am 14 ani si nustiu cum e pe motocicleta super sport.mi-as doriu asa ceva la 18 ani dar nu stiu nimic despre motociclete.cum e schimbatorul,pozitia motocicletei pe sosea,adica sta pe mijlocul benzii sau pe margine,sau n-apuci sa-ti dai seama pt ca ei niciodata nu stau pe banda,depasesc mereu:))).dar oricum ce ar mai trebui sa stiu?
Pagina 1 din 1
cum e pe motor
Scris 02 September 2009 - 05:18 PM
Supersportu' are din fabrica un sistem giroscopic care il duce automat spre banda din mijloc si roti zimtate ca sa se infiga mai bine in copac.
Scris 02 September 2009 - 05:44 PM
Popcorn!, la Sep 2 2009, 01:29 PM, a spus:
am 14 ani si nustiu cum e pe motocicleta super sport.mi-as doriu asa ceva la 18 ani dar nu stiu nimic despre motociclete.cum e schimbatorul,pozitia motocicletei pe sosea,adica sta pe mijlocul benzii sau pe margine,sau n-apuci sa-ti dai seama pt ca ei niciodata nu stau pe banda,depasesc mereu:))).dar oricum ce ar mai trebui sa stiu?
Salut.
In general motocicletele sunt concepute cu ambreiajul la mana stanga si schimbatorul de viteze jos, la piciorul stang. Pentru viteza I apesi pedala schimbatorului in jos, iar de la II la V (sau la VI, cum e modelul meu) se ridica pedala in sus, cu varful bocancului.
Pozitia pe supersport este periculoasa pentru incepatori, din cauza ca scaritele pe care iti sprijini picioarele sunt ridicate si orientate spre spate, saua este inalta, iar pozitia mainilor este apropiata si solicitanta pentru tricepsi. Ai nevoie de practica pentru a putea stapani un supersport. Eu am calarit un Aprilia RSV Mille cu care nu prea m-am impacat, dar recent m-am dat cu o Honda CBR 900 si mi s-a parut bestiala.
Bine, io sunt mai batran si merg pe chopper, ca e loc mai mult. Apropo de loc, in trafic te orientezi singur pe care parte a benzii mergi, in functie de tipul de drum, de aglomeratia din trafic, etc.
Vei invata cu timpul ce inseamna motociclismul. Cel mai important este sa-ti pazesti spatele si sa-ti cunosti limitele, pentru a nu da ocazia unora ca Fitzroy sa rada de tine cand vei muri strivit de vreun copac.
Iti doresc viata lunga pe motor si "asfalt uscat"!
Scris 13 March 2010 - 09:29 PM
ce sa spun, calarasc un CBR de 600, prima motocicleta si pana acum am reusit sa o tin cu rotile pe asfalt, fara nici o tranta 
intr-adevar pozitia pe o motocicleta sport este mai dificila si mai solicitanta, fiind o pozitie aerodinamica.
personal daca mi-as permite, mi-as lua si un chopper si un enduro...motociclismul este variat in functie de ce calaresti.
intr-adevar pozitia pe o motocicleta sport este mai dificila si mai solicitanta, fiind o pozitie aerodinamica.
personal daca mi-as permite, mi-as lua si un chopper si un enduro...motociclismul este variat in functie de ce calaresti.
Scris 10 June 2010 - 11:41 AM
am mai vazut tipe care conduc motociclete. eu nu pot sa imi inchipui cum e sa menti in echilibru atata greutate! mai ales ca fetele sunt mai usurele si mai putin puternice
Dar tare mi-ar placea sa dau si eu de A!
< macar pt categoria B sa apuc sa dau
<
Scris 05 July 2010 - 09:42 PM
Popcorn!, la Sep 2 2009, 01:29 PM, a spus:
Salut!
Sincer, cand ti-am citit mesajul am zambit si totodata am oftat...Am avut cativa ani un Yzfr6 (YAMAHA)..intra pe www.motociclism.ro
sfatul meu:"cumpara-ti ce model de moto iti doresti,dar gandeste-te ca risti fff mult indiferent daca mergi regulamentar sau nu!"(am avut un accident in urma caruia am avut maini,coaste rupte si multe,multe altele si totul din cauza uni tampit cu masina acre a intors pe dubla linie continua)
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Amplificatoare pentru radio CB
final statie modul 27 mhz |
vox comp total | 0 | 4.372 |
|
scoala moto
www.scoalaautomoto.ro |