sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Ia uitati ce zic oamenii astia!-ceva cu casatoria Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   laursan3 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 24-October 08

Scris 17 July 2009 - 02:54 PM

Articolul cu pricina e aici:
http://www.ziua.ro/n...data=2009-07-16

Dupa ce ati citit, puteti incepe cu opiniile, aprobarile, protestele si toate celelalte!
:spiteful:
0

#2 Utilizator offline   cocky12 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 10-July 08

Scris 17 July 2009 - 03:04 PM

Eu sunt de parere ca daca va iubiti cu adevarat, nu va mai despartiti vreodata, indiferent de situatie. E adevarat ca e super greu pana te obisnuiesti prin casa cu alta persoana, pana ii inveti obiceiurile, pana ii accepti partile rele, dar asta e valabil si dupa ce obtineti faimosul act de casatorie.
0

#3 Utilizator offline   laursan3 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 24-October 08

Scris 17 July 2009 - 03:09 PM

Probabil din cauza asta:"S-ar putea sa fie un procent de oameni care au locuit impreuna inainte sa se logodeasca si care au decis sa se casatoreasca din cu totul alte motive decat relatia lor: in principal pentru ca locuiau deja impreuna si mai putin pentru ca isi doreau asta si s-au hotarat sa aiba un viitor impreuna. Consideram ca cei care se muta amandoi fara un angajament clar spre casatorie, ar putea face acest pas in mare parte pentru ca locuiesc deja impreuna", a declarat psihologul Galena Rhoades

sau din lipsa unei intentii clare de a trai "impreuna la bine si la rau" de acum in colo!
0

#4 Utilizator offline   Malkia 

• Seherezada
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-August 07

Scris 17 July 2009 - 04:49 PM

Eu cred ca daca cei doi nu stau macar un timp impreuna inainte sa vada cum merge, s-ar putea sa aiba surprize dupa casatorie... :spiteful:
0

#5 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 17 July 2009 - 07:28 PM

Destul de plauzibil.
0

#6 Utilizator offline   abcde_f 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 30-January 09

Scris 17 July 2009 - 08:12 PM

eu sunt mai prozaica si spun ca acest stat inainte de casatorie e ca un fel de examen pe care trebuie sa il dea cei doi ...si nu mi se pare corect de vreme ce initial s-au placut si a existat acea scanteie .Fiecare o sa isi analizeze partenerul cu lista de preferinte si dezamagiri in gind...o sa bifeze cu da si nu ...si cu acest disecat se duce naibii dragostea
Acuma departe de mine gandul ca trebuie sa se casatoreasca inainte de a avea relatii sexuale sau ...mai stiu eu ce.
Era insa o concluzie asa, de moment ...si ma gindesc ca trainicia unei casnicii vine si din nebunia momentului de a vrea sa fii sot, sau sotia celui indragit...decat sa faci proba insipida a experimentului de potrivire.
0

#7 Utilizator offline   Dingo25 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-December 08

Scris 19 July 2009 - 09:06 AM

Articolul asta vorbeste de casatorie de parca ar fi inceputul unei alte vieti in alta lume. Complet gresit. Casatoria nu schimba nimic. Toate lucrurile raman exact la fel cum erau inainte. Singura diferenta e ca primesti un act in plus, care oricum il bagi intr-un sertar si nu te mai uiti niciodata la el. Daca te intelegi bine cu o persoana inainte de casatorie, tot asa te vei intelege si dupa. Eu am cunoscut cazuri in care cupluri care nu se potriveau deloc se casatoreau doar pentru ca ei credeau ca prin casatorie se va imbunatati relatia lor...
0

#8 Utilizator offline   Ruaraidh 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 05-January 09

Scris 19 July 2009 - 12:26 PM

Vezi postareaDingo25, la Jul 19 2009, 08:06 AM, a spus:

Casatoria nu schimba nimic. Toate lucrurile raman exact la fel cum erau inainte. Singura diferenta e ca primesti un act in plus, care oricum il bagi intr-un sertar si nu te mai uiti niciodata la el. Daca te intelegi bine cu o persoana inainte de casatorie, tot asa te vei intelege si dupa.

Perfect adevarat. Articolul asta nu e decat un alt rahat al psihologilor care vor sa ii bage pe toti in aceeasi oala si sa vare intreg mapamondul in fel de fel de statistici. In primul rand un act nu schimba nimic, si in al doilea rand, fiecare caz e unic, precum si circumstantele care conduc la coabitare. Nu se poate spune ca e un test al partenerilor; uneori se amana nunta din cine stie ce motive (financiare in primul rand, in ziua de azi), si cei doi vor totusi sa fie impreuna; alteori nu au locuinte proprii, si daca parintii se opun relatiei, locuirea unuia sau a altuia in casa parinteasca devine imposibila. Oricum, mi se pare normal ca doi oameni care se iubesc si au intentii serioase sa vrea sa fie impreuna, si devine ca o casatorie, pana la casatoria in sine; nu difera cu nimic. Intr-adevar, si mie mi-ar fi placut sa ma marit virgina, sa fiu casatorita cand am avut primul copil - dar uite ca viata m-a pus in alte situatii, si asta nu spune nimic despre principii sau despre iubirea si angajamentul dintre mine si altcineva. Nu se poate spune ca doi oameni nu sunt suficient de devotati unul altuia daca prefera sa traiasca imreuna decat sa se casatoreasca imediat; dimpotriva, asta conduce la o apropiere mult mai mare decat daca ar locui separat.
0

#9 Utilizator offline   Cristinick 

• Aistringas
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Super Moderator
  • Inregistrat: 21-April 08

Scris 19 July 2009 - 06:23 PM

Citeaza

Daca stati impreuna inainte de casatorie, sunteti mult mai predispusi divortului, sustin cercetatorii

Daca divort inseamna anularea casatoriei, da, sunt de acord.
0

#10 Utilizator offline   herbert 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-June 07

Scris 20 July 2009 - 02:24 PM

Vezi postareaMalkia, la Jul 17 2009, 05:49 PM, a spus:

Eu cred ca daca cei doi nu stau macar un timp impreuna inainte sa vada cum merge, s-ar putea sa aiba surprize dupa casatorie... :flowers:

Observatie corecta !!!!
Mark Twain spunea ca iti trebuie sa cunosti pe cineva vreo 25 ani, dar mai sigur cred ca iti trebuie 50 ani !!!
0

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Intrebare intrebatoare
filozofii "aberante'
Cristi din prahova  212 13.139
Hot Topic (New) Cum iubesc ei? dar ele? crista_c  35 4.736
Hot Topic (New) Atasamente Dragostea- ce este dragostea? sentiment sau manipulare
Dragostea adevarata - topic combinat
Ravl  159 22.729
Hot Topic (New) Trecut vs Prezent
In casnicii
Maąt  1.057 43.875
Hot Topic (New) A ierta!vrei si nu poti sau nu vrei, nu poti.... Just-A-Girl  31 4.242