Cred că nimic nu e mai greu decât să scrii literatură erotică sau scene cu anumite tente şi cred că scriitorii români contemporani sunt execrabili când vine vorba de aşa ceva.Groteşti, de prost gust.Ar trebui să existe două denumiri :
Literatură erotică şi
Literatură vulgară,căci între ele există o graniţă destul de subţire pe care mulţi nu o observă.
Eu am citit cărţi erotice scrise de scriitori străini şi unele mi s-au părut chiar bune.În schimb,un român aproape m-a scârbit,parcă scrisese o broşură cu înjurături de camionagiu cu tentă sexuală .Şi îşi numea cartea ca făcând parte din literatura erotică.

Să scrii în fiecare aliniat denumirea organelor genitale alături de două predicate ,nu înseamnă că scrii literatura erotică. Cam aşa sunt aproape toţi de la noi care scriu "cărţi erotice".Scriu foarte, foarte de prost gust.
Citeaza
(...)exemplarele romanului "Ion" (...)
La
Ion e altceva.Întreaga operă a lui Rebreanu a fost scrisă după o anume concepţie,nu s-a intenţionat scoaterea în evidenţă a acelor scene,dar aşa a fost, să iasă toate foarte bine."...şi Ion o prinse pe Ana de sân şi Ana sâsâi de durere." (

) Scenele sunt faine prin faptul că deşi formulate simplu,transmit foarte multe.Dar nu cred că sunt aşa de reprezentative pentru ceea ce înseamnă erotismul în literatură,doar că sunt,probabil,cele mai populare dintre cele cu o anumită tentă.Pt. că altul a fost mesajul lor şi asta se vede.
Citeaza
(...)Oare autorii recenti, care au scos sexualitatea si erotismul la lumina, au reusit sa le trateze in lung si-n lat ori s-au rezumat doar la citeva abordari mai degraba socante prin duritate?
Au reuşit să reliefeze din încă o perspectivă,latura sălbatică din om iar unele să aducă aminte că unii nu-s decât nişte animale grohăitoare sub sclavia sexului,asta da.Pe unii chiar îi ajută să îşi satisfacă anumite curiozităţi,dezvoltă foarte mult imaginaţia,unora le deschide mintea,etc.. Aici vorbesc de scriitori străini.
Scriitorii români,în mare parte,da,s-au limitat la a şoca fără a transmite nimic.Până acum.De acum încolo nu ştiu,dar nici nu mai pun mâna pe o carte cu tentă erotică scrisă de vreun român,nu m-au convins deloc.
Aceasta postare a fost editata de Alexeevna: 01 July 2009 - 04:04 PM