Vacanta in fata calculatorului sau la munte, intr-o tabara? vacanta, tabere, stat la calculator, mers la tara, la bunici
Scris 18 June 2009 - 03:44 PM
Nu stiu cati dintre copii se mai bucura ca “a venit vacanta cu trenul din Franta”, nu stiu cati copii isi mai fac bagajul sa plece la tara, la bunici, in schimb, cred ca in ultimii ani, au inceput multi din ei sa isi faca bagajul pentru a pleca in tabara.
Ma gandesc ca in loc de televizor, calculator si plictiseala intre betoane, in vacante o solutie ar fi mersul in tabere. Cred ca este important de discutat si acest subiect, ca facand parte din viata copiilor nostri. Ma gandesc ca mersul in tabere este o ocazie super buna in care copiii pot sa invete sa se descurce fara ajutorul paritilor, in compania unor copii de aceesi varsta dar supravegheati indeaproape de intructori animatori profesionisti. Cred ca acum multe dintre taberele scolare care nu prea au fost sigure iar copiii se plictiseau s-au desfintat, in locul lor au aparut firme private care organizeaza tabere de vis. Asa, copiii vor renunta pentru cateva zile la calculator si vor descoperii o multime de activitati tehnice si de animatie neavand timp sa se plictiseasca.
In acelasi timp, in tabere de copii se ocupa persoane specializate sa faca aceasta munca, fapt care cred ca ar trebui sa ii determine pe parinti sa aleaga optiunea de a trimite copiii in tabere. Consider ca toti cei care se ocupa de copii ii iubesc insa asta nu le asigura siguranta. Faptul ca le iubim copiii nu le este suficient parintilor atunci cand decid sa-si lase sau nu, copiii in tabara. Insa profesionalismul, pregatirea si formarea celor care se ocupa de copii poate sa fie o dovada de seriozitate si sa confere incredere.
Voi ce credeti, ce solutii aveti pentru copiii care in ultima perioada mai mult stau in fata calculatorului decat sa mai mearga la tara, la bunici?
Scris 18 June 2009 - 06:44 PM
Scris 18 June 2009 - 06:50 PM
Problema dusului la tara nu mi-o pun ca eu stau la tara
Anul asta a fost prima oara cand i-am lasat intr-o "mini tabara". Au fost organizate zilele padurii, pt copiii peste 3 ani, si i-am lasat 3 zile de dimineata pana seara in padure cu educatoarele si paduraru'. In momentul in care au sa aiba varsta necesara dusului in tabara, cu siguranta ca-i voi trimite, eu am amintiri placute din taberele scolare.
Scris 19 June 2009 - 12:42 AM
Scris 19 June 2009 - 08:53 AM
MoselAnca, la Jun 18 2009, 07:50 PM, a spus:
Gresesti Anca....
Lasa-i cu calcu ...ca se satura de el, numa sa nu le cumperi jocuri. Cum crezi ca pot deveni copii de gradinita dependenti de calculator.Se vor simti complexati din cauza ca ceilalti vor stii la 7 ani ce nu stii poate nici tu despre calculator
La scoala nu le trebuie calculator pana prin clasa a 9-a...pt informatica si d-abia prin a 6-a se face ceva Microsoft Office....{asa am facut io}
Daca faci ce-ai spus => se vor droga in adolescenta cu pc-ul !
MoselAnca, la Jun 18 2009, 07:50 PM, a spus:
Is mai multe tipuri de tabere...
La varsta copiilor tai eu recomand taberele de schi... ssa invete sa schieze
Vara sa mearga cu tine in concediu
p.s: de fapt chiar e indicat sa va initiati copii la calculator...=> jocuri de sah,chestii interactive cu animale{explicatii despre lumea inconjuratoare},etc...De ce vedeti calculatoru =>ceva daunator
APROPO ...=>DOAR ADULTII CARE AU INCEPUT SA FOLOSEASCA CALCULATORUL PREA TARZIU DEVIN CU ADEVARAT DEPENDENTI,SUNT CATIVA PE FORUMU ASTA.... RESTU ADOLESCENTILOR FOLOSESC DEPENDENTA CA SI SCUZA PENTRU FOLOSIRE EXCESIVA...
ca si cum ar spune un alcoolic => beau pentru ca sunt alcoolic,dar alcoolicii adevarati nici macar nu recunosc ca beau
Aceasta postare a fost editata de Resigned: 19 June 2009 - 09:00 AM
Scris 19 June 2009 - 09:15 AM
Eu nu vad calculatorul ca pe ceva daunator, imi castig paina cu ajutorul lui
Consider ca pana nu au sa invete sa scrie nu are rost sa le fac program de initiere in PC
Gradinita nu organizeaza aici tabere ci numai excursii, in momentul in care au sa fie la scoala si va exista o tabara de ski si daca or sa vrea, normal ca am sa-i trimit... Barbatul meu a fost campion de ski in Bayern (acum 150 de ani
Daca au sa vrea echitatie, iar nu-i problema sunt x ferme de cai in zona. Pt arte sau muzica si dans avem la 9 Km un orasel dotat cu tot ce-i trebuie....
Atata timp cat am sa am un cuvant de spus o sa facem si vacante impreuna... pe la 16- 17 ani nus' cat or sa mai vrea ei sa mearga cu mami si tati
Scris 20 June 2009 - 10:49 AM
Totusi, calculatorul dezvolta doar mintea, nu si fizicul. Si pentru a avea si o minte si un fizic sanatos, eu recomand sa va trimiteti copiii sa practice diferite sporturi, mai ales in perioada de vara cand ei sunt in vacanta. Ideale ar fi sporturile de echipa (fotbal, baschet, handbal, volei etc.) pentru ca asta ii va invata sa lucreze in echipa, lucru care ii va ajuta mai incolo.
Oricum, fiti siguri ca acesti copii care acum isi "drogheaza adolescenta cu pc-ul" vor forma o generatie de exceptie, cu mult peste actuala generatie, care din majoritatea punctelor de vedere, e una ratata.
Scris 20 June 2009 - 04:48 PM
asa ca imi permit un sfat vis-a-vis de discutia voastra: lasati copiii la calculator, igiena este foarte importanta
Scris 20 June 2009 - 06:40 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Copiii nostri... sunt rezultatul existentei noastre | xena_x | 17 | 7.751 |
|
Evenimente pentru copii in bucuresti | David Mihai | 2 | 563 |
|
AFTER-SCHOOL
Scoala de dupa scoala? E singura solutie! |