sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Intrebare partaj Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   MMoniq 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 12-July 09

Scris 12 July 2009 - 07:59 PM

Buna,

Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. Urmeaza sa trec printr-un proces de partaj, iar apartamentul in care locuim a fost achizitionat dupa casatorie cu 30% credit si 70% bani proveniti din vanzarea unui alt apartament proprietate personala dinainte de casatorie. (aceasta suma de bani a fost transferata din contul in care am primit banii pt apartament in contului vanzatorului apartamentului nou). In apartament s-au facut amenajari cu diferenta de bani ramasa din vanzarea apartamentului meu dinainte de casatorie, acesti bani s-au cheltuit cach. In perioada de dupa casatorie sotul nu a fost angajat, a avut niste venituri pe o firma personala, venituri care erau mult mai mici decat veniturile mele salariale.
Ce sanse are sotul sa primeasca o cota parte din apartament sau bunuri din acesta?

Va multumesc!
0

#2 Utilizator offline   Darianna 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Administrator
  • Inregistrat: 30-March 05

Scris 12 July 2009 - 09:15 PM

Stiu ca nu te ajuta cu nimic ceea ce iti voi zice, dar avand in vedere tooooate chichitele avocatesti, cel mai bine este sa te adresezi unui avocat.

#3 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 12 July 2009 - 11:36 PM

Tot ce ai povestit aici TREBUIE sa probezi cu acte autentice si cu martori. la divort se pot pune parintii si rudele.
daca viitorul ex se lupta pentru ceva desi stie ca nu prea are de ce, atunci tre sa fii bataioasa pentru propriile tale drepturi.
daca nu joaca murdar, n-are rost sa fii prea.....virulenta, sa zicem, pentru ca vei pierde la capitolu psihologic.

acuma mai depinde de cine a introdus actiunea, daca aveti copii si de depozitiile martorilor. intr-un divort cu minori toate se analizeaza cu mare atentie, mai nou.

uite de-aia-s bune contractele prenuptiale.
sper sa nu ajungeti totusi la recurs pentru impartirea lingurilor. am vazut asa ceva si a explodat instanta de draci si de scarba.

la cat de mult costa partaju, daca-ti mai iei si-un avocat.......cu ce ramai tu?
0

#4 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 13 July 2009 - 02:33 AM

Vezi postareaDida_James, la Jul 12 2009, 11:36 PM, a spus:

Tot ce ai povestit aici TREBUIE sa probezi cu acte autentice si cu martori. la divort se pot pune parintii si rudele.

Si sa spuna, ce ? :D
Daca el are un avocat destept, sa vezi ce repede se transforma bunurile proprii in unele comune. :jester:

In principiu are drept. Cat de mult, conteaza de cum s-au derulat faptele exact.
Si asta numai un avocat ti-o poate stabili, si implicit cei din instanta.
Asadar, cum a spus si Dariana, mergi la un avocat.
0

#5 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 July 2009 - 08:30 AM

Sa arate ca ceea ce spun actele este cunoscut si de rude, este o stare de fapt, nu doar povesti.
Avocatii, in 99,99% din cazuri se inteleg intre ei, cum trebuie sa faca mai bine pentru clientul care da mai multi bani.
deci daca se poate proba prin cel putin doua mijloace de proba ce a spus doamna in primul post, chiar si fara avocat, cu o atitudine corecta in fata instantei si cu putina pricepere in a prezenta situatia si probele, e usor de castigat.

in majoritatea divorturilor femeile ies mai castigate. the smart ones. :D :jester: :blink:
0

#6 Utilizator offline   MMoniq 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 12-July 09

Scris 13 July 2009 - 11:59 PM

Va multumesc frumos pentru informatii!

Divortul s-a pronuntat deja. Avem si un copil care va ramane in custodia mea. Voi putea proba cele spuse si cu acte si cu martori.
0

#7 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 14 July 2009 - 02:03 AM

Vezi postareaDida_James, la Jul 13 2009, 08:30 AM, a spus:

Sa arate ca ceea ce spun actele este cunoscut si de rude, este o stare de fapt, nu doar povesti.
Avocatii, in 99,99% din cazuri se inteleg intre ei, cum trebuie sa faca mai bine pentru clientul care da mai multi bani.
deci daca se poate proba prin cel putin doua mijloace de proba ce a spus doamna in primul post, chiar si fara avocat, cu o atitudine corecta in fata instantei si cu putina pricepere in a prezenta situatia si probele, e usor de castigat.

in majoritatea divorturilor femeile ies mai castigate. the smart ones. :jester: :jester: :jester:

Sa o crezi tu ca iese!
Asta e rolul avocatului, sa te faca sa crezi ca tu esti cel castigat, intotdeuna.
Si in cazul asta, vorbim despre partaj, nu despre divort.
Bunuri comune, proprii. Care, in cazul ei este extrem de nuantat si se poate trece lejer dintr-o parte intr-alta.
0

#8 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 14 July 2009 - 05:00 PM

Vezi postareaMMoniq, la Jul 14 2009, 12:59 AM, a spus:

Va multumesc frumos pentru informatii!

Divortul s-a pronuntat deja. Avem si un copil care va ramane in custodia mea. Voi putea proba cele spuse si cu acte si cu martori.

atunci merita sa mergi mai departe. presupun ca un divort e traumatizant, sufleteste vorbind, dar daca ai, asa cum ai spus, si acte si martori, pentru puiul tau, dar si pentru siguranta si independenta ta proprie, mergi mai departe.

pentru o femeie singura, in cazul tau si cu un prunc, locuinta proprie e cel mai important lucru din lume.

Aceasta postare a fost editata de bydy: 01 August 2009 - 12:59 PM
Motiv editare: offtopic

0

#9 Utilizator offline   mița 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Administrator
  • Inregistrat: 19-March 06

Scris 01 August 2009 - 12:57 PM

Vezi postareaMMoniq, la Jul 12 2009, 08:59 PM, a spus:

Buna,

Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. Urmeaza sa trec printr-un proces de partaj, iar apartamentul in care locuim a fost achizitionat dupa casatorie cu 30% credit si 70% bani proveniti din vanzarea unui alt apartament proprietate personala dinainte de casatorie. (aceasta suma de bani a fost transferata din contul in care am primit banii pt apartament in contului vanzatorului apartamentului nou). In apartament s-au facut amenajari cu diferenta de bani ramasa din vanzarea apartamentului meu dinainte de casatorie, acesti bani s-au cheltuit cach. In perioada de dupa casatorie sotul nu a fost angajat, a avut niste venituri pe o firma personala, venituri care erau mult mai mici decat veniturile mele salariale.
Ce sanse are sotul sa primeasca o cota parte din apartament sau bunuri din acesta?

Va multumesc!

Are sanse de 100 %, si va primi exact cota parte cu care a contribuit la achizitionarea si/sau amenajarea apartamentului.

Vezi postareaDida_James, la Jul 14 2009, 06:00 PM, a spus:

Vezi postarealaurent-III-rd, la Aug 1 2009, 06:28 AM, a spus:

Va rog sa postati doar la subiect.

#10 Utilizator offline   Carmen claudia 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 06-September 09

Scris 06 September 2009 - 12:41 PM

Buna ziua,

Mi-ar prinde bine un sfat.
Vreau sa deschid proces de divort si partaj. m-am despartit de sot acum 8 luni, insa am asteptat sa vedem daca se mai poate face ceva.
Am fost casatoriti 7 ani, timp in care am dobandit foarte multe bunuri mobile.
Am locuit in casa tatalui sotului, casa care a beneficiat de imbunatatiri substantiale, imbunatatiri pentru care am facut credite. un credit mai mare pe numele meu, si altul mai mic pe numele lui (deoarece salariu nu ii permitea sa ia multi bani de la banca). in afara de aceste 2 credite mai exista unul tot pe numele meu, facut pentru o vacanta cu familiile amandurora.
Am incercat timp de cateva luni sa ajungem la o intelegere, insa el se tot razgandeste incercand sa obtina cat mai mult, eu fiind cea care a parasit domiciliul. intelegerea la care am incercat eu sa ajung a fost urmatoare: sa tin eu in continuare creditul pentru vacanta si sa preia el creditul pe numele meu, pentru imbunatatirile din casa (celalalt credit fiind pe numele lui, il plateste deja); sa calculam cat s-a platit la cele 2 credite pana la data despartirii, sa impartim la jumatate, si sa imi dea bunuri din casa de acea valoare.
Problema e ca nu vrea sa imi dea nimic, sau in nici un caz in acea valoare (jumatate din cat am platit impreuna pana la data despartirii).
In timpul casatoriei eu am avut intotdeauna venitul mai mare decat al lui cu minim 200%.

As vrea sa stiu ce sanse as avea in momentul in care as deschide un proces de partaj, fara a ne putea intelege intre noi.
Daca mai sunt si alte detalii care ar trebui mentionate, va rog sa imi spuneti. Eu voi incerca in continuare sa ajung la o intelegere, pentru ca divortul in sine e un eveniment destul de traumatizant, pentru ca sa ajungem sa ne certam si pe diverse bunuri. Insa, cumva, trebuie sa ajung sa imi platesc datoriile facute in timpul acestei casatorii, si sa imi iau viata de la capat.

Va multumesc,
Carmen
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic