sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Vacanta in fata calculatorului sau la munte, intr-o tabara? vacanta, tabere, stat la calculator, mers la tara, la bunici Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Burel001 

• Gambler
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 26-February 09

Scris 25 June 2009 - 01:04 AM

Vezi postareaBlueSugar, la Jun 25 2009, 01:32 AM, a spus:

Un exemplu in familie am,sora mea.2 copii(13 si 6 ani)a uitat sa-i mai lase afara la aer,sa-si toceasca calcaiele alergand,jucandu-se.A gasit comod sa le cumpere la fiecare cate un calculator si sa le cumpere lunar jocuri.Asta ca sa poata sa-si urmareasca ea telenovelele preferate si ultima melodie a lui Guta pe Taraf...
Nu neg necesitatea calculatorului,dar ala ar fi un mod de informare,sau relaxare jumatate de ora pentru copil,la fel ca si TV-ul.Calculatorul nu este un mod de viata,este otrava pentru copii.
Copilului ii sade bine cu joaca,cu inocenta,cu contactele umane,asa isi formeaza caracterul de adult.
Sub nicio forma nu accept ca exista copii care la 8 ani au mobilul in buzunar,sau ca la varsta de 5 ani primesc computer cadou.
De ce or sa se mai bucure copiii astia cand or creste?
Nu vedeti?Tocmai noi,parintii,rapim inocenta copiilor si ne doare fix in cot,asa ne este noua comod.
Ce are sa iasa copilul afara sa joace un fotbal?Sa sara coarda,sa faca miscare?Ce are sa mearga intr-o tabara cu alti colegi?Cu alte activitati?
Mi se pare mult mai sanatos.

Ai dreptate 100% de acord.Da hai sa recunoastem ca si noi astia marii ne-am dedulcit la computer.Ia uite-te cat este ceasul si ce facem noi acum!Chestia cu miscarea in natura este valabila si pentru noi da poti sa lasi virtualul asta dulce?
0

#22 Utilizator offline   BlueSugar 

• Nevermind...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 25-March 06

Scris 25 June 2009 - 01:43 AM

Vezi postareaBurel001, la Jun 25 2009, 01:04 AM, a spus:

Ai dreptate 100% de acord.Da hai sa recunoastem ca si noi astia marii ne-am dedulcit la computer.Ia uite-te cat este ceasul si ce facem noi acum!Chestia cu miscarea in natura este valabila si pentru noi da poti sa lasi virtualul asta dulce?

Chestia este ca noi astia mari nu ne mai permitem sa sarim coarda(eu o fac totusi uneori)
Cel putin,noi astia mari,ne-am trait copilaria frumos,fara calculatoare si mobile.
Cat despre mine,miscare fac zilnic.Numai noaptea cand nu am somn aterizez aici.In rest,am activitate destula.
0

#23 Utilizator offline   MoselAnca 

• Schwarze Schaf
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 11-April 07

Scris 25 June 2009 - 08:51 AM

Si eu cred ca-i mai bine sa alerge, sa se catere sa se joace afara decat sa-mi stea toata ziua la televizor sau la calculator. Mai mult pt ei am cumparat casa la tara, sa aiba aer curat si spatiu de manevra :spiteful:
Cu calculatorul au destul timp sa se obisnuiasca, iar telefoane mobile chiar nu le vad rostul...
Eu sunt de parerea ca in camera copilului nu trebuie sa existe nici macar televizor, macar cat sunt mici sa pot controla ce anume vad ...
0

#24 Utilizator offline   Obsoletus 

• Maximus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 09-January 09

Scris 25 June 2009 - 09:23 AM

Vezi postareaMoselAnca, la Jun 25 2009, 09:51 AM, a spus:

Si eu cred ca-i mai bine sa alerge, sa se catere sa se joace afara decat sa-mi stea toata ziua la televizor sau la calculator. Mai mult pt ei am cumparat casa la tara, sa aiba aer curat si spatiu de manevra :boss:

Si daca se catara si isi rup gaturile ? :)

Vezi postareaMoselAnca, la Jun 25 2009, 09:51 AM, a spus:

Cu calculatorul au destul timp sa se obisnuiasca, iar telefoane mobile chiar nu le vad rostul...
Eu sunt de parerea ca in camera copilului nu trebuie sa existe nici macar televizor, macar cat sunt mici sa pot controla ce anume vad ...

Vai :cheer:

Nu au timp sa se obisnuiasca.... in Romania populatia obsedata de televizor sunt exact aceia care in copilarie nu au avut si acuma la 40 de ani se rup de realitate si se uita la tot ce prind la televizor.... astia nu pot traii fara tv.DECRETEII

Eu am avut televizor in camera de la 7 ani ! Si acum nu-l mai suport... nu suport nici o emisiune si nici o televiziune cu reclame, ma uit doar la hbo si cinemax ....neintrerupte de publicitate.

Ce dracu vrei sa-ti faca copii in timpu liber... daca sunt la varsta la care nu merg la scoala ,n-au preocupari,teme si nu stiu citi ? :good: :tease: => legume...pokemonii tai. Macar gaseste-le un sport.
Sa se urce in copaci ca maimutzele ? Pune-le TV-u pe canale in limba engleza si romana SA INVETE LIMBI !!!

Vai.... Sikaryan avea dreptate => Inainte sa faci copii TREBE SA URMEZI UN CURS SI SA-TI IEI ATESTAT DE PARINTE.

Is curios cum a procedat Amarena ,de exemplu . :spiteful:
0

#25 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 25 June 2009 - 09:24 AM

Cred ca nu poate fi vacanta mai placuta si mai sanatoasa decit una petrecuta la bunici mai ales daca acestia locuiesc la tara . Dar pentru asta trebuie obisnuiti de mici ...... Desi sunt in al saptelea deceniu de viata imi amintesc cu placere de umblatul descult prin tarina de pe ulitele satului , de gustul merelor verzi sterpelite din gradina vecinului ( aveau si bunicii dar acestea furate erau mai bune ) , de mirosul piini scoasa proaspat din cuptor, de.........
0

#26 Utilizator offline   Obsoletus 

• Maximus
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 25 June 2009 - 09:31 AM

Vezi postareaVEMANS, la Jun 25 2009, 10:24 AM, a spus:

Desi sunt in al saptelea deceniu de viata

:cheer:

Ce frumoasa a fost copilaria mea .... :spiteful:
Ma jucam in parc si spatele blocului iar seara pe 18-19 parca fugeam in casa pentru ca incepea "POWER RANGERS" :) :tease:

Aceasta postare a fost editata de Resigned: 25 June 2009 - 09:52 AM

0

#27 Utilizator offline   Dingo25 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-December 08

Scris 25 June 2009 - 10:00 AM

Eu chiar nu va inteleg pe unii dintre voi... chiar asa limitati sunteti? Nu are rost sa va mai explic o data parerea mea, pentru ca am facut-o deja in ultimile pagini, dar o sa va zic doar atat. In 30 de ani, daca nu o sa sti opera un calculator o sa fi un om mort, pentru absolut totul se va face prin intermediul calculatorului. Magazinele clasice care exista in ziua de azi vor disparea aproape in totalitate si piata va fi acaparata in proportie de peste 95% de piata online. Inclusiv banii actuali din hartie si plastic vor disparea si vor fi inlocuiti cu bani electronici. De accea e bine ca un copil cand ajunge la varsta de 10 ani sa stie deja opera un calculator si limba engleza (invatara uitandu-se la desene animate in engleza in perioada copilariei).

Si daca eu am invatat ceva in viata asta, aia e ca nostalgia nu isi are rostul. Voi astia care veniti cu faze de genul "Pacat ca copilul meu nu are copilaria dulce pe care am avut-o eu" probabil ca aveti ceva frustrari din copilarie.

Si sa nu credeti ca eu militez pentru sedentarism 24 de ore pe zi in fata calculatorului. Copiii trebuie obligatoriu sa faca si sport, dar intr-un mediu organizat si nu de capul lor.
0

#28 Utilizator offline   MoselAnca 

• Schwarze Schaf
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 11-April 07

Scris 25 June 2009 - 11:00 AM

Trebuie sa existe un echilibru in toate! au jocuri electronice si jucarii... se uita la TV atata timp cat consider EU ca e necesar si educativ pt copiii sub 6 ani!

Nu e cazul sa vada desene animate violente sau filme cu scene de violenta sa sex :spiteful: au destul timp sa vada si pe astea...

Sunt copii! sa se joace cu alti copii, sa invete sa socializeze cu alti copii de varsta lor... ce e atat de dificil de inteles!
la ce ii foloseste unui copil de 5 ani internetul? are timp la scoala sa-l descopere... iar atunci am sa-mi instalez programe de monitorizare si blocare a anumitor pagini! Sunt destule cazuri aici de "dependenta" de calculator la varste mici...

Nu-s nebune, n-am nimic cu jocurile de calculator, si nici nu le consider nocive... dar cu masura!

M-am mutat la tara pt a-i scoate dintr-un mediu plin de alcool, droguri, gasti (inclusiv la copiii de scoala generala) etc...si pt a-i aduce intr-o societate, poate invechita in conceptii, dar mult mai sigura!

Ce sa faca in timpul liber? sa se joace! in nisip, pe tobogan, sa-mi alerge in gradina... sa deseneze, coloreze, joace cu lego, cu papusi, sa joace jocuri, sa sara coarda, sa joace pitita. Au destule jocuri electronice de care se plictisesc rapid... prefer o activitate in aer liber... ai copiii? iar daca nici asta nu le mai e suficient pt a le trece timpul... sa-si faca curatenie in camerele lor :cheer: sa ma ajute in gradina... etc

Aceasta postare a fost editata de MoselAnca: 25 June 2009 - 11:05 AM

0

#29 Utilizator offline   Amarena 

• citeste-mi despre primavara
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 25 June 2009 - 11:15 AM

Vezi postareaResigned, la Jun 25 2009, 10:23 AM, a spus:

Is curios cum a procedat Amarena ,de exemplu .
:spiteful:

In primul rand, v-as ruga sa nu mai jigniti ceilalti useri, Resigned si Dingo. Sa nu mai vad cuvinte gen "limitati" si alte dragalasenii.

In al doilea rand, daca tot m-ai pomenit, o sa-ti spun. Nu sunt contra calculatorului, ai mei se joaca singuri pe calculator de vreo .. un an si ceva, cred (acum au 6 ani si 9 luni). Se uita si la tv, la desene, la Animal Planet, la filme, ies si in parc...
Titlul mi se pare un pic aiurea, vacanta poti s-o faci si in tabara, si la bunici, si in fata calculatorului, care-i problema? Nu cred ca exista copil pe lumea asta care sa stea 3 luni numai la calculator.
0

#30 Utilizator offline   Obsoletus 

• Maximus
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 25 June 2009 - 01:55 PM

Vezi postareaMoselAnca, la Jun 25 2009, 12:00 PM, a spus:

Eu nu am copii, dar am fost copil ....destul de recent :spiteful:

Majoritatea copiilor au deja preocupari comune=> calculator, chestii preferate la tv {tu stii cum vorbeste varul meu de clasa a-3a limba romana ?:) asta se datoreaza dublarii in limba romana a desenelor animate,dar s-au dus naibii aptitudinile in limba engleza}...Daca nu iti lasi copii preocuparilor comune vor ramane izolati in lumea creata de tine :boss:

Nu stiu de ce ai impresia ca PC-ul va elimina socializarea,ca va scoate viata din copilul tau si nu-si va dori sa se intalneasca cu copii de varsta lui sa vorbeasca despre interesele comune=> Trebuie intr-adevar sa-ti indrumi copilul spre anumite valori dar nu in asa fel incat sa-l faci sa se simta strain de semenii lui !!!!... :good: Tu iti vei izola copiii de ceilalti incercand sa-i socializezi...
COPIII FAC MISTO UNII DE ALTII MAI ALES DACA CEI MISTOCATI DUC LIPSA DE CAUZA MISTO-ULUI :cheer:

Uite... sa zicem ca merg copii tai la gradinitza si este un grup de copii care vorbesc despre Jocul X de pc.... copilul tau daca nu e familiarizat cu jocul X se va simti complexat,intervin si clasele sociale,nivelul rasfatului,uite iti poti recompensa copilul stimulandu-l daca face ce-i spui IN NICI UN CAZ SA NU IMPLEMENTEZI UN ANUMIT MOD DE VIATA SI SA TE ASTEPTI SA-L RESPECTE STRICT..... aici ,dar trebe sa aibe interesele comune etc... ma intelegi :tease:

Un copil nu intelege ce e important pentru el si ce nu ...pana la o anumita varsta si incercarea de a-i modela dupa chipul si asemanarea ta ii va indeparta de majoritate....

PROPHECY TERMINATED. :P
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Camera copilului!
cum o decoram?
SelenaN  54 18.521
Hot Topic (New) poate deveni orice copil un geniu? * * * - - **Lux**  140 13.515
Hot Topic (New) Mamicile vor primi indemnizatie doar pentru un an !
Un an este suficient?
^Dorin  58 6.584
Hot Topic (New) COPII POZNASI
iti amintesti cand te-a facut sa razi ultima data copilul tau?
Gogutaaa  57 4.988
Hot Topic (New) Vine vacanta... bucurie pt ei, probleme pt parinti...
Ce faceti cu copii in vacanta?
Silver99  29 4.420