Sikaryan, la Sep 25 2009, 10:19 AM, a spus:
Evident ...ca doar asta si este !
Dar sa nu uitam ca inainte de a fi ce zici tu era ceea ce zic eu ...adica unul din ingerii lui Dumnezeu ...adica justitiarul procuror al cerurilor ...ia sa vedem ce zice Wikipedia ...cui ii da dreptate ...mie sau tie?
"Satan in the Hebrew Bible
In the
book of Job (Iyov),
ha-satan is the title of an
angel submitted to God; he is the divine court's chief prosecutor."
Sah - Mat !
Sau mai ai de comentat ceva?

Ti-ai... singur, sah, matul.
Job 1:7 Domnul a zis Satanei: De unde vii? Şi Satana a răspuns Domnului: Dela cutreerarea pămīntului şi dela plimbarea pe care am făcut-o pe el.
Satana este שׂטן - śâṭân si inseamna oponentul lui D-zeu, adversar, atacator, acuzator. In general este acuzator, stiu ca nu-ti este greu de a intelege si-ti sta pe limba.
In Isaia 14:12 Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborīt la pămīnt, tu, biruitorul neamurilor!
In cer nu erau oameni, evreii stiu ca acest inger cazut are putere pe pamant, si in cazul lui Iov a avut permisiunea Lui D-zeu.
Iar traducerea unde mi-ai facut trimiterea si cine este satan in cartea lui Iob este:
,,Satan, un membru divin care observa activitatile, actiunile umane, dar cu scopul de a cauta in pacatele oamenilor care apar si ca acuzatorul lor...,, ,,
,,unul dintre fiintele celeste ,, care mergea incolo si-n coace pe pamant, mergea in sus si in jos,...
Sikaryane, evreii nici nu se gandesc ca un om poate sta in prezenta Lui D-zeu Tatal.