Hello
Eu am miopie forte, dioptrii od -10.50 si os -12. Doresc sa stiu daca am voie sa fac efort de genul fitness-ului, pentru a ma mentine in forma. Ce exercitii am voie sa fac si ce exercitii nu as avea voie.
Pot face flotari, genoflexiuni, exercitii abdominale, ridicarea ganterelor (cu o greutate de maximum ~ 2.5 - 3 kg) etc.? Exercitii de genul celor expuse aici: http://www.sfatulmedicului.ro/Sanatate-pri...93#Generalitati
Nu vreau sa fac sport de performanta, vreau doar sa am o conditie fizica buna, sa ma mentin in forma, sa am rezistenta.
Mentionez ca am 25 de ani.
Va multumesc anticipat.
Pagina 1 din 1
Miopie si Fitness
Scris 11 July 2009 - 01:10 AM
Fitness-ul nu are nicio legatura cu miopia.
Deci mergi cu incredere mai departe.In caz de ti-e teama,mergi la o sala fitness unde este si instructor pe masura,sa te initieze.
Insa nu cred ca este cazul.
Deci mergi cu incredere mai departe.In caz de ti-e teama,mergi la o sala fitness unde este si instructor pe masura,sa te initieze.
Insa nu cred ca este cazul.
Scris 23 July 2009 - 10:59 AM
ccte, la Jul 11 2009, 10:19 AM, a spus:
Pai se spune ca cei care au miopie, daca fac efort fizic, sunt mai predispusi sa le cresca dioptriile sau in cel mai rau caz se desprinde retina si poti deja sa iti pui un revolver la tampla - orbesti....
Ei, cum sa se desprinda retina de la efortul fizic?!
Eu fac jogging, am facut fitness, am si miopie (sunt 14 ani de cand port ochelarii) si n-am patit nimic.
Scris 23 July 2009 - 11:01 AM
ccte, la Jul 10 2009, 10:22 PM, a spus:
Hello
Eu am miopie forte, dioptrii od -10.50 si os -12. Doresc sa stiu daca am voie sa fac efort de genul fitness-ului, pentru a ma mentine in forma. Ce exercitii am voie sa fac si ce exercitii nu as avea voie.
Pot face flotari, genoflexiuni, exercitii abdominale, ridicarea ganterelor (cu o greutate de maximum ~ 2.5 - 3 kg) etc.? Exercitii de genul celor expuse aici: http://www.sfatulmedicului.ro/Sanatate-pri...93#Generalitati
Nu vreau sa fac sport de performanta, vreau doar sa am o conditie fizica buna, sa ma mentin in forma, sa am rezistenta.
Va multumesc anticipat.
Va multumesc anticipat.
numa sa nu faci de sa-ti iasa ochii din cap
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Recomandare medic oftalmolog in Bucuresti
rog raspuns cat mai urgent |
Minnie | 3 | 24.805 |