sau Inregistrare

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

despre ingeri Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Haruka 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 17-November 05

Scris 17 November 2005 - 02:50 PM

Intrebare intrebatoare: au ingerii nevoie de ingeri pazitori?
0

#2 Utilizator offline   Dunedain 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 02-November 05

Scris 17 November 2005 - 03:18 PM

pai asa la botul calului as zice ca ingerii ne pazesc pe noi de greseli si de "RAU".Fiind deasupra greselilor,iar lupta si pozitia lor fata de rau situinduse pe alte coordonate decat cele umane,nu prea vad de ce le-ar trebui.la ingeri exista doar o ierarhie,si asta pentru a usura partea "administrativa" mai degraba cred, decat pentru a-i apara pe cei aflati pe trepte inferioare.S-au scris tratate despre ingeri..sa inventat o stiinta sa se ocupe de ei(oamenii..doh!).Parerea mea e ca sunt printre cele mai frumoase lucruri pe care le-a dat crestinismul omenirii.
Iti recomand sa-l citesti sau sa-l asculti pe Plesu vorbind despre ei.
sa auzim de bine!
0

#3 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 18 November 2005 - 09:25 AM

Vezi postareaHaruka, la Nov 17 2005, 02:50 PM, a spus:

Intrebare intrebatoare: au ingerii nevoie de ingeri pazitori?
ingerii au acces direct la vointa lui Dumnezeu, omul accede la aceasta vointa cu dificultate (uneori sunt dificultati pe care omul insusi le genereaza)

Vezi postareaDunedain, la Nov 17 2005, 03:18 PM, a spus:

Iti recomand sa-l citesti sau sa-l asculti pe Plesu vorbind despre ei.
buna recomandare!
0

#4 Utilizator offline   Haruka 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 18 November 2005 - 11:16 AM

Multumesc pt sfaturi, cartea lui Plesu mi se pare cu prea multa filosofie...nu ca nu ar fi buna.
Noi suntem oameni si ni s-au dat niste creaturi diferite de noi ca sa ne inspire spre bine. Ma gandeam ca poate si ingerii sunt insotiti de un soi de tarie in misiunile lor.
Ei au in imediata apropiere slava lui Dumnezeu, dar ei nu sunt ispititi nicicum? Am vazut ca Raul s-a infiripat din decaderea unor ingeri, deci sunt si ei vulnerabili....ingerii nu sunt si ei ispititi de Satan? daca-l au pe Dumnezeu fff aproape cum de au gresit?
Oamenii se isi sporesc numarul ingerii cres ci ei la numar?
0

#5 Utilizator offline   Dunedain 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 18 November 2005 - 11:49 AM

Vezi postareaHaruka, la Nov 18 2005, 12:16 PM, a spus:

Multumesc pt sfaturi, cartea lui Plesu mi se pare cu prea multa filosofie...nu ca nu ar fi buna.

da-mi voie sa te contrazic haruka,chiar mi se pare accesibila de catre oricine,si cred ca asta a fost si ideea lui cand a scris-o.Iti propun macar sa incerci sa asculti.Poti gasi pe dc++ fragmente din ea in format mp3.Incearca "ingerii si iubirea" sau "ingerii si muzica lumii"
0

#6 Utilizator offline   Haruka 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 18 November 2005 - 12:07 PM

Of, Dunedain ...am aceasta carte, am citit-o dar n-am aprofundat-o! E o carte buna, o recomad la toti cititorii dar TREBUIE sa mai fie si alte surse de informare in priviinta angelogie.
Eu te-as intreba si pe tine de ce ne-au ramas in minte (icoane, scrieri, etc) ingerii ca avand aripi? Din acest motiv unii zic ca au fost creati in ziua a 5 a. Nu cred ca au nevoie de aripi pt a se deplasa sau a se deplasa repede.
0

#7 Utilizator offline   Dunedain 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 18 November 2005 - 12:13 PM

Poate pt ca...sunt facute de oameni.Iar oamenii au nevoie de simboluri pt a pastra lucruri in minte si in credinta.Si ce simbol sa gasesti pt aceva ce face legatura intre pamant si cer,intre teluric si astral..decat o perecghe de aripi?
0

#8 Utilizator offline   Haruka 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 18 November 2005 - 12:30 PM

Aripile ne plac pt ca mai toti vrem sa zburam si sa calatorim repede, de aceea poate au si avioanele aripi...
Heruvimii ne sunt relatati ca avand fff multi ochi, daca i-am putea vedea cred ca ne-ar speria cumplit.
Vedem lucrurile in functie de capacitatile simturilor noastre. Omul legitimeaza adevarul cu ajutorul:
-experientei
-ratiunii
0

#9 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 18 November 2005 - 12:34 PM

Vezi postareaHaruka, la Nov 18 2005, 11:16 AM, a spus:

Ei au in imediata apropiere slava lui Dumnezeu, dar ei nu sunt ispititi nicicum? Am vazut ca Raul s-a infiripat din decaderea unor ingeri, deci sunt si ei vulnerabili....ingerii nu sunt si ei ispititi de Satan? daca-l au pe Dumnezeu fff aproape cum de au gresit?
ingerii nu sunt ispititi pentru ca ei au acces direct la Dumnezeu in timp ce omul are nevoie de intermediari - aceasta nevoie de intermediari ne poate duce in ispita
ingerii care "au cazut" au urmat vointa proprie, nu o ispita

lumea ingerilor nu este o lume cu corespondente totale in lumea oamenilor - astfel, nu are rost sa vorbim despre numarul lor, dar nici despre realitatea atripilor lor
cand un om foloseste expresia "pe aripile vantului", tu il suspectezi de a avea o imagine a vantului sub forma de ceva cu aripi? sigur ca nu
aripile ingerilor sunt dintr-o astfel de imagine (si Dunedain iti da o explicatie buna), imagine folosita in iconografie (ai fi vrut sa puna pe icoane niste semne pe care sa scrie ingeri ca sa se inteleaga ce sunt?)

Aceasta postare a fost editata de MariaB: 18 November 2005 - 12:35 PM

0

#10 Utilizator offline   Haruka 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 19 November 2005 - 11:35 AM

Nu stiu cum e cu aripile ingerilor dar zic eu, sunt scrieri care arata fff bine ca ei ar avea un soi de aripi, ni se da si dimensiunea...daca nu erau asa de vizibile sau "facute" dintr-un material mai putin cunoscut noua nu ni se relata atat de des despre frmusetea si maretia aripilor. Inseamna ca ei arata destul de accesibil imaginatiei noastre.
Nu toti ingerii l-au vazut pe D-zeu si nu toti ingeri il vad pe D-zeu.
Intr-o sursa evreiasca am intalnit ca unii ingeri s-ar fi indragostit de pamantence....rezulta ca ar avea si o orientare sexuala, desi suna putin a erezie.
Am intalnite multe feluri de a-i descrie pe ingeri si a le ghici provenienta.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari