Nu e deajuns ca trebuie sa suportam zeci de reclame in timpul unui show TV sau film,nu e deajuns ca in reviste deja 3/4 din pagini sunt pline de advertising care fac articolele si materia interesanta sa se piarda printre poze de produse,acum sa ajuns sa se invadeze ceea ce unora ne-ar place sa mai putem numi "our privacy".
Exemplul perfect ar fi tele-maketing,unde operatorii telefonici sunt in perpetua misiune de ati face telefonul sa sune intruna, de cum se crapa de ziua pana seara tarziu
Acum nu mi-a ramas decat sa raspund la tel si sa cer fiecarei companii in parte sa-mi stearga numarul din data base-ul lor si sa nu mai sune.Si fereasca sfatul sa te puna naiba sa schimbi vreo companie (tv,tel,internet) in favoarea alteia care are deal mai bun...ca nu mai ai liniste.Vechea firma iti va face viata amara cu apeluri,ca sa te intorci la serviciile lor.Asa am patit eu cu compania de telefon la domiciliu,incat am ajuns sa ma cert rau de tot cu ei,ca sa ma lase in pace.
Alt exemplu este corespondenta.Cutiuta postala este arhiplina zilnic de tot felul de brosuri si aplicatii pentru credit card de la diverse banci,formulare si aplicatii de la companii de asigurare...samd.Maculatura saptamanala pe care o adun prin aceste corespondente este uriasa.Uite pe ce se duc padurile noastre.
Mai nou in Canada sa dat frau liber la companiile de advertising,sa-si faca "propaganda" comerciala prin mesaje text pe telefoanele mobile.Pana acum numarul de mobil era un taboo pentru aceste firme.Macar ala ne mai apartinea in totalitate si nestiut de nimeni.Dar inovativi cum sunt cei din marketing au inceput sa cumpere liste intregi cu numere de telefoane ale abonatilor si sa trimita spam sms-uri la milioane de oameni.Mai tragic este ca aici platesti si pentru sms primit nu numai trimis.Deci te spamuiesc pe costul tau.
E-mail. Asta este o drama veche deja.Si cu cel mai bun spam filter tot nu razbesc.Fara exagerare cutia de junk se umple zilnic de cel putin 2000 de mesaje comerciale,iar in Inbox strabat cam 200 pe zi ceea ce ma pune in situatia in care trebuie sa parcurg lista toata si sa sortez mesajele mele de la servici,famile,prieteni, din mijlocul spamaraiei.Sunt exasperata.
Si in final am ajuns la ciocanitul la usa.Martorii lui Yehova sunt copii mici pe langa noul val de vanzatori ambulanti care nu mai umbla cu valiza dupa ei ci un dosar plin de hartiute printre care si cea unde trebuie sa-ti introduci contul de la banca,numarul de carte si autograful in caz ca au reusit sa te momeasca sa cumperi ceva.In ultima luna cred ca mi-au batut la usa cel putin 80 de oameni.
Si ar mai fi de mentionat ca mai nou la mall-uri la orice magazin iti cere la caserie numarul de telefon,numele si adresele de acasa si de mail.Nu este obligatoriu sa le dai.Chipurile au nevoie de datele tale ca in caz ca returnezi produsul sa te aiba deja in data base cand printuieste chitanta.What a bunch of bull shit. Insa uita sa mentioneze ca adresa de e-mail intra in sistemul lor dupa care te bombardeaza cu tot felul de dealuri si oferte de parca am de gand sa-mi petrec viata in magazinul lor.
Si uite asa.Enjoy the 21-st century....cel putin din punctul asta de vedere...
Aceasta postare a fost editata de Naeema: 11 August 2009 - 07:43 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS