil. ulterior, firul a devenit rigid si bobul din varful lui [de marimea unei gamalii de ac] s-a vascularizat foarte tare. din cauza rigiditatii firului, cred ca l-am agatat de haine si a sangerat usor. apoi, in decurs de aproximativ o saptamana a disparut [cred eu ca s-a uscat si a cazut]. acum, alunita arata la fel ca inainte, mi se pare curata si inactiva. dar, repet, toti mi-au spus ca trebuie scoasa pentru, ca la americani in carti scrie ca in maxim o luna de la data traumei, asa e indicat. mai ales ca o trauma intervenita asupra ei poate declansa intern procese care in timp se pot maligniza, nu dau semnale exterioare, iar cand le dau poate fi prea tarziu:((( m-au vazut doi dintre cei mai buni dermatologi din bucuresti: nedelcu si giurcaneanu, doar unul dintre ei mi-a sugerat ca exista si varianta sa o tin sub observatie, dar ca totusi, mai bine ar fi sa ma hotarasc pentru excizarea ei.
te rog mult de tot, poate reusesti sa-mi dai un sfat, mai am putin timp la dispozitie, sunt complet debusolata si sper ca raspunsul tau sa vina in timp util! multumesc!>>

cam astea ar fi amanuntele. cum ti-am spus, cu greu, am luat hotararea de a merge la operatie si alunita a fost excizata cu laser cu co2. deja s-a format o crusta, totul arata ok, doar atat ca ma mananca locul, ceea ce cred ca e bine. iar inainte, nu, nu mi s-a facut o biopsie, medicul a preferat varianta asta. [de ce oare???] rezultatul analizei patologice il voi afla abia peste 10 zile:( acum, ca ti-am prezentat situatia mai clar, poti sa-mi mai dai tu si alte informatii?

multa sanatate si tie si iti multumesc anticipat,
anaida
0

#4 Utilizator offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 30 November 2005 - 08:57 PM

:sorry: Buna anaida!
stii ce ti-ar raspunde "Bunica stie tot"? "Puiul maichii daca te mananca inseamna ca se vindeca":tease:

Intr-o alta ordine de idei, analiza histopatologica de care vorbesti tu mai este cunoscuta si sub numele de biopsie. Care de fapt inseamna prelevarea de tesut si analizarea acestuia fie la microscop, fie prin anumite procedee chimice de laborator, pentru a i se determina patologia (ceea ce in biologie inseamna anume, studiul schimbarilor de structura si de functie a celulelor, tesuturilor si organelor ce stau la baza diferitelor boli.
Deci ti s-a facut biopsia si acum astepti rezultatul :doh:
Propun sa asteptam rezultatul si eu cred ca ar trebui sa stai calma.
Te salut,
spider.
0

#5 Utilizator offline   anaida 

• Boboc
  • Pip

Scris 01 December 2005 - 09:50 PM

buna, spider!

merci mult pentru raspuns. stiam [de la medicii care m-au vazut si ulterior din postarile tale] ca biopsia este totuna cu analiza histopatologica si de aceea iti spuneam ca nu mi-a fost facuta "inainte", ci "dupa" excizare. de ce nu "inainte", ramane pentru mine o intrebare fara raspuns...:tease: "proba" e acum la borcan si ma rog lui Dumnezeu ca rezultatul analizei sa fie unul bun:) te voi tine la curent, daca vrei.
inca o data, multa sanatate tuturor!

apropo: ti s-a mai spus ca insufli mult optimism?:sorry: tine-o tot asa!

cu simpatie, anaida
0

#6 Utilizator offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 02 December 2005 - 09:55 AM

Draga anaida. e ok. :sorry: Biopsia se poate face si inainte, si /sau dupa, insa foarte important este sa se faca. Iar din punctul meu de vedere este important sa se faca dupa. Daca cineva isi opereaza o alunita doar din motive estetice atunci ar fi bine sa-si faca preliminar o biopsie. In cazul in care alunita a fost deja agresata (cum este si cazul tau), este obligatoriu sa fie scoasa (cu sau fara biopsie preliminara) pentru ca este foarte posibil ca aceasta sa se malignizeze in timp si sa devina melanom. Obligatoriu se va face biopsia tesutului excizat. :tease:
Poopicei, si multumesc :doh: (mi s-a mai spus. pacat ca nu pot lua suferinta cu mana sau cu vorba)
spider.
0

#7 Utilizator offline   anaida 

• Boboc
  • Pip

Scris 08 December 2005 - 09:15 PM

buna seara, draga spider!
azi am obtinut rezultatul analizei histopatologice: naev naevocelular! clar ca "buna ziua":-
iata cum s-au desfasurat "ostilitatile": prima discutie am avut-o cu doctora de laborator, pe care am intrebat-o daca e de bine sau de rau. raspunsul ei dur a fost: bine ca ai excizat-o!!! ce sa inteleg, ca e/a fost de natura maligna??? - am replicat eu. mai multe, nu a vrut sa-mi spuna, m-a trimis la profesorul care m-a operat. profesorul m-a anuntat zambind ca diagnosticul este ok, adica cel presupus initial, trebuie doar sa astept sa se vindece rana. atat!:P nu tu amanunte legate de natura alunitei, nu tu alte detalii, nu tu indicatii de revenire la vreun control. m-am intors la laborator si am descusut-o pe doctora de acolo. mi-a explicat ca ea vazuse niste formatiuni care aveau semnalmente de malignitate [alta culoare si forma decat restul alunitei], ca locul in care erau situate nu prezenta in acest moment pericol [?!?!], ca in timp s-ar fi putut maligniza, blablabla, in concluzie, ca nu trebuie sa imi mai fac probleme. pe romaneste, a cam intors-o ca la ploiesti.....
ce sa zic, nu pot spune ca acum sunt pe deplin linistita, ci putin mai linistita. nu zic "pe deplin", pentru ca mi se pare ca exista totusi o contradictie intre ce a spus doctora de laborator si profesorul.....chiar nu stiu cum sa "citesc" diagnosticul si daca ceea ce e scris scurt si clar [naev neavocelular] pe bucata aia de hartie, este suficient pentru a defini un diagnostic sau interpreta o analiza!:P am citit pe forum multe mesaje in care sunt descrise muuuuuult mai pe larg diagnosticele, si nicidecum doar doua cuvinte:(
totusi, in cele din urma vreau sa cred ca este totul bine, cel putin din doua motive: deontologia profesionala nu ii permite unui medic sa ascunda un diagnostic, chiar si numai pentru a proteja psihic pacientul si doi [dar nu neaparat in ordinea asta], cred ca doctorul care m-a operat este o persoana responsabila.
te rog, daca ai timp si dispozitie, poate imi dai un sfat.

multumesc,
anaida

ps: naev naevocelular nu este o definitie generica, un termen general folosit pentru alunite si un termen muuuuuuuult prea general folosit in punerea unui diagnostic?
0

#8 Utilizator offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 16 December 2005 - 07:32 PM

Draga anaida, :cheers:
rezultatul biopsiei a iesit NEGATIV!!!
E timpul sa te linistesti si sa iti urmezi cursul normal al vietii ca si pana acum. :party:
Uneori un singur cuvant poate aduce mult mai multa bucurie si speranta decat o intreaga enciclopedie.

Sarbatori Fericite iti doresc!
spider.
0

#9 Utilizator offline   anaida 

• Boboc
  • Pip

Scris 17 December 2005 - 11:29 PM

Draga Spider,

Inca o data iti multumesc! Sunt tare curioasa sa stiu de cate ori ai primit multumiri de la oameni pe care nici macar nu i-ai vazut! Cred ca nici nu le mai stii numarul, nu-i asa? :cheers: Insa le meriti, cu prisosinta!

Sper ca Sfintele Sarbatori de iarna sa te gaseasca sanatoasa, sa-ti umple sufletul de fericire si liniste alaturi de cei dragi tie!

La multi ani, draga Spider si fie ca anul 2006 sa fie cel mai bun din cati au fost pana acum, pentru toata lumea!

Cu drag,
Anaida

PS: Mi-ar fi placut sa putem coresponda/conversa si pe alte teme. Presupun ca esti foarte ocupata [nici eu nu stau prea bine la capitolul timp liber], dar ceea ce ma determina sa doresc o continuare a dialogului cu tine, este simplul [sau nu?:party:] fapt ca nici nu imi imaginasem vreodata ca voi intalni in lumea virtuala un om de asemenea calitate, asa cum simt ca esti tu. Daca doresti, pot sa-ti trimit adresa mea privata de e-mail, iar daca nu, nu....
Both of cases, iti doresc sa-ti fie numai bine!;)
0

#10 Utilizator offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 26 December 2005 - 09:57 AM

Buna anaida :santa2:
Iti multumesc din tot sufletul pentru urari. Nici nu it inchipui (sau poate ca da :lol: ) cat de multa bucurie imi fac aceste ganduri frumoase pe care le primesc de la voi. Imi sunteti dragi si va iubesc si sufar ca nu va pot intalni in realitate, la o cana de ceai sa ne impartasim din cele bune si rele ale vietii de zi cu zi.
Sunt intr-adevar foarte ocupata insa m-as bucura mult sa corespondam daca asta iti este dorinta asa ca te rog sa imi scrii adresa ta de email. O voi sterge eu dupa aia. :doh:
Iti doresc Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi tie, un nou an mai bun si mai bogat din toate punctele de vedere si multa multa sanatate.
Cu drag,
spider.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Melanom malign - ce urmeaza?! andreea85  1 9.062
Replici noi Melanom malign gradul IV simtion_luci  2 8.543
Hot Topic (New) Atasamente Melanom malign. Topic combinat.
- intrebari / raspunsuri
Lorryd  288 127.808
Replici noi Cred ca am cancer de piele
...
AdiCiuline  1 6.730
Replici noi Melanom sau nev? Am nevoie de o parere
melanom sau nev?
albinutza88  1 2.274