sau Inregistrare

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Joaca Dumnezeu la off-side? Evaluare topic: - - - - -

Poll: Joaca Dumnezeu la off-side? (22 membri au votat)

Joaca Dumnezeu la off-side?

1. Da (12 voturi [54.55%])

Procentaj din vot: 54.55%

2. Nu (10 voturi [45.45%])

Procentaj din vot: 45.45%

Voteaza

#21 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 22 July 2009 - 02:26 PM

Vezi postarea...cinic!?., la Jul 22 2009, 12:11 AM, a spus:

apoi daca accept ideea existentei unui dumnezeu dar nu cred in niciun dumnezeu, atunci cum sa cred ca un dumnezeu care nu exista isi bate joc de oameni?

Grea de tot logica?
Fie accepti ideea si comentezi, fie nu o accepti si nu te apuci sa vorbesti.

Din contorsionarea pe care ai scris-o aici, reiese ca tu accepti ideea desi nu o accepti.
0

#22 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 22 July 2009 - 03:03 PM

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la Jul 5 2009, 08:34 AM, a spus:

In toate confesiunile se aplica principiul "quid pro quo" si conditionarea reincarnarii intr-o fiinta 'superioara', a vietii de dincolo de moarte, etc.

Nu chiar.Daca-mi permiti sa te corectez: in crestinism nu prea tine cu quid pro quo-ul asta.Rumor has it ca poti face orice,dupa care mergi la spovedanie si hop tzop ti se iarta orice tarasenie.In alte confesiuni insa notiunea quid pro quo este valabila in plin sens al cuvantului,mergand pe ideea ca tot raul se plateste indiferent de lacrimile de crocodil pe care le versi.

Citeaza

Dumnezeu se reveleaza in pisica gestanta unora, in batran barbos altora, in ET altora, samd si joaca la intimidare, amagind pe unii in detrimentul altora.
Daca Dumnezeu este Zamolxes, de ce ar vrea sa ii lase pe unii sa se inchine cu fata spre Mecca?

Notiunea ca Dumnezeu s-ar revela oamenilor in diferite forme mi se pare atat de haioasa pe cat de absurda ti se pare tie existenta lui.
Iar intrebarea poate fi pusa si invers.De ce ii lasa Allah pe unii sa se roage la un om,fie el si sfant? :)

Citeaza

Nu punem in discutie existenta lui Dumnezeu, ci retorica.

Deci in final care ar fi scopul acestui topic...de a demonstra cat de ignoranti,orbi si prosti sunt credinciosii ? Opiniile tale cu privinta la existenta sau mai bine zis inexistenta vreunei divinitati universale,le stim.Multi dintre noi nu le impartasim dar unii dintre noi insa,le respectam.Nu acelasi lucru se poate spune despre reciprocitatea oferita de tine.
Nu mi-o lua in nume de rau dar mi se pare absolut ridicol sa port niste discutii de retorica pe teme relligioase cu cineva care are numai batjocura de "scuipat" la subiectul asta.Cum s-ar desfasura discutiile? Unii spun ceva,altii retaliaza cu sarcasme si negatii,unii raspund cu ce cred,altii intorc replica cu alte sarcasme. Deja il vad un topic foarte intelectual.:scare:
My 2 cents...
Oh si am mai observat ceva dea lungul clipelor petrecute aici.According to you...definitia libertatii de expresie in acest context suna cam asa:
A spune "nu cred in existenta vreunei divinitati" = libertate de expresie
A spune "cred in existenta unui Dumnezeu" = prostie pura (fara garnitura)

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 22 July 2009 - 03:15 PM

0

#23 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 22 July 2009 - 05:12 PM

Vezi postareaNaeema, la Jul 22 2009, 03:03 PM, a spus:

Nu chiar.Daca-mi permiti sa te corectez: in crestinism nu prea tine cu quid pro quo-ul asta.Rumor has it ca poti face orice,dupa care mergi la spovedanie si hop tzop ti se iarta orice tarasenie.

Nu iti permit.
Si asta doar pentru ca spui inexactitati, ca sa nu spun prostii..
Esti iertat DACA crezi.
DACA te caiesti.
In crestinism nu exista posibilitatea sa comiti pacate si totusi sa fii admis in Imparatie fara sa il accepti pe Iisus ca Mantuitor.
Deci crestinismul foloseste 'exchange-ul' chiar mai abitir decat celelalte religii.

Notiunea ca Dumnezeu s-ar revela oamenilor in diferite forme mi se pare atat de haioasa pe cat de absurda ti se pare tie existenta lui.

Dumnezeu li se reveleaza profetilor ca YHWH.
Altora, 'Energia Universala'.
Altora in Shiva, Quatzecoatl, etc.
Si asa mai departe.
Cate religii - tot atatea personaje intruchipate de catre Dumnezeu.

Care este The One? Daca e YHWH, de ce ii lasa pe amerindieni sa se inchine zeilor falsi?
Si, mai ales, de ce ti se pare haioasa afirmatia mea?

Iar intrebarea poate fi pusa si invers.De ce ii lasa Allah pe unii sa se roage la un om,fie el si sfant? :)

Eu doar am dat un exemplu.
Deci, daca e Allah, de ce ii lasa pe indieni sa sanctifice vacutele?

Deci in final care ar fi scopul acestui topic...de a demonstra cat de ignoranti,orbi si prosti sunt credinciosii ?

Nu.
Scopul este sa demonstrati voi celorlalti cat de ignoranti sunt pentru ca nu cred in povesti nascocite.
Si oricum voi nu puteti raspunde afirmativ la chestionar, intrucat intrati sub incidenta maniei lui Dumnezeu, care pedepseste blasfemia.
Daca ati face un efort sa lasati deoparte retorica (sa nu spun imbuibarea) religioasa, am putea discuta despre motivele pentru care Dumnezeu isi rataceste oile si le lasa sa se inchine zeilor falsi.

Opiniile tale cu privinta la existenta sau mai bine zis inexistenta vreunei divinitati universale,le stim.Multi dintre noi nu le impartasim dar unii dintre noi insa,le respectam.Nu acelasi lucru se poate spune despre reciprocitatea oferita de tine.
Nu mi-o lua in nume de rau dar mi se pare absolut ridicol sa port niste discutii de retorica pe teme relligioase cu cineva care are numai batjocura de "scuipat" la subiectul asta.Cum s-ar desfasura discutiile? Unii spun ceva,altii retaliaza cu sarcasme si negatii,unii raspund cu ce cred,altii intorc replica cu alte sarcasme. Deja il vad un topic foarte intelectual. :scare:
My 2 cents...

Aici nu mi se aduce un rechizitoriu personal.
Credinta este o chestiune intima, a persoanei respective.
Eu respect dreptul la libertate religioasa si inteleg alegerea cuiva de a crede in Ceva.
Drept pentru care, cu unii care sunt mai putin fanatici se poate discuta.
Cu majoritatea covarsitoare, care traieste intr-un delir mistic, nu se poate discuta, TOCMAI pentru superioritatea pe care si-o aroga, crezandu-se 'alesi'.

Nu mi-o lua in nume de rau dar mi se pare absolut ridicol sa port niste discutii de retorica pe teme relligioase cu cineva care are numai batjocura de "scuipat" la subiectul asta.Cum s-ar desfasura discutiile? Unii spun ceva,altii retaliaza cu sarcasme si negatii,unii raspund cu ce cred,altii intorc replica cu alte sarcasme. Deja il vad un topic foarte intelectual. :doh:
My 2 cents...

Spuneam ca respect alegerea confesiunii unui om, insa nu este deloc obligatoriu ca eu sa ii respect dumnezeul.
Drept pentru care, daca tot sunt cunoscut pe aici pentru opiniile mele, atat timp cat nu infierez un dumnezeu ca sa il pup pe celalalt, ma face indeajuns de obiectiv.

In plus, dupa monstruozitatile cu care Dumnezeu (oricare) si religia a binecuvantat omenirea, e alegerea mea sa il 'scuip'.
Deci MA PRIVESTE.

A spune "nu cred in existenta vreunei divinitati" = libertate de expresie
A spune "cred in existenta unui Dumnezeu" = prostie pura (fara garnitura)

Aveti mania persecutiei.

Imbuibarea religioasa a devenit atat de vasta incat e o aberatie sa spui ca nu crezi in Dumnezeu, in conditiile 'evidentei'.

DOVEDITI EXISTENTA LUI DUMNEZEU.
Chemati-l aici sa posteze. Sa-i vedem IP-ul.
0

#24 Utilizator offline   Apopii 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 04-July 09

Scris 22 July 2009 - 05:59 PM

Cei ce-au scris biblia au fost geniali, geniali in adevaratul sens al cuvantului. Au reusit sa scrie un SF amestecat cu fabule si franturi de realitate si cu el au sucit mintile oamenilor timp de mai bine de 2000 de ani! Aceasta religie, pur si simplu, altereaza modul de perceptie al oamenilor, genereaza isterie si produce delir.
0

#25 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 22 July 2009 - 11:15 PM

Vezi postareaApopii, la Jul 22 2009, 06:59 PM, a spus:

Cei ce-au scris biblia au fost geniali, geniali in adevaratul sens al cuvantului. Au reusit sa scrie un SF amestecat cu fabule si franturi de realitate si cu el au sucit mintile oamenilor timp de mai bine de 2000 de ani! Aceasta religie, pur si simplu, altereaza modul de perceptie al oamenilor, genereaza isterie si produce delir.

Alţii spun la fel despre karma şi despre magie.

Însă, cel care are credinţa în minte şi în suflet, îi lasă în pace să zică ce vor.

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la Jul 22 2009, 06:12 PM, a spus:

DOVEDITI EXISTENTA LUI DUMNEZEU.

Pentru ce ? Oricum tu spui că n-ai nevoie de El.

Aceasta postare a fost editata de lupini: 22 July 2009 - 11:15 PM

0

#26 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 22 July 2009 - 11:22 PM

Vezi postarealupini, la Jul 23 2009, 12:15 AM, a spus:

Pentru ce ? Oricum tu spui că n-ai nevoie de El.

Absolut ca nu. Dar asta e irelevant.

Dovedeste-o.
0

#27 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 23 July 2009 - 12:06 AM

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la Jul 22 2009, 11:12 AM, a spus:

Deci, daca e Allah, de ce ii lasa pe indieni sa sanctifice vacutele?
Daca ati face un efort sa lasati deoparte retorica (sa nu spun imbuibarea) religioasa, am putea discuta despre motivele pentru care Dumnezeu isi rataceste oile si le lasa sa se inchine zeilor falsi.

Free will is a bitch....cam asa ceva....
0

#28 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 23 July 2009 - 12:08 AM

Vezi postareaNaeema, la Jul 23 2009, 01:06 AM, a spus:

Nea-nea-nea.
Raspunde punctual la 'corectiile' carora ti-am raspuns.
0

#29 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 23 July 2009 - 12:11 AM

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la Jul 22 2009, 05:22 PM, a spus:

Dovedeste-o.

Ai pus o cerinta la care stii deja raspunsul deci e de prisos. Tot pointul cu jointul la religie sau credinta mai bine zis, este de a crede fara dovezi (cel putin in zilele noastre).Daca ar exista vreo dovada tot acest topic laolalta cu orice conflict dogmatic in lume va fi moot.
0

#30 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 23 July 2009 - 12:16 AM

Vezi postareaNaeema, la Jul 23 2009, 01:06 AM, a spus:

Si daca se pune problema de Liber Arbitru, YHWH nu ar trebui sa intervina deloc, nicicum.
Deci minunile pe care voi i le atribuiti, ii descalifica intentiile de a lasa omul in libertatea de alegere.

Oricum o intoarcem, YHWH o da in bara.

Vezi postareaNaeema, la Jul 23 2009, 01:11 AM, a spus:

Ai pus o cerinta la care stii deja raspunsul deci e de prisos. Tot pointul cu jointul la religie sau credinta mai bine zis, este de a crede fara dovezi (cel putin in zilele noastre).Daca ar exista vreo dovada tot acest topic laolalta cu orice conflict dogmatic in lume va fi moot.

QED.

Deci faptul ca unul CREDE, nu e decat o chestie intima, care il priveste strict.
Nu inseamna ca e o realitate palpabila. O certitudine.

Deci, cand faceti morala unuia care nu crede in ce credeti voi, amintiti-va ca Dumnezeu NU EXISTA decat in imaginatia voastra.
Its not what you know, its what you can prove.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis