sau Inregistrare

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Imprimante Sa vorbim despre imprimante... Evaluare topic: - - - - -

Poll: Imprimante (96 membri au votat)

Ce firma de imprimanta preferati ?

1. HP (48 voturi [50.00%])

Procentaj din vot: 50.00%

2. Canon (35 voturi [36.46%])

Procentaj din vot: 36.46%

3. Epson (2 voturi [2.08%])

Procentaj din vot: 2.08%

4. Konica-minolta (0 voturi [0.00%])

Procentaj din vot: 0.00%

5. Lexmark (7 voturi [7.29%])

Procentaj din vot: 7.29%

6. Samsung (2 voturi [2.08%])

7. Kyocera (2 voturi [2.08%])

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#1 Utilizator offline   DSpawn 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 31-May 05

Scris 21 November 2005 - 05:28 PM

Sa incercam o discutie, cu bune, cu rele, despre imprimante...
Ce imprimanta aveti acasa, ce imprimanta recomandati sau nu si d c ?
Cu ce probleme ati avut de a face sau va confruntati la o imprimanta ?
0

#2 Utilizator offline   Noir Désir 

• well organized chaos
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 17-June 05

Scris 21 November 2005 - 09:19 PM

am votat hp,da sincera sa fiu e sg marca de imprimante pe care am incerkt-o :D probleme nu am avut cu ea inca, doar ma oftica faptul ca nu pot sa incarc cartusele :P adica merg incarcate de cateva ori,da cu timpul calitatea culorilor lasa de dorit :o: da asta banuiesc ca e si la alte imprimante :baby:"
0

#3 Utilizator offline   Herr Spiegellman 

• Lustruous Prince of Darkness
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-November 05

Scris 22 November 2005 - 07:14 PM

Pai... pe locul 1, locul 2 si locul 3 ar fi HP ... apoi nu mai conteaza :o:

Motive :

1. singurele imprimante cu alimentare verticala... celelalte sunt cu alimentare orizontala si prin fanta pe unde instra hartia poate intra si praful. E o chestie simpla, o idee de 2 bani... dar de efect...
2. cap de scriere pe cartus. Asta e oarecum cu 2 taisuri pt ca e cartusul mai scump... dar asta inseamna ca daca ai reincarcat cartusul si de la cerneala neoriginala isi da duhul capul de scriere, tot ce ai de facut pentru a avea o imprimanta ca noua e sa cumperi un cartus... La Canon de exemplu un cap de scriere e intre 35 si 50 euro fara TVA... adica aprox cat o imprimanta noua completa...
3. Tehnologiile cunoscute de imprimanta. (Cele mai multe tehnologii / imprimanta, din care majoritatea proprii si fara egal in lumea imprimarii)
4. Silentiozitate.
5. Cantitatea de cerneala folosita pentru curatarea capului.

Acuma... din chestiile astea unele trebuiesc detaliate...

Cap de scriere pe cartus... ideea e ca astfel capul de scriere nu trebuie sa scoata mii si zeci de mii de pagini => nu este optimizat pentru rezistenta ci pentru calitate. De aia reincarcand un cartus de HP vei obtine calitate ulterioara proasta deoarece orice chestie de la care astepti mega performante se uzeaza repede... in plus un cap de scriere HP costa aproximativ 300-400.000 ROL (estimativ, din pretul unui cartus nou, original, plin) in loc de 1.000.000 - 2.000.000 ROL (Canon)... La capitolul reincarcari multe si dese cheia marilor succese campion este Lexmark... dar sa nu te astepti la poze profesionale de la Lexmark... astea sunt facute pentru acasa pt un user ce scoate 30-200 pag / luna. Un cartus Lexmark 17 / 27 se poate reincarca de 20 si ceva de ori... (la atata am ajuns cu unul al unui prieten de familie si imprimanta merge brici cu cartusul ala...).

>>> DE CE SE STRICA UN CARTUS LA REINCARCARE ?

Pai... in primul rand cerneala originala e facuta sa scoata ce-i mai bun din imprimanta... granulatia particulelor de pigmenti este foarte mica.... pigmentii fini se pot "scuipa" in picaturi foarte fine si se obtin rezolutii foarte mari / calitate buna / multe nuante de culoare... HP nu se poate face de kkt ca imprimanta ei stie 23 de culori... (alea cu PhotoRet III stiu 26 picaturi / punct => 3500 nuante de culori diferite / punct ; PhotoRet IV > 1.5 milioane; PhotoRet PRO cam 2 miliarde si ceva...toate tehnologiilea astea fiind facute de HP) dar SC Pocreaca SRL (nume fictiv, sper) face cerneala de reumplut cartuse cu granulele cat mazarea pt ca daca iti merge prost / deloc tu nu o sa spui din prima "Mama ce cerneala proasta fac astia" ci "Mama ce prost e HP-ul...". Daca tot reumpleti alegeti si cerneala mai de calitate... cele mai ok de pana acuma mi s-au parut a fi InkTec ... kiturile lor de refil arata impecabil... au pana si manuala in limba romana :P pe langa manusi, dispozitiv de fixare a cartusului si efectiv tot ce iti tebuie...
Alte cauze : mod defectuos de incarcare (stiu oameni care sunt "meseriasi" in ale incarcarii... gauri prin cartus date cu burghiul, ...), cerneala cu care se incarca (am vazut cazuri de pasta de pix diluata cu spirt, cerneala de stilou, tus de stampila...), faptul ca nu e facut pentru a fi reincarcat, chipuri de protectie (Epson)...

Partea tehnologica.... Cum scoti o culoare pe hartie ? Cartusul are 3 segmente de culoare si prin suprapunerea pigmentilor se obtin nuante. Dar aia inseamna ca acel cap de scriere trebuie sa scuipe EXACT strop peste strop... la miime de milimetru...

:baby:( trebuie sa ma intrerup... must go home :D
0

#4 Utilizator offline   Herr Spiegellman 

• PipPipPipPipPip

Scris 23 November 2005 - 01:01 AM

Continuare...

si atunci ai nevoie de mecanica foarte precisa + cap care sa si vada daca se poate.... ei bine la HP se poate... ei au pe imprimantele lor mai mari (serii care stiu sa scoata poze serioase, nu mazgalituri pe coala ministeriala...) au pe capul de scriere un led cu lumina speciala, componenta infrarosie, care analizeaza niste treburi... tipul de hartie pe care imprima (daca setezi sa scoata pe hartie HP Premium Photo Glossy si tu bagi normala automat spune ca ai gresit si nu vrea :P) si ajuta si la calibrarea stropirii cu cerneala. O aplicatie foarte faina ce demonstreaza tehnologia si puterea de inovatie HP ... sa zicem ca ai o imprimanta HP din seria PhotoSmart 76xx si mai sus... si ai un card de memorie de aparat foto pe care ai ceva poze... ei bine.. nu mai tii minte ce poze ai pe el si vrei sa scoti 4 poze anume din cele 79 care stii ca sunt pe card... bagi cardul in cititorul de carduri integrat pe imprimanta si din meniul imprimantei (imprimanta aia are si ecran color si stie, daca e nevoie sa editeze pozele ca AcdSee FARA a fi conectata la computer...) alegi optiunea "Print index sheet" ... iti scoate o pagina cu pozele de pe card in dimensiuni foarte mici si un patratzel langa fiecare poza... tu iei o pix si inegresti patratzelul corespunzator pozelor pe care le vrei, pui foaia aia cu fatza in jos de ca si cum vrei sa tiparesti tot pe partea cu pozele minuscule si dai din meniu "Analyze index sheet" si automat scoate pozele pe care le-ai selectat cu pixul ! Capul imprimantei vede prin ledul IR patratzelele negre si scoate acele poze automat. Seriile semi-profesionale au optiuni si pentru mai multe copii ale unei poze tot in acest fel... ii dai foaia cu ce vrei listat si tu mergi sa-ti bei cafeaua...

Culori... pai cum am mai zis... stropind cu culori diferite in acelasi loc obtii nuante... multe firme de imprimante folosesc o tehnologie primitiva... scuipa picaturile una LANGA alta si astfel ele dau impresia altei culori... dar tehnologia HP PhotoRet III, sustinuta de imprimante si cartuse cu cerneluri pe baza de pigmenti, stropesc cerneala strop peste strop... PhotoRet III stie 26 de stropi unul peste altul => 3500 culori. PhotoRet IV stie 29 stropi unul peste altul => 1.5 mil culori iar PhotoRet Pro... ei bine aici e mai special pt ca se folosesc diferite nuante de gri fotografic (facut din pigmenti solubili, nu ca cerneala obisnuita neagra care NU este solubila si este pe baza de particule...) ce mareste enorm calitatea pozei, si astlfe un fotograf profesionist isi poate scoate pozele CU ADEVARAT monocrom, nu semi-monocrom trucat cum se putea pana acuma.... Ideea e ca softurile ce fac gri papa din calitatea pozei (pt un fotograf se simte... mai ales poze A4) iar sa faci din imprimanta combinand culorile cartusului color in anumite proportii era o varianta ce facea poza fie cu nuanta spre roz deschis fie albastrui plumburiu fie galbui (cel mai fericit caz, parea mai vechi decat sunt...mai artistice...). O imprimanta care stie PhotoRet Pro e cam 25 de milioane :o: ... din cate stiu exista doar un singur model...

Ar mai fi muuuuulte de spus despre HP dar cred ca incepeti sa credeti ca fac reclama :D... nu... ideea e ca ei fac treining-uri profesionale cu personalul din vanzari al colaboratorilor si te invatza mura-n gura... ceea ce alte firme nu prea fac... deci nu se ocupa de produsele lor :baby: Adevarul e ca nu exista alte imprimante la aceiasi bani care sa stie aceleasi chestii... sau la fel de destepte chiar daca si un pic mai scumpe... (imprimanta cu procesor de 350 mhz si memorie SODIM SDRAM , adica SD-RAM de laptop, 32 mb la inceput si upgradabil pana la 192 MB SODIMM SDRAM !!!).
0

#5 Utilizator offline   Vasile F. 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 09 December 2005 - 04:06 PM

Chiar cautam o imprimanta si nu prea am gasit discutii despre subiect...
Poate imi dati o sugestie. daca s-a discutat despre HP si Lexmark ma orientez dupa acestea doua.
Cerinte: minore.
Vreau s-o folosesc doar acasa, ocazional...(30 - 100+ pagini pe luna) sa fie laser, alb negru, cat mai economica... ca vine iarna si-s cheltuielile mari ...
ma orientez la cele mai ieftine... maxim 5 mil., plus/ minus cativa lei

Din ce-am gasit ca ar fi bune (mai ieftine) sunt
1) HP LaserJet 1020 - aprox. 5 milioane
2) Lexmark E230 - aprox. 3.5 milioane
3) Lexmark E232 - aprox. 4.5 milioane

ar merita sa dau 1.5 mil. in plus pt HP sau ar face treaba si E230?
sau sa ma orientez spre una second?

am lucrat pana acum mai mult pe un Brother mai vechi si am fost multumit.
0

#6 Utilizator offline   Lucky Luke 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 27-October 05

Scris 09 December 2005 - 04:10 PM

Am hp, am avut canon, parerea mea ca tot un drac, depinde mult de costruile de dupa...
0

#7 Utilizator offline   Herr Spiegellman 

• PipPipPipPipPip

Scris 09 December 2005 - 04:14 PM

Lexmark E232 e ok... E230 zice se ca ar avea niste mici bube... nu am apucat sa verific.
0

#8 Utilizator offline   TZEP 

• om rau !
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 12-December 04

Scris 09 December 2005 - 04:27 PM

Clar... HP
0

#9 Utilizator offline   Lucky Luke 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 27-October 05

Scris 09 December 2005 - 04:27 PM

Vezi postareacrs_tzep, la Dec 9 2005, 03:27 PM, a spus:

Clar... HP

de ce ?
0

#10 Utilizator offline   Vasile F. 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 10 December 2005 - 03:18 PM

corect!!... De ce?

Spiegellman a expus clar punctele forte si slabe pt. cele doua tipuri... HP si Lexmark.

Mi-as alege si eu HP dar daca costurile ulterioare sunt mai mici, prefer Lexmark.

Cand mi-oi permite o sa-mi iau un HP laser color!!! :hi:

As avea totusi o retinere, dimensiunile imprimantei Lexmark...
nu-s exagerate dar e totusi putin mare pt. o masa de calculator pe colt unde mai sunt ingramadite si alte lucruri...

aveti vreo idee despre o imprimanta cu dimensiuni mai reduse?

Aceasta postare a fost editata de Vasile F.: 10 December 2005 - 03:39 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi iar de ce? marina  2 4.325
Replici noi probleme cu mouse-ul adrian40  2 4.710
Poll (No New) Chestionar:    Care Sunt Dupa Parerea Dvs. Cele Mai Bune DvD Chatuiesc  9 11.073
Replici noi Placa grafica la un laptop, DEFECTA
Ce se poate face?
blue_wings  3 3.500
Replici noi imprimanta-LEXMARK 3200
driver pentru Win XP
CONSTANTIN*  0 2.451