Naeema, la Jul 22 2009, 03:03 PM, a spus:
Nu chiar.Daca-mi permiti sa te corectez: in crestinism nu prea tine cu quid pro quo-ul asta.Rumor has it ca poti face orice,dupa care mergi la spovedanie si hop tzop ti se iarta orice tarasenie.
Nu iti permit.
Si asta doar pentru ca spui inexactitati, ca sa nu spun prostii..
Esti iertat DACA crezi.
DACA te caiesti.
In crestinism nu exista posibilitatea sa comiti pacate si totusi sa fii admis in Imparatie fara sa il accepti pe Iisus ca Mantuitor.
Deci crestinismul foloseste 'exchange-ul' chiar mai abitir decat celelalte religii.
Notiunea ca Dumnezeu s-ar revela oamenilor in diferite forme mi se pare atat de haioasa pe cat de absurda ti se pare tie existenta lui.
Dumnezeu li se reveleaza profetilor ca YHWH.
Altora, 'Energia Universala'.
Altora in Shiva, Quatzecoatl, etc.
Si asa mai departe.
Cate religii - tot atatea personaje intruchipate de catre Dumnezeu.
Care este The One? Daca e YHWH, de ce ii lasa pe amerindieni sa se inchine zeilor falsi?
Si, mai ales, de ce ti se pare haioasa afirmatia mea?
Iar intrebarea poate fi pusa si invers.De ce ii lasa Allah pe unii sa se roage la un om,fie el si sfant?

Eu doar am dat un exemplu.
Deci, daca e Allah, de ce ii lasa pe indieni sa sanctifice vacutele?
Deci in final care ar fi scopul acestui topic...de a demonstra cat de ignoranti,orbi si prosti sunt credinciosii ?
Nu.
Scopul este sa demonstrati voi celorlalti cat de ignoranti sunt pentru ca nu cred in povesti nascocite.
Si oricum voi nu puteti raspunde afirmativ la chestionar, intrucat intrati sub incidenta maniei lui Dumnezeu, care pedepseste blasfemia.
Daca ati face un efort sa lasati deoparte retorica (sa nu spun imbuibarea) religioasa, am putea discuta despre motivele pentru care Dumnezeu isi rataceste oile si le lasa sa se inchine zeilor falsi.
Opiniile tale cu privinta la existenta sau mai bine zis inexistenta vreunei divinitati universale,le stim.Multi dintre noi nu le impartasim dar unii dintre noi insa,le respectam.Nu acelasi lucru se poate spune despre reciprocitatea oferita de tine.
Nu mi-o lua in nume de rau dar mi se pare absolut ridicol sa port niste discutii de retorica pe teme relligioase cu cineva care are numai batjocura de "scuipat" la subiectul asta.Cum s-ar desfasura discutiile? Unii spun ceva,altii retaliaza cu sarcasme si negatii,unii raspund cu ce cred,altii intorc replica cu alte sarcasme. Deja il vad un topic foarte intelectual.
My 2 cents...
Aici nu mi se aduce un rechizitoriu personal.
Credinta este o chestiune intima, a persoanei respective.
Eu respect dreptul la libertate religioasa si inteleg alegerea cuiva de a crede in Ceva.
Drept pentru care, cu unii care sunt mai putin fanatici se poate discuta.
Cu majoritatea covarsitoare, care traieste intr-un delir mistic, nu se poate discuta, TOCMAI pentru superioritatea pe care si-o aroga, crezandu-se 'alesi'.
Nu mi-o lua in nume de rau dar mi se pare absolut ridicol sa port niste discutii de retorica pe teme relligioase cu cineva care are numai batjocura de "scuipat" la subiectul asta.Cum s-ar desfasura discutiile? Unii spun ceva,altii retaliaza cu sarcasme si negatii,unii raspund cu ce cred,altii intorc replica cu alte sarcasme. Deja il vad un topic foarte intelectual.
My 2 cents...
Spuneam ca respect alegerea confesiunii unui om, insa nu este deloc obligatoriu ca eu sa ii respect dumnezeul.
Drept pentru care, daca tot sunt cunoscut pe aici pentru opiniile mele, atat timp cat nu infierez un dumnezeu ca sa il pup pe celalalt, ma face indeajuns de obiectiv.
In plus, dupa monstruozitatile cu care Dumnezeu (oricare) si religia a binecuvantat omenirea, e alegerea mea sa il 'scuip'.
Deci MA PRIVESTE.
A spune "nu cred in existenta vreunei divinitati" = libertate de expresie
A spune "cred in existenta unui Dumnezeu" = prostie pura (fara garnitura)
Aveti mania persecutiei.
Imbuibarea religioasa a devenit atat de vasta incat e o aberatie sa spui ca nu crezi in Dumnezeu, in conditiile 'evidentei'.
DOVEDITI EXISTENTA LUI DUMNEZEU.
Chemati-l aici sa posteze. Sa-i vedem IP-ul.