sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Canin cu nervul scos Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   The heart of tiger 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 28-May 07

Scris 28 July 2009 - 12:04 AM

problema e ca e un pic innegrit pentru ca o vaca de doctorita la care am fost acum zece ani mi-a scos nervul cand mi l-a plombat.acum am mai fost la alt medic si mi-a spus ca s epoate albi si apoi schimba plomba.E adevarata chestia asta?mentionez ca dintele nu e sfaramat asa cum se intampla la cei cu nervii scosi,e integru,doar un pic innegrit.
0

#2 Utilizator offline   BlueSugar 

• Nevermind...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 25-March 06

Scris 28 July 2009 - 12:23 AM

Vezi postareaburlan, la Jul 28 2009, 12:04 AM, a spus:

acum am mai fost la alt medic si mi-a spus ca s epoate albi si apoi schimba plomba.E adevarata chestia asta?

Indiferent ca il va albi sau nu,ca ii va schimba plomba sau nu,caninul ala este mort.Dinte fara nerv nu traieste.
Probabil noua dentista vrea sa faca un ban extra pe caninul tau ce este mort.
Un stomatolog bun,iti recomanda un implant.
0

#3 Utilizator offline   Isis_27 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-October 08

Scris 30 July 2009 - 11:02 PM

Vezi postareaburlan, la Jul 28 2009, 12:04 AM, a spus:

problema e ca e un pic innegrit pentru ca o vaca de doctorita la care am fost acum zece ani mi-a scos nervul cand mi l-a plombat.acum am mai fost la alt medic si mi-a spus ca s epoate albi si apoi schimba plomba.E adevarata chestia asta?mentionez ca dintele nu e sfaramat asa cum se intampla la cei cu nervii scosi,e integru,doar un pic innegrit.

Nu te-ai gandit ca ai avut o afectiune pulpara si a trebuit sa ti se extirpe nervul??
Un dinte devital e un dinte mort,se inegreste in timp si sansele sa se fractureze cresc.Daca nu te mai multumeste culoarea fa-ti o fatetare, eventual iti pui o coronita.Pana la implant mai sunt si alte variante.
0

#4 Utilizator offline   Minnie 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 04-January 07

Scris 02 August 2009 - 10:52 AM

Vezi postareaBlueSugar, la Jul 28 2009, 01:23 AM, a spus:

Indiferent ca il va albi sau nu,ca ii va schimba plomba sau nu,caninul ala este mort.Dinte fara nerv nu traieste.
Probabil noua dentista vrea sa faca un ban extra pe caninul tau ce este mort.
Un stomatolog bun,iti recomanda un implant.

Hai c-am trait s-o aud si pe asta :o: Te-ai gandit mult? :roll: Un dinte "fara nerv" poate sta muuuuuuuuuuult si bine pe arcada. :soc:
0

#5 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 02 August 2009 - 07:59 PM

Vezi postareaburlan, la Jul 27 2009, 06:04 PM, a spus:

Odata innegrit nu cred ca ti-l mai poate albi iar schimbatul plombei nu ajuta cu nimic. "Vaca" de doctorita care ti-a facut root canal-ul trebuia sa-ti spuna ca in aceste cazuri este recomandat sa imbraci dintele.Nu toti dintii cu nervul scos se sfarama,dar probabilitatea ca se vor crapa si innegri este mare.
Ce trebuie sa faci acum este sa-l imbraci.

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 02 August 2009 - 07:59 PM

0

#6 Utilizator offline   Skidsm 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 04-August 09

Scris 04 August 2009 - 09:21 AM

Salut,
Inainte de a ajunge la situatii radicale, fatete, coronite, implant :think:(caninul este cel mai important dinte de pe arcada, si trebuie salvat cu orice pret), cel mai bun ar fii tratamentul recomandat de medicul tau, albire + schimbare plomba. Dintele s-a colorat fie datorita unor materiale folosite la tratamentul lui (indepartarea lor + albirea interna poate rezolva problema), fie unei carii secundare care a aparut in timp (curatarea ei + "replombarea" rezolva problema). Iar daca toate acestea nu dau rezultat ai varianta fatetarii, in ultimul caz o coronita.
0

#7 Utilizator offline   The heart of tiger 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 28-May 07

Scris 13 August 2009 - 12:49 PM

eu am facut-o vaca pur si simplu pentru faptul ca dintle nu ma durea absolut deloc si tot mi-a scos nervul.
In orice caz multumesc pt raspunsuri,cred ca o sa incerc o fatetare.
0

#8 Utilizator offline   Isis_27 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-October 08

Scris 13 August 2009 - 02:42 PM

Vezi postareaburlan, la Aug 13 2009, 12:49 PM, a spus:

eu am facut-o vaca pur si simplu pentru faptul ca dintle nu ma durea absolut deloc si tot mi-a scos nervul.
In orice caz multumesc pt raspunsuri,cred ca o sa incerc o fatetare.

Uneori ai necroza sau gangrena pulpara si nu ai simptome.Si in cazu lasta se scoate nervul.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Ce este periodontita?
Periodontita sau parodontita marginală cronică sau “paradent
drstefanandrei  5 6.853
Replici noi Dinti de portelan
schimbare culoare
Camyscorpion  2 2.685
Replici noi Probleme dupa extractie molar superior Alexandru_y_26  0 1.326
Replici noi Operatie Wings_21  1 1.430
Replici noi Congresul EDSA (European Dental Students' Association) se apropie! Claudiu2810  0 1.090