Termometru spart am spart un termometru in pat
Scris 21 July 2009 - 02:41 PM
Ieri am spart un termometru, lovindu-l de marginea patului. M-am speriat, sotul a venit si a aspirat bobitele apoi a scuturat cearceaful, salteaua, pernele.
Am citit insa ca vaporii de mercur sunt foarte periculosi. Am dormit in camera, toti trei:eu, sotul si fetita noastra de cinci ani care este acum racita.
Nu mai vad nicio solutie.
Am citit insa ca vaporii de mercur sunt foarte periculosi. Am dormit in camera, toti trei:eu, sotul si fetita noastra de cinci ani care este acum racita.
Nu mai vad nicio solutie.
Scris 21 July 2009 - 02:43 PM
Vestea proasta e :
O sa mori
Vestea buna e - nu din cauza termometrului ala si nu inca
O sa mori
Vestea buna e - nu din cauza termometrului ala si nu inca
Scris 21 July 2009 - 02:52 PM
zanapadurilor, la Jul 21 2009, 01:50 PM, a spus:
Nu e periculos nici pentru fetita? Am vazut un film pe net, un experiment la americani, cum se ridica vaporii de mercur, chiar daca nu se vad cu ochiul liber.
noi cand eram mici ne jucam cu mercuru
si uite ca deocamdata ....
periculos e daca o faci repetat sau pe o perioada indelungata - sau faca inghitzi
o sa supravietuiti
Scris 21 July 2009 - 02:56 PM
Saharian, la Jul 21 2009, 03:52 PM, a spus:
noi cand eram mici ne jucam cu mercuru 
"
periculos e daca o faci repetat sau pe o perioada indelungata - sau faca inghitzi
o sa supravietuiti
o sa supravietuiti
Ca sa fiu sincera, am antecedente!
In urma cu vreo trei ani, am mai spart unul, in cealalta camera!
Scris 21 July 2009 - 03:06 PM
Eu zic sa se inchida topicul asta si sa se invizibilizeze, sa nu il vada Einstein.
Cine stie ce fatalitati ii mai inoculeaza...
Intr-adevar, mercurul e foarte volatil si iti intra chiar si in piele.
Dar eu cred ca nu trebuie sa dramatizezi, ZanaPadurilor.
Daca sotul a scapat de urmele lui, e de ajuns. Doar nu ai vrea forensic work?
Cine stie ce fatalitati ii mai inoculeaza...
Intr-adevar, mercurul e foarte volatil si iti intra chiar si in piele.
Dar eu cred ca nu trebuie sa dramatizezi, ZanaPadurilor.
Daca sotul a scapat de urmele lui, e de ajuns. Doar nu ai vrea forensic work?
Scris 21 July 2009 - 03:27 PM
zanapadurilor, la Jul 21 2009, 03:41 PM, a spus:
Ieri am spart un termometru, lovindu-l de marginea patului. M-am speriat, sotul a venit si a aspirat bobitele apoi a scuturat cearceaful, salteaua, pernele.
Da, vaporii de mercur sunt foarte periculoşi, dacă spargi īn fiecare zi cāte 100 de termometre, vreme de 10 de ani. Atunci, da, sunt periculoşi. Altfel, nu. Gāndeşte-te, de exemplu, la ceasurile cu limbi fosforiscente, sau care au cadrane fosforiscente. Materialul care luceşte, e o substanţă radioactivă, care prin particulele pe care le emite, ionizează pelicula de aer din imediata vecinătate, īnsă, pentru om, e inofensiv, pentru că radiaţiile sunt infime. De asemenea, multe firme au ca detector de incendiu, aparate bazate pe materiale radioactive, dar cantitatea este extrem de mică. La fel e şi cu mercurul : īn cantitatea care e īn termometru, nu e niciun pericol.
Scris 21 July 2009 - 03:38 PM
Acu vreo 6-7 ani am spart un termometru' aveam vreo 10-11 ani.. si iata-ma's okay
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Varicela
help |
fluturas_mov | 4 | 3.091 |
|
Globule albe | Marilautaru1 | 2 | 1.633 |
|
Probleme dupa bronhoscopie | Claudiu93 | 8 | 4.314 |
|
Despre cresterea unei singure transaminaze !
Informatii |
adistoica | 9 | 21.816 |
|
Gripa aviara si firme de distributie a antidotului
...rezerve de Tamiflu? |
kostea | 18 | 9.334 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS