Buna tuturor!cred ca ar fi binevenit sa-mi spun parerea in legatura cu vesmantul femeii musulane,si cum ma simt eu ,ca purtatoare a acestuia...Care este primul gand care va vine in minte daca vedeti pe strada ,la noi in tara ,femei musulmane invesmantate specific,sau la televizor imagini dintr-o tara musulmana in care apar si femei musulmane cu acoperamantul specific lor?Majoriatea ,banuiesc ,din cele discutate pe forum(chiar mai multi au facut aluzii la "sclavia" femeilor musulmane),ca vor crede ca sunt fortate sa faca acest lucru,fie ca au fost convinse si manipulate sa il poarte,fie ca nu au avut parte de educatia necesara sa realizeze "oprimarea"in care traiesc etc
Ceea ce nu stiu cei mai multi dintre voi este faptul ca majoritatea acestora sunt femei educate,cu scoala,liceu,facultate,cu rezultate bune in studii,ca au fiecare personalitate proprie si interese diferite in acord cu felul incare fiecare dintre ele gandeste,si ca de multe ori pentru a purta acest vesmant au avut parte de confruntari mai mari sau mai mici cu insasi propria familie musulmana,cu familia nemusulmana pentru nenumaratele de femei din intreaga lume care au imbratisat islamul,cu societatea in care traiesc,cu prietenii,ca au trebuit sa faca f multe sacificii si a se mentine ferme in crezurile si principiile lor,ca au avut unele de suferit f mult din cauza prejudecatii oamenilor,si unele dintre ele chiar atacate fizic de persoane care urasc islamul sau imaginea pur si simplu a unui om credincios...si enumerarea lucrurilor nestiute de cei care le observa dinafara, fara a le cunoaste,poate tine la nesfarsit.Si totusi toate aceste fete si femei nu au renuntat la purtarea vesmantului lor,care arata credinta lor ferma in Dumnezeu,supunerea fata de vointa Lui ,modestia si puritatea lor.In ciuda tuturor relatarilro nefavorabile,batjocurii la care sunt supuse in intreaga lume,inclusiv in cea musulmana,din ce in ce mai multe femei incep sa il poarte.In Sua,Europa,in tari considerata musulmane precum Egipt,Siria,Iordania,Palestina fetele tinere in special incep sa constientizeze credinta lor si il poarta,desii mamele lor nu o fac.Ceea ce este considerat de cercurile nemusulmane sau "musulmane"seculare ca ar fi o REACTIE DE REVOLTA a femeilor si natiunilor ARABE in special si a lumii musulmane in general fata de lunga perioada de colonialism,tiranie,dictatura sau a economiei fara vlaga,este DEFAPt :EXPRESIA CREDINTEI FERME IN DUMNEZEU SI A CUNOASTERII PRECEPTELOR ISLAMULUI,NECUNOSCUTE SI NEPRACTICATE DE MAJORITATEA MUSULMANILOR IN ULTIMELE SECOLE,DECAT POATE LA NIVEL DE RITUAL SI CULTURA LOCALA.ESTE CONSECINTA FAPTULUI CA MAJORIATATEA TINERILOR DE AZI DIN LUMEA MUSULMANA AU PRIMIT O EDUCATIE FOARTE SERIOASA DE LA NIVELUL SCOLII PANA LA FACULTATE,MASTERAT,DOCTORAT SI STUDIEREA TEMEINICA RELIGIEI LOR ,ISLAMUL,IN MOD COMPLET SI RATIONAL...
Cand port hainele modestiei,eu,femeie musulmana,supusa lui Dumnezeu,simt pace,incredere in mine insami si in Dumnezeu,credinta,libertate si siguranta.Cand vorbesc cu cineva fata in fata,fie ca acea persoana este de acelasi s-- sau nu ,simt si stiu ca gandurile ,sufletul si simtirea mea sunt percepute de catre acea persoana,si nu modul atragator sau neatragator in care arat,hainele pe care le port sau machiajul,coafura si diversele ornamente cu care m-as putea infrumuseta.Am foarte multe de spus asupra felului minunat in care ma simt purtand valul si hainele modestiei si credintei,asupra sentimentului ca Dumnezeu m-a binecuvantat si ca este cu mine mereu,a multumirii pe care o simt ca am fost calauzita ...
Pentru cei care stiu limba engleza,puteti asculta de pe site-ul mentionat in celalalt mesaj (
http://www.understand-islam.net/audio/andr...m%2FThe+Hijab+- ),A View Through hidjab,marturia unei femei musulmane despre credinta ei si despre sentimentele si gandurile ei fata de valul si vesmantul pe care a ales sa le poarte.
numai bine si inshaAllah voi mai reveni
aynur