sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Iisus - Ultimul Faraon Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 20 July 2009 - 06:49 AM

Vezi postareaRoxana5, la Jul 16 2009, 09:25 PM, a spus:

Alte fapte interesante stiute de toata lumea (in afara de mine) ar fi ca 4 din cei 12 discipoli ii erau frati, ca Marta si Maria ii erau surori... practic e povestea unui clan.

Daca e vorba ca 4 din cei 12 apostoli sa fie frati cu Isus cred ca e vorba de o neintelegere . Intradevar unii dintre apostoli erau , conform surselor biblice, frati intre ei : Petru/ Simon cu Andrei , Ioan cu Iacob cel batrin si se pare ca Iuda/Levi cu Iacob cel Tanar . Ce este mai sigur e faptul ca o buna parte din ei erau pescari , cea mai saraca patura sociala , ceea ce ar putea explica de ce au aderat primii la invatamintele lui Isus.

Aceasta postare a fost editata de VEMANS: 20 July 2009 - 06:56 AM

0

#22 Utilizator offline   obadia 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-January 09

Scris 20 July 2009 - 03:21 PM

Aici nu ne interesează īnchipuirile oamenilor, ci ceea ce a făcut Dumnezeu de cunoscut prin bărbaţii pe care i-a chemat El cu glas auzibil īn slujba Sa. Aceştia au fost odată proorocii Vechiului Testament. Ei au vestit şi au proorocit desfăşurarea planului de mīntuire. Sarcina apostolilor era de a dovedi că proorociile date īn vechime s-au īmplinit. Īn cadrul chemării şi īnsărcinării lor, ei au contribuit, prin slujba lor, la facerea de cunoscut, īntr-un mod clar, a planului lui Dumnezeu, adică planul de mīntuire. Īn Sfīnta Scriptură sīnt reţinute aceste fapte, iar astăzi se vorbeşte Cuvīntul viu tuturor celor care se lasă sesizaţi prin Duhul Lui. Nu este necesar ca unul să tīlcuiască altuia; este suficient dacă credem toţi din inimă, şi anume, aşa cum spune Scriptura, īncīt fiecare să fie īnvăţat de Dumnezeu prin Cuvīntul Său (Isa. 54, 13; Ioan 6, 45). Aici nu este prezentată o părere a unei biserici sau comunităţi libere, nici a unei secte, ci poziţia lui Dumnezeu, aşa cum ne-a lăsat-o El īn Cuvīntul Său.

Chiar şi argumentul că ar fi circulat atunci şi alte epistole, nu devalorizează autenticul cu nimic. Desigur, au putut fi scrise şi alte epistole de către apostoli sau alţi scriitori īn timpul primilor creştini. Luca ne informează deja īn primul verset despre faptul că mulţi au īncercat să descrie evenimentele. Desigur, au existat şi alţi cronicari. Numitele „ apocrife noutestamentare” au apărut mai tīrziu. Domnul īnsuşi a avut grijă ca īn Noul Testament să ajungă numai ceea ce era scris după voia Sa şi conform īnsărcinării Sale, adică cele necesare nouă.
0

#23 Utilizator offline   Burel001 

• Gambler
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 26-February 09

Scris 20 July 2009 - 04:15 PM

Vezi postareaMoselAnca, la Jul 19 2009, 08:09 PM, a spus:

Cine este tatal lui Isus? Cu cine a ramas Maria gravida? cu Duhu' :flowers: asadar Josef nu ii este tata, deeeeeeeeeeci nu are nici un fel de descendenta din casa lui David pt ca Maria nu se pune.

Chiar daca am hotari noi ca Josef l-a adoptat (ceea ce in legea evreiasca e egal cu zero) Isus e lovit de blestemul lui Jechonias ai carui urmasi sunt exclusi de la tronul lui Israel de catre Papi GOD recte Duhu'...

Si care-i problema ca nu se recunoaste descendenta din casa lui David?Adica tronul poate fi ocupat de descendentii lui David dar nu de catre descendentul Duhului Sfant cum zici tu, Dumnezeu in persoana cum zic eu.!? :flowers: De aia nu o sa mai poata Iisus cand o sa vina ca Fiu al lui David sa ocupe tronul lui Israel.Pai descendenta din David de aia este validata ,pentru ca este de natura divina.Dumnezeu se afla in fiecare din Fii Sai,de aceea promisiunea catre cei Alesi este ca vor fi Dumnezei adevarati dupa mantuire si inaltare.Daca Dumnezeu a fost in Avraam si in Iacov-Israel si in Moise si in David si in Ilie,pai cu atat mai mult este indreptatit Iisus care este chiar Dumnezeu intrupat in Fiul Omului si se trage din David prin mama si culmea si prin tatal adoptiv.
Or sa cada evreii cu nasul in tarana si o sa jeleasca tot Israelul prostia de care au fost in stare ,cind nu l-au recunoscut pe Mesia ,asta o sa se intample mai devreme sau mai tarziu.
0

#24 Utilizator offline   MoselAnca 

• Schwarze Schaf
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 11-April 07

