Sunt Cristina, am 28 de ani si am aflat de anul trecut ca am hepatita c. Presupun ca am luat-o cu mai multi ani in urma, cand am avut blocaj renal si mi s-a facut dializa la spitalul floreasca. Am transaminazele putin marite, viremia mica (100.000), ecografia normala.... Mai departe nu m-am dus cu investigatiile, pentru ca, din ce am citit eu pe net (mai mult decat multi doctori din romania, dupa cum am constata, din pacate, ulterior), m-am hotarat sa nu fac tratament cu interferon, ribavirina etc. Am repetat analizele de mai sus acum, la un an, au iesit la fel.
Problema mea de acum e alta.
Sunt cu un barbat de 3 ani, locuim impreuna, eu ziceam ca ne iubim si vom face copii etc. I-am spus anul trecut ca sunt bolnava, care e stadiul bolii, care sunt, dupa cunostintele mele si ale doctorului meu, sansele de transmitere, atat la el, cat si la un eventual baby. I-am explicat ca-l inteleg daca nu mai vrea sa fim impreuna.
Nu a vrut sa ne despartim si am fost tare fericita si recunoscatoare lui Dumnezeu ca mi-a dat asa un iubit. Singurul lucru cu care nu am prea fost de acord a fost faptul ca nu s-a dus sa se testeze, dar nu am avut ce sa-i fac, aminsistat degeaba.
Anul acesta, dupa ce mi-am repetat analizele, i-am spus despre asta si ca au iesit la fel ca anul trecut.... Surpiza: de data asta s-a panicat foarte tare (desi nu era nimic nou, practic) si s-a dus sa se testeze. Testul a iesit negativ, dupa cum zic eu ca era de asteptat. Numai ca el spune ca nu mai poate sta cu mine de frica sa nu se infecteze de acum incolo. El stie foarte putine despre hep c, nu s-a interesat sa afle, stie doar de la mine cate ceva si am aflat ca a mai vorbit cu o "persoana de incredere" care i-a povestit cat de nasoala e boala si tratamentul cu interferon....
Eu, rational, il inteleg ca s-a speriat si nu vrea sa mai stea cu mine. Noi am facut sex fara nici o protectie si inainte sa aflu de boala si dupa... Parerea mea este ca, daca era sa ia boala o lua pana acum si sansele sa se intample de acum inainte sunt foarte mici... dar nu pot, intr-adevar sa neg ca aceste sanse exista si nu poti cere nimanui sa-si asume riscul.
Emotional insa sunt complet daramata
Ma impacasem oarecum cu ideea bolii, mai ales ca citisem ca, daca viremia e mica etc, poti chiar sa faci un copil, cu sanse minime de transmitere a virusului. Imi dau seama acum ca am fost o idioata si ca nici un barbat nu se va apuca sa fac un copil cu o femeie care poate sa-i transmita belelusului un virus... probabil ca si doarinta mea de a avea un bebe in conditiile astea era doar un egoism.
In momentul asta nu mai vad niciun motiv pentru care sa ma lupt cu boala
V-am scris ca sa va intreb cum au reactionat partenerii vostri la aflarea vestii, dar imi dau seama ca are prea putina importanta, pentru ca al meu deja are hotararea luata si nici macar nu pot pretinde ca nu-l inteleg. Probabil in weekendul asta o sa ma mut inapoi la ai mei
Aceasta postare a fost editata de cristinika: 24 November 2005 - 10:12 AM
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis