sau Inregistrare

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Minte Matei ?sau minte Isaia Care dintre ei mint cu referire la Isus ? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Master_ 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 22-July 09

Scris 01 August 2009 - 01:07 AM

Matei 17:5 Pe când vorbea el încă, iată că i-a acoperit un nor luminos cu umbra lui. Şi din nor s-a auzit un glas care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea Mea: de El să ascultaţi!”

2Pet 1.17;Mat 3.17;Mar 1.11;Luc 3.22;Isa 42.1;Deut 18.15-19;Fapt 3.22-23;

Isaia 42:1 „Iată Robul Meu, pe care-L sprijin, Alesul Meu, în care Îşi găseşte plăcere sufletul Meu. Am pus Duhul Meu peste El; El va vesti neamurilor judecata.

Isa 43.10;Isa 49.3-6;Isa 52.13;Isa 53.11;Mat 12.18-20;Filip 2.7;Mat 3.17;Mat 17.5;Efes 1.6;Isa 11.2;Ioan 3.34

Matei 3:17 Şi din ceruri s-a auzit un glas care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit în care Îmi găsesc plăcerea.”

Ioan 12.28;Ps 2.7;Isa 42.1;Mat 12.18;Mat 17.5;Mar 1.11;Luc 9.35;Efes 1.6;Col 1.13;2Pet 1.17

Matei 17:5 Pe când vorbea el încă, iată că i-a acoperit un nor luminos cu umbra lui. Şi din nor s-a auzit un glas care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea Mea: de El să ascultaţi!”

2Pet 1.17;Mat 3.17;Mar 1.11;Luc 3.22;Isa 42.1;Deut 18.15-19;Fapt 3.22-23;
Marcu 1:11 Şi din ceruri s-a auzit un glas care zicea: „Tu eşti Fiul Meu preaiubit, în Tine Îmi găsesc toată plăcerea Mea.”

Ps 2.7;Mat 3.17;Mar 9.7;
Luca 9:35 Şi din nor s-a auzit un glas care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit: de El să ascultaţi.”

Mat 3.17;Fapt 3.22;

Deuteronom 18:18 Le voi ridica din mijlocul fratilor lor un proroc ca tine, voi pune cuvintele Mele în gura lui, si el le va spune tot ce-i voi porunci Eu.

Deut 18.15;Ioan 1.45;Fapt 3.22;Fapt 7.37;Isa 51.16;Ioan 17.8;Ioan 4.25;Ioan 8.28;Ioan 12.49-50;
Deuteronom 18:19 Si daca cineva nu va asculta de cuvintele Mele, pe care le va spune el în Numele Meu, Eu îi voi cere socoteala.

Fapt 3.23;
Fapte 3:22 În adevar, Moise a zis parintilor nostri: „Domnul Dumnezeul vostru va va ridica dintre fratii vostri un Proroc ca mine; pe El sa-L ascultati în tot ce va va spune.

Deuteronom 18:18 Le voi ridica din mijlocul fraţilor lor un proroc ca tine, voi pune cuvintele Mele în gura lui, şi el le va spune tot ce-i voi porunci Eu.

Deut 18.15;Ioan 1.45;Fapt 3.22;Fapt 7.37;Isa 51.16;Ioan 17.8;Ioan 4.25;Ioan 8.28;Ioan 12.49-50;
Deuteronom 18:19 Şi dacă cineva nu va asculta de cuvintele Mele, pe care le va spune el în Numele Meu, Eu îi voi cere socoteală.

Fapt 3.23;
Fapte 3:22 În adevăr, Moise a zis părinţilor noştri: „Domnul Dumnezeul vostru vă va ridica dintre fraţii voştri un Proroc ca mine; pe El să-L ascultaţi în tot ce vă va spune.

Ioan 1:45 Filip a găsit pe Natanael şi i-a zis: „Noi am găsit pe Acela despre care a scris Moise în Lege şi Prorocii: pe Isus din Nazaret, fiul lui Iosif.”

Ioan 21.2;Gen 3.15;Gen 49.10;Deut 18.18;Luc 24.27;Isa 4.2;Isa 7.14;Isa 9.6;Isa 53.2;Mic 5.2;Zah 6.12;Zah 9.9;Luc 24.27;Mat 2.23;Luc 2.4;

Oare ati observat ceva din aceste texte ?eu am observat :
in Noul testament se vorbeste de Isus ca fiind Fiul lui Dumnezeu dar cei au propocit venirea lui Isus au vb de El ca fiind robul si alesul lui Dumnezeu ...intre fiul si robul sau alesul chiar prorocul lui dumnezeu este mare diferenta ...oare mint cei ce au prorocit venirea lui Isus { Moise , Isaia ..} sau minte Matei , Marcu , Luca ?

este Isus robul , alesul , prorocul lui Dumnezeu ca si Moise ?sau este El fiul lui Dumnezeu sau chiar Dumnezeu asa cum spune Noul testament ?
0

#2 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 01 August 2009 - 01:43 AM

Profeţia lui Isaia, din capitolul 53, s-a împlinit întocmai, aşa cum a fost descrisă de Matei, Marcu, Luca şi Ioan.
0

#3 Utilizator offline   Master_ 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-July 09

Scris 01 August 2009 - 02:04 AM

Vezi postarealupini, la Aug 1 2009, 02:43 AM, a spus:

Profeţia lui Isaia, din capitolul 53, s-a împlinit întocmai, aşa cum a fost descrisă de Matei, Marcu, Luca şi Ioan.

Tot nu am inteles cine a mintit , Moise Isaia care il numesc pe Isus rob, proroc , ales al lui Dumnezeu sau cei din noul testament care-l numesc fiul lui Dumnezeu ?

Isa 42.1;Mat 3.17;Mat 17.5;

{Isaia 42:1 „Iata Robul Meu, pe care-L sprijin, Alesul Meu, în care Îsi gaseste placere sufletul Meu. Am pus Duhul Meu peste El; El va vesti neamurilor judecata.
Asta-i revelatia lui Isaia nu crezi ca difera de cea al clor din Noul testament ?sau tu nu vezi nici o diferenta ?poate citesti si revelatia lui Moise cu privire la venirea lui Isus

În adevar, Moise a zis parintilor nostri: „Domnul Dumnezeul vostru va va ridica dintre fratii vostri un Proroc ca mine; pe El sa-L ascultati în tot ce va va spune....
compara si tu revelatiile celor din noul testament cu a celor din Scriptura cu referire la Isus
0

#4 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 01 August 2009 - 02:15 AM

Rob sau sclav, era acela care îndeplinea o sarcină, fără a protesta. Fiu, e acela care primeşte o sarcină, dar cel care-i dă sarcina, este cu cel care îndeplineşte acea sarcină. Proorocul este acela care vesteşte ce se va întâmpla în vremurile viitoare.

Isus a fost şi rob, pentru că s-a supus legii lui Dumnezeu care spune că plata păcatului este moartea. S-a supus fără împotrivire, precum un rob.

Isus este şi fiu al lui Dumnezeu, pentru că Dumnezeu a fost cu el tot timpul.

Şi, Isus a fost şi prooroc, pentru că a spus ce se va întâmpla cu lumea.
0

#5 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 01 August 2009 - 09:54 AM

Vezi postareaAllber___, la Aug 1 2009, 02:07 AM, a spus:

este Isus robul , alesul , prorocul lui Dumnezeu ca si Moise ?sau este El fiul lui Dumnezeu sau chiar Dumnezeu asa cum spune Noul testament ?

Noul testament la randul sau il numeste rob, proroc. Oamenii sunt fii lui Dumnezeu iar Isus a fost la randul sau om. Versetele din vechiul testament sunt profetice. Nu este o minciuna ca Isus a primit mai multe titluri.
0

#6 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 03 August 2009 - 09:13 AM

Vezi postareaAllber___, la Aug 1 2009, 02:07 AM, a spus:

Ai uitat sa citezi si alt vers, care lamureste problema, in care Isus este numit si ingerul=solul si care este chiar Dumnezeu.

Maleahi 3

1Iată, voi trimete pe solul Meu; el va pregăti calea înaintea Mea. Şi deodată va intra în Templul Său Domnul pe care -L căutaţi: Solul legămîntului, pe care -L doriţi; iată că vine, -zice Domnul oştirilor. -

Iar, fiii lui Dumnezeu sunt cei nascuti din nou, nascuti din morti, nu cei creati de Dumnezeu.
0

#7 Utilizator offline   haym herman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-December 07

Scris 09 December 2009 - 11:16 PM

O problema uriasa am putea spune, se iveste,si nu am gasit un singur crestin sincer, sa incerce sa raspunda.
Toti dau citatul din Matei cu ;Acesta este Fiul meu cel intii nacut.La botezul lui Isus.
Nimeni nu da citatul din Ioan,unde Ioan spune ca el a vazut duhul pogorindu-se peste el inainte de botez.Ioan1 ,29-34.
Acesta a fost doar semnul dupa care la cunoscut.Nimieni nu a vazut nimic ,nimeni nu a auzit nimic.Aceasta declara Ioan,si el spune ;Eu am vazut ,si am marturisit.
Care este adevarul?In Matei sa cautat un prilej de-a se aduce afirmatia din Psalm ,cum ca Isus este acela.Dar Dumnezeu deja ,ii spusese lui David acelasi lucru.

Daca Isus este Solul legamintului,Ioan trebuia sa fie Ilie.Si Ilie are o misiune de facut ,pe care Ioan nu a dus-o la indeplinire.Si Ioan spune ca el nu e Ilie, si nu e prooroc.
Cum atunci Isus spune ca Ioan este Ilie.Nu cumva altcineva a spus lucrul acela in numele lui?Maleachi 3,6 spune spune;Caci eu sint Domnul.Eu nu ma schimb(cum adica nu este el isus ,mascat ca sa nu-l cunoasca evreii)Versetul 4 din cap 4 spune;Aduceti va aminte de legea lui Moise Robul meu etc Iata ca trimet pe robul meu Ilie.Unde este Ilie ,unde este legea lui Moise si si unde sint parintii intorsi spre copii sau invers?
0

#8 Utilizator offline   adicel 

• adicel
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 30-October 08

Scris 10 December 2009 - 12:17 AM

Vezi postareaAllber___, la Aug 1 2009, 01:07 AM, a spus:

Isaia 42:1 „Iată Robul Meu, pe care-L sprijin, Alesul Meu, în care Îşi găseşte plăcere sufletul Meu. Am pus Duhul Meu peste El; El va vesti neamurilor judecata.

Nu se poate pune problema minciunii in dreptul Cuvantului lui Dumnezeu ! Indiferent de situatie/situatii din Biblie care par contradictorii la o prima vedere, acestea nu sunt, ci intotdeauna problema este ca omul ori intelege gresit ori nu are de unde sa afle Adevarul, ci intotdeauna arunca vina in dreptul lui Dumnezeu ( sau ma rog in dreptul celor inspirati de Dumnezeu care au lasat Cuvantul scris...). Problema de intelegere de fapt este in dreptul omului cititor care nu are destule criterii sau mijloace cu care sa poata analiza corect orice situatie.

Intre cele doua mai sus mentionate exemple inainte de toate trebuie sa se faca o deosebire intre mai multe aspecte. Aceste aspecte consta in diferente intre : contexte, situatii, lucrari, perioade...

In V.T. Dumnezeu tatal se adreseaza poporului evreu prin proorocul Isaia cand il prezinta pe Cristos ca Rob,Ales...De ce se face acest lucru ? Fiindca este vorba despre raportare ! Dumnezeu il prezinta ca Rob pe Cristos poporului evreu deoarece acest popor nu cunostea sau mai exact nu recunostea decat pe Dumnezeu ca si Salvator prin legea data lui Moise poporului evreu ! De aici trebuie plecat in analiza. Isaia ca si prooroc risca sa devina pricina de poticnire pentru un popor si asa slab in credinta care nu putea sub nici un chip sa inteleaga un alt Mantuitor in afara de Dumnezeu, mai ales daca l-i se punea in vedere si ideea de FIU ! Mai mult ecat atat, acest lucru inevitabil devenea o minciuna pentru poporul evreu, fiindca cei din acea perioada oricum NU AVEAU SA AJUNGA IN VIATA LOR CAT AU TRAIT PE PAMANT sa cunoasca un Mantuitor, adica Fiul lui Dumnezeu ! Totul era raportat doar la ideea de proorocie si era ceva ce urma sa aiba valabilitate doar dupa secole, deci nu ii privea in mod direct pe evrei sa cunoasca un Fiu ! Raportarea se face direct la cei ce li se adreseaza acele cuvinte.

In N.T. situatia se schimba radical fiindca lucrarea Fiului pe pamant ce urma sa vina reprezenta scoaterea poporului evreu de sub puterea legii si a invataturii acesteia si inceperea unei invataturi noi unei legi noi, o lege a dragostei. Cand se vorbeste despre Fiu in cazul Evangheliilor, deja ucenicii il cunosteau pe isus ca si Fiu a lui Dumnezeu deci nu mai aveau de ce sa se poticneasca. Pe langa acestea se vorbea la modul viitor ca pe Acesta trebuiau sa il recunoasca ca si Mantuitor, iar indemnul : "de el sa ascultati..." era cu precadere directa pentru ucenici care trebuiau sa il urmeze pe isus atata timp cat El a fost cu ei pe pamant, fapt ce reiese clar din Evanghelii "...Isus foloseste de multe ori expresia : sa vina dupa Mine..." !

Diferenta intre perioade este cat se poate de evidenta, doar trebuie sa se ia in calcul CUI se adreseaza cuvintele respective raportat la cei de fata si care au valabilitate pentru cei in cauza. Situatiile sunt diferite si trebuiesc intelese diferit.
0

#9 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 10 December 2009 - 07:19 AM

In Vechiul Testament , si cu atit mai mult in Tanach , nu se face nici-o referire la Isus ca Fiul lui Dumnezeu / YHWE . Nu pare ciudat ca printre cele 45-46 profetii care , conform evanghelistilor , s-au implinit NU se gaseste cea mai importanta? Traditia iudaica nu accepta ideea ca dumnezeul lor sa aiba un fiu . Dupa parerea mea cel care minte este Matei ( de fapt toti evanghelistii ) si ca argument suplimentar aduc un comentariu facut de un evreu , gasit pe net :

INTREBARE:
Nu inteleg de ce atitea profetii din vechiul testament vorbesc de venirea lui Isus (Isaia, David, Ieremia etc.) sau aceste carti nu sunt in traditia iudaica?

RASPUNS:
Cartile despre care vorbiti sunt incluse si in traditia iudaica. Tora (cartea de capatai a iudaismului) este intr-adevar alcatuita din primele cinci carti ale Bibliei (Geneza, Exodul, Leviticul, Numeri si Deuteronomul), insa traditia iudaica contine si Scrierile (Neviim) si Profetii (Ketuvim), adica practic aproape tot ceea ce este inclus in "Vechiul Testament" (exceptie facand numai cateva scrieri apocrife, cum ar fi Cartiel Macabeilor care desi sunt recunoscute de catre iudaism, nu sunt parte din Tanakh - Tora, Neviim si Ketuvim).

In ceea ce priveste pasajele din cartile lui Isaia (Ieshaiahu), Ieremia (Ieremiahu) si povestile despre David din Cartea Regilor (Melachim), acestea se refera la venirea lui Mesia, insa NU la venirea lui Isus. In nici una din aceste carti nu exista vreo mentiune clara a lui Isus (cu toate ca introducerea acestei mentiuni este incercata in mod repetat in traducerile crestine ale Bibliei), iar incercarile traditiei crestine de a crea o legatura intre profetiile Vechiului Testament si Isus nu au fost insusite niciodata de catre traditia iudaica.

Conform traditiei iudaice, paragrafele in cauza (spre exemplu capitolul 53 din Cartea Profetului Isaia), sunt interpretate de catre traditia iudaica intotdeauna ca vorbind despre Mesia in general sau despre poporul lui Israel. Practic, aceste texte sunt - sa le spun asa - suficient de "neutre" din punct de vedere a termenilor folositi incat sa permita multiple interpretari. Asa cum crestinii aleg sa citeasca in aceste texte referiri la venirea lui Isus, evreii aleg sa citeasca referiri la venirea lui Mesia in general, fara ca Isus sa fie considerat acest Mesia.
0

#10 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 10 December 2009 - 08:36 AM

Vezi postareaAllber___, la Aug 1 2009, 02:04 AM, a spus:

Tot nu am inteles cine a mintit ,

interesant topicu tau. ce nu inteleg io este......exprimarea.

adica tu pui problema ca oricum e minciuna ce scrie p-acolo si astepti prin asta sa se chinuie careva sa te convinga de contrariu.

concret....unde vezi tu minciuna? referitor la ce, mai exact?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse