sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Căderea Lui Dumnezeu şi Căderea Omului Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   brudi 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-February 08

Scris 25 March 2010 - 12:08 AM

Vezi postareaSikaryan, la Sep 25 2009, 10:19 AM, a spus:

Si daca ar fi sa urmam mai departe exemplul Gomorei si sa procedam ca Lot ...inseamna sa le lasam nopi gravide pe propriile noastre fete ca asa a facut si Lot...nu?

Evident ... falsul "crestinism" ucidea cu cruzime tot ceea ce statea in calea bisericii (nu a cladirii caci biserica inseamna oamenii institutionalizati) fie ca era vorba de un "liber ganditor" sau un om de stiinta si pana la o femeie frumoasa sau un copil care refuza sa se supuna dorintelor scarbavnice si imorale ale unui "parinte" ...sa fie vorba de parinti ca Lot?

Lot a fost imbatat de fetele lui si apoi s-au culcat cu el. Nu el cu ele, ma gandesc ca poti discerne.
Bun, sunt sigur ca stiai asta, dar parca ai accepta aparandu-i, de ce faceau cei din Sodoma şi Gomora sau mi se pare.

Falsul crestinism a inceput tot timpul cu crestinii, ca a fost inchizitie, ca a fost razboi nazist, comunist,...
0

#22 Utilizator offline   brudi 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-February 08

Scris 25 March 2010 - 02:37 AM

Vezi postareaSikaryan, la Sep 25 2009, 10:19 AM, a spus:

Evident ...ca doar asta si este !
Dar sa nu uitam ca inainte de a fi ce zici tu era ceea ce zic eu ...adica unul din ingerii lui Dumnezeu ...adica justitiarul procuror al cerurilor ...ia sa vedem ce zice Wikipedia ...cui ii da dreptate ...mie sau tie?

"Satan in the Hebrew Bible
In the book of Job (Iyov), ha-satan is the title of an angel submitted to God; he is the divine court's chief prosecutor."

Sah - Mat !

Sau mai ai de comentat ceva?

:pardon: Ti-ai... singur, sah, matul.
Job 1:7 Domnul a zis Satanei: „De unde vii?” Şi Satana a răspuns Domnului: „Dela cutreerarea pămīntului şi dela plimbarea pe care am făcut-o pe el.”
Satana este שׂטן - śâṭân si inseamna oponentul lui D-zeu, adversar, atacator, acuzator. In general este acuzator, stiu ca nu-ti este greu de a intelege si-ti sta pe limba.

In Isaia 14:12 Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborīt la pămīnt, tu, biruitorul neamurilor!
In cer nu erau oameni, evreii stiu ca acest inger cazut are putere pe pamant, si in cazul lui Iov a avut permisiunea Lui D-zeu.

Iar traducerea unde mi-ai facut trimiterea si cine este satan in cartea lui Iob este:
,,Satan, un membru divin care observa activitatile, actiunile umane, dar cu scopul de a cauta in pacatele oamenilor care apar si ca acuzatorul lor...,, ,,
,,unul dintre fiintele celeste ,, care mergea incolo si-n coace pe pamant, mergea in sus si in jos,...

Sikaryane, evreii nici nu se gandesc ca un om poate sta in prezenta Lui D-zeu Tatal.
0

#23 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 28 March 2010 - 09:19 AM

Vezi postareahaym herman, la Mar 23 2010, 12:47 AM, a spus:

Hans,dar daca Satan a avut o asa functie inainte,inseamna ca a fost mai mare in rang decit Isus.
Ce a fost Isus inainte de caderea lui Satan?Ca din ce spui tu ,el a urcat in grad numai caderea lui.

Isus a fost atat inainte de caderea lui Lucifer, cat si dupa caderea acestuia, Fiul lui Dumnezeu. Nu un inger creat, asa cum a fost chiar si Lucifer, cel ce mai tarziu avea sa devina un diavol si un satan. Asa ca, Fiului lui Dumnezeu ii era supus chiar si conducatorul ingerilor lui Dumnezeu.Ce-i asa de greu de priceput, Haym?

Aceasta postare a fost editata de hans: 28 March 2010 - 09:26 AM

0

#24 Utilizator offline   Black velvet 

• Wizard
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 15-March 10

Scris 31 March 2010 - 12:05 PM

Vezi postareahans, la Mar 28 2010, 10:19 AM, a spus:

Isus a fost atat inainte de caderea lui Lucifer, cat si dupa caderea acestuia, Fiul lui Dumnezeu. Nu un inger creat, asa cum a fost chiar si Lucifer, cel ce mai tarziu avea sa devina un diavol si un satan. Asa ca, Fiului lui Dumnezeu ii era supus chiar si conducatorul ingerilor lui Dumnezeu.Ce-i asa de greu de priceput, Haym?

Ce poti pricepe din toata bulibaseala asta care n-are nicio legatura cu vreo realitate! Amesteci lucrurile de parca ai vrea sa faci ghiveci!

Dumnezeu n-a cazut, din simplul motiv ca n-avea de unde sa cada! Omul n-a cazut nici el ci s-a ridicat din primitivismul omului de grota si a ajuns la civilizatia tehnologica!
0

#25 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 31 March 2010 - 07:00 PM

Vezi postareaBlack velvet, la Mar 31 2010, 12:05 PM, a spus:

Ce poti pricepe din toata bulibaseala asta care n-are nicio legatura cu vreo realitate! Amesteci lucrurile de parca ai vrea sa faci ghiveci!

Dumnezeu n-a cazut, din simplul motiv ca n-avea de unde sa cada! Omul n-a cazut nici el ci s-a ridicat din primitivismul omului de grota si a ajuns la civilizatia tehnologica!

Negrimea ta, la cat esti de pe langa cu ceea ce spune Biblia, nu-i de mirare ca nu intelegi nimic, si ti se pare un ghiveci totul. :haha:
Totusi, dacai ai avea putina vointa, ai putea sa te apuci sa studiezi despre ce vorbim noi aici...suntem dispusi sa te ajutam.

Aceasta postare a fost editata de hans: 31 March 2010 - 07:07 PM

0

#26 Utilizator offline   Black velvet 

• Wizard
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 31 March 2010 - 07:22 PM

Vezi postareahans, la Mar 31 2010, 08:00 PM, a spus:

suntem dispusi sa te ajutam.

Ok, hands. Primul ajutor: fapte, nu vorbe! Sa-l vedem pe dumnezeu si apoi il intrebam multe lucruri, nu de altceva, dar ca sa stim daca sunt ca in biblie. Pana atunci, doar basme si bulibaseala!
0

#27 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 31 March 2010 - 07:29 PM

Vezi postareaBlack velvet, la Mar 31 2010, 07:22 PM, a spus:

Ok, hands. Primul ajutor: fapte, nu vorbe! Sa-l vedem pe dumnezeu si apoi il intrebam multe lucruri, nu de altceva, dar ca sa stim daca sunt ca in biblie. Pana atunci, doar basme si bulibaseala!

OK. Primul pas, cel mai elementar:casca-ti ochii pe geam, si uita-te ce luna frumoasa a aparut pe cer. Incearca sa te obisnuiesti cu ideea ca ea nu se abate de la traiectoria fixata nu din cauza ca este nascuta din Big-Bangul dezordinii, ci din cauza ca El, Dumnezeul ordinii i-a dat niste legi fizice care sa o nasca si sa o tina in viata la sutime pe orbita. In momentul in care vei ajunge sa suporti concluzia corecta(si anume ca Dumnezeu a creat-o si o tine in Univers prin Legile fizice date de El), vei privi cu totul altfel lucrurile. Si apoi, incet incet vei ajunge sa spui ca si Iov: "...urechea mea auzise vorbindu-se despre Tine, dar acum ochiul meu Te-a vazut...".

Aceasta postare a fost editata de hans: 31 March 2010 - 07:36 PM

0

#28 Utilizator offline   Black velvet 

• Wizard
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 31 March 2010 - 07:47 PM

Vezi postareahans, la Mar 31 2010, 08:29 PM, a spus:

OK. Primul pas, cel mai elementar:casca-ti ochii pe geam, si uita-te ce luna frumoasa a aparut pe cer. Incearca sa te obisnuiesti cu ideea ca ea nu se abate de la traiectoria fixata nu din cauza ca este nascuta din Big-Bangul dezordinii, ci din cauza ca El, Dumnezeul ordinii i-a dat niste legi fizice care sa o nasca si sa o tina in viata la sutime pe orbita. In momentul in care vei ajunge sa suporti concluzia corecta(si anume ca Dumnezeu a creat-o si o tine in Univers prin Legile fizice date de El), vei privi cu totul altfel lucrurile. Si apoi, incet incet vei ajunge sa spui ca si Iov: "...urechea mea auzise vorbindu-se despre Tine, dar acum ochiul meu Te-a vazut...".

Cand eram mic credeam in bau-bau si in barza, pentru ca asa imi spuneau unii! Acum am mai crescut si am invatat sa nu mai cred in toate prostiile! Ti-am spus, cand va veni Dumnezeu si va crea ceva, atunci am sa afirm ca exista, pana atunci este ceva fictiv. Daca Dumnezeu va veni si va confirma ca este adevarat ceea ce scrie in biblie, atunci voi spune ca exista si ca este un Zeu rau!
Btw, daca omul nu inventa fizica, ce fel de legi mai dadea dumnezeu? :haha:
0

#29 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 31 March 2010 - 07:56 PM

Vezi postareaBlack velvet, la Mar 31 2010, 07:47 PM, a spus:

Cand eram mic credeam in bau-bau si in barza, pentru ca asa imi spuneau unii! Acum am mai crescut si am invatat sa nu mai cred in toate prostiile!

Daca tu compari bau-baul cu miscarea lunii pe orbita, n-ai decat sa perseverezi. Vei ajunge savant. :o:

Daca Dumnezeu va veni si va confirma ca este adevarat ceea ce scrie in biblie, atunci voi spune ca exista si ca este un Zeu rau!

Nu, nu va veni sa-ti spuna. Daca L-ai vedea, ai orbi complet. Oricum, nu vezi tu prea bine de felul tau... :haha:

Btw, daca omul nu inventa fizica, ce fel de legi mai dadea dumnezeu? :o:

Omul nu a inventa fizica :cheers: , omul cel mult a descoperit legile fizicii... :cheer:
Si desi crede ca el, omul, a "inventa fizica" :doh: , soimul calator le da clasa si scoala celor mai buni piloti ai avioanelor de vanatoare. Iar proiectantii avioanelor se chinuie sa-l descoase ca sa-l copieze...Nu-i interesant? :P
0

#30 Utilizator offline   Black velvet 

• Wizard
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 31 March 2010 - 08:06 PM

Vezi postareahans, la Mar 31 2010, 08:56 PM, a spus:

Daca tu compari bau-baul cu miscarea lunii pe orbita, n-ai decat sa perseverezi. Vei ajunge savant. :)

N-am sanse sa ajung savant pentru ca nu-l compar pe bau-bau cu Luna ci cu Dumnezeu :o:

Nu, nu va veni sa-ti spuna. Daca L-ai vedea, ai orbi complet. Oricum, nu vezi tu prea bine de felul tau... :doh:

Pe asta de unde ai mai scos-o? :haha:

Omul nu a inventa fizica :cheer: , omul cel mult a descoperit legile fizicii... :o:
Si desi crede ca el, omul, a "inventa fizica" :cheers: , soimul calator le da clasa si scoala celor mai buni piloti ai avioanelor de vanatoare. Iar proiectantii avioanelor se chinuie sa-l descoase ca sa-l copieze...Nu-i interesant? ;)

Da, a descoperit legile fizicii, asa este, dar a inventat un nume pentru stiinta care se ocupa de aceste legi. Acest nume este FIZICA.
Da-ti ochelarii jos si vezi cat de perfecta este natura. Dumnezeu este oul lui Vishnu si personaj negativ in biblie :P Atat si nimic mai mult!

Aceasta postare a fost editata de Black velvet: 31 March 2010 - 08:13 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Darul deosebirii duhurilor si adevarului
harisma sau logica?
mihai34d  17 1.325
Replici noi Resuscitarea Regulii de Aur CavalerulJedi  5 1.661
Hot Topic (New) Manastiri din Romania
Care credeti ca merita vizitate?
Joss  46 1.773
Hot Topic (New) De unde stim daca o revelatie este divina sau satanica HareKrishna  61 5.457
Hot Topic (New) Crestinism si vegetarianism Isis_27  66 6.506