despre ingeri
Scris 17 November 2005 - 03:18 PM
Iti recomand sa-l citesti sau sa-l asculti pe Plesu vorbind despre ei.
sa auzim de bine!
Scris 18 November 2005 - 09:25 AM
Haruka, la Nov 17 2005, 02:50 PM, a spus:
Dunedain, la Nov 17 2005, 03:18 PM, a spus:
Scris 18 November 2005 - 11:16 AM
Noi suntem oameni si ni s-au dat niste creaturi diferite de noi ca sa ne inspire spre bine. Ma gandeam ca poate si ingerii sunt insotiti de un soi de tarie in misiunile lor.
Ei au in imediata apropiere slava lui Dumnezeu, dar ei nu sunt ispititi nicicum? Am vazut ca Raul s-a infiripat din decaderea unor ingeri, deci sunt si ei vulnerabili....ingerii nu sunt si ei ispititi de Satan? daca-l au pe Dumnezeu fff aproape cum de au gresit?
Oamenii se isi sporesc numarul ingerii cres ci ei la numar?
Scris 18 November 2005 - 11:49 AM
Haruka, la Nov 18 2005, 12:16 PM, a spus:
da-mi voie sa te contrazic haruka,chiar mi se pare accesibila de catre oricine,si cred ca asta a fost si ideea lui cand a scris-o.Iti propun macar sa incerci sa asculti.Poti gasi pe dc++ fragmente din ea in format mp3.Incearca "ingerii si iubirea" sau "ingerii si muzica lumii"
Scris 18 November 2005 - 12:07 PM
Eu te-as intreba si pe tine de ce ne-au ramas in minte (icoane, scrieri, etc) ingerii ca avand aripi? Din acest motiv unii zic ca au fost creati in ziua a 5 a. Nu cred ca au nevoie de aripi pt a se deplasa sau a se deplasa repede.
Scris 18 November 2005 - 12:13 PM
Scris 18 November 2005 - 12:30 PM
Heruvimii ne sunt relatati ca avand fff multi ochi, daca i-am putea vedea cred ca ne-ar speria cumplit.
Vedem lucrurile in functie de capacitatile simturilor noastre. Omul legitimeaza adevarul cu ajutorul:
-experientei
-ratiunii
Scris 18 November 2005 - 12:34 PM
Haruka, la Nov 18 2005, 11:16 AM, a spus:
ingerii care "au cazut" au urmat vointa proprie, nu o ispita
lumea ingerilor nu este o lume cu corespondente totale in lumea oamenilor - astfel, nu are rost sa vorbim despre numarul lor, dar nici despre realitatea atripilor lor
cand un om foloseste expresia "pe aripile vantului", tu il suspectezi de a avea o imagine a vantului sub forma de ceva cu aripi? sigur ca nu
aripile ingerilor sunt dintr-o astfel de imagine (si Dunedain iti da o explicatie buna), imagine folosita in iconografie (ai fi vrut sa puna pe icoane niste semne pe care sa scrie ingeri ca sa se inteleaga ce sunt?)
Aceasta postare a fost editata de MariaB: 18 November 2005 - 12:35 PM
Scris 19 November 2005 - 11:35 AM
Nu toti ingerii l-au vazut pe D-zeu si nu toti ingeri il vad pe D-zeu.
Intr-o sursa evreiasca am intalnit ca unii ingeri s-ar fi indragostit de pamantence....rezulta ca ar avea si o orientare sexuala, desi suna putin a erezie.
Am intalnite multe feluri de a-i descrie pe ingeri si a le ghici provenienta.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Vreau sa ma sinucid | Mortus_x | 67 | 30.569 |
|
Doctrine adventiste false
ipocrizia lor de a se face că respectă Scriptura |
zexelica | 60 | 8.076 |
|
sinucidere | Lidiah | 12 | 2.619 |