sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Versete interesante Cine ma ajuta ? :) Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Obsoletus 

• Maximus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 09-January 09

Scris 27 July 2009 - 10:08 PM

Mda.... se pare ca m-am apucat sa citesc Biblia. Am dat 70 ron pe ea asa ca ar fi bine sa o si inteleg.In acest topic am sa postez versetele care mi se par dubioase.

Primul set => Facerea,cap32 versetele 23-32. Pana aici totul mi s-a parut aiurea.... dar ce e mai jos imi da de gandit. VREAU INTERPRETARI....va rog.

"23. Iar după ce i-a luat şi i-a trecut rāul, a trecut şi toate ale sale.
24. Rămānānd Iacov singur, s-a luptat Cineva cu dānsul pānă la revărsatul zorilor.
25. Văzānd īnsă că nu-l poate răpune Acela, S-a atins de īncheietura coapsei lui şi i-a vătămat lui Iacov īncheietura coapsei, pe cānd se lupta cu el.
26. Şi i-a zis: "Lasă-Mă să plec, că s-au ivit zorile!" Iacov I-a răspuns: "Nu Te las pānă nu mă vei binecuvānta".
27. Şi l-a īntrebat Acela: "Care īţi este numele?" Şi el a zis: "Iacov!"
28. Zisu-i-a Acela: "De acum nu-ţi va mai fi numele Iacov, ci Israel te vei numi, că te-ai luptat cu Dumnezeu şi cu oamenii şi ai ieşit biruitor!"
29. Şi a īntrebat şi Iacov, zicānd: "Spune-mi şi Tu numele Tău!" Iar Acela a zis: "Pentru ce īntrebi de numele Meu? El e minunat!" Şi l-a binecuvāntat acolo.
30. Şi a pus Iacov locului aceluia numele Peniel, adică faţa lui Dumnezeu, căci şi-a zis: "Am văzut pe Dumnezeu īn faţă şi māntuit a fost sufletul meu! "
31. Iar cānd răsărea soarele, trecuse de Peniel, dar el şchiopăta din pricina şoldului.
32. De aceea fiii lui Israel pānă astăzi nu mănāncă muşchiul de pe şold, pentru că Cel ce S-a luptat a atins īncheietura şoldului lui Iacov, īn dreptul acestui muşchi. "

Aceasta postare a fost editata de Resigned: 27 July 2009 - 10:09 PM

0

#2 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 27 July 2009 - 10:19 PM

1. ai dat degeaba 70 de ron pe jafu asta de traducere. sunt site-uri cu biblii gratis, traduceri mult mai faine. asa ca da-ti o palma.
2. ce anume nu intelegi? ca un om se ia de piept cu Dumnezeu? so......what? fa-o si tu, da' ezact ca Iacov si vei primi raspuns ezact la fel. trust me.
0

#3 Utilizator offline   Obsoletus 

• Maximus
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 27 July 2009 - 10:22 PM

Am uitat sa mentionez ca vreau raspunsuri on-topic de la persoane sanatoase.
Multumesc anticipat.

Aceasta postare a fost editata de Resigned: 27 July 2009 - 10:23 PM

0

#4 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 27 July 2009 - 10:27 PM

nenea, da io am zis ontopic si...........................analizele mi-au iesit perfecte. soooooooooo????????????????
0

#5 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 29 July 2009 - 12:53 PM

Vezi postareaResigned, la Jul 27 2009, 11:08 PM, a spus:

Mda.... se pare ca m-am apucat sa citesc Biblia. Am dat 70 ron pe ea asa ca ar fi bine sa o si inteleg.In acest topic am sa postez versetele care mi se par dubioase.

Felicitari! Sigurul lucru bun este sa citesti. Daca nu intelegi, e perfect. Credinta vine din auzire nu din intelegere.

Citeaza

Primul set => Facerea,cap32 versetele 23-32. Pana aici totul mi s-a parut aiurea.... dar ce e mai jos imi da de gandit. VREAU INTERPRETARI....va rog.

Indemni la idolatrie cerand INTERPRETARI. Scriptura nu se interpreteaza.

2 Peter 1

20Knowing this first, that no prophecy of the scripture is of any private interpretation.

Versurile sunt grele, evident. Insa, Scriptura spune ca NU POTI trece la cele avansate fara sa stii planul salvarii:

Evrei 5:12 (Romanian)

12Īn adevăr, voi cari de mult trebuia să fiţi īnvăţători, aveţi iarăş trebuinţă de cineva să vă īnveţe cele dintīi adevăruri ale cuvintelor lui Dumnezeu, şi aţi ajuns să aveţi nevoie de lapte, nu de hrană tare.

Evrei 6

1De aceea, să lăsăm adevărurile īncepătoare ale lui Hristos, şi să mergem spre cele desăvīrşite, fără să mai punem din nou temelia pocăinţei de faptele moarte, şi a credinţei īn Dumnezeu,
2īnvăţătura despre botezuri, despre punerea mīnilor, despre īnvierea morţilor şi despre judecata vecinică.

3Şi vom face lucrul acesta, dacă va voi Dumnezeu.

Deci, vezi-ti de citit si cand vei primi Duhul, vei stii singur imediat ce inseamna. Pana atunci, nu-ti foloseste la nimic sa stii.
0

#6 Utilizator offline   mihaela1 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 07-February 06

Scris 14 August 2009 - 10:38 AM

Vezi postareazexelica, la Jul 29 2009, 01:53 PM, a spus:

Deci, vezi-ti de citit si cand vei primi Duhul, vei stii singur imediat ce inseamna. Pana atunci, nu-ti foloseste la nimic sa stii.

Sa inteleg ca doar citind biblia promesti Duhul?
Si ce fel de duh? ca tot in biblie scrie: "Luati aminte la duhuri ca nu sunt toate de la Dumnezeu."

Aceasta postare a fost editata de mihaela1: 14 August 2009 - 10:53 AM

0

#7 Utilizator offline   White.phoenix 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 16-June 09

Scris 14 August 2009 - 10:54 AM

Resigned, mai bine incepi cu Noul Testament, pentru ca in Vechiul Testament inca nu se 'stabilizase' multe lucruri.
Pe parcursul timpului Dumnezeu le-a revelat oamenilor Voia Sa (asa pe intelesul lor) iar in Noul Testament Legea este desavarsita. Ca sa intelegi mai multe ar trebui sa incepi cu NT.... parerea mea!
0

#8 Utilizator offline   Obsoletus 

• Maximus
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 14 August 2009 - 10:56 AM

Vezi postareaWhite.phoenix, la Aug 14 2009, 11:54 AM, a spus:

Resigned, mai bine incepi cu Noul Testament, pentru ca in Vechiul Testament inca nu se 'stabilizase' multe lucruri.
Pe parcursul timpului Dumnezeu le-a revelat oamenilor Voia Sa (asa pe intelesul lor) iar in Noul Testament Legea este desavarsita. Ca sa intelegi mai multe ar trebui sa incepi cu NT.... parerea mea!

Am citit Evangheliile. Dar nu exista nici o lege 8)
0

#9 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 14 August 2009 - 10:59 AM

Vezi postareamihaela1, la Aug 14 2009, 11:38 AM, a spus:

Sa inteleg ca doar citind biblia promesti Duhul?
Si ce fel de duh? ca tot inbiblie scrie: "Luati aminte la duhuri ca nu sunt toate de la Dumnezeu."

Doar cunoscānd ce spune Dumnezeu, primim Duhul, şi cunoaşterea nu ai de unde să o ştii decāt citind sau ascultānd cuvāntul Lui. Mulţi care se pretind credincioşi, acceptă unele cuvinte, dar le resing pe altele, īn funcţie de cum le convine sau nu le convine lor. Asta e o falsă credinţă.

Nu toate duhurile sunt sunt de la Dumnezeu, dar putem şti care de unde e :

1 IOAN 4 : 2 "Duhul lui Dumnezeu să-L cunoaşteţi după aceasta: Orice duh, care mărturiseşte că Isus Hristos a venit īn trup, este de la Dumnezeu".

1 IOAN 4 : 3 "Şi orice duh, care nu mărturiseşte pe Isus, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui Anticrist, de a cărui venire aţi auzit. El chiar este īn lume acum."

Vezi postareaWhite.phoenix, la Aug 14 2009, 11:54 AM, a spus:

Ca sa intelegi mai multe ar trebui sa incepi cu NT.... parerea mea!

Īntr-adevăr, aşa spun şi eu. Eu am citit prima dată evanghelia lui Ioan. Apoi tot Noul Testament, şi abia apoi Vechiul.
0

#10 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 26-February 08

Scris 14 August 2009 - 11:01 AM

Stii ce e cel mai bizar la acele versete? -ca altundeva,tot in Biblie,scrie ca nimeni nu poate sa vada fata lui Dumnezeu,si sa traiasca! (asta era motivul pentru care nici macar Moise nu putuse sa vada fata zeului caruia i se inchina...)-ori aicea scrie negru pe alb,ca ala l-a privit pe Dumnezeu in fata!!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente BIBLIA VS CORAN * * * - -
Credeti ca Biblia se aseamana cu Coranul?
luckymen  1.078 68.828
Replici noi Cabala
Kabbalah
Marinius  3 1.688
Hot Topic (New) Atasamente Neconcordante si contraste biblice
Teme combinate
Bagherra  419 32.756
Replici noi Psalmul 31 _Undying_  1 1.247
Hot Topic (New) Pistis Sophia
O evanghelie gnostica
danutzzz  26 8.171