Primul set => Facerea,cap32 versetele 23-32. Pana aici totul mi s-a parut aiurea.... dar ce e mai jos imi da de gandit. VREAU INTERPRETARI....va rog.
"23. Iar după ce i-a luat şi i-a trecut rāul, a trecut şi toate ale sale.
24. Rămānānd Iacov singur, s-a luptat Cineva cu dānsul pānă la revărsatul zorilor.
25. Văzānd īnsă că nu-l poate răpune Acela, S-a atins de īncheietura coapsei lui şi i-a vătămat lui Iacov īncheietura coapsei, pe cānd se lupta cu el.
26. Şi i-a zis: "Lasă-Mă să plec, că s-au ivit zorile!" Iacov I-a răspuns: "Nu Te las pānă nu mă vei binecuvānta".
27. Şi l-a īntrebat Acela: "Care īţi este numele?" Şi el a zis: "Iacov!"
28. Zisu-i-a Acela: "De acum nu-ţi va mai fi numele Iacov, ci Israel te vei numi, că te-ai luptat cu Dumnezeu şi cu oamenii şi ai ieşit biruitor!"
29. Şi a īntrebat şi Iacov, zicānd: "Spune-mi şi Tu numele Tău!" Iar Acela a zis: "Pentru ce īntrebi de numele Meu? El e minunat!" Şi l-a binecuvāntat acolo.
30. Şi a pus Iacov locului aceluia numele Peniel, adică faţa lui Dumnezeu, căci şi-a zis: "Am văzut pe Dumnezeu īn faţă şi māntuit a fost sufletul meu! "
31. Iar cānd răsărea soarele, trecuse de Peniel, dar el şchiopăta din pricina şoldului.
32. De aceea fiii lui Israel pānă astăzi nu mănāncă muşchiul de pe şold, pentru că Cel ce S-a luptat a atins īncheietura şoldului lui Iacov, īn dreptul acestui muşchi. "
Aceasta postare a fost editata de Resigned: 27 July 2009 - 10:09 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS