sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Venirea la lume prin karma Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Heeeellreiserfs 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 28-August 09

Scris 28 August 2009 - 03:13 AM

A spune că la moarte diferite elemente ale omului se dizolvă în diferite elemente cosmice componente, e adevărat pentru omul profan, dar inexact pentru acel care şi-a asimilat, dacă nu totalitatea, măcar rădăcinile acestor elemente, pentru că a asimila este a transforma, adică a trece în informal. Şi dacă nu este transfomare, există transmutaţie, ceea ce e o transformare virtuală. Or, trecerea de dincolo de formă implică imuabilitatea.
Rămâne deci karma, acţiunea, forţa impersonală deja legată de viaţa unei fiinţe date şi care va merge să determine o nouă fiinţă.
Această karma poate fi perfect acelaşi lucru cu jivatma, pentru că în fond este Atma în măsura în care animează o interferenţă de condiţii între un plan anumit dat. Şi pentru ca această karma să poată determina o nouă fiinţă, trebuie ca, la rândul ei, să fie determinată de prototipul ei etern, Atma. A determina o nouă fiinţă nu înseamnă altceva decât a actualiza nişte posibilităţi principiale, necesarmente conţinute în posibilitatea divină pe care o reprezintă orice fiinţă, care ESTE mai bine zis.
Această karma animează posibilităţi care au vibraţii onculatorii echivalente cu ale ei, oarecum în prelungirea ei. Deci agregatul pe care-l va anima va fi determinat de calitatea ei vibratorie dacă în cursul precedentei existenţe, şi ca un rezultat al ei, au predominat sattva, rajas sau tamas. Noile elemente sunt aşa cum au fost „impulsionate” de fostul karma. Distribuţia de morţi şi renaşteri se face aşadar în cele 6 direcţii ale crucii celor 3 gune, adică se înscrie în mişcarea vibratorie a Vortexului Sferic Universal.
Mai precis, karma determinat e constituit dintr-un anumit dozaj al celor 3 gune care sunt de natură vibratorie. Aceste vibraţii ale unei determinaţii care e o posibilitate au o tendinţă de a se propaga până la „marginea” lumii, prin plusuri şi minusuri, vieţi şi morţi, alternanţe de agregaţie şi disipaţie. Această propagare se face prin elementele psihice, fizice şi spirituale afine cu ea. De abia la „limita” lumii impulsiunea se dezagregă şi se reintegrează în Principiu.
Karma deci trece la limită, în cursul traiectoriei animează şi dislocă agregate psihice, le busculează şi, până la urmă, ele se vor agrega într-o constelaţie proprie, ce le va permite să se resoarbă şi ele.
0

#2 Utilizator offline   ironic 

• esoteric...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 31-May 06

Scris 28 August 2009 - 09:31 AM

Mai pe romaneste, pana cand karma nu este complet arsa in mod constient, samsara va face de le sine munca, dar si suferinta va fi pe masura . Insa de preferat ar fi sa devenim constienti(sa trezim constiinta) si sa ardem constient karma printr- o munca interioara completa, sacrificiu pentru umanitate, multe fapte bune si astfel unirea celor trei forte principale ale universului precede intrarea in absolut. :x
0

#3 Utilizator offline   malitzia 

• Atena
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 21-September 04

Scris 31 August 2009 - 10:36 AM

Kether, nu puteai exprima adevarul mai bine...

Numai prin trezirea constiintei putem scapa de Roata Samsarei.
0

#4 Utilizator offline   samsara 

• Daca
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 31-January 07

Scris 31 August 2009 - 02:31 PM

Vezi postareaKether, la Aug 28 2009, 10:31 AM, a spus:

samsara va face de le sine munca

Of vai de viata mea stiam eu ca toata lumea ma pune la munca
0

#5 Utilizator offline   malitzia 

• Atena
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 21-September 04

Scris 31 August 2009 - 05:41 PM

Lasa Samy, ca e de bine! :) Tinem pumnii sa ai cat mai putini candidati.
0

#6 Utilizator offline   andi_ 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 22-November 07

Scris 03 October 2009 - 09:28 PM

Am eu o intrebare despre karma.Daca intr-adevar exista karma....atunci masonii ar trebuie sa fie cei mai bolnavi oameni de pe planeta si sa moara cu miile,sa fie chiar o specie pe cale de disparitie..la cate atrocitati comit impotriva oamenilor....nu am dreptate? sau pentru ei nu exista karma?
0

#7 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 03 October 2009 - 09:37 PM

Eu nu cred in Karma din vieti anterioare, din asa zisele vieti anterioare ale noastre. Ea vine din vietile anterioare ale altora, ale celor de un sange cu noi. Karma se transmite prin nastere/la nastere prin energia pe care o poarta celula in ea. Asta e karma interioara. karma exterioara e mai simplu de explicat. Candva, eu am platit pentru o ura mai veche transmisa. Tinta acestei uri a fost familia mea (mai precis bunicii si parintii) si am platit eu pentru ca am fost la indemana. Asta e karma exterioara. Asa ca aveti grija sa nu va faceti dusmani ca sa nu plateasca cei care va vor urma de pe urma unei uri ridicole care se propaga ca valurile pe care le face o piatra aruncata in lac.
0

#8 Utilizator offline   Elias Artistul 

• Eu Sunt
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 27-October 08

Scris 04 October 2009 - 06:42 AM

Vezi postareaandi_, la Oct 3 2009, 10:28 PM, a spus:

Am eu o intrebare despre karma.Daca intr-adevar exista karma....atunci masonii ar trebuie sa fie cei mai bolnavi oameni de pe planeta si sa moara cu miile,sa fie chiar o specie pe cale de disparitie..la cate atrocitati comit impotriva oamenilor....nu am dreptate? sau pentru ei nu exista karma?

Probabil nu ai observat... dar
1. masonii organizeaza cele mai mari actiuni caritabile, ecologice si mai stiu eu ce...
ceea ce ii mentine in echilibru...
2. Karma se desfasoara in timp
3. Crezi ca un mason doarme bine in pat?...
4. Stresul si frica neimplinirii misiunilor lor masonice ii rascoleste la fiecare 5 min... teama de asi pune familia in pericol...
5. Pentru masonerie inclusiv un gr. 33(sunt 12 de toti in lumea intreaga)daca a calcat stramb sau efectiv nu mai e nevoie de el... atunci acesta este eliminat cu intreaga sa familie... se numeste eradicare totala...

Pentru ei este un adevarat cosmar odata intrati... si nu pot renunta datorita faptului ca isi pot pune in pericol familiile si prietenii...
Destula Karma?...
0

#9 Utilizator offline   andi_ 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 22-November 07

Scris 04 October 2009 - 01:15 PM

Sa inteleg ca poti omora oameni cati vrei tu,provoci razboaie,boli,distrugi economii si tari.....apoi plantezi cativa copaci si faci cateva donatii si ai scapat? :lol: Mi se pare tare ciudata echilibrarea asta intre a face bine si rau.......
0

#10 Utilizator offline   ma-o 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 29-September 06

Scris 04 October 2009 - 06:44 PM

adica, daca sunt un criminal si fac cateva pomeni sunt iertat?
sau platesc pt ca acum cateva sute de ai am facut rau?
tot nu inseamna un pas inainte pentru mine pt ca eu ma intreb unde am gresit, de ce mi se intampla tot ce mi se intampla
daca stiu, pot sa ma apar, sau sa pledez vinovat
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Cifre care se repeta - ce inseamna? Nemo!  22 4.264
Hot Topic (New) Atasamente Polywater
Secretul broastei raioase si al pietrei de apa
Bagherra  85 16.577
Replici noi Unde va ajunge Videanu? Iad, Africa... in alt loc? VictorN  3 1.073
Hot Topic (New) Atasamente Manipularea prin programare neuro-lingvistica.
programare prin reclame si filme
Subliminal  164 12.683
Hot Topic (New) Atasamente Vine sfarsitul lumii? Apocalipsa...?
(acestea sa fie semnele?)
octav.c  790 52.728