sau Inregistrare

• 31 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Membru nou - Cony Prezentare generala Evaluare topic: - - - - -

#301 Utilizator offline   4est 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 27-June 11

Scris 20 February 2012 - 12:45 PM

durerile din partea dreapta (asa numitele dureri de ficat) medicii sustin ca nu sunt de la ficat, deoarece acesta nu are receptori de durere (receptorii durerii sunt pe capsula ce inglobeaza ficatul si se pot activa la marirea ficatului, lucru vazut de ecografie).

marea majoritate a medicilor cu care eu am vb precizau ca ficatul nu doare, (si eu ma pling de ceva dureri in partea drepata - dar e posibil sa fie dureri psihice - inainte sa stiu de hep nu ma durea nimica :) sau pot sa fie de la chestii fizice (cum stau la birou) - am vazut ca in concedii / weekenduri nu sunt asa dese (nu sunt dureri mari, sunt mai degraba o jena decit o durre)), dar deaciord cu tine ar fi trebuit sa te indrume spre alt medic pt investigatii suplimentare.

cit despre schimbarea medicului, e si asta o optiune aici tine de tine si de cum simti tu :)

sanatate tuturor!

0

#302 Utilizator offline   iasomiam 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 18-September 08

Scris 21 February 2012 - 12:46 PM

Buna tuturor,
Da, Conny, la Matei Bals merg la doctor Hara. Nu stiu ce se intampla de este asa superficiala, nu era asa, am inteles ca are niste probleme familiale, dar ce vina avem noi??? As incerca un medic d ela Fundeni? ce parere aveti. Medicul meu care mi-a dat tratament un an a zis ca ma trimite la un fost coleg al dansului,dar nu sunt hotarata inca. Ecografia facuta in ianuarie ( nu o am la mine) ficat neomogen, hiperecogen ??(nu stiu ce inseamna) dar nu marit, fara noduli, din ce imi amintesc. In rest toate analizele in limite normale.Acum in martie am un an de la terminarea tratamentului. O sa fac o viremie( la 6 luni dupa terminarea tratamentului a fost nedetectabila). Va multumesc pentru sfaturile date.
Multa sanatate va doresc tuturor!
0

#303 Utilizator offline   iasomiam 

• Boboc
  • Pip

Scris 21 March 2012 - 02:15 PM

Buna ziua,
Am facut viremia si fibromax, am primit acum rezultatele, dar nu le prea inteleg. Va rog poate ma puteti ajuta, viremia este nedetectabila sau nu????pana la ce valoare??Am sa va redau exact ce scrie pe buletinul de analize.
Incarcatura virala: 486 copii ADN HVB/ml (2.69 log copii ADN HVB/ml );
143 UI/ml (2.16 log UI/ml .
Sensibilitatea metodei : 51 copii ADN HVB/ml ( 1.71 log copii ADN HVB/ml );
15 UI/ml (1.17 log UI/ml)
Ce sa inteleg ca acum 6 luni aveam viremia nedetectabila , iar acum nu???? , DESI VALOAREA ESTE MICA, NU STIU DE LA CE VALOARE SE CONSIDERA VIREMIA DETECTABILA?? VA ROG PUTETI SA IMI SPUNETI?
Rezultatul la fibromax: rezultatele sunt pe o scara de la 0 la 1
scor fibrotest 0.27
nivel estimat al fibrozei F0-F1
Scor Actitest: 0.08
nivelul estimat al inflamtiei cu virus B: A0
Scor Steatoest: 0.24
Nivel estimat al steatozei : S 0
Scor Nashtest: 0.25
Nivel estimat al inflamatiei in boli metabolice ( diabetzaharat, obezitate si dislipidemie): N 0
Scor Ashtest: 0.04
Nivel estimate al inflamatiei cu alcoholism : H 0
NOTA: Valorile STGP(ALT), STGO(AST) si Gamma GT sunt corectate conform indicatorilor BioPredictive S.A.S
Alfa 2 macroglobulina 2,89 g/l ( 1,3- 3)
HAPTOGLOBINA 1.10 G/L (0.3-2)
Apolipoproteina 1.10 ( 1.1-2.15)
Bilirubina
Totala 0.41 (0.2-1.2)
Directa 7.01 (3-22)
Indirecta 0.22 mg/100 ml
GAMA GLUTAMILTRANSFERAZA 14 U/l (9-36)
STGP 20 U/l (5-55)
STGO 29 U/l ( 5-34)
Glicemie 92 ( 70-109)
Colesterol total 200 mg/100 ml (200-239) ????? de la ce, ca nu mananc nicio grasime
Trigliceride - 96 mg/100ml (35-149)

IN PARANTEZA SUNT VALORILE DE REFERINTA
Va rog un sfat, pentru viremie daca e nedetectabila la valorile astea.
Va multumesc anticipat!
sanatate tuturor
0

#304 Utilizator offline   4est 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 27-June 11

Scris 21 March 2012 - 02:51 PM

Vezi postareaiasomiam, la 21 March 2012 - 02:15 PM, a spus:

Incarcatura virala: 486 copii ADN HVB/ml (2.69 log copii ADN HVB/ml ); 143 UI/ml (2.16 log UI/ml ).
Sensibilitatea metodei : 51 copii ADN HVB/ml ( 1.71 log copii ADN HVB/ml ); 15 UI/ml (1.17 log UI/ml)

In cazul tau viremia este detectabila si are valaorea de 486 copii ADN HVB/ml (2.69 log copii ADN HVB/ml ); 143 UI/ml (2.16 log UI/ml)

Referitor la analizele de acuma 6 luni, e posibil ca sa fi fost la alt laborator si sa fi avut o alta sensibilitate ? (Nedetectabil nu insemna naparat 0, insemna ca incarctura virala este sub sensibilitatea aparatului, aceasta poate fi oriunde in intervalul 0 - valaarea sensibilitatii)

Referitor la grasimi. Din ce stiu eu, si sa ma corecteze cineva daca nu stiu bine, trigliceridele refleca mai mult cantiatatea de grasimi pe care o maninci, colesterolul reflectind mai mult cantitatea de grasimi care se afla in corp. Colesterolul nu potae fi bine interpretat atita timp cit nu este exprimat ca LDL si HDL, (LDL marit fiind o posibila problema, HDL marit nefiind nici o problema). 75% din colesterol (nu stiu daca este vorba si de HDL si de LDL) este produs in ficat si nu neaparat metabolizat din mincare.
Oricum pt scaderea coleterolului este indicat atit un regim fara grasimi ct si sport dar este un subiect de discutat cu medicul (nu neaparat cel de la infectioase)

sanatate tuturor!

Aceasta postare a fost editata de 4est: 21 March 2012 - 03:05 PM

0

#305 Utilizator offline   Connny 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 23-June 09

Scris 22 March 2012 - 09:20 AM

buna iasomiam,

m-am uiatt si eu peste analizele tale. Asa cum spunea si 4est, viremia este detectabila. Dar acum 6 luni, cand ea era nedetectabila, nu inseamna ca era 0. Cel mai probabil era sub 51 copii/ ml, adica pragul de detectie al laboratorului. In orice caz, viremia este foarte mica si s-ar putea mentine asa. Parerea mea este ca ar fi bine sa o verifici din nou peste 6 luni si abia atunci vei putea face comparatii. Apropos, medicul ce a spus?
Pe de alta parte, restul analizelor au iesit foarte bune. Si cel mai important este ca si fibroza este minima (F0-F1). Daca imi aduc eu bine aminte, aveai o fibroza peste F1. Corect?
In plus, nu ai activitate necroinflamatorie, nu ai steatoza, glicemia e OK, transaminazele bune, bilirubina e buna.
Felicitari!

In ceea ce priveste colesterolul, o cantitate foarte mica se datoreaza alimentelor (eu stiam ca este ~5%). Restul e produs de ficat. Trigliceridele sun OK.

Deci, esti bine. Ai nevoie de monitorizare si sa speram ca viremia nu va creste pe viitor.

Sanatate!
0

#306 Utilizator offline   iasomiam 

• Boboc
  • Pip

Scris 22 March 2012 - 11:09 AM

Buna ,
Va multumesc din suflet pentru sfaturi . Eu ma gandeam sa repet viremia si la un alt laborator acum sa vad daca coincid rezultatele. Nu am mers deocamdata la medic pentru ca abia ieri am primit rezultatele prin fax.Ce este curios pentru mine ca fibroza a scazut!!! e oare posibil dupa tratament ?? pentru ca eu aveam F2 spre F3 cand am inceput tratamentul,aceasta fiind data de biopsie, deci ce sa cred??? Inca un semn de intrebare ... in ianuarie cand am facut o ecografie abdominala mi-a zis ca am steatoza usoara, acum nu So. De aceea am dubii in privinta acestor analize( stiu ca steatoza se poate reduce, dar asa repede???in 2 luni)
Sanatate multa tuturor!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 31 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse