Mai pot face sport?
Scris 24 November 2005 - 03:24 PM
Scris 25 November 2005 - 09:57 AM
valori ridicate ale fiactului sunt tipic pentru HCV. In legatura cu sportul, eu cred ca poti sa il continui atata timp cat simti tu ca este bine pentru tine. Putina atentie de a nu te suprasolicita va trebui sa ai. Pe timpul tratamentului nu stiu daca vei reusi sa faci atata sport, depinde cat de bine il suporti. Eu mai fac din cand in cand. Important este sa te simti tu bine si satisfacut, cred ca mai trist si deprimat ai deveni daca va trebui sa renunti la ceea ce iti place, ceea ce iara nu este bine. Si eu incerc si duc o viata cat mai normala cu toate lucrurile pe care le-am facut si inainte de a primi vestea....
Scris 25 November 2005 - 03:59 PM
PS TREBUIE SA LAS TIGARILE. NEAPARAT! :">
Scris 25 November 2005 - 05:18 PM
Am reinceput si eu sa merg pe bicicleta (cam la 4 luni dupa terminarea tratamentului cu PegIntron+ribavirina) si-mi prinde foarte bine.
Cat despre fumat, nu trebuie sa ne promiti... pentru ca nu foloseste. Eu m-am lasat acum 3 ani dupa 12 ani de fumat la greu. Este o aventura complicata. Am scris un articolas pe tema asta aici
http://www.roportal....pic2355-50.html
Succes!
Dan
Scris 25 November 2005 - 06:50 PM
imi place de tine ca desi ai aflat vestea f. recent privesti optimist in viitor si asta este un lucru esential
THINK POSITIVE
Aceasta postare a fost editata de Enigma: 25 November 2005 - 06:50 PM
Scris 28 November 2005 - 05:04 PM
Scris 28 November 2005 - 09:00 PM
Daca mai astepti 6 luni atunci ai putea sa te si vaccinezi contra A, B...ca ai timp (se face la 0,1,6 luni), daca nu esti deja vaccinat.
Scris 29 November 2005 - 10:11 AM
Scris 29 November 2005 - 10:50 AM
Depinde cu ce tip de virus esti infectat! B si C sunt virusi diferiti chiar daca amandoi afecteaza acelasi organ (ficatul). Pentru hep. B s-a facut un vaccin, deci ii poti da organismului tau posibilitatea de a-l recunoste si de a-l face KO pe dusman. Pentru C nu, si probabil nu se va face curand datorita faptului ca acest virus zapacit sufera mutatii si deci, organismul nu-l mai recunoaste, chiar daca a facut-o odata.
Lucru bun este ca ai gasit un medic intelegator cu care poti comunica. El ce parere are despre vaccinare contra B? In rest, stiu ca poti face sport dupa pofta inimii daca nu fortezi. Orice efort peste masura afecteaza ficatul care si asa sufera de stresul C-ului.
Multa sanatate!
Scris 29 November 2005 - 11:32 AM
virusul C nu are legatura cu A si B-ul. Daca impotriva A si B exista vaccin, impotriva lui C inca nu exista. Deci chiar daca ai C-ul este foarte important sa te vaccinezi impotriva A si B pentru a evita o coinfectare - de ex. C+B care poate fi fulminanta. Deci o vaccinare este absolut recomandata la cei cu virusul C.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Reactii dermatologice la tratamentul cu Interferon si Ribavirina | Sia50 | 3 | 1.765 |
|
Ursofalk | rroxana | 25 | 20.942 |
|
Testimonial pacienti tratati cu Pegasys
Se suporta pegasys mai usor decat peginterferon alfa 2b |
Udm2007 | 1 | 1.243 |
|
Hepatita A sau C ? | bogdanpascu | 1 | 1.777 |
|
Pentru utilizatorii acestui subforum
Recomandari |
Laughlin | 0 | 2.005 |