Salt la continut


Fotografie
* * * * * 1 voturi

Viata in Coreea de Sud


 • Te rog sa te conectezi pentru a raspunde
58 replici la acest subiect

#41 Dany29

Dany29

  dany28

 • Full Members
 • StricaStricaStricaStrica
 • 460 mesaje

Scris 14 June 2010 - 09:59 PM

A fost ceva acolo .. legat de un submarin parca . Cica ar fi fost atentat din partea celor din Nord , iar sudul a pierdut cativa oameni .. Am vazut un clip pe you tube .. chingu meu corean imi spune ca nu se va ajunge la razboi . Am auzit insa ca strainii sunt foarte prost vazuti acum in aceasta perioada .Fiecare dintre ei e suspect de acte criminale si sunt multe raiduri .. vorbesc de Seoul ..
 • 0

Ultima colectie! Noile implanturi Allergan BRST

#42 Dany29

Dany29

  dany28

 • Full Members
 • StricaStricaStricaStrica
 • 460 mesaje

Scris 20 June 2010 - 12:57 PM

Interviu cu ambasadorul român în Coreea de Sud
" Coreenii ne vânează specialiştii "


Deşi considerată o ţară îndepărtată, cu obiceiuri mai puţin cunoscute, Coreea de Sud se numără printre puţinele state neafectate de criza mondială. Cu un potenţial economic estimat ca fiind al treilea în Asia, şi al zecelea în lume, în Coreea de Sud locuiesc aproximativ 400 de cetăţeni români, iar companiile de acolo sunt în căutare de specialişti, în special pentru domeniul IT, pe care vor să îi aducă din ţara noastră. Despre toate acestea, cotidianul.ro a stat de vorbă cu şeful misiunii diplomatice a României în Republica Coreea de Sud, Sever Cotu.
Seoul
10 Mai 2010 Seoul


- Câţi români locuiesc în prezent în Coreea de Sud?

- În Coreea de Sud locuiesc aproximativ 400 de cetăţeni români, răspândiţi pe întreg teritoriul ţării. Majoritatea lucrează în cadrul unor companii multinaţionale, mai sunt şi câţiva studenţi la universităţile locale, precum şi cetăţeni români căsătoriţi cu localnici. Toţi sunt integraţi la locul de muncă şi societate şi sunt apreciaţi. Avem chiar solicitări suplimentare de specialişti din partea unor mari consorţii coreene.

- Dacă un român ar vrea să investească aici, ar fi Coreea de Sud o ţară rentabilă?

- Republica Coreea poate fi considerată o ţară interesantă şi pentru investitorii români, în pofida distanţei geografice faţă de România, având în vedere nivelul şi potenţialul economic al acestei ţări, a treia ca nivel de dezvoltare din Asia şi a zecea din lume.
Publicitate

Este situată în inima uneia dintre cele mai dinamice zone economice, Asia de Est, între China şi Japonia, cu o forţa de muncă disciplinată şi înalt calificată.
Republica Coreea mai dispune de o infrastructură excelentă, este considerată lider mondial în domeniul IT&C şi acordă o importanţă prioritară cercetării şi calităţii educaţiei, situându-se pe locul al optulea pe plan mondial în acest domeniu. Fiind membră OECD din 1996, cu o economie de piaţă competitivă, legislaţia internă privitoare la investiţilie străine oferă investitorilor străini o serie de facilităţi şi stimulente privind scutiri de taxe, reinvestire capital, repatriere capital etc. Există însă şi o limitare privind volumul investiţiei directe, la minimum 50 de milioane de dolari şi o participare de cel puţin 10% din activele companiei, înregistrate local. Ambasada României poate însă să ofere detalii şi consiliere investitorilor români interesaţi.

- Dacă un cetăţean român și-ar dori să locuiască în Coreea de Sud, ce îi recomandaţi şi ce ar trebui să ştie despre această ţară?

- Oricărui român care ar dori să locuiască în Coreea de Sud îi recomand să-şi identifice, în prealabil, o sursă de venit, respectiv o afacere, un serviciu, o bursă etc., pentru că altfel traiul poate fi dificil. Există un cult al muncii, respect pentru valori şi tradiţii. Un atu deosebit îl reprezintă cunoaşterea limbii coreene şi expertiza în domeniul IT.

- Având în vedere că există o serie de diferenţe culturale fundamentale între România şi Coreea de Sud, care credeţi că sunt cele primordiale?

- Există diferenţe sensibile între cultura şi mentalitatea din cele două ţări. Una este cultura şi civilizaţia europeană şi alta cea a Extremului Orient. Un fapt demn de admirat la oamenii acestor locuri sunt tenacitatea şi modestia. Este proverbială mentalitatea sud-coreenilor „can do”, care au făcut dintr-o ţară înapoiată şi săracă, fără resurse, în decurs de o generaţie, o ţară modernă, democrată şi cu o economie extrem de performantă.

- Ce îi sfătuiţi pe turiştii români care vor să viziteze Coreea de Sud?

- Coreea de Sud este considerată o ţară sigură, unde turiştii străini nu trebuie să-şi ia precauţii deosebite. În cazul turiştilor români, accesul este facilitat şi de lipsa vizelor. Ca o remarcă aparte, limba engleză nu este vorbită curent, însă lucrătorii companilor de turism, ai marilor hoteluri folosesc curent limba engleză. Recomand turiştilor români care doresc să viziteze Coreea de Sud să vină cu încredere, dar pregătiţi corespunzător pentru preţuri şi costuri asortate nivelului de trai specific unui stat membru OECD.

- Revenind la reprezentarea României în această ţară, ce înseamnă să fii ambasador în Coreea de Sud?

- Consider că a fi şeful misiunii diplomatice a României în Republica Coreea este, în primul rând, o obligaţie de onoare şi apoi o provocare care cere efort şi inventivitatate. Am acceptat cu plăcere acest post din mai multe motive. Aş aminti că România şi Coreea de Sud au semnat, în 2008, un Acord de Parteneriat Strategic care oferă un cadru optim de acţiune şi oportunităţi multiple de promovare a relaţiilor, atât pe linie oficială, cât şi privată, în toate domeniile de activitate. Este demn de menţionat că Republica Coreea este singurul stat din Asia cu care România a încheiat un astfel de document, ca de altfel şi pentru Coreea de Sud în ceea ce priveşte Europa. Şi aş vrea să adaug că oficialităţile coreene subliniază acest lucru în aproape toate întâlnirile pe care le am cu acestea. După sosirea mea la Seul, la finele anului trecut, am constatat că atât condiţiile de trai, cât şi atitudinea autorităţilor şi a populaţiei de pe stradă sunt cât se poate de plăcute şi civilizate.

- Cum se desfăşoară o zi obişnuită din viaţa de ambasador?

- O zi de muncă în cadrul Ambasadei României la Seul are particularităţile specifice muncii diplomatice şi locului, însă nu diferă esenţial de activitatea desfăşurată în alte domenii de activitate, cum ar fi cea de ziarist. Ceea ce pot spune cu certitudine este faptul că nu e o muncă birocratică de rutină. În principiu, îmi încep activitatea la birou, unde văd corespondenţa locală şi cea venită din ţară, după care trecem în revistă principalele ştiri şi evenimente locale şi regionale. Se stabileşte agenda zilei, sau pe mai multe zile, pentru întreg colectivul oficiului, după care se începe propriu-zis ziua de lucru, adică participarea la diverse întâlniri cu oficialităţile locale, oameni de afaceri, cultură şi artă, chiar ziarişti, cu alţi diplomaţi străini acreditaţi, la sediul ambasadei sau în oraş. După-amiază sunt organizate diverse activităţi protocolare, culturale şi de promovare, atât de către localnici, cât şi de alţi colegi din corpul diplomatic străin, la care particip, în funcţie de posibilităţi şi timpul disponibil. Efectuez şi deplasări în afara capitalei pentru vizite la autorităţile din provincie, la diverse companii, sau cu prilejul unor vizite de documentare organizate de Ministerul de Externe coreean sau de alte instituţii. Mai trebuie adăugat că din statutul de membru UE al ţării noastre decurg şi unele obligaţii cărora trebuie făcut faţă, cel puţin lunar. Am în vedere bineînţeles şi problemele cetăţenilor români aflaţi în Coreea de Sud, o comunitate mai restrânsă. În plus, răspundem şi la solicitările venite din ţară, întocmim rapoarte şi propuneri legate de relaţiilor bilaterale. În cazul unor vizite importante din România, eforturile se concentrează în direcţia realizării obiectivelor şi programului unor astfel de acţiuni.
 • 0

#43 Dany29

Dany29

  dany28

 • Full Members
 • StricaStricaStricaStrica
 • 460 mesaje

Scris 27 June 2010 - 02:19 AM

Cateva clipuri prezentand Korea :

Imagine adaugata

Theme park :Entertainment :Technical visit :

Aceast mesaj a fost editat de Dany29: 27 June 2010 - 02:24 AM

 • 0

#44 AdynaYna

AdynaYna

  Ghiocel

 • Members
 • 2 mesaje

Scris 28 June 2010 - 08:11 AM

Buna..Sunt Adina ,am 19 ani si sunt o mare fana a tot ce apartine de Korea,filme ,muzica,baietii, :roll: absolut tot si as vrea sa stiu cam cat e o visa pentru Korea si am mai auzit ca iti trebuie mai multe Visa pentru a sta acolo definitiv?

Fisiere atasate


 • 0

#45 Diela

Diela

  mititica deductivă şi noninvazivă

 • Gold Member
 • StricaStricaStricaStricaStricaStrica
 • 7047 mesaje

Scris 28 June 2010 - 08:16 AM

lipit la topicul existent
 • 0

#46 AdynaYna

AdynaYna

  Ghiocel

 • Members
 • 2 mesaje

Scris 29 June 2010 - 08:32 AM

Omg Cat de frumos poate sa fie acolo si eu vreau :) multumesc pentru clipuri...daca am inteles eu bine noi romani putem merge fara viza?

Fisiere atasate


 • 0

#47 Dany29

Dany29

  dany28

 • Full Members
 • StricaStricaStricaStrica
 • 460 mesaje

Scris 08 July 2010 - 08:03 PM

Omg Cat de frumos poate sa fie acolo si eu vreau :P multumesc pentru clipuri...daca am inteles eu bine noi romani putem merge fara viza?


Noi romanii nu avem nevoie de viza .. suntem prieteni cu ei :-
Si da .............. e foarte frumos acolo !!
 • 0

#48 FNF

FNF

  FNF

 • Banned
 • StricaStricaStricaStricaStricaStrica
 • 2016 mesaje

Scris 09 July 2010 - 03:40 PM

Noi romanii nu avem nevoie de viza .. suntem prieteni cu ei :hi:
Si da .............. e foarte frumos acolo !!

Tu esti in Portugalia sau Coreea?
 • 0

#49 Letitia88

Letitia88

  Ghiocel

 • Members
 • 4 mesaje

Scris 10 July 2010 - 04:46 PM

salutare..am aflat foarte multe lucruri noi despre coreea de sud pe acest forum si va multumesc. si eu imi doresc mult sa ajung in aceasta tara, mi-ar placea foarte mult sa vizitez seul si de ce nu, sa ma stabilesc acolo. din nefericire, nu dispun de bani nici macar ca sa plec in excursie acolo, dar sa si raman:)))....cred k pt mine singura posibilate este sa cunosc un corean :) , dar nu am de unde :rot:
 • 0

#50 Irisreny

Irisreny

  Ghiocel

 • Members
 • 1 mesaje

Scris 14 July 2010 - 09:25 AM

salutare..am aflat foarte multe lucruri noi despre coreea de sud pe acest forum si va multumesc. si eu imi doresc mult sa ajung in aceasta tara, mi-ar placea foarte mult sa vizitez seul si de ce nu, sa ma stabilesc acolo. din nefericire, nu dispun de bani nici macar ca sa plec in excursie acolo, dar sa si raman:)))....cred k pt mine singura posibilate este sa cunosc un corean :) , dar nu am de unde :)

Daca esti pasionata de Coreea , pe 1 august este fan meeting la Bucuresti pentru toti iubitorii de muzica si filme coreene si daca mergi poate ai sansa sa intalnesti un coreean. :o:

Trebuie sa te inscrii cat mai repede ca fana a uneia din cele 3 formatii :Super Junior(Suju), DBSK sau FT Island
http://dongbangro.bl...rilie-2010.html
Eu m-am inscris ca fana a formatie SuJu.
 • 0