De ce plang credinciosii la inmormantare ?!
Scris 05 September 2009 - 01:46 PM
toti oamenii plang atunci cand se despart de cineva . fie ca sunt sau nu credinciosi .
Scris 14 September 2009 - 01:18 AM
Scris 14 September 2009 - 01:33 PM
cu atat mai mult cand stii ca cineva drag nu va mai face parte din viata ta, nu-i vei mai sarbatori ziua de nastere, nu va veti mai petrece vacantele impreuna, nu veti mai rade impreuna, nu veti mai plange impreuna si alti nu mai ...
Scris 15 September 2009 - 02:36 PM
Scris 23 February 2010 - 12:27 PM
Dar pana parasesti lumea ce te faci cu durerea din suflet?Nu mai este langa tine,nu-i mai poti vorbi...
Scris 23 February 2010 - 12:43 PM
Dar daca tot s-a deschis subiectul, am si eu o intrebare. Stiti de unde provine obiceiul asta cu bocitoarele? Care-i faza?
Scris 01 March 2010 - 07:06 PM
Scris 05 March 2010 - 10:04 AM
Adevarul este ca, desi orice om indiferent ca este sau nu este credincios, are voie sa planga fara a fi condamnat, credinciosii ar trebui sa dea un alt exemplu celor de langa ei. Plansul la inmormantare, pentru cei ce spun ca au credinta este echivalentul necredintei. Adica ei nu cred 100% ca ii vor revedea in carne si oase pe cei ce au plecat in inexistenta pana la o vreme.
Un adevarat credincios, va spune si va crede precum Iov:"Chiar daca mi se va nimici pielea si chiar daca nu voi mai avea carne, voi vedea totusi pe Dumnezeu." (Iov.19:26) ..."Daca omul odata mort ar putea sa mai invie, as mai trage nadejde in tot timpul suferintelor mele, pana mi se va schimba starea in care ma gasesc. Atunci m-ai chema, si Ti-as raspunde, si Ti-ar fi dor de faptura mainilor Tale."(Iov 14.14-15). Fara sa planga.
Pavel de asemenea spunea:"Nu voim, fratilor, sa fiti in necunostinta despre cei ce au adormit, ca sa nu va intristati ca ceilalti, care n-au nadejde." (1Tes.4:13) Adica, deznadejdea, plansul, tristetea este o caracteristica a celor ce nu cred in puterea lui Dumnezeu de a reanvia, a celor ce nu stiu ce ii asteapta, a celor ce sunt nesiguri cu privire la mantuire.
Unul care crede cu adevarat in capacitatea lui Dumnezeu de a reda viata, in fata mortii nu plange, ci o priveste in fata transmitandu-i linistit si sigur mesajul:"E pur si muove!"...esti trecatoare.
Aceasta postare a fost editata de hans: 05 March 2010 - 10:08 AM
Scris 06 March 2010 - 07:49 PM
Eu am prieteni martori in Romania,si unul destul de tinar ,sub 40 de ani ,a mincat ciuperci si a murit.
Au ramas 2 copii gemeni,sa nu mi spui ce a fost.
La scurt timp a murit si sotia,au ramas copii in grija a 2 surori.
Crezi ca nu au plins?
Si sint foorte foarte ,asa cum crezi tu.
Scris 06 March 2010 - 07:56 PM
nu cred ca m-ai citit cu atentie. Eu nu am spus ca a plange este un lucru de condamnat, nici pentru credinciosi nici pentru necredinciosi. Am spus doar ca lipsa de credinta neclintita a omului, se transforma in lacrimi...Pentru credinciosi, cred ca s-ar astepta la mai mult.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
|
Flavia2010 | 270 | 5.940 |
|
Renunțarea oficială la religie
Pașii ce trebuiesc făcuți pentru a renunța oficial |
Alexrazvan | 44 | 3.789 |
|