sau Inregistrare

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Pregatirea Prenatala : Do's and Dont's Sfaturi,suplimente,teste,controale,noutati,cercetari... Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   *fulgdenea* 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 16-May 07

Scris 06 July 2009 - 11:35 AM

eu nu o sa am treaba cu apa, beau multa si la temperatura camerei, asa m-am obisnuit, in afara de apa beau sucuri fresh sau nectar, fara gheata, daca beau ceva rece reactionez ca si cum ar fi ceva amar, motivul pentru care nu am baut lichide cu gheata a fost pentru protectia smaltului dentar

ziceam intr-un mesaj anterior ca vitaminele se recomanda daca ai o deficienta dar nu cred ca e o problema daca iei surplus

"Pentru perioada preconceptionala este indicat consumul de vitamine din urmatoarele motive: previne aparitia defectelor de tub neural, a altor malformatii congenitale majore, riscul de infertilitate asociat deficientelor de acid folic si vitaminelor din complexul B si suplimenteaza dieta cu multivitamine pentru a reduce deficitul de vitamine.

Pentru perioada de sarcina, vitaminele previn aparitia anemiei de acid folic si fier, ajuta mama sa nasca la termen evitandu-se astfel nasterea prematura si ca rezultat greutatea mica la nastere, scade incidenta varsaturilor si a greturilor in primul trimestru de sarcina, suplineste necesitatile crescute de vitamine si minerale cu pana la 185%.

Dupa sarcina – previne deficienta de fier care se poate datora hemoragiei de la nastere si suplineste necesarul de vitamine si minerale mama le pierde zilnic prin lactatie .

suplimentele de multivitamine si mineralele pot ajuta la prevenirea starilor de greata si a varsaturilor din prima perioada a sarcinii. " (sursa ele.ro)
0

#22 Utilizator offline   MoselAnca 

• Schwarze Schaf
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 11-April 07

Scris 06 July 2009 - 11:57 AM

Din cate stiam eu numai vitaminele A, D,E pot produce o hipervitaminoza, deoarece surplusul nu se elimina prin urina. De aia e bine daca ei multivitamine sa nu mai iei separat altceva decat la sfatul medicului. Vit A si E in exces pot produce malformatii fetale.

Apa beau si eu foarte putina, si nici de cremuit nu am dat in branci si totusi nu am nici o vergetura, nici pe burta nici pe sani... in schimb am 2 mari operatii cezariene si o cicatrice de toata frumusetea :salut:

In timpul sarcinilor am luat in medie 18 kg... iar de dat jos as mai avea 5 kg dar n-am chef :spiteful:
0

#23 Utilizator offline   *fulgdenea* 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 16-May 07

Scris 09 July 2009 - 02:39 PM

pana la urma cel mai indicat este sa luam si vitamine la prescriptia medicului, asa e mai sigur ca nu facem mai mult rau.

cica si sexul e mai dureros in primul an dupa ce nasti(in timpul sarcinii e recomandat), noah asa ca sa fie tacamul complet, cu vergeturi, ingrasare, cine mai stie ce

a naste un copil sanatos fizic si psihic este ceea ce conteaza
celelalte se rezolva mai usor
0

#24 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 09 July 2009 - 03:02 PM

Vezi postareafulgdenea, la Jul 9 2009, 08:39 AM, a spus:

pana la urma cel mai indicat este sa luam si vitamine la prescriptia medicului, asa e mai sigur ca nu facem mai mult rau.

Pe ale mele mi le-a prescris nutritionista. Trebuie sa fie neaparat MD ?

Am avut acum 2 saptamani un episod neplacut la doctor.Doctorul meu de familie are cabinetul foarte departe de unde locuiesc acum si m-am dus aici linga mine la un walk-in clinic sa-mi completeze o doctorita o forma pentru anumite teste la sange. Ma intrebat din ce motive vreau sa-mi fac acele teste specifice ( profil hormonal complet,cortisol,ficat si rinichi,colesterol,glada tyroida) si cand i-am explicat ca ma pregatesc sa am un copil si nutritionista mea mi-a recomandat numite teste ca sa stiu daca totul imi functioneaza optimal...a sarit ca arsa doctorita si mi-a refuzat pe loc cererea spunand ca daca nu am vreun motiv medical anume pentru solicitarea testelor nu am de ce sa le fac.Cu alte cuvinte pana nu e bolnav de zace de ce sa se testeze omul? :yahoo:
Plus ca atunci cand a auzit de nutritionista si recomandarile ei afacut o fata plina de dezgust si mi-a spus ca ea nu ea in serios aceasta profesie si sfaturile acestor persoane,dupa care a luat dosarul si a iesit pe usa lasandu-ma balta in cabinet.Am ajuns acasa cu fum iesindu'mi pe urechi.De cand sunt aici nu am intalnit asa acritura de medic si nu am fost refuzata vreodata pentru vreun control sau test.M-am uitat la ea si la cele 200 de kile ale ei si la grasimile care i se cutremurau pe ea si in gandul meu mi-am spus ca precis nu a mancat ceva nutritiv si sanatos in viata ei,dobitoaca.

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 09 July 2009 - 03:08 PM

0

#25 Utilizator offline   MoselAnca 

• Schwarze Schaf
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 09 July 2009 - 03:16 PM

Naeema, tu nu esti inca gravida, nu vad de ce ar fi o problema sa iei multivitamine fara sfatul medicului.
Eu am zis numai ca in timpul sarcinii sa nu iei alte vitamine, peste cele recomandate de medic. Asta pt ca vit A si E in exces pot produce malformatii fetale.

O analiza importanta inainte de a ramane insarcinata ar fi cea de identificare a toxoplasmozei (un parazit pe care il luam in general de la animale) de chlamydia nu-ti zic ca aia e o boala venerica si tu esti femeie serioasa :yahoo:
0

#26 Utilizator offline   Isis_27 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-October 08

Scris 09 July 2009 - 03:25 PM

Vezi postareafulgdenea, la Jul 9 2009, 02:39 PM, a spus:

cica si sexul e mai dureros in primul an dupa ce nasti

cine te-a mintit??!! :yahoo:
0

#27 Utilizator offline   MoselAnca 

• Schwarze Schaf
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 09 July 2009 - 03:39 PM

Nici la mine n-a fost dureros dupa nastere, (eu am nascut prin cezariana) dar cele care au fost taiate si prost cusute, de ex cumnata mea... au avut probleme mari :yahoo:. Ea si acum are probleme cu epiziotomia.
0

#28 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 09 July 2009 - 03:47 PM

Vezi postareaMoselAnca, la Jul 9 2009, 09:16 AM, a spus:

Naeema, tu nu esti inca gravida, nu vad de ce ar fi o problema sa iei multivitamine fara sfatul medicului.
Eu am zis numai ca in timpul sarcinii sa nu iei alte vitamine, peste cele recomandate de medic. Asta pt ca vit A si E in exces pot produce malformatii fetale.

O analiza importanta inainte de a ramane insarcinata ar fi cea de identificare a toxoplasmozei (un parazit pe care il luam in general de la animale) de chlamydia nu-ti zic ca aia e o boala venerica si tu esti femeie serioasa :yahoo:

Pai uite lista de chestii pe care le iau actualmente si motivele:

Pre-natal Nutrients (astea sunt recomandate mereu inainte de conceptie)
Ascorbplex 1000 Buffered (Vitamina C) - am deficienta
Vitamin B Complex Plus (care merge mama in mana si ajuta cu celelalte suplimente)
Acid folic ( este continut in suplimentele pre-natale si complexul de Vitamina B deci nu trebuie sa iau extra)- motivul din care este recomandat Acidul Folic se stie foarte bine.
HMF Forte ( Human Microflora aka bacteria care ajuta la absorbirea nutrientelor din mancare si a suplimentelor,de catre organism)
Super DHA Liquid (aka Fish Oil care este extrem de benefic in general pentru organism nu numai pre-natal)
Flax Seed Oil (care este iarasi sanatos in general)
Capsule de Silica (bune pentru par,unghii si altele in organism)

De precizat este ca eu am luat multi ani la rand o varietate si o multime de medicamente puternice (pain killers) care mi-au facut ravagii la ficat (dupa spusele medicului).Daca ficatul nu functioneaza cum trebuie afecteaza alte chestii si functii in organism.Mai am si dereglare hormonala.

Deci toate aceste suplimente in combinatie cu un regim alimentar sanatos sunt menite sa ma aduca intr-o conditie optimala,dupa mai mult de 3 ani de intoxicare medicamentoasa si dieta necorespunzatoare,la care adaug ca intr-un stil de viata mai stresant,intre ore lungi de munca,ore intregi de commuting in trafic,alergaturi de colo colo si alte chestii zilnice toate in graba sa fie rezolvate,facute,etc...nu are omul grija mereu sa ia mesele la orele exacte si sa faca mereu alegeri bune.De aceea suplimentele ajuta si in general nu numai in eventualitatea vreunei sarcini.

Fish Oil For Pregnant Women & Prenatal Development of the Brain
http://ezinearticles.com/?Fish-Oil-For-Pre...&id=2470309

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 09 July 2009 - 03:44 PM

0

#29 Utilizator offline   MoselAnca 

• Schwarze Schaf
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 09 July 2009 - 03:49 PM

Pai ce sa-ti spun... nu vad nimic rau sau problematic in suplimentele pe care le ei. E foarte bine ca incerci sa-ti pui ficatul la punct :kiss:

In momentul in care ai sa fi gravida, ginecologul iti va face niste analize ale sangelui si iti va recomanda el vitaminele si mineralele de care ai special nevoie.
Eu de ex am luat doze uriase de fier pt anemia feripriva si vit C ca sa se metabolizeze fierul respectiv :yahoo: dar asta am facut-o la recomandarea medicului ginecolog.
0

#30 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 09 July 2009 - 03:56 PM

Understanding The Benefits of Vitamin B Complex
"It is nearly impossible to get adequate amounts of the vitamin B complex from a typical daily diet. In addition, certain things increase an individual’s daily vitamin B complex requirements. Drinking coffee or alcohol increases the need for the B vitamins."
http://ezinearticles.com/?Understanding-Th...x&id=760893

Vezi postareaMoselAnca, la Jul 9 2009, 09:49 AM, a spus:

In momentul in care ai sa fi gravida, ginecologul iti va face niste analize ale sangelui si iti va recomanda el vitaminele si mineralele de care ai special nevoie.
Eu de ex am luat doze uriase de fier pt anemia feripriva si vit C ca sa se metabolizeze fierul respectiv :yahoo: dar asta am facut-o la recomandarea medicului ginecolog.

Cu siguranta ca unele vitamine si suplimente nu mai trebuie sa fie luate in timpul sarcinii (dupa cum spui si tu) dar de asta o sa am grija cand va veni momentul.
Nici nu ma gandesc sa ma apuc eu vreodata sa iau niste chestii asa de una singura fara sa stiu daca trebuie si in ce cantitati.Stiu ca surplusul de vitamine si suplimente sau cantitati inadecvate sau amestecatura alandala dauneaza.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic