Religia pagana
Scris 03 August 2009 - 06:56 PM
Care este sursa acelui text,scris acolo,si de ce crezi ca este el reprezentativ pentru toti paganii?
Pentru o religie care respinge orice discriminare,si care pune libertatea in fruntea tuturor valorilor,nu ti se pare ca propozitia asta este aberanta: ,,Se consideră a fi normale doar relaţiile sexuale dintre persoane de sex diferit."
Cam cati pagani ar fi de acord cu afirmnatia asta a ta? -dar cand ea e insotita de afirmatia asta: ,,Īn religia păgānă nu se face niciun fel de discriminare īntre bărbaţi şi femei, ambele sexe se supun aceloraşi mecanisme ale existenţei. Diferenţele anatomice nu constituie un atribut de superioritate sau inferioritate"
Asta mai ales cand e pusa langa propozitia asta: ,,Păgānismul este īn dezacord cu orice religie, filosofie de viaţă sau mod de organizare socială, care īncearcă īntr-un fel sau altul, să īngrădească libertatea oamenilor, să renege dreptul fiecăruia de a-şi alege modul de viaţă"
Cat despre fraza asta,eu o consider contradictorie: ,,Binele şi răul nu sunt principii exterioare nouă şi nici nu sunt asociate cu entităţi" -fie nu ne sunt exterioare,fie nu sunt asociate cu entitati -noi insine fiind ,,entitati".
Scris 03 August 2009 - 09:00 PM
Arcangelo, la Aug 3 2009, 07:56 PM, a spus:
Care este sursa acelui text,scris acolo,si de ce crezi ca este el reprezentativ pentru toti paganii?
Pentru o religie care respinge orice discriminare,si care pune libertatea in fruntea tuturor valorilor,nu ti se pare ca propozitia asta este aberanta: ,,Se consideră a fi normale doar relaţiile sexuale dintre persoane de sex diferit."
Cam cati pagani ar fi de acord cu afirmnatia asta a ta? -dar cand ea e insotita de afirmatia asta: ,,Īn religia păgānă nu se face niciun fel de discriminare īntre bărbaţi şi femei, ambele sexe se supun aceloraşi mecanisme ale existenţei. Diferenţele anatomice nu constituie un atribut de superioritate sau inferioritate"
Asta mai ales cand e pusa langa propozitia asta: ,,Păgānismul este īn dezacord cu orice religie, filosofie de viaţă sau mod de organizare socială, care īncearcă īntr-un fel sau altul, să īngrădească libertatea oamenilor, să renege dreptul fiecăruia de a-şi alege modul de viaţă"
Cat despre fraza asta,eu o consider contradictorie: ,,Binele şi răul nu sunt principii exterioare nouă şi nici nu sunt asociate cu entităţi" -fie nu ne sunt exterioare,fie nu sunt asociate cu entitati -noi insine fiind ,,entitati".
Nu este reprezentativ si nici nu poate fi reprezentativ pentru toti paganii. In ziua de azi, ca si in antichitate, exista mai multe orientari in paganism, asa cum exista dealtfel in orice religie!
A nu considera normal un lucru, nu inseamna a-l interzice ci doar a exprima un punct de vedere. Probabil ca homosexualii si lesbienele, nu vor fi de acord.
Da, este o religie care pune libertatea pe primul plan, dar libertatea nu inseamna chiar orice, nu inseamna in primul rand a face rau altora! Libertatea inseamna in primul rand respect si sa stii ca multi pagani sustin ceea ce este afirmat pe acel site, cei ce au alte orientari sunt liberi sa-si aleaga din alta parte ceea ce li se potriveste!
Da, nu se face niciun fel de discriminare intre barbati si femei, in fata Naturii si al Universului sunt egali, ca fiinte!
Se refera la faptul ca binele si raul provin din propriul nostru mod de gandire. Binele nu este asociat cu o entitate supranaturala si nici raul cu o alta!
Aceasta postare a fost editata de Apopii: 03 August 2009 - 09:29 PM
Scris 04 August 2009 - 12:23 PM
" Se consideră a fi normale doar relaţiile sexuale dintre persoane de sex diferit." - de ce, ma rog? nu este paganismul o religie libera, care nu judeca faptele omului?
"Păgānismul este īn dezacord cu orice religie, filosofie de viaţă sau mod de organizare socială, care īncearcă īntr-un fel sau altul, să īngrădească libertatea oamenilor, să renege dreptul fiecăruia de a-şi alege modul de viaţă sau să provoace distrugeri īn mod nejustificat." - asta-mi place cel mai mult!
Deci nu, nu este pt mine paganismul!
Scris 04 August 2009 - 02:47 PM
Puffball, daca ai fi avut curiozitatea sa citesti ai fi inteles ca magia practicata de noi nu are nicio legatura cu magia alba sau neagra sau de alta culoare si nici cu vrajitoria!
Pe acel site scrie: "Se consideră a fi normale doar relaţiile sexuale dintre persoane de sex diferit."
Unde vezi tu ca sunt judecati homosexualii sau cei cu alte orientari sexuale?
Puffball, ai probleme cu interpretarea a ceea ce citesti?
Arcangelo, ma refeream la libertate in sensul general si nu la libertatea homosexualilor.
A nu considera normal un lucru, nu presupune in mod implicit a-l judeca sau a-l interzice.
Din punctul meu de vedere, fiecare este stapan pe corpul sau si poate sa faca ce vrea cu el, chiar daca mie mi se pare anormal ceea ce face.
Paganismul nu este acelasi lucru cu neopaganismul sau wicca, sunt religii diferite, chiar daca exista si unele asemanari.
Scris 04 August 2009 - 02:56 PM
Apopii, la Aug 4 2009, 02:47 PM, a spus:
Puffball, daca ai fi avut curiozitatea sa citesti ai fi inteles ca magia practicata de noi nu are nicio legatura cu magia alba sau neagra sau de alta culoare si nici cu vrajitoria!
Pe acel site scrie: "Se consideră a fi normale doar relaţiile sexuale dintre persoane de sex diferit."
Unde vezi tu ca sunt judecati homosexualii sau cei cu alte orientari sexuale?
Puffball, ai probleme cu interpretarea a ceea ce citesti?
Arcangelo, ma refeream la libertate in sensul general si nu la libertatea homosexualilor.
A nu considera normal un lucru, nu presupune in mod implicit a-l judeca sau a-l interzice.
Din punctul meu de vedere, fiecare este stapan pe corpul sau si poate sa faca ce vrea cu el, chiar daca mie mi se pare anormal ceea ce face.
Paganismul nu este acelasi lucru cu neopaganismul sau wicca, sunt religii diferite, chiar daca exista si unele asemanari.
Apopii, tocmai asta ti-am spus in mesajul anterior ca nu va judec, acum chiar nu inteleg de ce te tirezi asa
Si cand i-am raspuns lui Arcangelo in legatura cu homosexualii nu ma refeream nicidecum la voi, paganii, ci ma refeream la oameni in general! Eu cred ca tu ai probleme cu intrepretarea a ceea ce citesti! nu cred, sunt sigura!
Scris 04 August 2009 - 03:05 PM
Puffball, la Aug 4 2009, 03:56 PM, a spus:
Si cand i-am raspuns lui Arcangelo in legatura cu homosexualii nu ma refeream nicidecum la voi, paganii, ci ma refeream la oameni in general! Eu cred ca tu ai probleme cu intrepretarea a ceea ce citesti! nu cred, sunt sigura!
"homosexualii macar nu fac rau nimanui, isi vad de viata lor, nu ar trebui judecati. De ce ii doare pe ceilalti capul de ei?"(Puffball)
Chiar daca ii raspunsesei lui Arcangelo, la cine te refereai cand ai afirmat cele de mai sus? Era vorba despre paganism!
In legatura cu magia, este parerea ta si este dreptul tau sa ai ce parere doresti, nu-ti cere nimeni sa ti-o schimbi!
Aceasta postare a fost editata de Apopii: 04 August 2009 - 03:07 PM
Scris 04 August 2009 - 03:18 PM
Apopii, la Aug 4 2009, 03:05 PM, a spus:
"homosexualii macar nu fac rau nimanui, isi vad de viata lor, nu ar trebui judecati. De ce ii doare pe ceilalti capul de ei?"(Puffball)
Chiar daca ii raspunsesei lui Arcangelo, la cine te refereai cand ai afirmat cele de mai sus? Era vorba despre paganism!
In legatura cu magia, este parerea ta si este dreptul tau sa ai ce parere doresti, nu-ti cere nimeni sa ti-o schimbi!
tu esti culmea
Scris 04 August 2009 - 03:24 PM
Puffball, la Aug 4 2009, 04:18 PM, a spus:
Este suficient ca ai clarificat lucrurile! Multumesc
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Multumire | Stefania27 | 8 | 1.490 |
|
Cine sunt ei, intrebari, curiozitati, raspunsuri. |