Scris 20 July 2009 - 05:24 PM

Vezi postareaBurel001, la Jul 20 2009, 04:15 PM, a spus:

Si care-i problema ca nu se recunoaste descendenta din casa lui David?Adica tronul poate fi ocupat de descendentii lui David dar nu de catre descendentul Duhului Sfant cum zici tu, Dumnezeu in persoana cum zic eu.!? :doh: De aia nu o sa mai poata Iisus cand o sa vina ca Fiu al lui David sa ocupe tronul lui Israel.Pai descendenta din David de aia este validata ,pentru ca este de natura divina.Dumnezeu se afla in fiecare din Fii Sai,de aceea promisiunea catre cei Alesi este ca vor fi Dumnezei adevarati dupa mantuire si inaltare.Daca Dumnezeu a fost in Avraam si in Iacov-Israel si in Moise si in David si in Ilie,pai cu atat mai mult este indreptatit Iisus care este chiar Dumnezeu intrupat in Fiul Omului si se trage din David prin mama si culmea si prin tatal adoptiv.
Or sa cada evreii cu nasul in tarana si o sa jeleasca tot Israelul prostia de care au fost in stare ,cind nu l-au recunoscut pe Mesia ,asta o sa se intample mai devreme sau mai tarziu.

Nu tre sa te supreri draga asa... eu i-am raspuns lui JULY care a sustinut sus si tare ca Isus e rege... pe mine ma doare in dupa gard unde e el rege, ca eu is republicana :flowers:
Fapt e, si tu sti foarte bine ca Isus TREBUIE, pt a fi recunoscut ca Messiah, sa apartina de casa lui David prin Solomon si NU prin altul... asta ca sa se indeplineasca profetiile din Tanach... Ieremia 22:24; 30:7; 33:17 etc... ca-s mai multe... si mai sti foarte bine ca descendenta la o casa se face pe linie PATERNA...asa cum zice la Tanach in Numeri 1:2 si 1:18.

Asa ca daca e facut cu Duhu' ca sa implineasca o profetie prost tradusa din ebraica :flowers: ( ca Maria nici macar nu trebuia sa fie virgina) nu poate fi din casa lui David... daca intindem coarda si il adopta Iosif (chestie nerecunoscuta de legea evreiasca dupa care se discuta... ca el a fost cica evreu) cade oricum sub blestemul dat de doamne doamne urmasilor lui Jeconiah care sunt exclusi de la tronul lui Israel... ce sa facem daca Matei il trece prin Jeconiah iar Luca omite sa-l numeasca pe Solomon in genealogia lui... prea mult vin la evangelistii astia doi... :)

Tu n-ai decat sa crezi ce vrei dar evreii au si ei dreptatea lor 8)
0

#25 Utilizator offline   obadia 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 20 July 2009 - 05:40 PM

Hristos este denumit şi īnceputul zidirii lui Dumnezeu (Apoc. 3, 14). Adam era un fiu creat de Dumnezeu, Hristos este un Fiu născut. Adam a fost creat după chipul lui Dumnezeu; Hristos era chipul lui Dumnezeu, din fiinţa lui Dumnezeu. Adam avea acelaşi chip ca Domnul-Dumnezeu (Elohim-Iahveh), īnsă el nu poseda fiinţa Sa, natura lui Dumnezeu: nu a ieşit din Dumnezeu. Dumnezeu īnsă voia să aibe fii şi fiice care provin din El, poartă fiinţa Sa şi posedă natura Sa. Fiul născut a ieşit de la Dumnezeu, şi odată cu El, Cel īntīi născut, a īnceput neamul dumnezeiesc.

Iahveh era īnsuşi Dumnezeu; El era marele EU SĪNT, Cel ce este veşnic, Logosul, Cel ce lucrează, care a devenit apoi om. Ceea ce aproape toţi teologii au lăsat nebăgat īn seamă este de fapt miezul, adică faptul că aşa cum a ieşit Iahveh din plinătatea lui Dumnezeu, tot aşa şi Fiul care este īnsuşi Iahveh, a ieşit din Tatăl:

„ Dacă ar fi Dumnezeu Tatăl vostru, M-aţi iubi şi pe Mine, căci Eu am ieşit şi vin de la Dumnezeu.”

„ Căci Tatăl īnsuşi vă iubeşte, pentru că M-aţi iubit, şi aţi crezut că am ieşit de la Dumnezeu.”

„ Căci le-am dat cuvintele, pe care Mi le-ai dat Tu. Ei le-au primit, şi au cunoscut cu adevărat că de la Tine am ieşit, şi au crezut că Tu M-ai trimis.”

Cīnd le-a fost descoperită această taină ucenicilor, ei au spus: „ Acum cunoaştem că ştii toate lucrurile, şi n-ai nevoie să Te īntrebe cineva; de aceea credem că ai ieşit de la Dumnezeu” (Ioan 8, 42; Ioan 16, 27; Ioan 17, 8; Ioan 16, 30).

Īntotdeauna, fie īn Vechiul Testament, fie īn Noul Testament, este vorba despre Unul şi acelaşi Domn: acolo īn trup duhovnicesc, aici īn trup omenesc. Nu un fiu al lui Dumnezeu care există līngă Dumnezeu, a devenit Fiul lui Dumnezeu. Aşa ceva ar fi un paradox. Isus a ieşit de la Dumnezeu, este Fiul zămislit prin Duhul şi, de aceea, egal īn fiinţă cu Dumnezeu. EL poseda īn Sine viaţa lui Dumnezeu, căci El era chiar Dumnezeu. Din Dumnezeu doar Dumnezeu putea să iasă şi să se manifeste după felul Său. Prin El, toţi fiii şi fiicele lui Dumnezeu au parte de această natură dumnezeiască (2 Pet. 1, 4).

24. De aceea v-am spus că veţi muri īn păcatele voastre; căci, dacă nu credeţi că "EU SUNT " veţi muri īn păcatele voastre.”
25. „Cine eşti Tu?” I-au zis ei. Isus le-a răspuns: „Ceea ce de la īnceput vă spun că sunt.” :flowers:
0

#26 Utilizator offline   MoselAnca 

• Schwarze Schaf
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 20 July 2009 - 05:48 PM

m-ai ucis :doh: wowwwwwwwww ce explicatie :flowers:

Mai omu' lui dumnezeu... ce incerci sa dovedesti citand din NT? cum ai putea sa dovedesti ceva citand dintr-o carte nerecunoscuta de cei carora le apartine originalul? :flowers:

Asta poti sa iti spui tu, tie... mie imi e egal, 1. pt ca nu cred, 2. pt ca Tanachul este clar!
0

#27 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 20 July 2009 - 05:53 PM

Obadia, asta e propaganda si nici nu sustine sau infirma faraonitatea lui Gizas.
0

#28 Utilizator offline   MeerKat 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 01-July 09

Scris 20 July 2009 - 06:09 PM

Multumesc mult pentru raspunsuri; m-au ajutat sa inteleg ca teoriile lui Ralph Ellis nu sunt solide.

Interesant pasajul despre Thermusa (n-aveam numele corect!)... Presupunerea lui Ellis ca ar fi fost fiica Cleopatrei si a lui Julius Caesar pare foarte departe de adevar, mai ales ca e bazata doar doar pe o referire istorica la o sarcina a Cleopatrei.

Faptul ca 4 dintre apostoli erau fratii lui Iisus este fals, am gasit referinte care spun ca posibil doi sa-i fi fost frati, restul au fost sustinatori si misionari. Sunt si alte teorii aiurea despre care nu am amintit pentru ca mi s-au parut foarte deplasate de la "prima vista".

O sa ma documentez legat de ce spune Anca!

Aceasta postare a fost editata de Roxana5: 20 July 2009 - 06:16 PM

0

#29 Utilizator offline   obadia 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 20 July 2009 - 07:24 PM

Citeaza

Mai omu' lui dumnezeu... ce incerci sa dovedesti citand din NT? cum ai putea sa dovedesti ceva citand dintr-o carte nerecunoscuta de cei carora le apartine originalul?

si ai vazut ce au patit ...in decursul celor 2000 de ani ?

S-au blestemat singuri ...si au zis: <..dca tu esti Masiach ...sangele tau sa cada asupra copiilor nostrii...>!

concluzia ;in fiecare generatie ..au fost prigoniti ,ucisi ,si denigrati ...

Pavel nu citea din NT ..caci el a aparut doar dupa 60 de ani ..de la Crucificare si Invierea lui MASIACH! :flowers:
0

#30 Utilizator offline   MoselAnca 

• Schwarze Schaf
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 20 July 2009 - 07:32 PM

:flowers: las-o ca e pisica moarta in papusoi ... merci de "esplicatie" ... eu iti dau daca vrei negru pe alb din Tanach ceea ce spunea God ca tre' sa indeplineasca Messiah ca sa fie Messiah.

Evreii au fost ucisi si denigrati de niste dogmatici fara minte... nu au nici o vina, sau crezi ca si-au meritat soarta data de Hitler? :) Evreii au respectat TANACHUL, au vazut ca nu se potriveste dansa in 'trasa si au actionat ca atare.

Ei au respectat porunca data de GOD... Sa nu ai alti zei, si faprul ca tot papi GOD a zis clar ca el e UNUL... Evreii au respectat cartea lor sfanta, tu ce respecti? o minciuna? :doh: o iau pe urmele lui Sika :flowers:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Despre crucificare Dementius  63 8.403
Hot Topic (New) Viata Sfantului Imparat Constantin cel Mare si a mamei sale Sfanta Elena niccc  113 22.052
Hot Topic (New) Atasamente Despre Isus Cristos * * * - -
teme combinate
cioanas  1.973 100.854
Hot Topic (New) Sfantul Pavel a fost satanist sau crestin? Gelupanda  173 16.576
Hot Topic (New) Isus Cristos - dovezi istorice !?
Dovezi istorice despre existenta lui Isus Cristos
marinaru  385 41.179