sau Inregistrare

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Minte Matei ?sau minte Isaia Care dintre ei mint cu referire la Isus ? Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 11 December 2009 - 09:22 AM

Salut prezenta printre forumisti a unui practicant al religiei mozaice , sper ca m-am exprimat bine . In felul acesta nu mai trebuie sa ne dam cu presupusul vis-a-vis de perceptia iudaica a Creatiei .
In acest sens si in legatura cu topicul as vrea sa-l rog sa ne spuna daca in Tanach exista vre-o prorocire in care sa se afirme ca Isus / Mesia va fi Fiul lui Dumnezeu/YHWE.
0

#22 Utilizator offline   haym herman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-December 07

Scris 12 December 2009 - 07:43 PM

Tora,nu admite un ajutor pentru Dumnezeu.
Dumnezeu prezentatin tot V Testament este suficient de puternic , sa rezolve singur toate problemele care le are in plan.
Daca ar fi avut un plan oarecare nu l-ar fi ascuns de Israel(poporul sau)ca sa-i induca in eroare.Cei trei mari stilpi pe care se sprijina crestinismul din V Testament,sint subrezi, si nu rezista nici la cea mai mica ,verificare.
Acestia sint Deuteronom 18 un mare prooroc(care se dovedeste a nu fi nici mic)
Isaia 7,14 nasterea din fecioara,care cercetat atent a avut loc atunci si a fost o nastere normala.Si Isaia 9,6 care nu are legatura cu un copil minune(dumnezeu)Ci traducerea este fortata ca sa exprime altceva.
Daca crestinii ar fi deschisi spre cerecetare,si dornici de-a cunoaste adevarul ,sar putea stabili cu exactitate ceea ce exprima textul.
0

#23 Utilizator offline   ben_gal_1 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 30-November 07

Scris 16 January 2010 - 12:53 AM

Vezi postarealupini, la Aug 1 2009, 01:43 AM, a spus:

Profeţia lui Isaia, din capitolul 53, s-a īmplinit īntocmai, aşa cum a fost descrisă de Matei, Marcu, Luca şi Ioan.

Unde? Ce? Cum?
Oare Iisus a reconstruit Templul? Pai cum sa-l reconstruiasca daca exista?
Oare Iisus a adus pacea? De unde? Dupa El a fost o intreaga debandada. Multi au murit.
Et Etzetera....

Vezi postareaAllber___, la Aug 1 2009, 02:04 AM, a spus:

Tot nu am inteles cine a mintit , Moise Isaia care il numesc pe Isus rob, proroc , ales al lui Dumnezeu sau cei din noul testament care-l numesc fiul lui Dumnezeu ?

Isa 42.1;Mat 3.17;Mat 17.5;

{Isaia 42:1 „Iata Robul Meu, pe care-L sprijin, Alesul Meu, īn care Īsi gaseste placere sufletul Meu. Am pus Duhul Meu peste El; El va vesti neamurilor judecata.
Asta-i revelatia lui Isaia nu crezi ca difera de cea al clor din Noul testament ?sau tu nu vezi nici o diferenta ?poate citesti si revelatia lui Moise cu privire la venirea lui Isus

Īn adevar, Moise a zis parintilor nostri: „Domnul Dumnezeul vostru va va ridica dintre fratii vostri un Proroc ca mine; pe El sa-L ascultati īn tot ce va va spune....
compara si tu revelatiile celor din noul testament cu a celor din Scriptura cu referire la Isus

Eu inteleg ca Isaia a spus ceea ce a spus si Matei L-a copiat.
Moise a tot zis, dar evreii spun ca de la Moise la Moise [Rambam] nu a fost ca Moise si Rambam nu se autoconsidera proroc, caci in Biblie scrie ca incepind cu anul 300 i.e.n. conditia necesara pentru aparitia unuia este ca toti evreii sa vina in Tara Sfinta.
Daca negam Vechiul Testament aka Biblia, e, poate OK, dar fara BIBLIEce ne mai ramine?

Vezi postareahaym herman, la Dec 12 2009, 07:43 PM, a spus:

Isaia 7,14 nasterea din fecioara

Ma intreb uneori daca traducerea gresita din original intru testamentul cel nou a fost intentionata sau nu.
Oricum, au luat nastere legende placute si aproape induiosatoare pe chestia asta.
Daca e bine sau rau e altaceva. Uneori oamenii nu cred daca problema nu este invelita in ciocolata.
0

#24 Utilizator offline   haym herman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 17 January 2010 - 01:15 AM

Nasterea din fecioara este fortat modificata de biserica .Biserica nu sar fi putut metamorfoza fara anumite ajustari, ale unor texte V Testamentale.Ex Deut 18,Isaia 7,14,Isaia 9,6,si Isaia 53,care nici unul din aceste texte, nu are nimic de-a face cu Isus (dumnezeu)
0

#25 Utilizator offline   ben_gal_1 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 17 January 2010 - 04:33 PM

Vezi postareahaym herman, la Jan 17 2010, 01:15 AM, a spus:

Nasterea din fecioara este fortat modificata de biserica .Biserica nu sar fi putut metamorfoza fara anumite ajustari, ale unor texte V Testamentale.Ex Deut 18,Isaia 7,14,Isaia 9,6,si Isaia 53,care nici unul din aceste texte, nu are nimic de-a face cu Isus (dumnezeu)

Nasterea din fecioara nu a fost falsificata ci inventata.
0

#26 Utilizator offline   haym herman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 17 January 2010 - 08:00 PM

Vezi postareaben_gal, la Jan 17 2010, 04:33 PM, a spus:

Nasterea din fecioara nu a fost falsificata ci inventata.

......................................................
Teoria a fost inventata ,dar conform teoriei, au falsificat textul lui Isaia.Din naara au facut betula.
0

#27 Utilizator offline   ben_gal_1 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 19 January 2010 - 07:02 AM

Vezi postareahaym herman, la Jan 17 2010, 08:00 PM, a spus:

......................................................
Teoria a fost inventata ,dar conform teoriei, au falsificat textul lui Isaia.Din naara au facut betula.

Atunci ca sa ajungem la numitor comun in tarasenie, hai sa spunem ca aici a fost o falsificare inventiva.

Drept sa-ti spun, toata ocupatia asta cu niste amanunte biologice intime ale unei evreice tinere dezbracata pe tribuna, nu-mi place deloc.
0

#28 Utilizator offline   brudi 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-February 08

Scris 21 March 2010 - 04:45 PM

Vezi postareahaym herman, la Dec 12 2009, 07:43 PM, a spus:

Si Isaia 9,6 care nu are legatura cu un copil minune(dumnezeu)Ci traducerea este fortata ca sa exprime altceva.

Traducerea din Isaia 9 : 6 este foarte bine tradusa de Cornilescu. Ca si originalul.
Isaia 9: 6 ,,Căci un Copil ni s'a născut, un Fiu ni s'a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Īl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veciniciilor, Domn al păcii.,,

In Tanach este Isaia 9 : 5 כי־ילד ילד־לנו בן נתן־לנו ותהי המשׂרה על־שׁכמו ויקרא שׁמו פלא יועץ אל גבור אביעד שׂר־שׁלום׃

Si in original este copil nascut, Fiu,... numit D-zeu mare (gibbôr 'êl), Parintele vesniciilor (‛ad 'âb),

Ce se vede aici este ca un Copil, Fiu,... va fi om, apoi D-zeu mare, Parintele vesniciilor,... este D-zeu si vesnic.

Vezi postareaben_gal, la Jan 16 2010, 12:53 AM, a spus:

Ma intreb uneori daca traducerea gresita din original intru testamentul cel nou a fost intentionata sau nu.
Oricum, au luat nastere legende placute si aproape induiosatoare pe chestia asta.
Daca e bine sau rau e altaceva. Uneori oamenii nu cred daca problema nu este invelita in ciocolata.

=P~ Ben Gal, in Isaia Isa 7:14 ,,De aceea Domnul īnsuş vă va da un semn: Iată, fecioara va rămīnea īnsărcinată, va naşte un fiu, şi-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi).,,
Cuvantul ptr. fecioara este ‛almâh, adica fata, fetita, femeie tanara, (fata ajunsa la pubertate dar sub protectia parintilor) ,... apoi ,,va ramanea insarcinata,,. Ptr. barbati este cuvantul elem de unde si provine cuvantul almah. Inainte de a se inventa si aparea cuvantul virgina se folosea cuvantul ,,fata mare,, dupa ce au aparut alte vremuri.

In alte locuri ptr. fata se foloseste si na‛ărâh (adolescenta, domnisoara...) iar ptr. virgina bethûlâh care are legatura cu batultu si inseamna separata, poate insemna si vaduva, divortata,... dar are legatura si cu seductia, relatiile sexuale fortate ,,Dacă un om īntīlneşte o fată fecioară nelogodită, o apucă cu sila şi se culcă cu ea,...,,) na‛ărâh bethûlâh,
In Ioel 1 : 8 se vede ca acest cuvant inseamna si separata, vaduva,...
,,Boceşte-te, ca fecioara īncinsă cu un sac după bărbatul tinereţei ei!,,

=P~ Altceva? =P~

Vezi postareaben_gal, la Jan 16 2010, 12:53 AM, a spus:

Oare Iisus a adus pacea? De unde? Dupa El a fost o intreaga debandada. Multi au murit.
Et Etzetera....

Nu a spus Isus ca va fi pace pe pamant, ci din contra. A spus ca aceasta imparatie de pe pamant nu este a Lui si vor fi razboaie, cutremure, boli, vrajmasii,... in imparatia Lui vor fi vremurile viitoare,...

Aceasta postare a fost editata de brudi: 21 March 2010 - 04:53 PM

0

#29 Utilizator offline   haym herman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 21 March 2010 - 11:20 PM

Vezi postareabrudi, la Mar 21 2010, 04:45 PM, a spus:

Isus nu cunoaste alta imparatie,decit ceea ce spune el insusi.Cind va veni el in Slava sa ,toate neamurile pamintului vor fi adunate inaintea lui.Sii va desparti pe uni de altii.Unorale va zice veniti de mosteniti imparatia care va fost pregatita dela intemeierea lumii.Aceasta este imparatia lui Dumnezeu.In aceasta imparatie ,nu rewzulta ca Isus este imparat.
Si atunci intrebarea este;Cind este Isus imparat?
0

#30 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 22 March 2010 - 12:53 AM

Vezi postareahaym herman, la Mar 21 2010, 11:20 PM, a spus:

Isus nu cunoaste alta imparatie,decit ceea ce spune el insusi.Cind va veni el in Slava sa ,toate neamurile pamintului vor fi adunate inaintea lui.Sii va desparti pe uni de altii.Unorale va zice veniti de mosteniti imparatia care va fost pregatita dela intemeierea lumii.Aceasta este imparatia lui Dumnezeu.In aceasta imparatie ,nu rewzulta ca Isus este imparat.
Si atunci intrebarea este;Cind este Isus imparat?

Stimabile, zicala "romani ganavim" credeam ca este perimata si ca este "romani haham", insa, m-am inselat, observ.

Efeseni 5

5Căci ştiţi bine că niciun curvar, niciun stricat, niciun lacom de avere, care este un īnchinător la idoli, n'are parte de moştenire īn Īmpărăţia lui Hristos şi a lui Dumnezeu.

Coloseni 1

13El ne -a izbăvit de supt puterea īntunerecului, şi ne -a strămutat īn Īmpărăţia Fiului dragostei Lui,

1 Timoei 6

14să păzeşti porunca, fără prihană şi fără vină pīnă la arătarea Domnului nostru Isus Hristos,

15care va fi făcută la vremea ei de fericitul şi singurul Stăpīnitor, Īmpăratul īmpăraţilor şi Domnul domnilor,

16singurul care are nemurirea, care locuieşte īntr'o lumină, de care nu poţi să te apropii, pe care niciun om nu L -a văzut, nici nu -L poate vedea, şi care are cinstea şi puterea vecinică! Amin.

2 Petru 1

11Īn adevăr, īn chipul acesta vi se va da din belşug intrare īn Īmpărăţia vecinică a Domnului şi Mīntuitorului nostru Isus Hristos.

De ajuns? Mai vrei proba biblica?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou