Religia pagana
Scris 26 August 2009 - 12:08 PM
Sunt religii diferite, practic paganismul este o religie centrata pe valorile Naturii si ale Universului, iar politeismul este o denumire data religiilor care au mai multe divinitati. In paganism, Zeii au valoare de simbol nefiind considerati divini, iar paganii nu se inchina la aceste simboluri. In politeism , Zeii sunt priviti ca fiinte supranaturale si sunt considerati divini, politeistii inchinandu-se la acestia si facand sacrificii rituale in cinstea lor. Paganii doar aduc ofrande simbolice Zeilor, in semn de respect, in timpul sarbatorilor (sabaturilor) pe care acestia le patroneaza.
Pentru o intelegere mai clara a semnificatiei Zeilor in paganism, voi incerca sa dau un exemplu folosindu-ma de aspecte moderne: Pe Eminescu putem sa-l consideram, fara sa gresim, un simbol (Zeu, conform traditiei pagane) al poeziei romanesti, el poate patrona o manifestare culturala sau chiar sarbatoare dedicata poeziei, in cadrul acesteia i se pot aduce ofrande sub forma de flori, artificii, etc. Acum cred ca este mai clar paganismul si modul in care sunt priviti Zeii in cadrul acestuia.
Scris 21 September 2009 - 11:29 AM
Scris 30 October 2009 - 03:27 PM
Cu ocazia Sabatului Mortilor paganii isi cinstesc si isi onoreaza in mod specific strabunii, rudele si apropiatii decedati, precum si spiritele lumii de dincolo.
Scris 06 November 2009 - 01:50 PM
Toate religiile actuale pagane sau nu sunt monoteiste .... In majoritatea religiilor cunoscute Isus este recunoscut ca cel care a iluminat calea omenirii ....
Oamenii au inventat religiile nu Dumnezeu , Dumnezeu ii iubeste la fel pe toti oamenii iar noi crestinii care nu suntem pagani am ucis in numele lui.
S-ar putea sa ne surprinda faptul ca unii din pagani au ajuns la mantuire inaintea multor crestini, acei pagani pentru care Dumnezeu inseamna iubire, armonie , toleranta , acceptare si nu doar cruce , icoana , preot , religie ...etc
Noi l-am incatusat pe Dumnezeu in religii ,simboluri si traditii ......
Nici o metoda nu este gresita atata timp cat rezultatul este mantuirea.... Ar trebui sa ne concentram mai mult pe ce trebuie noi fiecare sa facem ca sa evoluam spiruitual si sa ne apropiem de Diumnezeu si sa nu ne mai uitam atata in curtea vecinului ...
Ar trebui sa fim mai toleranti sa acceptam si sa iubim mai ales pe acei oameni care nu ne impartasesc convingerile....
Dumnezeu este cu noi toti , nu doar cu Ortodox sau Catolici
Scris 06 November 2009 - 01:59 PM
Poznasul, la Nov 6 2009, 02:50 PM, a spus:
Toate religiile actuale pagane sau nu sunt monoteiste .... In majoritatea religiilor cunoscute Isus este recunoscut ca cel care a iluminat calea omenirii ....
Oamenii au inventat religiile nu Dumnezeu , Dumnezeu ii iubeste la fel pe toti oamenii iar noi crestinii care nu suntem pagani am ucis in numele lui.
S-ar putea sa ne surprinda faptul ca unii din pagani au ajuns la mantuire inaintea multor crestini, acei pagani pentru care Dumnezeu inseamna iubire, armonie , toleranta , acceptare si nu doar cruce , icoana , preot , religie ...etc
Noi l-am incatusat pe Dumnezeu in religii ,simboluri si traditii ......
Nici o metoda nu este gresita atata timp cat rezultatul este mantuirea.... Ar trebui sa ne concentram mai mult pe ce trebuie noi fiecare sa facem ca sa evoluam spiruitual si sa ne apropiem de Diumnezeu si sa nu ne mai uitam atata in curtea vecinului ...
Ar trebui sa fim mai toleranti sa acceptam si sa iubim mai ales pe acei oameni care nu ne impartasesc convingerile....
Dumnezeu este cu noi toti , nu doar cu Ortodox sau Catolici
Dar incearca sa spui asta si habotnicilor,fanaticilor.Avem destui pe forum.Succes.
Scris 06 November 2009 - 02:08 PM
Poznasul, la Nov 6 2009, 02:50 PM, a spus:
Toate cuvintele sunt inventate de oameni!
Paganismul (nu neo-paganismul sau wicca) nu este nici monoteist nici politeist. Pentru noi nu exista divinitate, respectam Natura si Universul, dar nu le consideram divinitati!
Paganismul este o religie mult mai veche decat celelalte religii, exista pe vremea cand inca nu fusese inventat Dumnezeu si nici nu se nascuse Isus! Acesta este motivul pentru care Dumnezeu si Isus nu fac parte si nici nu vor face vreodata, din paganism.
Noi nu ne mantuim pentru simplul fapt ca n-avem ce mantui, se mantuiesc doar pacatosii!
Noi ne-am nascut pentru a evolua, ceea ce presupune si eliminarea partilor rele din karma prin intermediul faptelor bune!
Scris 06 November 2009 - 02:45 PM
Apopii, la Nov 6 2009, 02:08 PM, a spus:
Noi nu ne mantuim pentru simplul fapt ca n-avem ce mantui, se mantuiesc doar pacatosii!
Noi ne-am nascut pentru a evolua, ceea ce presupune si eliminarea partilor rele din karma prin intermediul faptelor bune!
Iti respect punctul de vedere cu unele comentarii...
Te-ai intrebat vre-odata ce se ascunde in spatele acelor sentimente de respect si iubire fata de Natura si Univers?
De unde vine acea energie a universului si a naturii care te face pe tine sa ai aceste sentimente sublime ?
Oare , respectul tau este indreptat catre pietrele si carbonul ce construieste natura, sau este cumva indreptat catre esenta Universului acea forta care pune totul in miscare ....
Chiar daca crezi sau nu , sa sti ca unii dintre noi au simtit si constientizat acesta forta pe care o numesc impropriu Dumnezeu (Pentru ca nu poti da un nume lui divinitatii) dar mai mult au intrat in legatura cu, constiinta divina si astfel au descoperit Universul. dincolo de toate perceptiile umane ...
Nu ne putem raporta strict la perceptiile limitate ale corpului uman , Universul inseamna mult mai mult decat cea cea ce percep simturile noastre
Vrem nu vrem omenirea a evoluat si nu ne mai putem raporta la credinte indepartate ci putem doar sa le completam
Pe vremea aceea oamenii credeau ca Pamantul este centrul universului si au aparut tot felul de legende mai mult sau mai putin imaginare legende pe care Gresit oamenii le-au adoptat sub forma de religii oamenii credeau in fantasme....
Multumesc de raspuns
Nu pot sa nu observ faptul cacea ce eu numesc divinitate , altii dumnezeu tu il numesti Univers... Aici este de fapt o chestie de Termeni
Divinitatea nu este acea forma me care o divinizezi ci este energia pura a universului ... Pentru mine Divin = Pur ci nu obiect divinizat ,adolat
Am citit unul dintre mesajele anterioare . Si eu sunt de acord ca forma actuala de organizare umana si religiile ingradesc libertatea oamenilor...
Libertatea oamenilor de a alege constienti calea (spirituala) pe care vor sa o urmeze
Tocmai am sapus ca religiile il ingradesc pe Dumnezeu il limiteaza la conceptiile noastre ...
Scris 06 November 2009 - 04:29 PM
Dumnezeu este dincolo de tot cea ce are forma , Dumnezeu este insasi esenta Existentei , ma scuzati nu exista o definitie, cea ce spun este doar poerceptia mea asupra LUI
Aceasta postare a fost editata de Poznasul: 06 November 2009 - 04:30 PM
Scris 09 November 2009 - 06:24 PM
Poznasul, la Nov 6 2009, 04:29 PM, a spus:
Fiecare crestin si-l imagineaza , in felul sau, pe Dumnezeu
Cu toate ca Geea "ne-a dat" viata si datorita ei traim, noi n-o numim Dumnezeu, ci pur si simplu Geea!
Geea are 12.756,274 km in diametru, are munti, oceane, campii si inca este foarte frumoasa in ciuda eforturilor multora de a-i strica aspectul si atmosfera.
Este foarte mare, vizibila si usor de pipait, poate din aceasta cauza putini sunt aceia care ii acorda importanta cuvenita.
Scris 09 November 2009 - 07:58 PM
Pe site se spune că Universul "există dintotdeauna şi va fi la nesfârşit", iar în Cartea Legii se spune că "La început a fost Energia... apoi s-a format Universul"
Atenţie şi la afirmaţiile privind inversarea polilor magnetici din 2012. Este o afirmaţie cel puţin dubioasă, iar alăturarea rezonanţei Schumann discreditează şi mai mult paganismul.
Problema este că paganii sunt cu posteriorul in două bărcuţe şi asta este o poziţie periculoasă. Fie ar trebui să recunoască puterea explicativă a ştiinţei clasice şi atunci să renunţe la asemenea interpretări, fie să încerce să găsească explicaţii proprii fenomenelor naturii şi atunci să fie supuşi confruntării cu realitatea.
Poziţia de mijloc în care încearcă să se situeze paganii este de fapt pseudoştiinţă. Ea nu explică nimic, încearcă să preia ipoteze fanteziste care fie nu pot fi verificate şi atunci nu au nicio valoare, fie sunt respinse direct de ştiinţă.
Ceea ce apreciez eu este modul de viaţă "propăvăduit" de pagani, cea mai mare parte din valorile morale apreciate de pagani sunt de fapt valori ale întregii omeniri.
În rest, puţine lucruri noi, puţină originalitate.
Aceasta postare a fost editata de Marinel: 09 November 2009 - 07:59 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Religiile si guvernul mondial
Pericol ascuns |
Apopii | 15 | 2.953 |
|
Chestionar: Abuzul divin al copiilor in islam | sinoe | 71 | 9.842 |
|