Pana acum am folosit Alopexy (minoxidil 2%) cam 10 luni de zile. Pot sa spun ca a avut ceva rezultate in sensul ca s-a mai acoperit zona afectata, dar am remarcat ca parul continua sa cada.
De curand am fost la un alt dermatolog pe care il consider bun si mi-a prescris urmatorul tratament "maximal" dupa cum s-a exprimat:
1.Finasteride (propecia 1mg) - actioneaza direct la radacina problemei
2.Minoxidil 5% sau Hair Grow - Regain
3.Alpecin C1 - pana acum am folosit Alpecin simplu.
4.Anaphase - sampon Ducray
Cu exceptia ultimelor 3 pe care nu am nici o problema sa le iau, mi-e teama de propecia dupa ce am citit zeci de pagini despre disfunctiile sexuale pe care le poate provoca. Stiu ca aceste efecte adverse nu se manifesta la fel pt toti, insa majoritatea posturilor erau de rau. Totodata se spune ca efectele adverse pot disparea daca se continua tratamentul, deci nu pot sa merg dupa regula: daca sa spunem intr-o luna constat ceva rau -> sa opresc tratamentul. Nu stiu daca se merita avand in vedere ca am abia 25 de ani si caderea parului e in faza incipenta (s-a rarit doar in partile laterale), insa numarul de fire de par cazute e evident mai mare decat era inainte.
Astept pareri, opinii, mai ales din partea celor care au folosit acest medicament si eventual as vrea sa aflu cat de acccentuata a fost scaderea erectiei si a dorintei sexuale. De asemenea as vrea sa stiu daca propecia inseamna "angajament pe viata".
Pagina 1 din 1
Propecia - efecte secundare
Scris 04 July 2009 - 08:04 PM
Mi-ar trebui si mie o propecia pentru disfunctii si pentru ca imi cade parul intr-o veselie.
Din fericire inca nu am zone de chelire dar se vede ca am parul destul de rar cam peste tot. Din cate stiu propecia se ia 1-2 ani si probabil ca din nou dupa un timp.
Scris 04 July 2009 - 09:52 PM
propecia contine finasterida, ce stopeaza conversia testosteronului in DHT. DHT-ul (dihidrotestosteronul) ataca foliculii pilosi, acestia nu mai produc radacina si mor.
stoparea formarii DHT-ului folosind finasterida nu se face 100%, ci undeva la 75-80% dar in majoritatea cazurilor e suficient pentru a stopa caderea parului.
dezavantajul este ca acest tratament trebuie luat mereu, cand nu mai iei finasterida, nivelul conversiei iarasi creste, DHT-ul creste, si omoara foliculii pilosi.
am inteles ca propecia este destul un medicament destul de scump. majoritatea opteaza pentru Proscar (5% finasterida) il taie in 4 sau 5 si e aceeasi mancare de peste.
nu am auzit ca finasterida ar cauza disfunctii sexuale, dar ce-i drept nici nu am citit suficient despre problema asta.
stoparea formarii DHT-ului folosind finasterida nu se face 100%, ci undeva la 75-80% dar in majoritatea cazurilor e suficient pentru a stopa caderea parului.
dezavantajul este ca acest tratament trebuie luat mereu, cand nu mai iei finasterida, nivelul conversiei iarasi creste, DHT-ul creste, si omoara foliculii pilosi.
am inteles ca propecia este destul un medicament destul de scump. majoritatea opteaza pentru Proscar (5% finasterida) il taie in 4 sau 5 si e aceeasi mancare de peste.
nu am auzit ca finasterida ar cauza disfunctii sexuale, dar ce-i drept nici nu am citit suficient despre problema asta.
Scris 04 July 2009 - 11:57 PM
Exista un forum dedicat numai persoanelor care au folosit propecia si care incearca sa-si revina la normal din p d v sexual, dupa ce au incetat tratamentul. Povestile te cam ingrozesc. Majoritatea regreta si nu recomanda.
Gasiti aici:
http://www.propeciahelp.com/forum/
Gasiti aici:
http://www.propeciahelp.com/forum/
Scris 13 August 2009 - 01:56 PM
Eu am incercat sa opresc caderea parului folosind o solutie generica cu minoxidil 5%.
nu trebuie sa fie neaparat rogaine, oricare din substitute functionoeaza la fel de bine (rogaine e mai scump pentru ca ei au dus toata munca de research, si trebuiau sa isi scoata cumva banii, dar acum le-a expirat patentul si exista multi alti furnizori, dintre care eu am folosit Kirkland).
dupa 3, 4 luni am vazut rezultate (au inceput sa apara fire noi de par si nu au mai cazut din cele vechi)
am citit si eu foarte multe povesti horror despre medicamente orale, si de aceea m-am ferit cat am putut de finasteride / propecia. Dincolo de disfunctiile sexuale, apar destul de multe semne de intrebare la niv ficatului.
De ce crezi ca e necesar sa folosesti si Propecia, si nu doar o solutie aplicata local?
nu trebuie sa fie neaparat rogaine, oricare din substitute functionoeaza la fel de bine (rogaine e mai scump pentru ca ei au dus toata munca de research, si trebuiau sa isi scoata cumva banii, dar acum le-a expirat patentul si exista multi alti furnizori, dintre care eu am folosit Kirkland).
dupa 3, 4 luni am vazut rezultate (au inceput sa apara fire noi de par si nu au mai cazut din cele vechi)
am citit si eu foarte multe povesti horror despre medicamente orale, si de aceea m-am ferit cat am putut de finasteride / propecia. Dincolo de disfunctiile sexuale, apar destul de multe semne de intrebare la niv ficatului.
De ce crezi ca e necesar sa folosesti si Propecia, si nu doar o solutie aplicata local?
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Pigmentare a pielii scalpului impotriva calvitiei? | Mke78the | 1 | 1.145 |
|
To shave or not to shave! | Lulu | 81 | 29.184 |
|
Par aspru | darkfear | 2 | 3.173 |
|