Sari la conținut
Forum Roportal
The Bitch

Hartuirea comerciala!

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Se pare ca acest lucru este un fenomen care nu mai poate fi controlat.Traim intr-o societate axata pe consum care in combinatie cu progresul tehnologic au format o reteta perfecta prin intermediul careia suntem bombardati zilnic cu fel si fel de reclame si oferte,chiar si in "spatiile noastre private" precum cutiuta inbox pentru mesaje pe mobil,telefonul de acasa,cutiuta postala si prezenta fizica la usa.

Nu e deajuns ca trebuie sa suportam zeci de reclame in timpul unui show TV sau film,nu e deajuns ca in reviste deja 3/4 din pagini sunt pline de advertising care fac articolele si materia interesanta sa se piarda printre poze de produse,acum sa ajuns sa se invadeze ceea ce unora ne-ar place sa mai putem numi "our privacy".

 

Exemplul perfect ar fi tele-maketing,unde operatorii telefonici sunt in perpetua misiune de ati face telefonul sa sune intruna, de cum se crapa de ziua pana seara tarziu :tease: Mai sunt si agresivi,nu te lasa se deschizi gura,vorbesc cu 100 de cuvinte pe minut fara sa respire incat nici nu mai mai obosesc sa incerc a spune ceva ci inchid telefonul imediat....dupa care la jumate de ora suna iar.Am inregistrat numarul de acasa intr-un data base la nivel national (contra cost bineinteles/lunar 5$) scopul fiind ca numerele din acel data base sa fie protejate de acest multi-level marketing. Nu a ajutat. Mi sa spus ca numarul va fi sters din lista celor mai multe companii dar nu de la toate.Vor mai ramane totusi unele care se vor "strecura printre degete" si ma vor napastui cu apeluri.

Acum nu mi-a ramas decat sa raspund la tel si sa cer fiecarei companii in parte sa-mi stearga numarul din data base-ul lor si sa nu mai sune.Si fereasca sfatul sa te puna naiba sa schimbi vreo companie (tv,tel,internet) in favoarea alteia care are deal mai bun...ca nu mai ai liniste.Vechea firma iti va face viata amara cu apeluri,ca sa te intorci la serviciile lor.Asa am patit eu cu compania de telefon la domiciliu,incat am ajuns sa ma cert rau de tot cu ei,ca sa ma lase in pace.

 

Alt exemplu este corespondenta.Cutiuta postala este arhiplina zilnic de tot felul de brosuri si aplicatii pentru credit card de la diverse banci,formulare si aplicatii de la companii de asigurare...samd.Maculatura saptamanala pe care o adun prin aceste corespondente este uriasa.Uite pe ce se duc padurile noastre.:crazy:

 

Mai nou in Canada sa dat frau liber la companiile de advertising,sa-si faca "propaganda" comerciala prin mesaje text pe telefoanele mobile.Pana acum numarul de mobil era un taboo pentru aceste firme.Macar ala ne mai apartinea in totalitate si nestiut de nimeni.Dar inovativi cum sunt cei din marketing au inceput sa cumpere liste intregi cu numere de telefoane ale abonatilor si sa trimita spam sms-uri la milioane de oameni.Mai tragic este ca aici platesti si pentru sms primit nu numai trimis.Deci te spamuiesc pe costul tau.

 

E-mail. Asta este o drama veche deja.Si cu cel mai bun spam filter tot nu razbesc.Fara exagerare cutia de junk se umple zilnic de cel putin 2000 de mesaje comerciale,iar in Inbox strabat cam 200 pe zi ceea ce ma pune in situatia in care trebuie sa parcurg lista toata si sa sortez mesajele mele de la servici,famile,prieteni, din mijlocul spamaraiei.Sunt exasperata.

 

Si in final am ajuns la ciocanitul la usa.Martorii lui Yehova sunt copii mici pe langa noul val de vanzatori ambulanti care nu mai umbla cu valiza dupa ei ci un dosar plin de hartiute printre care si cea unde trebuie sa-ti introduci contul de la banca,numarul de carte si autograful in caz ca au reusit sa te momeasca sa cumperi ceva.In ultima luna cred ca mi-au batut la usa cel putin 80 de oameni.

Si ar mai fi de mentionat ca mai nou la mall-uri la orice magazin iti cere la caserie numarul de telefon,numele si adresele de acasa si de mail.Nu este obligatoriu sa le dai.Chipurile au nevoie de datele tale ca in caz ca returnezi produsul sa te aiba deja in data base cand printuieste chitanta.What a bunch of bull shit. Insa uita sa mentioneze ca adresa de e-mail intra in sistemul lor dupa care te bombardeaza cu tot felul de dealuri si oferte de parca am de gand sa-mi petrec viata in magazinul lor.

 

Si uite asa.Enjoy the 21-st century....cel putin din punctul asta de vedere...:flowers:

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pune-ti un abtibild pe cutia postala pe care sa scrie:"Fara reclame va rog!", schimba-ti adresa de e-mail, ia-ti telefon cu robot si ridici receptorul numai cand auzi vocea celui care te cauta (cand incepe sa lase mesajul inregistrat), apasa pe "mute" cand sunt reclame la tv, nu mai cumpara reviste cu reclame, citeste carti, nu da adresa si telefonul la magazine poti sa dai doar codul postal daca insista si nu mai deschide usa la necunoscuti, uite-te pe vizor.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Pune-ti un abtibild pe cutia postala pe care sa scrie:"Fara reclame va rog!", schimba-ti adresa de e-mail, ia-ti telefon cu robot si ridici receptorul numai cand auzi vocea celui care te cauta (cand incepe sa lase mesajul inregistrat), apasa pe "mute" cand sunt reclame la tv, nu mai cumpara reviste cu reclame, citeste carti, nu da adresa si telefonul la magazine poti sa dai doar codul postal daca insista si nu mai deschide usa la necunoscuti, uite-te pe vizor.

 

Cutia postala se afla laolalta cu alte cutii ale altor case in zona rezidetiala unde stau.Nu este una individuala si postasul baga corespondenta prin spatele lor unde numai el are acces.Nu se uita el in fata,unde ar fi sigurul loc in care as putea lipi abtibildul.

Adresa de e-mail nu mi-o pot schimba pentru ca o are prea multa lume in special in legatura cu munca.

Am robot telefonic si am incercat sa nu raspund.E mai rau.Daca nu raspund macar sa le zic sa nu mai sune,irautatesc treaba.Incearca non stop pana vorbesc cu cineva.Iar mesaje la duzina sterg mereu cand vin acasa.

Chestia cu mute the TV asa e. Deja asa fac.

Toate revistele au reclame,nu exista reviste fara.Nu mai le cumpar demult dar totusi este absurd faptul ca 3/4 din pagini sunt dedicate reclamelor.Carti citesc destule.Nu deschid usa la necunoscuti dar sunatul la usa constant ma dispera.Si ce sa fac,sa umblu tiptil prin casa,sa sting lumina,televizorul...ca sa nu ma auda? Daca aude ca e cineva acasa suna de te capiaza.

 

Oricum mersi de idei dar nu am deschis topicul spre a cere sfaturi despre ce as putea face eu prersonal ci sa se discute acest fenomen care pare sa ia aploare pe zi ce trece.

Se poate face ceva legal ? Si cu asta nu ma refer la noi ca persoane private sa facem ceva legal ci la nivel guvernamental sau dpdv al legilor civile care ar putea desemna limite la invazia de privacy.

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dar hai, ca ai si variante cu mailul si cu telefonul.

Cum e acolo cu cartelele telefonice ?

Ma refer la cele de mobil, reincarabile.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Dar hai, ca ai si variante cu mailul si cu telefonul.

Cum e acolo cu cartelele telefonice ?

Ma refer la cele de mobil, reincarabile.

Altul ca nu a inteles pointul topicului.:flowers:

Sunt telefoane cu carti reincarcabile...pay as you go...insa un contract cu o anumita companie e mai rentabil daca ofera un pret bun lunar si primesti si telefonul pe care-l vrei ori gratis ori la mai putin de jumatate de pret.

Asa si acum sa va raspund si la chestia cu "schimba-ti e-mailul si telefonul". Facut asta inainte sa le am pe astea actuale.Evident ca nu a rezolvat nimic acest lucru.Aceiasi problema...crezi ca le ia mult timp sa te dibuiasca din nou?

Aici odata ce ai aplicat pentru un credit card...informatiile tale de baza precum numele si adresa pot fi vandute altor companii care doresc sa-si promoveze produsele.Am primit in posta aplicatii de la toate credit cardurile posibile,de la banci unde nu am cont si nu am facut vreo tranzactie in viata mea.Au visat aia numele si adresa mea?

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Aici cred ca situatia nu e nici pe departe atat de exasperanta, cum e cea pe care am citit-o in mesajul tau, in afara de email-uri, normal, ca astea vin de oriunde. Prietenul meu are cateva site-uri si face afaceri pe net, si toata ziua il bombardeaza fel de fel de indivizi cu "Vrei viagra?" "Vrei sa-ti maresti penisul" "Vrei sa cumperi un tricou pe care sa scrie ca o urasti pe soacra-ta?" samd. Zeci si sute. Am descarcat si eu un program, Babylon, ceva cu traduceri, acum o gramada de vreme, pentru un free trial de cateva zile sau o luna, nu mai tin minte. Din cate stiu majoritatea programelor cand expira free trial, daca nu-l platesti, la revedere, nu mai functioneaza, il poti folosi doar dupa ce-l cumperi, dar numai cand te hotarasti tu ca ar fi cazul. Nici nu l-am folosit mai mult de odata, ca a fost o porcarie, si l-am dezinstalat si sters. Dar dupa ce a expirat, au continuat si imi trimita emailuri sa-l cumpar, desi nu aveam nici o intentie, nici nu-l mai aveam. De-aia se numeste free trial, ca nu esti obligat sa achizitionezi produsul. Si ma tot freaca la creieri cu emailuri, de cateva luni, ba sa-l cumpar, ba sa descarc cine stie ce update.

La telefon n-am avut placerea decat odata, cu unii care spuneau ca am castigat nu stiu ce promotie pe baza de codul postal, si ca puteam participa la o loterie sa castigam usi si ferstre gratis. Mi-aduc aminte ca a raspuns al meu, le-a ascultat conditiile, obligatiile etc, dupa care i-a disperat cu "Pai unde sunt usile si ferestrele mele, ati zs ca-mi dati usi si ferestre!" pana au inchis ei telefonul. Pliante primesc o gramada; se duc la reciclare. In fine, la noi aici nu e inca atat de grav.

Cred ca asta descrie foarte bine situatia:

Editat de WinoStonehead

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Altul ca nu a inteles pointul topicului.:tease:

Doamnee esti culmea. :lol2: :flowers:

De unde stii ca nu am inteles ?!

 

Te obliga cineva sa nu dai un alt mail ?

Sau sa dai un numar de telefon de la o cartela ?

La magazin spun!

Si chestia aia cu "rentabil" privind telefonul, cred ca linistea ta face mai multi bani decat diferenta aia care o fac ce de la telefoane.

Dar mai sti, poate nu! :crazy:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Te obliga cineva sa nu dai un alt mail ?

Sau sa dai un numar de telefon de la o cartela ?

La magazin spun!

Si chestia aia cu "rentabil" privind telefonul, cred ca linistea ta face mai multi bani decat diferenta aia care o fac ce de la telefoane.

Dar mai sti, poate nu! :flowers:

Laur intentia mea este sa discut fenomenul de marketing exagerat care ne invadeaza viata vrem nu vrem mai mult ca oricand,nu sa discut ce fac eu si ce nu fac si de ce sau de ce nu.

Si numerele de telefon care opereaza pe cartela crezi ca nu sunt inregistrate nicaieri? Crezi ca asta te va proteja la infinit de spam?

Si la magazin cand returnezi un produs trebuie sa dai niste date personale.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Laur intentia mea este sa discut fenomenul de marketing exagerat care ne invadeaza viata vrem nu vrem mai mult ca oricand,nu sa discut ce fac eu si ce nu fac si de ce sau de ce nu.

Si numerele de telefon care opereaza pe cartela crezi ca nu sunt inregistrate nicaieri? Crezi ca asta te va proteja la infinit de spam?

Si la magazin cand returnezi un produs trebuie sa dai niste date personale.

La tine nu stiu, de aceia intrebam.

In Ro, nu sunt intregistrate.

Deci te pot proteja.

Cat despre acel fenomen, ma indoiesc ca cei de acolo ar face ceva ilegal.

Deci nu ai ce face decat sa gasesti solutii alternative.

 

Iar date personale, tu esti in masura sa apreciezi ce si cum.

Nu am mai auzit sa fie asa in alta parte. :flowers:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×